Harry ​Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter 2.) 3506 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű… (tovább)

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244814 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2016
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244555 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay
>!
Animus, Budapest, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244562 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

13 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1864 tag · 6861 karc · Utolsó karc: 2017. november 23., 21:06 · Bővebben


Enciklopédia 72

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Hóborc · Oliver Wood · Arthur Weasley · Tom Denem · Lee Jordan · Félig Fej Nélküli Nick · Lucius Malfoy · Fawkes · Filius Flitwick · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Gilderoy Lockhart · Percy Weasley · Madam Rolanda Hooch · Pomona Bimba · Errol · Madam Poppy Pomfrey · Agyar · Dudley Dursley · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Colin Creevey · Makesz · Marcus Flint · Cuthbert Binns

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Az Odú · Tiltott Rengeteg · King's Cross · Privet Drive 4. · Titkok Kamrája · Zsebpiszok-köz


Kedvencelte 1058

Most olvassa 300

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 315

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kicsit több időbe telt elolvasni ezt a kötetet, mint az első részt, de azt hiszem, ez a suli kezdete és a felvételire való felkészülés miatt történhetett meg.
Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen csak olyan jó érzés ebbe a világba csöppeni Harry Potter és a többiek közé. Izgalmas, érdekes és fantasztikus volt! :)

>!
_Eriii P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Hát én kész vagyok. Hiába láttam a filmet többször is mint kellene, a könyv fényévekkel jobb, és sokkal jobban élvezem. Ron örök kedvenc marad, annyira imádom. Nagyon izgalmas, kalandos volt ez a rész is. Ajánlom nagyon.

>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Kész, végem van, megfertőződtem. Bárhogy próbáltam ellenállni, és tartani a két lépés távolságot, egyszerűen nem ment: a mai naptól én is HP fan vagyok, és büszkén vállalom! :)

13 hozzászólás
>!
Evelena
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már nagyjából egy milliószor láttam a belőle készült filmet, de a könyvet most olvastam először. Ettől függetlenül nagyon jó volt olvasni, olyan izgalmas, szórakoztató ez a rész is. Annyira szeretek elmerülni ebben a világban, mindig olyan érzés, mintha otthon lennék benne.
Dobby nagyot dob ezen a részen. Ezen kívül az autó és a napló ötlete mindig is tetszett, a kamrában rejtőző szörnytől a filmben is mindig kirázott a hideg és kisebb koromban folyton behunytam a szememet, ha épp feltűnni készült.
A könyv hozzátesz egy nagy pluszt a filmhez, igazán érdemes elolvasni, akkor is, ha kívülről fújjátok a történetet. Sok poént átvettek, de a könyvben annyi van, hogy sokszor hangos hahotában törtem ki. Ezek után több Fred és George jelenetet szeretnék a filmekbe is. :D
Minden fejezet egy újabb varázslat. Kalandozzatok el ti is a Roxfort ódon, rejtélyes folyosóira, mert megéri! ;)

>!
Orsi999
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Imádom!
Alig tudtam letenni. Még mindig lenyűgöz az írónő stílusa és maga a történet is. Szinte elvarázsol. Nagyon gyorsan lehet haladni vele, és nagyon izgalmas. Sose tudom előre, hogy mi fog történni legközelebb.
Tetszett a három jó barát összetartása, még mindig ők a kedvenc szereplőim. Annak pedig külön örültem, hogy végre többször szerepelt Ginny, mivel ő már az előző résznél is nagyon szimpatikus volt.
Gilderoy Lockhart egy nagyon idegesítő személy, aki a végén elnyerte méltó büntetését.

>!
Ǥitta P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Már most sajnálom, hogy én akkoriban nem kaptam levelet a Roxfortba. Úgy érzem, hogy ezzel a sorozattal valami kimaradt az életemből, amit minél hamarabb pótolni kell, akár többször is! Egyszerűen imádtam, minden egyes részét, minden egyes oldalát. Szájhúzogatva gondolok vissza a filmre, amiből annyi mindent kihagytak, vagy éppen elferdítettek.

5 hozzászólás
>!
Törpillaa P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Tetszett ez a rész is, bár az első jobban. Tegnap óta kicsit nehezebben ment az olvasása, de ez lehet, hogy csak a fáradtság miatt volt. De még mindig szeretem könnyen olvasható, izgalmas, cselekményekben gazdag kis könyvecske. Harry, Ron, és Harmione még mindig a kedvenc szereplőim. Alig várom, hogy a harmadik részt is olvashassam, szerintem ez a rész is újraolvasós lesz majd egyszer. :)

>!
Pandalány P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Újraolvasni a Harry Potter-könyveket szívmelengető érzés számomra, komolyan. Visszatérni Roxfortba fantasztikus élmény, már az első kötetnél így volt, de a Titkok Kamrájában még inkább. Imádom ezt a világot, az összes lényével, varázslójával & boszorkányával együtt. Persze itt is vannak idegesítő karakterek (Gilderoy Lockhart, Friccs), de nekik ez a szerepük, hogy az olvasó ne igazán kedvelje őket.
Különösen azt szeretem a HP-sorozatban, hogy rendkívül részletes. Mindent el tudok képzelni, magam előtt látom a kastélyt, a Tiltott Rengeteget, a kastély termeit, folyosóit, mindent. És mindemellett az írónő képes volt úgy megírni a hét részes sorozatot, hogy az első kötetek elemei a későbbi részekben sem merülnek feledésbe, és még az utolsó kötetekben is visszautal az első részekre. Ilyen Denem naplója is.
Ez, a második kötet még javában meseszerű, minden úgy alakul, ahogy kell. A harmadik rész, filmben is, már jóval sötétebb, komolyabb & érződik, hogy valami nagy dolog készül. A filmeken is egyértelműen látszik: az első két film színesebb (mármint szó szerint), mint a további részek.

2 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

lemaradt értékelés

Sokkal jobban tetszett, mint az első része. A történet pörgős volt, nem unatkoztam, mint az első részben. Nem bántam meg, hogy elolvastam, bár nem tudom, hogy folytatom e a sorozatot, mert annyira azért nem kötött le, mintha 11-12 évesen olvastam volna.

11 hozzászólás
>!
loveQhuay P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Én idióta, gondoltam olvasgatom 4-6 napon keresztül, és nosztalgiázok… persze. Kiolvastam egy nap alatt.
Igen, időközben rájöttem, hogy lehetetlen dologra gondoltam. Hogy olvassak egy HP könyvet napokig? Pfff :D Lehetetlen letenni!

Az illusztrált kiadás nekem most valahogy kevés volt, tetszettek, de hiányosnak érzem. A dupla oldalas képek nagyon jók voltak, viszont hogy minden oldalon pókok másztak brrr…
A legjobban viszont a sötét/világos váltakozások voltak megoldva, mert amikor sötét volt a könyv hangulata és a cselemény is kezdett durvulni, a lapok is végig feketék voltak, és ezt imádtam benne.

A titkok kamrája nem kedvenc részem, de szeretem (mily meglepő). A tréfás megjegyzések, az iskolai élet, és a szereplők sajátossága a legjobb.

Aki meg még mindig nem olvasta (van ilyen?:O) annak csak azt tudom mondani, hogy azonnal vegye a kezébe, mert nem tudja milyen jóból marad ki!

Harry Potter az én múltam, jelenem és jövőm.

>!
Animus, Budapest, 2016
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633244555 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.

309. oldal, 18. fejezet (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · döntés
4 hozzászólás
>!
Morn

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…

42. oldal, Harmadik fejezet - Az Odú (Animus, 2002)

>!
Rysonne

A Fred-George páros viszont roppant szórakoztatónak találta a dolgot. Ha csak tehették, Harry előtt masíroztak a folyosón, és így kiabáltak:
– Utat Mardekár utódjának! Vigyázat, véres kezű varázsló közeleg!
Percy a leghatározottabban elítélte viselkedésüket.
– Ez nem tréfa – jelentette ki hűvösen.
– Ne állj az utunkba, Percy! – vigyorgott rá Fred. – Harrynek sietős a dolga.
– Igen, a Titkok Kamrájába igyekszik, mert teára várja agyaras csatlósa – tódította George.

199. oldal, 12. fejezet - A Százfűlé-főzet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Harry Potter · Percy Weasley
>!
horsegirl

– Figyelj, Harry – szólt Lockhart. – Mikor Draco rád szegezi a pálcáját, te csináld ezt.
Azzal felemelte saját pálcáját, és megpróbálkozott egy bonyolult lengetős figurával, de az egészből csak annyi lett, hogy a végén elejtette a pálcát. Piton gúnyos mosolyától kísérve gyorsan lehajolt érte, és így szólt:
– Hoppá… Egy kicsit izgatott a pálcám.
Piton odalépett Malfoyhoz, és valamit súgott neki. Malfoy elvigyorodott. Harry nyugtalanul pillantott Lockhartra:
– Tanár úr, megmutatná még egyszer a védekezést?
– Betojtál? – sziszegte Malfoy halkan, hogy Lockhart ne hallja.
– Csak szeretnéd – vetette oda Harry.
Lockhart kedélyesen megveregette Harry vállát.
– Csak csináld, ahogy mutattam, fiam.
– Dobjam el a pálcámat?

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Gilderoy Lockhart · Harry Potter · Perselus Piton
>!
Rysonne

(…) ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Weasley
>!
Rysonne

Piton óráján zűrzavart kelteni – ez körülbelül annyira volt veszélytelen dolog, mint szemen bökdösni egy alvó sárkányt.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
>!
Sund3lion I

– Ki vagyunk csapva az iskolából, nem?
Harry gyorsan Dumbledore-ra nézett.
– Még nem – szólt az igazgató. (…)
Piton olyan arcot vágott, mintha azt hallotta volna, hogy elmarad a karácsony.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Perselus Piton · Ron Weasley

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Diana Wynne Jones: A másik palota
Christopher Paolini: Eragon
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
Christien Boomsma: Boszorkányvér
Neil Gaiman: Coraline
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?