!

Harry ​Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.) 3305 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
1 2 3
Bookline 2.456 Ft-tól
1 2 3
Scifimarket.hu 2.531 Ft-tól
1 2 3
Régikönyvek.hu 2.533 Ft-tól
500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű… (tovább)

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244814 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2016
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244555 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay
>!
Animus, Budapest, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244562 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

13 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1700 tag · 6066 karc · Utolsó karc: 2017. április 23., 12:41 · Bővebben


Enciklopédia 71

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Hóborc · Oliver Wood · Arthur Weasley · Tom Denem · Lee Jordan · Félig Fej Nélküli Nick · Lucius Malfoy · Fawkes · Filius Flitwick · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Gilderoy Lockhart · Percy Weasley · Madam Rolanda Hooch · Pomona Bimba · Madam Poppy Pomfrey · Errol · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Colin Creevey · Dudley Dursley · Makesz · Marcus Flint · Agyar · Cuthbert Binns

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Az Odú · Tiltott Rengeteg · King's Cross · Privet Drive 4. · Titkok Kamrája · Zsebpiszok-köz


Hirdetés

Kedvencelte 1003

Most olvassa 279

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 290

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kicsit több időbe telt elolvasni ezt a kötetet, mint az első részt, de azt hiszem, ez a suli kezdete és a felvételire való felkészülés miatt történhetett meg.
Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen csak olyan jó érzés ebbe a világba csöppeni Harry Potter és a többiek közé. Izgalmas, érdekes és fantasztikus volt! :)

>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kész, végem van, megfertőződtem. Bárhogy próbáltam ellenállni, és tartani a két lépés távolságot, egyszerűen nem ment: a mai naptól én is HP fan vagyok, és büszkén vállalom! :)

13 hozzászólás
>!
Orsi999
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Imádom!
Alig tudtam letenni. Még mindig lenyűgöz az írónő stílusa és maga a történet is. Szinte elvarázsol. Nagyon gyorsan lehet haladni vele, és nagyon izgalmas. Sose tudom előre, hogy mi fog történni legközelebb.
Tetszett a három jó barát összetartása, még mindig ők a kedvenc szereplőim. Annak pedig külön örültem, hogy végre többször szerepelt Ginny, mivel ő már az előző résznél is nagyon szimpatikus volt.
Gilderoy Lockhart egy nagyon idegesítő személy, aki a végén elnyerte méltó büntetését.

>!
ℒơuısa_ℂ
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már most sajnálom, hogy én akkoriban nem kaptam levelet a Roxfortba. Úgy érzem, hogy ezzel a sorozattal valami kimaradt az életemből, amit minél hamarabb pótolni kell, akár többször is! Egyszerűen imádtam, minden egyes részét, minden egyes oldalát. Szájhúzogatva gondolok vissza a filmre, amiből annyi mindent kihagytak, vagy éppen elferdítettek.

5 hozzászólás
>!
Törpillaa
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Tetszett ez a rész is, bár az első jobban. Tegnap óta kicsit nehezebben ment az olvasása, de ez lehet, hogy csak a fáradtság miatt volt. De még mindig szeretem könnyen olvasható, izgalmas, cselekményekben gazdag kis könyvecske. Harry, Ron, és Harmione még mindig a kedvenc szereplőim. Alig várom, hogy a harmadik részt is olvashassam, szerintem ez a rész is újraolvasós lesz majd egyszer. :)

>!
Pandalány P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Újraolvasni a Harry Potter-könyveket szívmelengető érzés számomra, komolyan. Visszatérni Roxfortba fantasztikus élmény, már az első kötetnél így volt, de a Titkok Kamrájában még inkább. Imádom ezt a világot, az összes lényével, varázslójával & boszorkányával együtt. Persze itt is vannak idegesítő karakterek (Gilderoy Lockhart, Friccs), de nekik ez a szerepük, hogy az olvasó ne igazán kedvelje őket.
Különösen azt szeretem a HP-sorozatban, hogy rendkívül részletes. Mindent el tudok képzelni, magam előtt látom a kastélyt, a Tiltott Rengeteget, a kastély termeit, folyosóit, mindent. És mindemellett az írónő képes volt úgy megírni a hét részes sorozatot, hogy az első kötetek elemei a későbbi részekben sem merülnek feledésbe, és még az utolsó kötetekben is visszautal az első részekre. Ilyen Denem naplója is.
Ez, a második kötet még javában meseszerű, minden úgy alakul, ahogy kell. A harmadik rész, filmben is, már jóval sötétebb, komolyabb & érződik, hogy valami nagy dolog készül. A filmeken is egyértelműen látszik: az első két film színesebb (mármint szó szerint), mint a további részek.

2 hozzászólás
>!
pattsims97
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már egy ideje readin slumpban szenvedek, ezért kezdtem el ezt, gondolván ez biztosan kihúz majd belőle. Így is lett!

Nem meglepetés ha kijelentem, hogy egyre jobban imádom a ezt a sorozatot! Egyértelműen 5 csillag!

2 hozzászólás
>!
Milli88 P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

„A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.”

A bölcsek köve után ismételten elvarászolt a Roxfort Boszorkány- és Varászlóképző Szakiskola.
Harry, Ron és Hermione kalandjai ezúttal is izgalmasak. A Dursley család továbbra sem a szívem csücskei, de szerencsére ezt a hibát orvosolta a sok kedves régi és új szereplő. Hagrid most sem hazudtolta meg önmagát. Az Aragog-os jelenet nagyon para volt én sem rajongok különösebben a pókokért, de Ford színre lépett.
Jó kis kaland volt, és a három jóbarát megint megmentette a világot. :)

>!
Vivi_
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Vajon egy olyan könyv, amit filmen már nagyon sokszor láttál, tud újat mutatni? Hát még jóhogy!
Számomra a Harry Potter könyveket nagyon jól megfilmesítették, és a filmeket is ugyanúgy szeretem, mint a könyveket. Na, jó a könyveket picit azért jobban.
Esküszöm ezen a részen sokszor felröhögtem. Megjelenik Lockhart, aki egy gyáva féreg, de ettől függetlenül rajta nevettem a legnagyobbakat. Egyre többet tudunk meg a szereplőkről, bár valakiket még mindig homály fed. Voldemortról is kiderül pár dolog, és a Titkok kamrája hatalmas ötlet volt Rowling részéről. Mondjuk az egész Roxfort, a világ… De a lényeg, hogy Harryék megint olyan dologba ütötték az orrukat, amibe nem kellett volna. Még mindig olyan fura számomra, hogy ebben a részben is milyen gyerekesek még. Emellett Dobbyt is megismerhetjük, akit szintén nagyon szeretek. Mondjuk szegény elég érdekesen próbálta védelmezni Harry életét.

>!
Tinte IP
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Elolvastam ismét, ezúttal a hat éves fiammal.
Megnéztük a filmet is és megbeszéltük a különbségeket. Túl azon, hogy az olvasás kell, és a szövegértés mindennél fontosabb, szerintem ennél a résznél a film jobb. De ezt nem árultam el a gyereknek, csak nektek mondom. :D
Most egy kis szünet következik, aztán jöhet a harmadik rész. Már én is várom!


Népszerű idézetek

>!
tataijucc

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal, 18. fejezet (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · döntés
3 hozzászólás
>!
Morn

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…

42. oldal, Harmadik fejezet - Az Odú (Animus, 2002)

>!
Rysonne

A Fred-George páros viszont roppant szórakoztatónak találta a dolgot. Ha csak tehették, Harry előtt masíroztak a folyosón, és így kiabáltak:
– Utat Mardekár utódjának! Vigyázat, véres kezű varázsló közeleg!
Percy a leghatározottabban elítélte viselkedésüket.
– Ez nem tréfa – jelentette ki hűvösen.
– Ne állj az utunkba, Percy! – vigyorgott rá Fred. – Harrynek sietős a dolga.
– Igen, a Titkok Kamrájába igyekszik, mert teára várja agyaras csatlósa – tódította George.

199. oldal, 12. fejezet - A Százfűlé-főzet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Harry Potter · Percy Weasley
>!
horsegirl

– Figyelj, Harry – szólt Lockhart. – Mikor Draco rád szegezi a pálcáját, te csináld ezt.
Azzal felemelte saját pálcáját, és megpróbálkozott egy bonyolult lengetős figurával, de az egészből csak annyi lett, hogy a végén elejtette a pálcát. Piton gúnyos mosolyától kísérve gyorsan lehajolt érte, és így szólt:
– Hoppá… Egy kicsit izgatott a pálcám.
Piton odalépett Malfoyhoz, és valamit súgott neki. Malfoy elvigyorodott. Harry nyugtalanul pillantott Lockhartra:
– Tanár úr, megmutatná még egyszer a védekezést?
– Betojtál? – sziszegte Malfoy halkan, hogy Lockhart ne hallja.
– Csak szeretnéd – vetette oda Harry.
Lockhart kedélyesen megveregette Harry vállát.
– Csak csináld, ahogy mutattam, fiam.
– Dobjam el a pálcámat?

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Gilderoy Lockhart · Harry Potter · Perselus Piton
>!
Rysonne

(…) ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Weasley
>!
Rysonne

Piton óráján zűrzavart kelteni – ez körülbelül annyira volt veszélytelen dolog, mint szemen bökdösni egy alvó sárkányt.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
>!
Sund3lion I

– Ki vagyunk csapva az iskolából, nem?
Harry gyorsan Dumbledore-ra nézett.
– Még nem – szólt az igazgató. (…)
Piton olyan arcot vágott, mintha azt hallotta volna, hogy elmarad a karácsony.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Perselus Piton · Ron Weasley

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Diana Wynne Jones: A másik palota
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Christopher Paolini: Eragon
Neil Gaiman: Coraline
Cassandra Clare: Az angyal
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?
Elizabeth Lenhard: Híd két világ között
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet