37. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter 7.) 2969 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a tizenhetedik évét betöltő Harry – ezúttal Hagrid motorjának oldalkocsijában – utoljára hagyja el a Privet Drive-ot, az őt védő bűbáj szertefoszlik, és a halálfalók azonnal a nyomába erednek. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse őt, csakhogy Harrynek a bujkáláson kívül egyéb tervei is vannak: Dumbledore professzortól kapott feladatát kell végrehajtania. Így a tanév nélküle kezdődik el a Roxfortban. Vajon sikerül-e a folytonos életveszély közepette teljesítenie a küldetést, amitől a végső összecsapás kimenetele függ?

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
656 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244616 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Pottermore, 2016
ISBN: 9781781103890 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2016
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633241479 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1838 tag · 6742 karc · Utolsó karc: 2017. október 16., 22:57 · Bővebben


Enciklopédia 79

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Remus Lupin · Luna Lovegood · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Nymphadora Tonks · Bellatrix Lestrange · Alastor 'Rémszem' Mordon · Hóborc · Arthur Weasley · James Potter · Fleur Delacour · Lee Jordan · Lily Evans · Lucius Malfoy · Sipor · William "Bill" Weasley · Filius Flitwick · Viktor Krum · Garrick Ollivander · Aberforth Dumbledore · Percy Weasley · dementor · Gróp · Kingsley Shacklebolt · Xenophilius Lovegood · Dudley Dursley · Peter Pettigrew · Rufus Scrimgeour · Muriel néni · Phineas Nigellus Black

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · King's Cross · Godric's Hollow


Kedvencelte 1227

Most olvassa 243

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 435

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Algernon +SP
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

A történeteknek megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy véget érnek.
Harry Potter története is a véget ért.
Mesélt neked csodákról, életről és halálról, szerelemről, barátságról, titkokról, varázslatról, végzetről, legendákról, és még sok minden másról. Beengedett egy világba, melyet nem fogsz elhagyni egykönnyen, őket azonban el kell engedned.
Mennek tovább.
Te is indulj tovább. Vidd magaddal történetüket, és biztass rá mindenkit, mert ezt olvasni KELL. Nem is egyszer.

UI: Még ma is várom a levelem Roxfortból…

13 hozzászólás
>!
_Eriii P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Hát rendesen vérzik a szívem, hogy vége lett a sorozatnak. J. K. Rowling egy zseni. Annyira imádtam, és olyan nagyon szerettem volna, ha a lapok nem fogynak ilyen gyorsan. Mindig az aktuális könyvet mondtam a legjobbnak, de szerintem egytől egyik mind zseniálisan és eszméletlenül jók voltak. Eddig is szerettem, de a könyvek után szerintem megbolondultam HP-ért. Rögtön fognám magam és kezdeném elölről az egészet. Teljesen értem a rajongókat, sőt bánom, hogy nem hamarabb lettem ilyen elvetemült HP rajongó én is. Ódákat tudnék zengeni erről a sorozatról, de szinte minden figyelőm rajong a sorozatért, szóval megpróbálom nem szaporítani nagyon a szót, mert ők megértik. Rengeteget nevettem, mégtöbbet izgultam. Le sem tudtam tenni a könyveket, ahogy az egyiknek vége lett, azonnal lapoztam a következő könyvet. Már már ott tartottam, hogy a kislánnyal elővettem az ő könyveit is, és ráparancsoltam egy bűbáj segítségével, hogy kezdje újból olvasni esténként a könyveket. Aztán amikor tévézni akart, akkor mindig mentem én is vele, és minden alkalommal az Imperius-átokka csábítottam, hogy nézzünk HP-t a tévébe is. Hamár ennyire belemerültem akkor illő, hogy egy kevés szót fordítsak a szereplőkre is. Nekem Ron és Hermione a legkedvesebb szereplők. Annyit de annyit nevettem rajtuk, hogy elmondani sem tudom. Egyszerűen imádtam őket, de eszméletlen rajongással. Imádtam Harry-t is, hát őt ne-e? De kénytelen vagyok megemlíteni, hogy voltak olyan húzásai amik egy picit idegesitettek. Példának okáért engem sokszor az őrültbe kergetett azzal, hogy a fontos utasításokat mindig későn intézte, szinte olyankor, amikor már mindig késő volt. Hihetetlenül ki tudott akasztani, hogy soha nem tanult rendesen, és azért ő neki fontos lett volna. Persze érthető volt, hogy miért. Nem csodálkozom, Piton kiborulásán. Apropó Piton. Hát nem kevés átkot szortam a fejére az egész sorozat alatt annyit mondhatok. Annyira imádtam az ikreket is. Meg az egész Wesley familiát. Hagridot egy kicsit tényleg bénának találtam én is, de összességében nagyon helyén volt a szíve. Dumbledort nagyon szerettem, rendesen bőgtem is miatta. McGalagony profeszszorért meg egyenesen rajongásig oda voltam. Annyira izgalmas, szerethető, sokoldalú, eszméletlen szereplőket alkotott az írónő, hogy végeláthatatlanul tudnám sorolni a tulajdonságaikat. Összességében most fogom magam, és tartok egy HP filmezős maratont.
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM!!

7 hozzászólás
>!
gabiica P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Hát, újra végeztem vele, újra véget ért a varázs, amely mindazonáltal soha nem fog számomra elmúlni és eltűnni. Bármikor újra és újra belecsöppennék ebbe a világba, amely oly sokat adott nekem, amit soha nem fogok elfelejteni.
A sorozat megszerettette velem az olvasást, némi varázslatot csempészett az életembe. Hihetetlen, csodálatos, megunhatatlan!
Az azkabani fogoly mellett ez a kedvenc részem. Megkapjuk azt a befejezést, ami után éveken keresztül áhítoztunk, a méltó lezárást, amitől mindenki tartott, hogy eljön… a véget.
Szerettem, hogy a legtöbb dologra fény derült, megismerhettük olyan szereplők múltját, akik fontos szerepet játszottak a történetben, kifejezetten örültem, hogy felbukkant Piton gyerekkora, és iskolás évei, számomra ez nagy jelentőséggel bír.
Utáltam azonban Rowlingot azokban a percekben, ahol elvette a nagy kedvencek életét. Beletörődtem, mert tudtam, hogy ha minden tökéletes és rózsaszín lett volna, akkor talán nem is szerettem volna ennyire, ez így volt jó, ahogy történt, de mégis fájó pont az életemben spoiler

>!
Ashriver 
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Lezárult egy korszak. Nagyon-nagyon jó volt visszatérni ebbe a csodálatosan varázslatos világba. És olyan fájdalmas volt becsukni a könyvet a végén. Nincs még egy ilyen történet. Örök kedvenc.

4 hozzászólás
>!
Xoxoribizli P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Könyvben a legjobb rész! :D
Borzongtam!
Imádtam!
De szomorú is vagyok kicsit. :( Mindenki, akit szerettem… :(

>!
Ferger_Jolcsi P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Annyira régen olvastam már a kötetet, hogy nem is emlékeztem már azokra a részekre, amik nincsenek benne a filmben. Márpedig a cselekmény jelentős hányadát kihagyták az adaptáció során. Főleg a Dumbledore-ról szóló részekre igaz ez. Sokkolva olvastam, hogy Harry bizalma megrendül az általam hőn szeretett igazgató iránt. spoiler Most, hogy újraolvastam az utolsó részt is, ismét olyan érzésem volt, mint az első olvasás során, hogy lényem egy része a könyv lapjai közé szorult, s mikor becsuktam a könyvet, benne is ragadt. Nagyon régóta benne vagyok már a HP világban és nekem többet adott, mint csak egy egyszerű történet, vagy kitaláció. Sokat tanultam belőle, ezen nőttem fel és szándékomban áll még sokszor újraolvasni, feleleveníteni az elfeledett részleteket, újraélni a cselekményeket. Örök hála Rowling-nak, amiért megajándékozta a világot ezzel a sorozattal.

>!
Animus, Budapest, 2016
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633241479 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
DarknessAngel P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Ha azt mondanám, hogy Rowling egy egyszerűen felülmúlhatatlant alkotott, még azzal sem közelíteném meg a lényeget. Iszanyatosan jó volt a befejező rész. Harryt követve sok kalandban volt részünk nekünk is, és vele együtt nőttünk fel. Sok mindent megtudtunk Dumbledor életéről, amit az előző részekben nem is említettek.
Ez a rész tele volt érzelmekkel. Csodálatos volt a horcruxok után kutatni, újabb és újabb rejtélyeket felderíteni. Áldozatok árán ugyan, de a végére értünk ennek a történetnek, amit nagyon sajnálok. Nehéz lesz elszakadni a varázsló világtól.
Nagy kedvenc lett nem csak ez a könyv, de az egész sorozat…. biztos vagy benne, hogy még máskor is a kezembe fogom venni.

1 hozzászólás
>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Kb. negyed órája tettem le a könyvet a kezemből, és azóta csak ülök, és nézek ki a fejemből. Úgy érzem, hogy nincs egy ép gondolatom, mintha teljesen kiürült volna az agyam, ugyanakkor meg annyira sok minden kavarog bennem, hogy oldalakat tudnék megtölteni vele. Mert mégis mi volt ez?! Mi volt ez a 620 oldal?! És hogyan lett ilyen gyorsan vége és mikor történt mindez és MIÉRT így? Egyszerűen nem tudok megbékélni vele… Nem és nem! Én ugyanis szeretnék még egy utolsó kötetet! Szeretnék újra ennek a világnak a részese lenni, találkozni a három jó baráttal, harcolni a gonosz ellen, megfejteni a titkokat, új varázsigéket tanulni és kijárni a hetedik évet a Roxfortban! Olyan nagy kérés lenne ez?!

(…)

Perpillanat két dologban vagyok biztos: az egyik az, hogy gyászolok, a másik pedig az, hogy bár még csak februárt írunk, de 2016-ban ez lesz a kedvenc sorozatom.

8 hozzászólás
>!
Charityy
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Olyan hirtelen lett vége, még szívesen olvasnék a srácokról és a sok-sok kalandról, amiket együtt átéltek.
Úgy érzem, el fogom még olvasni, nem is egyszer és persze a filmek sem maradhatnak ki :)
Ez egy olyan történet, amit mindenkinek el kell olvasnia, már-már meghatározza a gyerekkorunkat és örök élmény marad. Zseniális.

>!
joopsy P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Igen Harry Potter. Igen, még mindig imádom! Mert csodálatos a világ, amit Rowling megalkotott.
DE! Itt vannak a mi kis varázslótanoncaink, nevezetesen Harry, Ron és Hermione, akik közül 1 kivételével, mintha egyikük sem érne semmit varázslóként. Vagy ennyit ér a Roxfort. Mintha a magyar oktatási rendszerről olvastam volna: tömény, értelmetlen elmélet és semmi gyakorlat . Hermione-nak hatalmas tudása van, de hol van Harry? Ronról már nem is beszélve! Tudnak tárgyakat lebegtetni!? Hát azt már a legelső órájukon megtanulták!
Egyébként a bujkálásukat és a horcrux-vadászatot sajnos nagyrészt untam. Igazán az őzsuta megjelenésekor kezdett igazán lekötni az egész könyv.
Végig tapogatózunk a homályban Dumbledore előélete kapcsán, aztán Aberforthnak és Piton emlékeinek hála lehullt a lepel róla. spoiler
A Piton-szál kapcsán pedig őszintén megvallva érzek némi dühöt a rajongótábor irányában, ugyanis azzal, hogy ennyi gonosztett mellett így istenítik őt, konkrétan elszpojlerezik a szerepét. Ez nem olyan, mint azt elárulni, hogy ki hal meg a végén, mert úgyis a hogyan a lényeg, de Piton esetében épp a hogyan van elszpojlerezve. Egyébként én így sem tudtam jobban megszeretni őt. Ugyanannyira közömbös nekem, mint eddig. Annyi, hogy Rickman nagyon emlékezetesen játszotta el a szerepet. De már végre értem, mi ez az „Always”-mánia. spoiler Bár sosem tetováltatnám magamra.
Harry pedig kiváló az áldozati bárány szerepére. spoiler
Összességében pedig a Harry Potterről: Csodálatosan felépített történet egy fantasztikus világban, különleges lényekkel. Nagyon szerettem, de nem rohanok beszerezni a sorozatot más kiadásban is és nem fogom teleposzterezni a falamat Potterékkel.
A Weasley család minden tagját imádtam. A kedvenc szereplőm az első rivallója óta Molly Weasley, mert annyira vicces, szeretni való és aggódó anyuka, aki nem retten vissza a küzdelemtől és a féltés mellet belátja, hogy engednie kell, hogy a családja megküzdjön a gonosszal.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Algernon +SP

– Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképpen azokat, akik szeretet nélkül élnek.

592. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · halál · Harry Potter · szeretet
1 hozzászólás
>!
hodoaat

– (…) tény, hogy az emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.

367. oldal, Huszonkettedik fejezet - A Halál Ereklyéi

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
>!
Morn 

– Különben is, minek vacakolsz azokkal a könyvekkel? – kérdezte Ron, miután visszabicegett az ágyához.
– Kiválogatom azokat, amelyeket érdemes magunkkal vinnünk, ha majd elindulunk horcruxokat keresni.
– Ja persze – csapott a homlokára Ron. – El is felejtettem, hogy mozgókönyvtárnak álcázva megyünk levadászni Voldemortot.

85. oldal, Hatodik fejezet - A pizsamás padlásszellem (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger · Ron Weasley · Voldemort
>!
csartak MP

– Nagyon csinos az a lány – jegyezte meg Krum, kizökkentve töprengéséből Harryt. Ginnyre mutatott, aki épp akkor csatlakozott Lunához. – Ő is rokonod?
– Igen – vágta rá fellobbanó ingerültséggel Harry. – És van barátja. Féltékeny típus. Nagydarab. Nem érdemes bosszantani.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginny Weasley · Harry Potter · Luna Lovegood · Viktor Krum
4 hozzászólás
>!
cz_z

A manó vékony karja remegett a súlytól, de nem eresztette le a serpenyőt.
– Csak még egyet, Harry gazdám, párosan szép a pofon.

187. oldal, Lopás és vesztegetés (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Sipor
>!
AniTiger MP

Luna szobájának mennyezetéről öt gyönyörűen megfestett arc nézett le a belépőre: Harry, Ron, Hermione, Ginny és Neville. Nem mozogtak úgy, mint a roxforti arcképek, mégis mágiát sugároztak: Harry úgy látta, lélegeznek. A portrékat festett aranyláncnak tűnő díszítés fonta körül, de mikor Harry jobban megnézte, látta, hogy a lánc nem más, mint egyetlen, ezerszer ismétlődő, aranytintával írt szó: barátok… barátok… barátok…

345-346. oldal, A három testvér meséje (Animus, 2008)

5 hozzászólás
>!
Róka P

– Még egyet mondjon meg, kérem – szólt Harry. – Ez itt most valóságos dolog? Vagy az egész csak a fejemben történik?
Dumbledore rámosolygott. A hangja erősen, tisztán zengett Harry fülében, bár alakját már elfátyolozta a leszálló fényes köd.
– Hát persze, hogy mindez a fejedben történik, Harry, de attól még miért ne volna valóságos?

592. oldal, 35. fejezet - King's Cross

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter
>!
Algernon +SP

– Ez nagyon szép, Luna, csakhogy az elveszett diadém el van veszve. Ez egy lényeges tulajdonsága.

481. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luna Lovegood
>!
Morn 

– (…) Már a híd közepén jártak, mikor egy csuklyás alak állta útjukat. S a Halál megszólította őket…
– Bocsánat – szólt közbe Harry –, de hogyhogy megszólította őket a Halál?
– Ez egy mese!
– Ja persze, bocsánat. Folytasd!

337. oldal, Huszonegyedik fejezet - A három testvér meséje


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Diana Wynne Jones: A másik palota
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Christopher Paolini: Eragon
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
Christien Boomsma: Boszorkányvér
Neil Gaiman: Coraline
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?