55. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
78. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.) 6494 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2023
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636142094 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636141479 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2022
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636140908 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay

33 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2776 tag · 10042 karc · Utolsó karc: 2024. március 4., 07:25 · Bővebben


Enciklopédia 80

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · Minerva McGalagony · George Weasley · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Neville Longbottom · Molly Weasley · Voldemort · Hedvig · Hóborc · Oliver Wood · Arthur Weasley · Lucius Malfoy · Tom Denem · Félig Fej Nélküli Nick · Lee Jordan · Fawkes · Filius Flitwick · Gilderoy Lockhart · Seamus Finnigan · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Percy Weasley · Madam Rolanda Hooch · Errol · Pomona Bimba · Agyar · Madam Poppy Pomfrey · Argus Frics · Makesz · Vernon Dursley · Dudley Dursley · Petunia Dursley · Colin Creevey · Marcus Flint · csapatkapitány · Cuthbert Binns · Gregory Monstro · Vincent Crak

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Tiltott Rengeteg · Az Odú · King's Cross · Privet Drive 4. · Titkok Kamrája · Zsebpiszok-köz


Kedvencelte 1519

Most olvassa 381

Várólistára tette 243

Kívánságlistára tette 421

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

J. K. Rowling rendesen emelte a tétet a második résszel. Hol van már az a gyermeki báj, az a kedves történetmesélés? Ami az első részben a maga egyszerűségében működött, azt itt teljesen kifordult magából. Semmi sem úgy alakult ebben a tanévben a nagy hármas (Harry, Ron és Hermione) számára, mint amire számítani lehetett. Ráadásként Ginny szerepe is erősen előtérbe került. Váratlan fordulatok, izgalmas helyzetek, újabb varázslatok, sokkal nyomasztóbb történet jellemzi a második részt. A sok kérdőjel pedig csak fokozta a feszültséget. Mindennek tetejére megkaptuk a bárgyú Lockhartot, aki a maga önimádó stílusával igazi színfoltot hozott a második részbe. Imádtam megint! Jöhet is a harmadik rész!

>!
Animus, Budapest, 2001
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638386940 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
2 hozzászólás
Málnika P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

”A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.”

Az első rész felvillanyozó felvezetése után a Harry Potter és a Titkok Kamrája már igencsak bővelkedik kalandokban. A bonyodalmak rögtön akkor kezdődnek, amikor Dobby, a házimanó arra figyelmezteti kedvenc varázslótanoncunkat, hogy nem mehet vissza Roxfortba, különben halálos veszélybe kerül. Bár Harry nem igazán veszi komolyan az intelmet, már az iskolába jutás is komoly nehézségekbe ütközik. Miközben a Titkok kamrájának és a Mardekár utódjának keresése zajlik, újra egy varázslatos világba kerülhetünk kedvenc szereplőinkkel. Harry, Hermione és Ron hármasa továbbra is nagyszerű csapatot alkot, az izgalmas cselekmény pedig visz magával.

klara_matravolgyi>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Gyerekként ha beteg voltam vagy szomorú, csak betettem a Titkok Kamráját a videólejátszóba, és Lockhart alakítása minden rosszat elfeledtetett velem. Most is pont ez történt, csak most a könyvet vettem hozzá a kezembe.
Ez a rész az egyik kedvencem a sorozatból. Habár a hangvétel itt már komolyabb, mint az előző részben, még mindig őrzi azt a meseszerű, vidám hangulatot. Dobby felbukkanása egy színfoltot hozott a történetbe, csakúgy mint a szereplők közelebbi megismerése. Egyre közelebb kerülünk a varázslóvilághoz, egyre több lenyűgöző részletet ismerünk meg róla és a szereplők életéről, jelleméről is. A Bölcsek Kövére az „ígéret” szót használtam, a Titkok Kamrája pedig már garancia.

5 hozzászólás
Kikiriki>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kicsit több időbe telt elolvasni ezt a kötetet, mint az első részt, de azt hiszem, ez a suli kezdete és a felvételire való felkészülés miatt történhetett meg.
Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen csak olyan jó érzés ebbe a világba csöppeni Harry Potter és a többiek közé. Izgalmas, érdekes és fantasztikus volt! :)

Mulán>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Tudod van ez hogy nagyon sokszor megnézed a filmeket, de az egy idő után nem elég mert a többi ember körülötted akik szintén imádják a Harry Pottert többet tudnak mint te mert ő olvasták a könyveket is. Így én is kezembe vettem hogy megtudjam azokat a részeket amik a filmben nincsenek benne és így most már kezd összeállni a fejemben minden a könyv és a film kellenek együtt.

Kriszta_89 P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Olvashatom újra akárhányszor, láthatom a filmeket ezerszer, de a Potter világa örök marad számomra. Ugyanúgy izgultam és gyermeki lelkesedésemmel vetettem bele magam a varázsvilág újabb történetébe. Ugyanúgy órákra leültetett és elrepítetette minden képzelőerőmet Roxfortba. Hiába ismerem töviről hegyire a történetet olyan erővel bír még mindig, ami kevés történet képes csak. Örök darab marad az én szívemben!♥

Niitaa P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/02/j-k-rowling-harry…

„Harry Potterben most sem csalódtunk, bár engem még mindig Hermione szorgalma varázsol el a legjobban. Szeretem, ahogy mindannyiukban megjelennek a házukra, a Griffendélre jellemző tulajdonságok, ugyanakkor megmaradnak egyedi karaktereknek. Nem lehet őket beskatulyázni, hiszen mindenkiben meg lehet találni a sötétséget és a fényt is. Szeretem, ahogy a megalkotott világ egyre jobban kiterjed. Egyre több mindent láthatunk meg a Roxfortból, illetve a varázslók életének működéséből, s akár a mágus politikából is. Harry Potter újabb kalandokba keveredett – az akaratán kívül is. Hiszen tudjuk: ahol a baj, ott van Potter, Ron és Hermione is. Kikapcsolódásnak teljesen tökéletes volt, s felrázott: a közelemben sincs már az olvasói válság. Úgy hiszem, nemsokára folytatom is majd a sorozatot, hiszen még annyi kaland áll a gyerekek előtt! De addig is: kíméljen meg benneteket az élet Hóborctól, a kimúlásnapi étkektől, s Piton villámló tekintetétől. S ha elkeseredtek, gondoljátok végig, kik vagytok, s hova tartotok, majd álljatok fel, s folytassátok a járt utat. ”

2 hozzászólás
Sippancs P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kész, végem van, megfertőződtem. Bárhogy próbáltam ellenállni, és tartani a két lépés távolságot, egyszerűen nem ment: a mai naptól én is HP fan vagyok, és büszkén vállalom! :)

14 hozzászólás
_Eriii>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Hát én kész vagyok. Hiába láttam a filmet többször is mint kellene, a könyv fényévekkel jobb, és sokkal jobban élvezem. Ron örök kedvenc marad, annyira imádom. Nagyon izgalmas, kalandos volt ez a rész is. Ajánlom nagyon.

Evelena P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már nagyjából egy milliószor láttam a belőle készült filmet, de a könyvet most olvastam először. Ettől függetlenül nagyon jó volt olvasni, olyan izgalmas, szórakoztató ez a rész is. Annyira szeretek elmerülni ebben a világban, mindig olyan érzés, mintha otthon lennék benne.
Dobby nagyot dob ezen a részen. Ezen kívül az autó és a napló ötlete mindig is tetszett, a kamrában rejtőző szörnytől a filmben is mindig kirázott a hideg és kisebb koromban folyton behunytam a szememet, ha épp feltűnni készült.
A könyv hozzátesz egy nagy pluszt a filmhez, igazán érdemes elolvasni, akkor is, ha kívülről fújjátok a történetet. Sok poént átvettek, de a könyvben annyi van, hogy sokszor hangos hahotában törtem ki. Ezek után több Fred és George jelenetet szeretnék a filmekbe is. :D
Minden fejezet egy újabb varázslat. Kalandozzatok el ti is a Roxfort ódon, rejtélyes folyosóira, mert megéri! ;)


Népszerű idézetek

tataijucc>!

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal, 18. fejezet - Dobby jutalma (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · döntés
22 hozzászólás
Morn>!

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…

42. oldal, Harmadik fejezet - Az Odú (Animus, 2002)

Telena>!

A Fred-George páros viszont roppant szórakoztatónak találta a dolgot. Ha csak tehették, Harry előtt masíroztak a folyosón, és így kiabáltak:
– Utat Mardekár utódjának! Vigyázat, véres kezű varázsló közeleg!
Percy a leghatározottabban elítélte viselkedésüket.
– Ez nem tréfa – jelentette ki hűvösen.
– Ne állj az utunkba, Percy! – vigyorgott rá Fred. – Harrynek sietős a dolga.
– Igen, a Titkok Kamrájába igyekszik, mert teára várja agyaras csatlósa – tódította George.

199. oldal, 12. fejezet - A Százfűlé-főzet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Harry Potter · Percy Weasley
1 hozzászólás
Miamona>!

– Lássuk, mit mond Lockhart a témáról.

39. oldal, Az Odú (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Gilderoy Lockhart · Molly Weasley
24 hozzászólás
horsegirl>!

– Figyelj, Harry – szólt Lockhart. – Mikor Draco rád szegezi a pálcáját, te csináld ezt.
Azzal felemelte saját pálcáját, és megpróbálkozott egy bonyolult lengetős figurával, de az egészből csak annyi lett, hogy a végén elejtette a pálcát. Piton gúnyos mosolyától kísérve gyorsan lehajolt érte, és így szólt:
– Hoppá… Egy kicsit izgatott a pálcám.
Piton odalépett Malfoyhoz, és valamit súgott neki. Malfoy elvigyorodott. Harry nyugtalanul pillantott Lockhartra:
– Tanár úr, megmutatná még egyszer a védekezést?
– Betojtál? – sziszegte Malfoy halkan, hogy Lockhart ne hallja.
– Csak szeretnéd – vetette oda Harry.
Lockhart kedélyesen megveregette Harry vállát.
– Csak csináld, ahogy mutattam, fiam.
– Dobjam el a pálcámat?

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Gilderoy Lockhart · Harry Potter · Perselus Piton
Telena>!

[…] ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Weasley
1 hozzászólás
mazsolafa >!

– Jó sok pihenés, és esetleg egy nagy bögre illatos, forró csokoládé… Az engem mindig felvidít.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
17 hozzászólás
Telena>!

Piton óráján zűrzavart kelteni – ez körülbelül annyira volt veszélytelen dolog, mint szemen bökdösni egy alvó sárkányt.

177. oldal, 11. fejezet - A párbajszakkör (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Nyulász Péter: Helka
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Michelle Harrison: Egy leheletnyi boszorkányság
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Soman Chainani: Egy igaz király
Tuutikki Tolonen: Mumusdadus színre lép
Geronimo Stilton: A Fantázia Birodalma
Brandon Mull: A mesés menedék
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd