31. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
87. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.) 4842 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633247341 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2019
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633247044 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Debrecen, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244562 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

21 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2496 tag · 9080 karc · Utolsó karc: 2020. november 25., 20:00 · Bővebben


Enciklopédia 73

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · Minerva McGalagony · George Weasley · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Neville Longbottom · Voldemort · Molly Weasley · Hóborc · Oliver Wood · Arthur Weasley · Félig Fej Nélküli Nick · Lucius Malfoy · Lee Jordan · Tom Denem · Fawkes · Filius Flitwick · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Percy Weasley · Gilderoy Lockhart · Madam Rolanda Hooch · Errol · Pomona Bimba · Agyar · Madam Poppy Pomfrey · Makesz · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Colin Creevey · Dudley Dursley · Marcus Flint · Cuthbert Binns

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Az Odú · Tiltott Rengeteg · King's Cross · Privet Drive 4. · Titkok Kamrája · Zsebpiszok-köz


Kedvencelte 1351

Most olvassa 312

Várólistára tette 197

Kívánságlistára tette 392

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Gyerekként ha beteg voltam vagy szomorú, csak betettem a Titkok Kamráját a videólejátszóba, és Lockhart alakítása minden rosszat elfeledtetett velem. Most is pont ez történt, csak most a könyvet vettem hozzá a kezembe.
Ez a rész az egyik kedvencem a sorozatból. Habár a hangvétel itt már komolyabb, mint az előző részben, még mindig őrzi azt a meseszerű, vidám hangulatot. Dobby felbukkanása egy színfoltot hozott a történetbe, csakúgy mint a szereplők közelebbi megismerése. Egyre közelebb kerülünk a varázslóvilághoz, egyre több lenyűgöző részletet ismerünk meg róla és a szereplők életéről, jelleméről is. A Bölcsek Kövére az „ígéret” szót használtam, a Titkok Kamrája pedig már garancia.

5 hozzászólás
Kikiriki>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kicsit több időbe telt elolvasni ezt a kötetet, mint az első részt, de azt hiszem, ez a suli kezdete és a felvételire való felkészülés miatt történhetett meg.
Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen csak olyan jó érzés ebbe a világba csöppeni Harry Potter és a többiek közé. Izgalmas, érdekes és fantasztikus volt! :)

Niitaa P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/02/j-k-rowling-harry…

„Harry Potterben most sem csalódtunk, bár engem még mindig Hermione szorgalma varázsol el a legjobban. Szeretem, ahogy mindannyiukban megjelennek a házukra, a Griffendélre jellemző tulajdonságok, ugyanakkor megmaradnak egyedi karaktereknek. Nem lehet őket beskatulyázni, hiszen mindenkiben meg lehet találni a sötétséget és a fényt is. Szeretem, ahogy a megalkotott világ egyre jobban kiterjed. Egyre több mindent láthatunk meg a Roxfortból, illetve a varázslók életének működéséből, s akár a mágus politikából is. Harry Potter újabb kalandokba keveredett – az akaratán kívül is. Hiszen tudjuk: ahol a baj, ott van Potter, Ron és Hermione is. Kikapcsolódásnak teljesen tökéletes volt, s felrázott: a közelemben sincs már az olvasói válság. Úgy hiszem, nemsokára folytatom is majd a sorozatot, hiszen még annyi kaland áll a gyerekek előtt! De addig is: kíméljen meg benneteket az élet Hóborctól, a kimúlásnapi étkektől, s Piton villámló tekintetétől. S ha elkeseredtek, gondoljátok végig, kik vagytok, s hova tartotok, majd álljatok fel, s folytassátok a járt utat. ”

2 hozzászólás
_Eriii>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Hát én kész vagyok. Hiába láttam a filmet többször is mint kellene, a könyv fényévekkel jobb, és sokkal jobban élvezem. Ron örök kedvenc marad, annyira imádom. Nagyon izgalmas, kalandos volt ez a rész is. Ajánlom nagyon.

Evelena>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már nagyjából egy milliószor láttam a belőle készült filmet, de a könyvet most olvastam először. Ettől függetlenül nagyon jó volt olvasni, olyan izgalmas, szórakoztató ez a rész is. Annyira szeretek elmerülni ebben a világban, mindig olyan érzés, mintha otthon lennék benne.
Dobby nagyot dob ezen a részen. Ezen kívül az autó és a napló ötlete mindig is tetszett, a kamrában rejtőző szörnytől a filmben is mindig kirázott a hideg és kisebb koromban folyton behunytam a szememet, ha épp feltűnni készült.
A könyv hozzátesz egy nagy pluszt a filmhez, igazán érdemes elolvasni, akkor is, ha kívülről fújjátok a történetet. Sok poént átvettek, de a könyvben annyi van, hogy sokszor hangos hahotában törtem ki. Ezek után több Fred és George jelenetet szeretnék a filmekbe is. :D
Minden fejezet egy újabb varázslat. Kalandozzatok el ti is a Roxfort ódon, rejtélyes folyosóira, mert megéri! ;)

Sippancs P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kész, végem van, megfertőződtem. Bárhogy próbáltam ellenállni, és tartani a két lépés távolságot, egyszerűen nem ment: a mai naptól én is HP fan vagyok, és büszkén vállalom! :)

13 hozzászólás
Riszperidon P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Úgy érzem kezdek ráérezni a Harry Potter könyvekre. Nem gondoltam volna, de így van!
A könyv elején „gyerekfokozatba” kapcsoltam az agyam, és így nagyon élvezetes volt új kalandokba keveredni Harryékkel, még akkor is, ha Hermionét változatlanul meg tudnám fojtani egy kanál vízben. Ezt a részt már nem láttam filmen, így minden sora meglepetés volt.
Azt kell mondjam, Rowling egy nagyszerű világot kezd nekünk egyre mélyebben és komolyabban bemutatni. Most már meg tudom érteni, hogy annak idején a gyerekek miért várták minden évben olyan lelkesen az új részt, mert Roxfortba képzelve magukat, hogy hőseinkkel tovább meneteljenek a csodák világában, és részt vegyenek pár izgalmasabb, életveszélyes kalandban.
Nem gondoltam, hogy ennyi idősen vetem magam ebbe a világba, de már nagyon kíváncsian várom a következő részt, főként, hogy mindenki azt állítja, egyre inkább ki fog lépni a gyerekkönyv kategóriából.

>!
Animus, Budapest, 2000
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638386940 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
29 hozzászólás
MissFortune>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

A Titkok Kamrája rész különösen tetszik. Letehetetlen, egyszerűen imádom.:D
Ami meglepett, hogy mindig elfelejtem hogy ez a Lockhart mennyire idegesítő figura.. még varázsolni se tudott, de legalább ő is méltó befejezést kapott. xD

Orsi999>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Imádom!
Alig tudtam letenni. Még mindig lenyűgöz az írónő stílusa és maga a történet is. Szinte elvarázsol. Nagyon gyorsan lehet haladni vele, és nagyon izgalmas. Sose tudom előre, hogy mi fog történni legközelebb.
Tetszett a három jó barát összetartása, még mindig ők a kedvenc szereplőim. Annak pedig külön örültem, hogy végre többször szerepelt Ginny, mivel ő már az előző résznél is nagyon szimpatikus volt.
Gilderoy Lockhart egy nagyon idegesítő személy, aki a végén elnyerte méltó büntetését.

DaTa>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Szinte jobban tetszett az elsőnél is, pedig az a nagy kedvencem. Nagyokat nevettem Lockhart szerencsétlenkedésein, sajnáltam Dobbyt, izgultam Ginny vagy épp Hermione miatt és persze imádtam minden egyes sorát. Jó újra elővenni a sorozatot, és kíváncsi vagyok, meddig tart majd a lelkesedés. Annak idején, első olvasáskor a végét már kifejezetten utáltam, kemény két csillagra értékeltem, túl sötét, túl nyomasztó volt már nekem. Meglátjuk, most mi lesz. Eddig jól haladunk. Nagyon.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

tataijucc>!

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal, 18. fejezet - Dobby jutalma (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · döntés
12 hozzászólás
Morn>!

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…

42. oldal, Harmadik fejezet - Az Odú (Animus, 2002)

Telena>!

A Fred-George páros viszont roppant szórakoztatónak találta a dolgot. Ha csak tehették, Harry előtt masíroztak a folyosón, és így kiabáltak:
– Utat Mardekár utódjának! Vigyázat, véres kezű varázsló közeleg!
Percy a leghatározottabban elítélte viselkedésüket.
– Ez nem tréfa – jelentette ki hűvösen.
– Ne állj az utunkba, Percy! – vigyorgott rá Fred. – Harrynek sietős a dolga.
– Igen, a Titkok Kamrájába igyekszik, mert teára várja agyaras csatlósa – tódította George.

199. oldal, 12. fejezet - A Százfűlé-főzet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Harry Potter · Percy Weasley
Miamona>!

– Lássuk, mit mond Lockhart a témáról.

39. oldal, Az Odú (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Gilderoy Lockhart · Molly Weasley
20 hozzászólás
horsegirl>!

– Figyelj, Harry – szólt Lockhart. – Mikor Draco rád szegezi a pálcáját, te csináld ezt.
Azzal felemelte saját pálcáját, és megpróbálkozott egy bonyolult lengetős figurával, de az egészből csak annyi lett, hogy a végén elejtette a pálcát. Piton gúnyos mosolyától kísérve gyorsan lehajolt érte, és így szólt:
– Hoppá… Egy kicsit izgatott a pálcám.
Piton odalépett Malfoyhoz, és valamit súgott neki. Malfoy elvigyorodott. Harry nyugtalanul pillantott Lockhartra:
– Tanár úr, megmutatná még egyszer a védekezést?
– Betojtál? – sziszegte Malfoy halkan, hogy Lockhart ne hallja.
– Csak szeretnéd – vetette oda Harry.
Lockhart kedélyesen megveregette Harry vállát.
– Csak csináld, ahogy mutattam, fiam.
– Dobjam el a pálcámat?

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Gilderoy Lockhart · Harry Potter · Perselus Piton
Telena>!

(…) ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Weasley
Telena>!

Piton óráján zűrzavart kelteni – ez körülbelül annyira volt veszélytelen dolog, mint szemen bökdösni egy alvó sárkányt.

177. oldal, 11. fejezet - A párbajszakkör (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
Petra_c33 I>!

– Ki vagyunk csapva az iskolából, nem?
Harry gyorsan Dumbledore-ra nézett.
– Még nem – szólt az igazgató. (…)
Piton olyan arcot vágott, mintha azt hallotta volna, hogy elmarad a karácsony.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Perselus Piton · Ron Weasley

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
J. M. Barrie: Pán Péter
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Nyulász Péter: Helka
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Fekete István: Tüskevár
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Alan Alexander Milne: Micimackó
Michael Ende: A Végtelen Történet