!

Harry ​Potter és a Főnix Rendje (Harry Potter 5.) 2824 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
Régikönyvek.hu · 3.980 Ft –15% 3.383 Ft
1 2
Scifimarket.hu 3.379 Ft-tól
1 2
Bookline 3.383 Ft-tól
1.100 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Potter nem hitte volna, hogy egyszer ő fogja megvédeni basáskodó unokatestvérét, Dudley-t. Ám amikor fényes nappal dementorok támadnak kettőjükre, ez történik. De számos más vészjósló esemény is mutatja, hogy a varázsvilág békéjét sötét erők fenyegetik.
Harry nincs egyedül az ellenük vívott küzdelemben: a Főnix Rendje egy titkos főhadiszálláson szervezi a Sötét Nagyúr elleni harcot, ami minden fronton zajlik. Harry például kénytelen különórákat venni Piton professzortól, hogy ki tudja védeni Voldemort erőszakos behatolásait a tudatába.

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
816 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244593 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Pottermore, 2016
750 oldal · ISBN: 9781781103876 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2015
752 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633240052 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1650 tag · 5832 karc · Utolsó karc: 2017. február 25., 17:12 · Bővebben


Enciklopédia 83

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Hermione Granger · Sirius Black · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Remus Lupin · Luna Lovegood · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Nymphadora Tonks · Bellatrix Lestrange · Alastor 'Rémszem' Mordon · Hóborc · Arthur Weasley · James Potter · Lee Jordan · Lily Evans · Lucius Malfoy · William "Bill" Weasley · Sipor · Fawkes · Filius Flitwick · Seamus Finnigan · Percy Weasley · Cho Chang · Pomona Bimba · dementor · Sybill Trelawney · Dolores Umbridge · Argus Frics · Kingsley Shacklebolt · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Dudley Dursley · Rita Vitrol · Cornelius Caramel · Cuthbert Binns · Ernie Macmillan · Phineas Nigellus Black · Zacharias Smith

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · King's Cross · Mágiaügyi Minisztérium · Azkaban · Szárnyas Vadkan · Little Whinging


Hirdetés

Kedvencelte 1003

Most olvassa 266

Várólistára tette 194

Kívánságlistára tette 306

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

+
>!
Ashriver
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Én amondó vagyok, hogy ez volt az egyik legdepressziósabb, legszomorúbb és egyben a legdühítőbb rész. De azért a "Weasley, a Gólkirály" című dal nagy kedvenc :D

+
>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Ehhem, ehhem…
Aki tudja, hogy hogyan lehet tovább fokozni a „szerelem”, „imádat” és „zseniális” szavakat, illetve a „hatalmas kedvenc lett” és „összetörte a szívem” spoiler kifejezéseket, az kérem, kézfeltartással jelezze! Jutalmul 50 pont jár a Griffendélnek!

42 hozzászólás
+
>!
Ancsúr
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Jó, lehet, hogy elfogult vagyok életem legeslegelső könyvsorozatával kapcsolatban, de akkor is tetszik! :) Ez a könyv az egyik nagy kedvencem a sorozatból.
Emlékszem milyen volt meglátni a 4. rész végén a feliratot: „Folytatása következik!''. Akkor kedvem lett volna sikítani, mert nincs folytatás. (Akkor még nem adták ki.) Kellett vagy két év, mire rohanhattam a boltba, hogy kikönyörögjem szüleimnek, hogy megkaphassam az 5. Harry Potter könyvet is.
Umbridge és Bellatrix a két legkedvesebb negatív szereplővé nőtte ki magát számomra az évek során. És a világ egyik legeslegjobb dolga az, hogy elmondhatom magamról én igenis az elsők között OLVASTAM Dumbledore seregének alapításáról és hősiességéről. :)

2 hozzászólás
+
>!
HoneyBee0395 P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

'Hazudni bűn.'

Pfú gyerekek. A könyvtárba járásnak tényleg sok előnye van, itt az egyik. Nem ismétlem magam – már többször olvastam, korán kezdtem el, és nem mozdultam mellőle egész nap, ezért is tudtam ilyen hamar elolvasni az egészet. Mégis számomra ez az egyik legjobb könyv a sorozatból, a Halál Ereklyéi mellett. A történetet senkinek sem kell bemutatni, hiszen mindenki olvasta már legalább százszor. Iszonyatosan jó könyv, abszolút megéri a rászánt időt. Sok oldalon keresztül sírtam a nevetéstől, például a Weasley Varázsvicc Vállalaton, Dursley-éken, ahogy Fred és George a békát elintézték, vagy Ron némelyik megszólalásán. spoiler A cselekményen azért már látszik, hogy komolyodik, nagyon szépen felépítette Rowling, és az üresjáratokat is ki tudta tölteni vidámabb részekkel. Siriust nagyon szerettem, elszomorodtam a spoiler Bár szerintem ő is azt akarta volna, hogy ne legyünk szomorúak. Hiszen ő is nevetve ment el. Közeledik a vég, és ezt a könyv észben is tartatja velünk. Engedjetek meg egy személyes véleményt – bár nem vagyok Hermione – én nagyon szívesen beülnék átváltoztatástanra, mágiatörténetre, vagy jóslástanra, és kutakodnék a könyvtárban a holdkő után. (: Ronra rá is ordítottam egy agyament pillanatomban, hogy ne Hermionétől kérd, hanem nézz utána a könyvtárban… Karakterek. Ron és Hermione. Eszméletlen, hogy ezek ketten még mindig egymás ellen küzdenek, annyira látszik ami látszik. spoiler Mindent összevetve – imádom, imádom, imádom. Nem ajánlgatom senkinek, aki szereti annak úgyis állandóan a kezében van, aki nem olvassa – nem tudja mit hagy ki. Kérem a Félvér Herceget.

5/5*

+
>!
Roxan
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Én még mindig úgy gondolom, hogy Rowling egy igazi boszorkány.
Mintha átkokkal szórta volna meg a könyvet, mint például a letehetetlenség és a lefegyverző bűbájjal. Imádom a Weasley ikrek csínytevéseit, vicceit. Hermione és Ron közötti kapcsolatot mert látom ám ;). Meg úgy az egész Harry Potter világot! A misztikus lények, a rengeteg izgalom hogy félő hogy szívroham lesz a vége. Hogy mindig valahogy átver az írónő. Imádtam ezt a könyvet is, bár hozzá teszem ennek volt a legjobb kezdése eddig.
És hogy én hogy elsírtam magam spoiler

Fogalmam sincs hogy lehet elviselni azt, mikor befejezed a sorozatot hogy nincs tovább, egyszerűen belegondolni is rossz, mi lesz velem Harry, Hermione és az össze Weasley és a Roxfortos kedvenc karaktereim nélkül.
De ahogy Hagrid mondaná: aminek jönnie kell, jönni fog… És ha itt lesz, szembe kell nézni vele.

+
>!
Black_Angel
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Csak azt tudom mondani, mint minden részhez, hogy FANTASZTIKUS!!
imádom.. egyszerűen annyira bele tudok mélyedni, hogy még enni is elfelejtek..
Most olvasom először a könyveket, és így az 5. elolvasása után, már bánom hogy nem kezdtem előbb..
Nagyon tetszik hogy végigkövethetem ahogy ezek az emberek felnőnek.. ahogy komolyodnak, felnőttek lesznek.. egyszerűen varázslatos

+
>!
puncsoscukor63
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Mint minden eddigi rész, ez is totálisan elnyerte a tetszésemet!
Amit még megemlítenék, az az, hogy most tűnt csak fel, hogy a kedvenc részem (fejezetem) ezekben a könyvekben mindig az, amikor mindenre magyarázatot kapunk, ami eddig esetleg nem volt világos. Az összes gyanús, rejtélyes titokra fény derül és ez engem nagyon pozitívan érint:)
Szeretek titkokra rájönni…

+
>!
molly_ P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Imádom az egész sorozatot, szinte tökéletes úgy ahogy van… de ha választanom kéne, ez lenne a legkevésbé kedvelt kötet nálam. Ami nem csak mindenki-szíve-csücske, alias Umbridge-nek és persze spoiler köszönhető, hanem magának Harrynek is. Aki konkrétan kibírhatatlan ebben a részben.
Nem tudom, az előző olvasásoknál nem voltam tőle ennyire kiakadva, de most, hogy ilyen tempóban, egymás után darálom le a részeket, asszem kezdek besokallni a mi drága Harrynktől. :D Na mindegy.
Viszont van egy csomó pozitívum is ugyebár: a Weasley ikrek, Luna megjelenése, egyre több Voldemort (most mi vaaaan? nálam ez határozottan pozitív :D), a vizsgák leírása, ahogy McGalagony leoltja Umbridge-t, a DS edzések, ahogy Hermione és Ron között alakulgat valami, illetve Neville-t itt kezdtem el igazán csodálni és szeretni. <3

1 hozzászólás
+
>!
könyvmolyeszti
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Ránéztem a könyvre, és azt gondoltam, hogy "Temagasságosjóisten, ha ez ilyen vaskos, akkor biztos unni fogom!", de Rowling megint csodásat alkotott, de még milyet! Ezt is a kedvencemmé avattam. :)

+
>!
Andilány
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Rájöttem, hogy sokszor miért nincs kedvem olvasni a történetet és miért kellett hozzá 2 év, hogy folytassam a sorozatot. Egyszerűen ki nem állhatom Harry-t. Egy öntelt, senkire nem hallgató, borzasztó idegesítő szereplő. A mellékszereplőkre sokkal kíváncsibb vagyok. Mert minek tanulna Harry okklumenciát, ha minden barátja ezt mondja neki? Vagy miért hallgatna a barátaira, a felnőttekre vagy akár Dumbledore-ra, ha azt mondják neki, hogy hülyeséget csinál? Nem, Harry jobban tudja. És minő meglepetés, tényleg hülyeségeket csinál. Sokszor nincs egy épkézláb gondolata, a társai segítenek neki, ők találják ki, hogy mi legyen.
Ebben a részben a minisztérium hozzáállása és Umbridge idegesített a legjobban. Az a nő, jesszus. Meg a folyamatos rendeletei… kész borzalom.
spoiler
Amire még rájöttem, hogy én igazából sokkal szívesebben olvasnék a fiatal James-ről, Sirius-ról, Lupin-ról, Lily-ről, Piton-ról, Voldemort-ról, hogy ők milyenek voltak, milyen volt köztük a viszony, stb.

20 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Rysonne

– Szóval a legjobb jegy a K, azaz a „kiváló” – csicseregte. – Utána jön az E…
– Nem, a V jön utána – javította ki George. – „Várakozáson felüli”. Szerintem nekünk Freddel mindenből V-t kellett volna kapnunk, hiszen már azzal felülmúltuk a várakozásokat, hogy beültünk vizsgázni.

15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Hermione Granger
+
>!
lollippi IMP

– Elvesztett egy knútot, de talált egy galleont, ahogy mondani szokás.

534. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
12 hozzászólás
+
>!
bobo1019

– Egyszerre ennyi mindent nem érezhet valaki, mert felrobbanna.
– Csak azért, mert te egy teáskanál érzelmi színvonalán állsz, nem kell másokról is ezt feltételezned.

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger · Ron Weasley
1 hozzászólás
+
>!
Bernadetti

– Már rég le kellett volna adnunk ezt a hülye tárgyat – bosszankodott Harry.
– Hát most majd leadjuk.
– Mint a pinty! – bólogatott Harry. – Nem kell többet úgy tennünk, mintha izgatna, mi történik, ha a Jupiter összebarátkozik az Uránusszal.
– Mostantól akkor is kidobom a teafüvet, ha csupa nagybetűkkel kiírja nekem, hogy meghalsz, Ron Weasley, meghalsz!

620. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Ron Weasley
+
>!
Rysonne

Mindenesetre elég dühítő volt egy olyan embertől hallani, hogy ne legyen meggondolatlan, aki tizenkét évig ült az Azkabanban, a varázslók börtönében, aztán megszökött, megpróbálta elkövetni a gyilkosságot, amiért eredetileg elítélték, majd elmenekült egy lopott hippogriffen…

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Azkaban · Sirius Black
2 hozzászólás
+
>!
Avilda

– Nem akarok gorombának tűnni – szólt –, de ki a rosseb maga?

378. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dolores Umbridge · Rubeus Hagrid
11 hozzászólás
+
>!
Morn

– Gyere gyorsan, Ron, nekünk kell felkísérni az elsősöket!
– Ja, tényleg! – kapott észbe a fiú. – Hé! Hé! Hahó! Tökmagok!
– Ron!
– Mi bajod? Olyan kis törpék…

191. oldal, Tizenegyedik fejezet - A Teszlek Süveg új dala (Animus, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger · Ron Weasley
6 hozzászólás
+
>!
Zsucsima

– (…) Te, ifjú lévén, nem tudhatod, hogyan gondolkodik és hogyan érez egy idős ember. Az öregen viszont számon kérhető, ha elfelejti, milyen volt fiatalnak lenni.

713. oldal, Az elveszett jóslat.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
+
>!
tataijucc

Jobb a most, mint a majd, mert távol tart bút és bajt!

Kapcsolódó szócikkek: most
5 hozzászólás
+
>!
Marsie

– (…) Azt mondta, hogy olyan vagy, mint egy disznó, ami megtanult a hátsó lábán járni? Ez nem szemtelenség, Dud, ez a szomorú igazság.

Kapcsolódó szócikkek: Dudley Dursley · Harry Potter

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Diana Wynne Jones: A másik palota
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?
Christopher Paolini: Eragon
Cassandra Clare: Az angyal
Elizabeth Lenhard: Híd két világ között
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet
Angie Sage: Medicina