40. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
68. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Harry ​Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter 6.) 2735 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
1 2
Scifimarket.hu 3.133 Ft-tól
1 2
Bookline 3.136 Ft-tól
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Voldemort elleni harc állása aggasztó; a baljós jeleket már a muglikormány is észleli. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. Harry azt gyanítja, hogy esküdt ellensége, Draco Malfoy is a halálfalók jelét viseli. Az élet azonban háborús időkben sem csak harcból áll. A Weasley-ikrek üzleti tevékenysége egyre kiterjedtebb. Szerelmek szövődnek a felsőbb évesek között, a Roxfort házai pedig továbbra is versengenek egymással. Harry Dumbledore segítségével igyekszik minél alaposabban megismerni Voldemort múltját, ifjúságát, hogy rátaláljon a Sötét Nagyúr sebezhető pontjára.

Eredeti mű: J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2016
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244609 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Pottermore, 2016
ISBN: 9781781103883 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2015
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639884960 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1649 tag · 5824 karc · Utolsó karc: 2017. február 21., 21:41 · Bővebben


Enciklopédia 80

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Hermione Granger · Sirius Black · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Remus Lupin · Luna Lovegood · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Dobby · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Ginny Weasley · Voldemort · Molly Weasley · Bellatrix Lestrange · Hóborc · Arthur Weasley · Fleur Delacour · Tom Denem · Félig Fej Nélküli Nick · Sipor · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Dean Thomas · Seamus Finnigan · Horatius Lumpsluck · Narcissa Malfoy · Véres Báró · Madam Poppy Pomfrey · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Aragog · Rufus Scrimgeour · Cornelius Caramel · Zacharias Smith

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Szükség Szobája


Hirdetés

Kedvencelte 1039

Most olvassa 213

Várólistára tette 197

Kívánságlistára tette 361

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
gabiica P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Jó újra és újra olvasni a történetet, és átélni az eseményeket.
Valahogy amúgy többet vártam ettől a kötettől, tekintve, hogy mik történtek az előzőben.
Annak nagyon örültem, hogy egyre több mindent tudhattunk meg a múltról, és Dumbeldore végre nagyobb figyelmet szentel Harrynek, bár, ha jól sejtem ennek nagyon sok köze volt ahhoz, hogy spoiler
Szerettem a szerelmi szálat is, amit már lehetett sejteni a könyv kezdetétől fogva, számomra minden így volt tökéletes.

+
>!
Ferger_Jolcsi
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Szerintem ez a legszomorúbb HP-kötet az egész sorozatból. Tragikus események sorozata övezi.
Harry végig gyanakszik, de Ron és Hermione próbálják lenyugtatni, hogy ezúttal nincs igaza. Pedig ha tudnák, hogy ezúttal tévednek….
Van, hogy onnan jön a veszély, ahonnan várjuk és van, hogy pont attól a személytől, akire egyáltalán nem is gondolnánk. Igazi pálfordulás történik a cselekményben, ami a legtöbb embert meglepi, kivéve Harryt, de ha tudná, hogy ezúttal viszont ő téved és nem látja át teljesen a helyzetet….
Minél előrébb haladunk a cselekményben, annál inkább érezni lehet, hogy mennyit változott, fejlődött az írónő, s ezáltal vele párhuzamosan a könyv főszereplői, leginkább Harry, aki egy felnőtt, érett, bátor és elszánt karakterré nőtte ki magát az évek során.
Úgy érzem, sose fogok kinőni a Roxfort-világból, mindig is élni fog bennem a gyermek, akit sok-sok évvel ezelőtt rabul ejtett ez az univerzum és azóta se ereszti.

2 hozzászólás
+
>!
Sippancs P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert hogy tehette ezt az írónő Dumbledore-ral?! Hogyan spoiler, minden magyarázat nélkül?! És hogy volt képes ennyire fájdalmas spoiler, amitől kénytelen-kelletlen Hagrid-szindróma, vagyis perceken át tartó zokogás tört rám?! Egyszerűen nem értem… Nem értem, és emiatt szörnyen mérges vagyok rá! Ugyanakkor meg van okom nevetni is, mert amit Rowling kötetről kötetre produkál, az valami hihetetlen! A sok titokkal, mellékszállal és új karakterek felbukkanásával olyan szinten magához tud láncolni, és olyan szinten az orromnál fogva tud vezetni, hogy nem hiszem el, hogy ennek a nőnek a valóságban nincsen köze a varázslóvilághoz, és csak mese, amit leír! :)

Úgy a negyedik könyv környékén megfogadtam, hogy a sorozat hatodik és hetedik részét lassan, minden szót és mondatot alaposan megrágva fogom elolvasni, de annyira türelmetlen vagyok, és annyira szeretnék már pontot tenni az i-re, hogy muszáj lesz rögtön nekiállnom az utolsó kötetnek. (És naponta kétszer imádkozni, hogy Lupin spoiler. Mert ellenkező esetben lesz nemulass!)

4 hozzászólás
+
>!
Miamona
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Többek között három dologra jöttem rá a kötet kapcsán:
– Minden jó (!) könyv egy-egy merengő, ami azonnal beszippant és ha külső tényezők ki nem rángatnának, örömmel vesznénk bele az idők végezetéig…
– Minden jó (!) könyv egy-egy horcrux is, amibe a kedves olvasó bele rejti/felejti/tuszkolja/ássa… lelke egy-egy becses darabját. (Szerencse, hogy nekünk nem kell hozzá gyilkolnunk… igaz, van, hogy kedvünk lenne hozzá, persze pusztán elméleti síkon, (igaz Tom?) És van, hogy megteszik helyettünk a kedves szereplők…)
– Minden embernek, minden nap úgy kéne tenni, mintha Felix Felicis-t öntenének a reggeli italába és a világ már rég nem itt tartana…

Most mit mondjak… Rowling írónő feszegeti a határaimat rendesen. Miamona zombikról olvas… pardon inferusokról és vérben úszó emberekről (Sectumsempra). Ezt azért sosem gondoltam volna!

Továbbra is kedvenc. Ezt már, ezen a szinten, nem lehet nem szeretni, vagy kevésbé szeretni. :) Feszült izgalommal várom a nagy finálét. Már mos sok "jót" ígérnek a horcruxok… Nagyon kíváncsi vagyok Rowling milyen befejezést szánt élete művének, illetve, milyet mert (!) szánni… Most már tényleg teljesen ismeretlen vizekre evezek, elképzelésem sincs (na jó, azért az mégis csak van) a befejezést illetően. Egyelőre nem is tudom én melyikkel lennék elégedettebb, a happy vagy a félig sad enddel. Majd beszámolok róla, hogy alakult. :)

Bővebben: http://miamonakonyveldeje.blogspot.hu/2013/02/j-k-rowli…

+
>!
Annie_Cresta
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Hogy? Mégis hogy voltam én képes eddig Harry Potter nélkül élni? A közelebbi ismerőseim legnagyobb bánatára elkezdtem olvasni ezt a csodálatos sorozatot és őket untatom az órákig tartó beszámolóimmal. Ugyanis legalább annyira szeretek beszélni róla, mint olvasni.
Ez a rész is elképesztően jó volt, pörgős és izgalmas, amit már megszokhattunk. Egyre komolyabbra fordulnak a dolgok, de ugyanannyira szeretem, mint amikor Harryék még elsősök voltak. Most aztán a Hinny és Romione shipper szívem is tudott visongani. Ginny az egyik kedvenc női szereplőm, ezért is nem értem, hogy miért ennyire alulértékelt. Kedvelt szereplő, de mégsem hallani róla annyit, mint (szerintem) megérdemelné. spoiler Ó, és Lupinnak meg Tonksnak is örülök. :)
Eddig nem kedveltem Dracót, de most ez is megváltozott, azt kell mondanom, hogy ebben a részben sikerült megkedvelnem. Nem is olyan rossz, mint mutatja, de mindig fogok neheztelni rá, amiért úgy beszél(t) Harry-vel és a Weasley családdal/családról.
A könyv elején elvoltam Pitonnal, de a végére?? Ohó, ne tudjátok meg milyen dühös voltam.:D A ''nem kell uraznia, professzor'' részen most is nevetek, ahogy az ikrek kb minden megnyilvánulásán is. :D
Én szerettem Dumbledore-t és spoiler Amúgy imádtam a párbeszédét Dracóval.
Nem is tudom eldönteni, hogy szeretném-e végre elolvasni a befejezést, vagy nem. Nem akarom, hogy vége legyen. :(

+
>!
Andilány
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Szembe kell fordulnom az eddigi véleményemmel a Harry Potter-rel kapcsolatban, ugyanis most ez a rész nagyon tetszett. Érdekes és izgalmas volt. Harry sem idegesített ebben a részben, sőt mintha az előző rész óta kicserélték volna, logikusan gondolkodott és voltak jó ötletei. Persze voltak idegesítő megmozdulásai is, de ezek most elenyészőek voltak. Tetszett, hogy Harry-hez került a Félvér Herceg tankönyve, érdekes dolgok voltak benne. Illetve nagyon élveztem, hogy ennyi mindent megtudhattunk a fiatal Voldemort-ról, végigkövethettük különböző emberek emlékein keresztül, hogy milyen ember is ő és miket csinált. Mindig vártam azokat a részeket, amikor Harry Dumbledore-hoz ment különórára. A horcruxok érdekesek, kíváncsi vagyok mi lesz még velük a későbbiekben. És borzasztóan idegesít, hogy már nem emlékszem mi volt a Titkok kamrájával, mert így tuti kimarad nekem a kirakós egy darabja.
spoiler

++
>!
könyvmolyeszti
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Vááááááhh, síírok!! :'((( Az utolsó fejezetekben a hideg kirázott, istenem de szomorú vagyok, ez nem lehet! :(( Imádtam. <3 :((

+
>!
Meagen
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Imádok Harry Pottert olvasni, mert tudom, hogy sose kell csalódnom. A filmek alapján, és ahogy kötetről-kötetre egyre jobban kiismertem az írónőt, tudom, hogy mindig a könyv második felében indul virágzásnak a cselekmény, addig úgy mondd csírázik.
Vannak könyvek, ahol egészen addig nem történik semmi. Szó szerint. Csak élnek és semmi szóra méltót nem tesznek. De itt igen.
A könyvben a merengős visszaemlékezéseket vártam a legjobban. Ezeket a részeket nagyon szerettem. A szerelmi szálakat nem kevésbé. spoiler
Még így is, hogy láttam a filmet, és nagyjából tudtam, mire számíthatok bőven értek meglepetések, de persze semmi rossz.
Alig várom az utolsó részt.

+
>!
molly_ P
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

Egyik kedvenc könyvem a sorozatból, még annak ellenére is, hogy a vége talán az egész történet legszomorúbb része.
Mindig azt vártam, hogy jöjjön egy-egy újabb emlék Tom Denemről, nagy kár, hogy a filmbe nem fért bele az összes. Itt derül csak ki igazán, mennyire zseniális karakter, nem véletlenül az egyik kedvencem, hiába dobálózik a jó öreg Voldi Avada Kedavrával 0-24-ben, engem ez nem ábrándít ki… :D Annyira olvasnék még az iskolás éveiről, meg hogy mik történtek vele amikor eltűnt, stb.
És hál' istennek itt már Harry sem annyira idegesítő, bár ez a megszállottsága Pitonnal és Dracoval kapcsolatban néha már-már túlzás. Ginny pedig sokkal szimpatikusabb a könyvben, mert a filmben konkrétan semmi személyisége nincs, de itt azért voltak jó beszólásai. :D
Hát, igazából ömlenghetnék itt órákig, de a lényeg hogy imádom, és legszívesebben gyorsan elfelejteném az egészet, hogy megint elolvashassam úgy, mint legelőször. :)
jaj neee, már csak egy könyv van hátra… :(


Népszerű idézetek

+
>!
Rysonne

– De! – felelte dacosan Harry.
– De igen, uram…!
– Nem kell uraznia, professzor.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Perselus Piton
1 hozzászólás
+
>!
Zsucsima

– (…) az emberek könnyebben bocsátanak meg annak, aki téved, mint annak, akinek igaza van.

97. oldal, Mamamaci és Francica

+
>!
cilkaa

– Most pedig, Harry, lépjünk ki az éjbe, s kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát!

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter
8 hozzászólás
+
>!
tataijucc

– (…) A halálra és a sötétségbe pillantva az ismeretlentől félünk, semmi mástól.

541. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · félelem · halál · ismeretlen · sötétség
1 hozzászólás
+
>!
Marsie

– Ron! – csattant fel dühösen Mrs Weasley. – Meg ne lássam még egyszer, hogy késsel dobálózol!
– Nem fordul elő többet… – felelte gyorsan Ron, majd, miután újra a kelbimbók felé fordult, motyogva hozzátette: – …hogy meglátod.

Kapcsolódó szócikkek: Molly Weasley · Ron Weasley
+
>!
FruzsinaRacz

– A Véres Báró mesélte, hogy látta megérkezni Dumbledore-t – folytatta Nick. – Azt is mondta, hogy Dumbledore jókedvűnek, bár kissé fáradtnak tűnt.
– És most hol van? – kérdezte mohón Harry.
– A kedvenc hobbijának hódol: hörög és rázza a láncait a csillagvizsgáló toronyban…
– Nem a Véres Báró érdekel, hanem Dumbledore!
– Vagy úgy…

470. oldal

+
>!
tataijucc 

– A nagyság irigységet vet, az irigység gyűlöletet terem, a gyűlölet hazugságot szül.

422. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyűlölet · hazugság · irigység · Voldemort
3 hozzászólás
+
>!
En_Passant

– Hébe‐hóba a Próféta is kénytelen igazat írni – bólogatott Dumbledore. – Igen, ezen vitatkoztunk. De hát úgy tűnik, Rufusnak végül mégis csak sikerült becserkésznie téged.
– A fejemhez vágta, hogy ízig‐vérig Dumbledore embere vagyok.
– Ez igazán nem volt szép tőle.
– Mondtam neki, hogy így is van.
Dumbledore szólásra nyitotta a száját, de aztán újra becsukta. Hátul, az ajtó mellett Fawkes, a főnixmadár halkan, dallamosan felbúgott. Harry szörnyen zavarba jött, mert észrevette, hogy Dumbledore égszínkék szemét könny fátyolozza el – gyorsan bámulni kezdte hát a térdét. Mikor azonban az igazgató megszólalt, a hangja nyugodt volt.
– Meghatottál, Harry.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · főnix · Harry Potter
+
>!
psn

– A héten három embert támadtak meg a dementorok, erre mit bír kérdezni tőlem Romilda Vane? Hogy igaz-e a szóbeszéd, és tényleg egy hippogriff van a melledre tetoválva.
Ron és Hermione dőltek a nevetéstől. Harry el se mosolyodott.
– És mit válaszoltál neki?
– Hogy nem hippogriff, hanem magyar mennydörgő – felelte könnyedén Ginny, és lapozott egyet az újságban. – Az sokkal macsóbb.
– Köszi – vigyorgott Harry. – És mit mondtál, Ronnak milyen tetkója van?
– Törpegolymókos. De nem mondtam meg, hogy hol.

25. fejezet

3 hozzászólás
+
>!
tataijucc 

– Van fogalmad róla, mennyire rettegnek a zsarnokok az elnyomottaktól? Mind tisztában vannak vele, hogy előbb-utóbb lesz egy az áldozataik között, aki feláll és visszavág!

486. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Diana Wynne Jones: A másik palota
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?
Christopher Paolini: Eragon
Cassandra Clare: Az angyal
Elizabeth Lenhard: Híd két világ között
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet
Angie Sage: Medicina