21. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
29. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
64. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter 7.) 4999 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry, ​mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?

A hetedik, s egyben utolsó Harry Potter-regény megjelenése valószínűleg a legnagyobb izgalommal várt esemény a könyvkiadás történetében. J. K. Rowlingnak még a legapróbb, Harry és barátai várható sorsára vonatkozó utalásai is mind szenzációs hírekként láttak napvilágot a sajtóban.

Valóban meghalt Albus Dumbledore? Kinek az oldalán áll Perselus Piton? Mik a megmaradt horcruxok, hová rejtette el lelkét Ő, akit nem nevezünk a nevén? Harry a forradásában hordozza a Sötét Nagyúr lelkének egy darabját, s ezért párszaszájú? Ezekre a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2022
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636140557 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2022
656 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636140564 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2021
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633247006 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

11 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2752 tag · 9976 karc · Utolsó karc: 2023. november 28., 19:58 · Bővebben


Enciklopédia 96

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Remus Lupin · Fred Weasley · Minerva McGalagony · George Weasley · Luna Lovegood · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Neville Longbottom · Molly Weasley · Voldemort · Nymphadora Tonks · Bellatrix Lestrange · Alastor 'Rémszem' Mordon · Hóborc · James Potter · Arthur Weasley · Lily Evans · Fleur Delacour · Lucius Malfoy · Lee Jordan · William "Bill" Weasley · Sipor · Albus Perselus Potter · Filius Flitwick · Gellert Grindelwald · Regulus Black · Narcissa Malfoy · Garrick Ollivander · Viktor Krum · Percy Weasley · Hollóháti Hedvig · dementor · Kingsley Shacklebolt · Aberforth Dumbledore · Argus Frics · Gróp · Petunia Dursley · Xenophilius Lovegood · Dudley Dursley · Peter Pettigrew · Teddy Remus Lupin · Rufus Scrimgeour · Fenrir Greyback · Mundungus Fletcher · Muriel néni · Phineas Nigellus Black

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · King's Cross · Godric's Hollow


Kedvencelte 1657

Most olvassa 273

Várólistára tette 387

Kívánságlistára tette 616

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Algernon P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

A történeteknek megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy véget érnek.
Harry Potter története is a véget ért.
Mesélt neked csodákról, életről és halálról, szerelemről, barátságról, titkokról, varázslatról, végzetről, legendákról, és még sok minden másról. Beengedett egy világba, melyet nem fogsz elhagyni egykönnyen, őket azonban el kell engedned.
Mennek tovább.
Te is indulj tovább. Vidd magaddal történetüket, és biztass rá mindenkit, mert ezt olvasni KELL. Nem is egyszer.

UI: Még ma is várom a levelem Roxfortból…

13 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Ez a történet az a fajta, amelyik soha nem ér véget. Amit tanít, az örök. Bátorság, hűség, szeretet – ezekről mesél, ezeket tanítja az olvasónak.

Ez a történet az a fajta, ami ha egyszer beszippant, akkor veled fog maradni. Harry Potter által én is kicsit jobb ember lettem. És hiába minden józan ész, várni fogom továbbra is a levelem a Roxfortból.

Örökké.

_Eriii>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Hát rendesen vérzik a szívem, hogy vége lett a sorozatnak. J. K. Rowling egy zseni. Annyira imádtam, és olyan nagyon szerettem volna, ha a lapok nem fogynak ilyen gyorsan. Mindig az aktuális könyvet mondtam a legjobbnak, de szerintem egytől egyik mind zseniálisan és eszméletlenül jók voltak. Eddig is szerettem, de a könyvek után szerintem megbolondultam HP-ért. Rögtön fognám magam és kezdeném elölről az egészet. Teljesen értem a rajongókat, sőt bánom, hogy nem hamarabb lettem ilyen elvetemült HP rajongó én is. Ódákat tudnék zengeni erről a sorozatról, de szinte minden figyelőm rajong a sorozatért, szóval megpróbálom nem szaporítani nagyon a szót, mert ők megértik. Rengeteget nevettem, mégtöbbet izgultam. Le sem tudtam tenni a könyveket, ahogy az egyiknek vége lett, azonnal lapoztam a következő könyvet. Már már ott tartottam, hogy a kislánnyal elővettem az ő könyveit is, és ráparancsoltam egy bűbáj segítségével, hogy kezdje újból olvasni esténként a könyveket. Aztán amikor tévézni akart, akkor mindig mentem én is vele, és minden alkalommal az Imperius-átokka csábítottam, hogy nézzünk HP-t a tévébe is. Hamár ennyire belemerültem akkor illő, hogy egy kevés szót fordítsak a szereplőkre is. Nekem Ron és Hermione a legkedvesebb szereplők. Annyit de annyit nevettem rajtuk, hogy elmondani sem tudom. Egyszerűen imádtam őket, de eszméletlen rajongással. Imádtam Harry-t is, hát őt ne-e? De kénytelen vagyok megemlíteni, hogy voltak olyan húzásai amik egy picit idegesitettek. Példának okáért engem sokszor az őrültbe kergetett azzal, hogy a fontos utasításokat mindig későn intézte, szinte olyankor, amikor már mindig késő volt. Hihetetlenül ki tudott akasztani, hogy soha nem tanult rendesen, és azért ő neki fontos lett volna. Persze érthető volt, hogy miért. Nem csodálkozom, Piton kiborulásán. Apropó Piton. Hát nem kevés átkot szortam a fejére az egész sorozat alatt annyit mondhatok. Annyira imádtam az ikreket is. Meg az egész Wesley familiát. Hagridot egy kicsit tényleg bénának találtam én is, de összességében nagyon helyén volt a szíve. Dumbledort nagyon szerettem, rendesen bőgtem is miatta. McGalagony profeszszorért meg egyenesen rajongásig oda voltam. Annyira izgalmas, szerethető, sokoldalú, eszméletlen szereplőket alkotott az írónő, hogy végeláthatatlanul tudnám sorolni a tulajdonságaikat. Összességében most fogom magam, és tartok egy HP filmezős maratont.
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM!!

7 hozzászólás
gabiica P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Hát, újra végeztem vele, újra véget ért a varázs, amely mindazonáltal soha nem fog számomra elmúlni és eltűnni. Bármikor újra és újra belecsöppennék ebbe a világba, amely oly sokat adott nekem, amit soha nem fogok elfelejteni.
A sorozat megszerettette velem az olvasást, némi varázslatot csempészett az életembe. Hihetetlen, csodálatos, megunhatatlan!
Az azkabani fogoly mellett ez a kedvenc részem. Megkapjuk azt a befejezést, ami után éveken keresztül áhítoztunk, a méltó lezárást, amitől mindenki tartott, hogy eljön… a véget.
Szerettem, hogy a legtöbb dologra fény derült, megismerhettük olyan szereplők múltját, akik fontos szerepet játszottak a történetben, kifejezetten örültem, hogy felbukkant Piton gyerekkora, és iskolás évei, számomra ez nagy jelentőséggel bír.
Utáltam azonban Rowlingot azokban a percekben, ahol elvette a nagy kedvencek életét. Beletörődtem, mert tudtam, hogy ha minden tökéletes és rózsaszín lett volna, akkor talán nem is szerettem volna ennyire, ez így volt jó, ahogy történt, de mégis fájó pont az életemben spoiler

Ashriver>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Lezárult egy korszak. Nagyon-nagyon jó volt visszatérni ebbe a csodálatosan varázslatos világba. És olyan fájdalmas volt becsukni a könyvet a végén. Nincs még egy ilyen történet. Örök kedvenc.

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Ha azt mondanám, hogy Rowling egy egyszerűen felülmúlhatatlant alkotott, még azzal sem közelíteném meg a lényeget. Iszanyatosan jó volt a befejező rész. Harryt követve sok kalandban volt részünk nekünk is, és vele együtt nőttünk fel. Sok mindent megtudtunk Dumbledor életéről, amit az előző részekben nem is említettek.
Ez a rész tele volt érzelmekkel. Csodálatos volt a horcruxok után kutatni, újabb és újabb rejtélyeket felderíteni. Áldozatok árán ugyan, de a végére értünk ennek a történetnek, amit nagyon sajnálok. Nehéz lesz elszakadni a varázsló világtól.
Nagy kedvenc lett nem csak ez a könyv, de az egész sorozat…. biztos vagy benne, hogy még máskor is a kezembe fogom venni.

2 hozzászólás
Xoxoribizli>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Könyvben a legjobb rész! :D
Borzongtam!
Imádtam!
De szomorú is vagyok kicsit. :( Mindenki, akit szerettem… :(

Sippancs P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Kb. negyed órája tettem le a könyvet a kezemből, és azóta csak ülök, és nézek ki a fejemből. Úgy érzem, hogy nincs egy ép gondolatom, mintha teljesen kiürült volna az agyam, ugyanakkor meg annyira sok minden kavarog bennem, hogy oldalakat tudnék megtölteni vele. Mert mégis mi volt ez?! Mi volt ez a 620 oldal?! És hogyan lett ilyen gyorsan vége és mikor történt mindez és MIÉRT így? Egyszerűen nem tudok megbékélni vele… Nem és nem! Én ugyanis szeretnék még egy utolsó kötetet! Szeretnék újra ennek a világnak a részese lenni, találkozni a három jó baráttal, harcolni a gonosz ellen, megfejteni a titkokat, új varázsigéket tanulni és kijárni a hetedik évet a Roxfortban! Olyan nagy kérés lenne ez?!

(…)

Perpillanat két dologban vagyok biztos: az egyik az, hogy gyászolok, a másik pedig az, hogy bár még csak februárt írunk, de 2016-ban ez lesz a kedvenc sorozatom.

8 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Annyira régen olvastam már a kötetet, hogy nem is emlékeztem már azokra a részekre, amik nincsenek benne a filmben. Márpedig a cselekmény jelentős hányadát kihagyták az adaptáció során. Főleg a Dumbledore-ról szóló részekre igaz ez. Sokkolva olvastam, hogy Harry bizalma megrendül az általam hőn szeretett igazgató iránt. spoiler Most, hogy újraolvastam az utolsó részt is, ismét olyan érzésem volt, mint az első olvasás során, hogy lényem egy része a könyv lapjai közé szorult, s mikor becsuktam a könyvet, benne is ragadt. Nagyon régóta benne vagyok már a HP világban és nekem többet adott, mint csak egy egyszerű történet, vagy kitaláció. Sokat tanultam belőle, ezen nőttem fel és szándékomban áll még sokszor újraolvasni, feleleveníteni az elfeledett részleteket, újraélni a cselekményeket. Örök hála Rowling-nak, amiért megajándékozta a világot ezzel a sorozattal.

>!
Animus, Budapest, 2016
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633241479 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
DaTa>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Két hónapja kezdtem el újraolvasni a teljes sorozatot, és micsoda két hónap volt ez! Mennyi izgalom, mennyi öröm, mennyi fordulat, mennyi varázs! Az első olvasáskor a végét már kifejezetten untam, gyorsolvasó üzemmódra is kapcsoltam akkor, most viszont minden percét élveztem ennek az utazásnak, maximálisan kikapcsolt, elterelt minden aggodalmaskodást egyetemről, munkáról, magánéletről, bármiről, egyszerűen hagytam, hogy vigyen magával a sodrás. Mennyire élveztem én ezt most itt? Hát annyira, hogy annak ellenére, hogy egyáltalán nem szoktam filmeket nézni, most mégis ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy megnézem az összes HP filmet is. Azokból eddig csak az első kettőt láttam (ha jól emlékszem). Ideje változtatni ezen.


Népszerű idézetek

Algernon P>!

– Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképpen azokat, akik szeretet nélkül élnek.

592. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · halál · Harry Potter · szeretet
1 hozzászólás
hodoaat>!

– […] tény, hogy az emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.

367. oldal, Huszonkettedik fejezet - A Halál Ereklyéi

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
Morn>!

– Különben is, minek vacakolsz azokkal a könyvekkel? – kérdezte Ron, miután visszabicegett az ágyához.
– Kiválogatom azokat, amelyeket érdemes magunkkal vinnünk, ha majd elindulunk horcruxokat keresni.
– Ja persze – csapott a homlokára Ron. – El is felejtettem, hogy mozgókönyvtárnak álcázva megyünk levadászni Voldemortot.

85. oldal, Hatodik fejezet - A pizsamás padlásszellem (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger · Ron Weasley · Voldemort
csartak P>!

– Nagyon csinos az a lány – jegyezte meg Krum, kizökkentve töprengéséből Harryt. Ginnyre mutatott, aki épp akkor csatlakozott Lunához. – Ő is rokonod?
– Igen – vágta rá fellobbanó ingerültséggel Harry. – És van barátja. Féltékeny típus. Nagydarab. Nem érdemes bosszantani.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginny Weasley · Harry Potter · Luna Lovegood · Viktor Krum
4 hozzászólás
AniTiger P>!

Luna szobájának mennyezetéről öt gyönyörűen megfestett arc nézett le a belépőre: Harry, Ron, Hermione, Ginny és Neville. Nem mozogtak úgy, mint a roxforti arcképek, mégis mágiát sugároztak: Harry úgy látta, lélegeznek. A portrékat festett aranyláncnak tűnő díszítés fonta körül, de mikor Harry jobban megnézte, látta, hogy a lánc nem más, mint egyetlen, ezerszer ismétlődő, aranytintával írt szó: barátok… barátok… barátok…

345-346. oldal, A három testvér meséje (Animus, 2008)

5 hozzászólás
czegezoltanszabolcs>!

A manó vékony karja remegett a súlytól, de nem eresztette le a serpenyőt.
– Csak még egyet, Harry gazdám, párosan szép a pofon.

187. oldal, Lopás és vesztegetés (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Sipor
1 hozzászólás
AnitaZoé P>!

– Varázsló vagy, ha nem tudnád!
– Ja… tényleg.

535. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger · Ron Weasley
8 hozzászólás
Algernon P>!

– Ez nagyon szép, Luna, csakhogy az elveszett diadém el van veszve. Ez egy lényeges tulajdonsága.

481. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luna Lovegood
1 hozzászólás
Morn>!

– […] Már a híd közepén jártak, mikor egy csuklyás alak állta útjukat. S a Halál megszólította őket…
– Bocsánat – szólt közbe Harry –, de hogyhogy megszólította őket a Halál?
– Ez egy mese!
– Ja persze, bocsánat. Folytasd!

337. oldal, Huszonegyedik fejezet - A három testvér meséje


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Jótett helyébe
Cassandra Clare: Árnyak ura
Lucy Strange: A nővérek átka
Christopher Paolini: Elsőszülött
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Tracy Wolff: Vonzódás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Rick Riordan: Hádész Háza
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb