!

Harry ​Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.) 3220 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
1 2 3
Bookline 2.456 Ft-tól
1 2 3
Scifimarket.hu 2.531 Ft-tól
1 2 3
Régikönyvek.hu 2.533 Ft-tól
800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű… (tovább)

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244814 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2016
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244555 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay
>!
Animus, Budapest, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244562 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

13 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1650 tag · 5832 karc · Utolsó karc: 2017. február 25., 17:12 · Bővebben


Enciklopédia 71

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Hermione Granger · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Hóborc · Oliver Wood · Arthur Weasley · Tom Denem · Lee Jordan · Félig Fej Nélküli Nick · Lucius Malfoy · Fawkes · Filius Flitwick · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Gilderoy Lockhart · Percy Weasley · Madam Rolanda Hooch · Pomona Bimba · Madam Poppy Pomfrey · Errol · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Colin Creevey · Dudley Dursley · Makesz · Marcus Flint · Agyar · Cuthbert Binns

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Az Odú · Tiltott Rengeteg · King's Cross · Privet Drive 4. · Titkok Kamrája · Zsebpiszok-köz


Hirdetés

Kedvencelte 989

Most olvassa 269

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 287

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Kikiriki 
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kicsit több időbe telt elolvasni ezt a kötetet, mint az első részt, de azt hiszem, ez a suli kezdete és a felvételire való felkészülés miatt történhetett meg.
Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen csak olyan jó érzés ebbe a világba csöppeni Harry Potter és a többiek közé. Izgalmas, érdekes és fantasztikus volt! :)

+
>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kész, végem van, megfertőződtem. Bárhogy próbáltam ellenállni, és tartani a két lépés távolságot, egyszerűen nem ment: a mai naptól én is HP fan vagyok, és büszkén vállalom! :)

13 hozzászólás
+
>!
Maggie_ღ
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már most sajnálom, hogy én akkoriban nem kaptam levelet a Roxfortba. Úgy érzem, hogy ezzel a sorozattal valami kimaradt az életemből, amit minél hamarabb pótolni kell, akár többször is! Egyszerűen imádtam, minden egyes részét, minden egyes oldalát. Szájhúzogatva gondolok vissza a filmre, amiből annyi mindent kihagytak, vagy éppen elferdítettek.

5 hozzászólás
+
>!
Törpillaa
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Tetszett ez a rész is, bár az első jobban. Tegnap óta kicsit nehezebben ment az olvasása, de ez lehet, hogy csak a fáradtság miatt volt. De még mindig szeretem könnyen olvasható, izgalmas, cselekményekben gazdag kis könyvecske. Harry, Ron, és Harmione még mindig a kedvenc szereplőim. Alig várom, hogy a harmadik részt is olvashassam, szerintem ez a rész is újraolvasós lesz majd egyszer. :)

+
>!
Pandalány P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Újraolvasni a Harry Potter-könyveket szívmelengető érzés számomra, komolyan. Visszatérni Roxfortba fantasztikus élmény, már az első kötetnél így volt, de a Titkok Kamrájában még inkább. Imádom ezt a világot, az összes lényével, varázslójával & boszorkányával együtt. Persze itt is vannak idegesítő karakterek (Gilderoy Lockhart, Friccs), de nekik ez a szerepük, hogy az olvasó ne igazán kedvelje őket.
Különösen azt szeretem a HP-sorozatban, hogy rendkívül részletes. Mindent el tudok képzelni, magam előtt látom a kastélyt, a Tiltott Rengeteget, a kastély termeit, folyosóit, mindent. És mindemellett az írónő képes volt úgy megírni a hét részes sorozatot, hogy az első kötetek elemei a későbbi részekben sem merülnek feledésbe, és még az utolsó kötetekben is visszautal az első részekre. Ilyen Denem naplója is.
Ez, a második kötet még javában meseszerű, minden úgy alakul, ahogy kell. A harmadik rész, filmben is, már jóval sötétebb, komolyabb & érződik, hogy valami nagy dolog készül. A filmeken is egyértelműen látszik: az első két film színesebb (mármint szó szerint), mint a további részek.

2 hozzászólás
+
>!
pattsims97
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már egy ideje readin slumpban szenvedek, ezért kezdtem el ezt, gondolván ez biztosan kihúz majd belőle. Így is lett!

Nem meglepetés ha kijelentem, hogy egyre jobban imádom a ezt a sorozatot! Egyértelműen 5 csillag!

2 hozzászólás
+
>!
Tinte IP
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Elolvastam ismét, ezúttal a hat éves fiammal.
Megnéztük a filmet is és megbeszéltük a különbségeket. Túl azon, hogy az olvasás kell, és a szövegértés mindennél fontosabb, szerintem ennél a résznél a film jobb. De ezt nem árultam el a gyereknek, csak nektek mondom. :D
Most egy kis szünet következik, aztán jöhet a harmadik rész. Már én is várom!

+
>!
Vivi_
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Vajon egy olyan könyv, amit filmen már nagyon sokszor láttál, tud újat mutatni? Hát még jóhogy!
Számomra a Harry Potter könyveket nagyon jól megfilmesítették, és a filmeket is ugyanúgy szeretem, mint a könyveket. Na, jó a könyveket picit azért jobban.
Esküszöm ezen a részen sokszor felröhögtem. Megjelenik Lockhart, aki egy gyáva féreg, de ettől függetlenül rajta nevettem a legnagyobbakat. Egyre többet tudunk meg a szereplőkről, bár valakiket még mindig homály fed. Voldemortról is kiderül pár dolog, és a Titkok kamrája hatalmas ötlet volt Rowling részéről. Mondjuk az egész Roxfort, a világ… De a lényeg, hogy Harryék megint olyan dologba ütötték az orrukat, amibe nem kellett volna. Még mindig olyan fura számomra, hogy ebben a részben is milyen gyerekesek még. Emellett Dobbyt is megismerhetjük, akit szintén nagyon szeretek. Mondjuk szegény elég érdekesen próbálta védelmezni Harry életét.

+
>!
Ferger_Jolcsi
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Olyan régen olvastam először – van annak már hét éve is –, hogy újra rácsodálkoztam azokra a jelenetekre, amiket kivettek a filmből. De még mindig azon az állásponton vagyok, hogy pont a magyarázó jeleneteket hagyták ki a filmkészítők, amitől teljes egésszé vált volna a film.
Ez az egyik kedvenc részem. spoiler Egyetlen egy dolog van, ami a filmben jobban tetszik, Hermione Lockharthoz való viszonya. Egy olyan okos és rátermett boszorka, mint a lány, egyből át kellett volna lásson a férfin. De ezt be lehet tudni naiv, ifjúkori bohóságnak.
Egy biztos, még mindig ez a kedvenc sorozatom, ilyen hosszú idő elteltével is. :)

+
>!
csillagka P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Potter kettő nálam nem annyira átütő mint az első rész, sőt talán inkább a sorozat leggyengébb darabjának érzem, nekem nem jött be Gilderoy professzor és kimondottan untam a végét, nagyon erőltetettnek éreztem és utáltam a pókokat.
A kocsis rész pedig még mindig foglalkoztat:( mitől lett a Fordnak saját személyisége ezt 10 év után se értem, valószínűleg sosem fogom.
2.
Nem tudom eldönteni, hogy Kern András zseni e? vagy leggyengébb részként is ennyivel feljebb van mint bármi egyéb.
Egyszerűen kétszer 8 órás utat mosolyogtam végig, még Gilderoy Lockhartban is találtam pozitív tulajdonságokat (eddig nem sikerült) ezért bizony ez a rész is megkapta az 5* mert az évek megmutatták milyen a rossz könyv, és a Titkok kamrája azért nem az.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
tataijucc

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal, 18. fejezet (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · döntés
2 hozzászólás
+++
>!
Morn

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…

42. oldal, Harmadik fejezet - Az Odú (Animus, 2002)

++
>!
Rysonne

A Fred-George páros viszont roppant szórakoztatónak találta a dolgot. Ha csak tehették, Harry előtt masíroztak a folyosón, és így kiabáltak:
– Utat Mardekár utódjának! Vigyázat, véres kezű varázsló közeleg!
Percy a leghatározottabban elítélte viselkedésüket.
– Ez nem tréfa – jelentette ki hűvösen.
– Ne állj az utunkba, Percy! – vigyorgott rá Fred. – Harrynek sietős a dolga.
– Igen, a Titkok Kamrájába igyekszik, mert teára várja agyaras csatlósa – tódította George.

199. oldal, 12. fejezet - A Százfűlé-főzet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Harry Potter · Percy Weasley
+
>!
horsegirl

– Figyelj, Harry – szólt Lockhart. – Mikor Draco rád szegezi a pálcáját, te csináld ezt.
Azzal felemelte saját pálcáját, és megpróbálkozott egy bonyolult lengetős figurával, de az egészből csak annyi lett, hogy a végén elejtette a pálcát. Piton gúnyos mosolyától kísérve gyorsan lehajolt érte, és így szólt:
– Hoppá… Egy kicsit izgatott a pálcám.
Piton odalépett Malfoyhoz, és valamit súgott neki. Malfoy elvigyorodott. Harry nyugtalanul pillantott Lockhartra:
– Tanár úr, megmutatná még egyszer a védekezést?
– Betojtál? – sziszegte Malfoy halkan, hogy Lockhart ne hallja.
– Csak szeretnéd – vetette oda Harry.
Lockhart kedélyesen megveregette Harry vállát.
– Csak csináld, ahogy mutattam, fiam.
– Dobjam el a pálcámat?

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Gilderoy Lockhart · Harry Potter · Perselus Piton
+
>!
Rysonne

(…) ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Weasley
+
>!
Rysonne

Piton óráján zűrzavart kelteni – ez körülbelül annyira volt veszélytelen dolog, mint szemen bökdösni egy alvó sárkányt.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
+
>!
Sund3lion I

– Ki vagyunk csapva az iskolából, nem?
Harry gyorsan Dumbledore-ra nézett.
– Még nem – szólt az igazgató. (…)
Piton olyan arcot vágott, mintha azt hallotta volna, hogy elmarad a karácsony.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Perselus Piton · Ron Weasley

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Diana Wynne Jones: A másik palota
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Christopher Paolini: Eragon
Neil Gaiman: Coraline
Cassandra Clare: Az angyal
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?
Elizabeth Lenhard: Híd két világ között
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet