43. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
58. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter és a bölcsek köve (Harry Potter 1.) 7607 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.

Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2022
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636140540 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2022
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636140533 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2022
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636140892 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Jim Kay

41 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2754 tag · 9983 karc · Utolsó karc: 2023. október 4., 09:14 · Bővebben


Enciklopédia 136

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · Minerva McGalagony · George Weasley · Rubeus Hagrid · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Neville Longbottom · Molly Weasley · Göthe Salmander · Voldemort · Hedvig · Hóborc · Oliver Wood · Lucius Malfoy · Lee Jordan · Félig Fej Nélküli Nick · Filius Flitwick · Mrs Norris · Charles "Charlie" Weasley · Seamus Finnigan · Garrick Ollivander · Percy Weasley · Dean Thomas · Kövér Dáma · Madam Rolanda Hooch · Norbert · Pomona Bimba · Madam Poppy Pomfrey · Argus Frics · Griffendél Godrik · Véres Báró · Makesz · Petunia Dursley · Vernon Dursley · Ampók · Angelina Johnson · Dudley Dursley · Marcus Flint · Pufók Fráter · Trevor · Gregory Monstro · Mógus · Vincent Crak

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Abszol út · 9 és 3/4-edik vágány · Tiltott Rengeteg · King's Cross · Gringotts · Privet Drive 4. · Czikornyai és Patza · Uklopsz Bagolyszalon


Kedvencelte 2100

Most olvassa 506

Várólistára tette 334

Kívánságlistára tette 515

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Tilla>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

2001-ben fagyit árultam a Balatonnál, aztán mint élete első fizetésének büszke tulajdonosa, családom minden tagjának vittem haza ajándékot. A húgom akkor volt tíz éves (én 17) és egyáltalán nem volt ínyére az olvasás. Egyik ismerősöm tanácsolta, hogy vegyem meg neki a Harry Pottert, mert beszélik, hogy jó (én meg még nem is hallottam akkor felőle). Beleírtam az első oldalára, hogy Pankának, aki remélem végre felismeri a könyvek szépségét. Megköszönte, aztán felrakta a polcra a többi könyve közé, és nem foglalkozott vele többet.
Bántam, mert olvasni tényleg jó, ez meg mese, úgyhogy az esti szokásos Grimm és egyéb mesefelolvasás helyett ezt vettem elő. Hát megbabonázta. Engem is. Hihetetlenül olvasmányos, érdekes rögtön az első oldaltól kezdve. Onnan persze nem volt menekvés, minden este végeznünk kellett egy fejezettel (hosszúak ám a fejezetek!). Addigra megjelent a második része is, azzal folytattuk. A többit már egyedül olvasta, és mára nagy könyvfaló lett ő is.
Nem mondom, hogy a Harry Potternek – mégkevésbé nekem – lenne köszönhető, hogy beleszeretett a könyvekbe, de az biztos, hogy része van benne.
Egyébként miután elolvastuk, bevittem az iskolába, hogy barátnőmet is ráállítsam, de nem akart ilyen gyerekkönyvvel foglalkozni, szóval elkezdtem neki is felolvasni. A szerelem itt is megszületett, így egy teljes évig minden óraközi szünetben, iskola után, hétvégéken ez lett az egyetlen elfoglaltságunk.
Ez a könyv tud valamit. Szerelmet fakaszt. Függőséget okoz.
U.i.: Nehogy valaki a filmmel kezdje, mert becsukatom a szekrénybe!!!

28 hozzászólás
Suba_Csaba P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Tavaly a Narniát, idén pedig a Harry Potter sorozat elolvasását tűztem ki célul magamnak. Ehhez ráadásul most kapóra is jött @Maresz_Csonka és @Kamilla_Peter közös újraolvasós kihívása is spoiler.
Annak idején a nejem nagy elánnal olvasta a sorozatot, figyelemmel kísértem a rajongását, a soron következő kötetek megjelenését és így én is kedvet kaptam hozzá. Akkor a 4. kötet elejéig jutottam el, utána viszont elvesztettem az érdeklődésemet. Ez pedig annak volt köszönhető, hogy jöttek sorban a filmek és már nem vágytam úgy a könyvek elolvasására, mint kellett volna. Szóval félbehagytam a sorozatot… Így jó pár évvel később most sokkal nyitottabban állok neki a köteteknek és eltökélten olvasom el év végéig a 7 könyvet.
Mit is mondhatnék az első részről? Kismilliószor láttam a filmet, így örömmel konstatáltam a könyvben lévő apróbb eltéréseket, amikre természetesen az első olvasás óta már nem emlékeztem. Jó volt újra a Roxfortba kerülni Harryékkel, együtt felfedezni a Bölcsek kövének történetét, Voldemort visszatérésre tett kísérletét, stb. A legjobb mégis az volt, hogy élveztem minden sorát olvasni és alig várom, hogy a következő hónapban folytathassam a második kötettel. Most kicsit újra gyereknek érzem magam és rácsodálkozom a cselekmény sokszínűségére, összetettségére, a varázsvilág szövevényes kapcsolatrendszereire, a színes karakterekre, a beszédes kifejezésekre, J.K. Rowling zsenialitására. Szuper volt!

>!
Animus, Budapest, 2002
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 963930722X · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
13 hozzászólás
Kikiriki>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Hogy élhettem én eddig Harry Potter varázslatos világa nélkül?
Teljesen lenyűgözött! Imádtam!
Hermione lett a kedvenc szereplőm, kicsit magamat láttam benne.
Kíváncsi vagyok a többi részre, ezt pedig a jövőben valamikor biztos, hogy újra el fogom olvasni! :)
Nem alaptalanul mondják, hogy függőséget okoz.

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

4 hozzászólás
vicomte P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Ezt a könyvet 2000-ben, egy nyaralás során olvastam először, még kölcsönpéldányban. A legjobb barátom hosszan győzködött, hogy ne riasszon el a hype (mert már akkor is elég nagy volt körülötte) ez tényleg jó könyv. Némi kétellyel kezdtem bele, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy notórius koránkelőként 2-3 reggel alatt végeztem is vele, míg a többiek még az előző, hajnalba nyúló bulizást próbálták kipihenni.
Már akkor is furcsán nosztalgikus hangulatom támadt olvasás közben, ami ráadásul társult valamiféle otthonosság érzettel is, amit sokáig nem tudtam hová tenni, egyszerűen csak élveztem, ahogy engem is berántott magával HP világa.
A legutóbbi újraolvasás során ébredtem rá, hogy mi is volt ennek az oka. Egész egyszerűen annyi, hogy Harry számára – és olvasás közben a számomra is – az egész varázsvilág és főleg Roxfort a valahová tartozás élményét adta meg.
Mert, ha jól megnézzük, akkor Harry egész gyerekkora nem egyszerűen rohadtul el lett cseszve, de a totális gyökértelenségről szólt.
Nem csak azért, mert árván maradt, és egy full kreténekből álló, diszfunkcionális pótcsaládban nőtt föl, hanem mert akik tehettek volna azért, hogy valamennyire egészséges lelkivilággal nőjön fel, magára hagyták. A környezete pedig napi szinten sulykolta, hogy értéktelen és jelentéktelen. És a körülötte élőkre nézve csak az tanulhatta meg, hogy milyen nem akar lenni.
Persze elég értelmes, hogy megőrizze a józan eszét és – bár ezer meg egy oka lenne rá – mégsem mérgezi meg a nevelőcsaládja iránti gyűlölet, és valójában nem is akar tőlük mást, csak, hogy hagyják békén.
Valójában minden furasága ellenére csak egy hétköznapi srác akar lenni, akit nem közösítenek ki, és elfogadnak olyannak, amilyen.
Ezért lesz számára menedék a Roxfort, de nem csupán menedék, hanem az az otthon, amire vágyott. Hiába vannak itt is konfliktusai, de ezek mind eltörpülnek amellett, hogy végre úgy érezheti, hogy a helyére került, és itt végre esélye lesz kitalálni, hogy mi is akar lenni.
Mert arról még gőze sincs.
Megvan az a jelent, amikor Teszlek Süveg elvégzi a beosztást? Harry pedig csak egy dolgot hajtogat magában, hogy „Ne a Mardekárba!”. Szóval, azt már tudja, hogy mi nem akar lenni, de hogy mi igen…? Nos, azt kitalálni sokkal keményebb feladat.
Valójában az egész varázslósdi nem nagyon izgatja – a mágia tanulása csak feladat, amit főleg azért csinál, hogy az iskolában maradhasson.
A kiválasztottságáról szóló történetektől is inkább feszeng és nem is érti, hogy mire fel bálványozzák.
A kviddics az első dolog, amiben megtalálja a felszabadultságot, amivel kapcsolatban úgy érzi, hogy végre őt magát, a tehetségét értékelik az emberek.
De persze ez is kevés.
Kellenének neki az emberi kapaszkodók, hiszen egész életében nem volt senki, akihez igazodhatott vagy akitől tanácsot kérhetett volna, de a Roxfortban legalább McGalagony és Dumbledore felveszi a mentor szerepet.
És fontos, hogy egy gyerek közelében legyen valaki, akitől tanácsot tud kérni, de ez nem elég.
Szerintem a könyvben az egyik legerősebb jelenet az, amikor Harry Edevis tükrébe pillantva meglátja a szüleit – akik büszkék rá. A feltétel nélküli szeretet és elfogadás, ami hiányzik neki – és az, hogy végre ő is igazán szerethessen valakit.

De ahhoz, hogy ezt elérhesse még Harrynek elég sokat kell még tanulnia.

>!
Animus, Budapest, 2000
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639307106 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
27 hozzászólás
reccs P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Nagyon különös érzés felnőtt fejjel újraolvasni ezt a sorozatot. Régi emlékek és érzelmek tengere zúdul rám, ugyanis abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy gyerekként találkozhattam először a történettel. Hetedik osztály januárjában kaptam kölcsön az első kötetet egy barátnőmtől, aki fel volt háborodva, hogy bár annyi ifjúsági fantasy regényt olvastam már, a Harry Potter mégsem volt köztük. Nagyon nehéz szavakba önteni, mit jelentett akkor a számomra. Emlékszem a sarokra a könyvtárban, ahol elkezdtem az első kötetet. Annyira zavart közben a külvilág, hogy onnantól csak esténként vettem kézbe, mikor már mindenki elvonult, hogy ne zökkenthessenek ki. Nincs jobb szó rá, mint hogy ELVARÁZSOLT. Tudom, tudom, közhelyes. De igaz. Elvarázsolt, megbabonázott, beszippantott. Tényleg így éreztem. Átrántott egy másik világba, ami sokkal izgalmasabb volt a sajátomnál. Nem is beszélve az érzésekről, amiket folyamatosan keltett bennem. Amikor Harry félt, én is féltem, mikor mindenki őt bántotta, vele szorongtam. Vele gyászoltam, vele izgultam, vele voltam bátor, vele voltam hős vagy éppen vesztes. Amikor ő győzött, akkor én is. Amikor elvesztett valamit vagy valakit, akkor én is. Egy kicsit mindig benne voltam ebben a világban akkor is, amikor éppen nem olvastam. Az sem zavart, hogy Harry fiú, valahogy így is könnyű volt vele azonosulni. Bár nem ekkor váltam olvasóvá, életemben először kapott el a „csak még egy fejezet” érzés. Nem érdekelt a telefon, a netes játékok, csak tudni akartam, mit rejt a következő oldal. Az okostelefon ebben a két hónapban csak arra kellett, hogy lumos híján legyen mivel megvilágítanom a könyvet a paplan alatt. Szó szerint szemlecsukódásig olvastam minden este. Emlékszem, sokszor szándékosan lassan olvastam, hogy minél később érjen véget. Most olvasva olyan rövidnek tűnik ez a kötet, de akkor nem így volt. Tökéletesen illik minden téren a célközönséghez. És ezt bizton állíthatom, ugyanis nálam teljesen betalált. Tudom, hogy ez nem egy értékelés lett, hanem inkább egy élménybeszámoló, de nem bánom, mert szerintem ennél jobban nem tudnám elmagyarázni valakinek, miért is olyan különleges ez a könyv, sőt az egész sorozat.
Köszönöm drága J. K. Rowling életem legvarázslatosabb könyvélményét, és hogy újraolvasáskor kicsit gyerekké változhatok. ❤

2 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Már lassan húsz éve minden évben legalább egyszer előveszem ezt a könyvet. A sorozat, bátran kijelenthetem, örökérvényű és kortalan. Az első rész a legkönnyedebb és legmeseszerűbb, a jó és a rossz harca mégis túlmutat az egyszerű mesékén. Gyerekként is érthető volt, miféle fenyegetés jelenik meg a lapokon, de az áldozathozatal és a gonosz elleni összefogás mélységét felnőtt fejjel lehet igazán megérteni. A Harry Potter és a bölcsek köve egy ígéret, hogy mennyi csodás és vidám pillanat vár még ránk, de egyben fenyegetés is, hogy a növekvő árnyak miatt néha nehéz lesz a szívünk.

3 hozzászólás
Málnika P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

”Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.”

A Harry Potter első része egy varázslatos világba repít el minket, egy magával ragadó csoda, amely nemcsak gyerekfejjel, hanem felnőttként is kifejezetten élvezetes olvasmány. Sajnos a könyvek nálam eddig kimaradtak, talán ezért nem is értettem igazán, hogy mi is ez a Potter-láz. Hiszen a könyv sokkal inkább megigéz, mint a filmek.

A mágikus világba bevezető kötetben Harry Pottert egy árva kisfiúként ismerhetjük meg, aki 11 éves korában tudja meg, hogy varázsló, amikor felvételt nyer a Roxfortba. Az eddig mellőzött gyerek egy különös világba kerül, Bogoly Berti-féle mindenízű drazséval, kviddiccsel, háromfejű kutyával és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban olyan jó barátokkal, mint Ron és Hermione. A történet ráadásul nemcsak kiválóan szórakoztat és leköt, hanem fontos tanulságokkal is szolgál, melyeket a végén Dumbledore fogalmaz meg. Imádtam ebben a világban kalandozni és természetesen nagyon drukkoltam a Griffendélnek.

Mulán>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Nem igazán tudom mit lehetne írni ennyi brutálisan jó értékelés után, viszont felfoghatatlan számomra hogy eddig miért nem olvastam el, teljesen mást adott a könyv mint maga a film, viszont a kettő együtt adja ki a teljes történetet. A kis rajzok a könyvben nagyon cukik, imádtam. Amikor olvastam láttam magam előtt a filmet és hallottam a hangjukat a szereplőknek. Nagyon sok mindent megértettem ami a filmből kimaradt. Csodás érzés újra belecsöppenni a varázsvilágba mégis kicsit másként átélni mint a filmeket.

2 hozzászólás
Gorkie>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Örök kedvenc! A legnagyobb!
13 éves koromban olvastam először és azóta már többször újraolvastam, de nem tudom megunni.
Imádok elveszni ebben a világban. Bármikor el tudok merülni benne.
Nagy szerepe volt ennek a sorozatnak abban, hogy moly lettem.

Most olvastam először illusztrált kiadásban és nagyon élveztem. Nem csak az 1-2 oldalas képek tetszettek, hanem az aprók is, a kis tintapacák és „koszos” foltok.
Szerencsére nagyon jó minőségű, mert sokat lesz olvasva. :D

Alig várom a 2. rész illusztrált kiadását.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2016.11.01:
Még mindig imádom. Megunhatatlan! ❤

8 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Biztos nem én vagyok az egyedüli, aki ennyire felnőtten kezdi el a Harry Potter sorozat olvasását. Igazából már másodszor kezdek bele, mert 6-7 éve elolvastam egyszer az első részt, de aztán valahogy nem következett folytatás, pedig tetszett.

Mivel nagyon sok ifjúsági és gyerekkönyvet olvasok, ez a könyv is teljesen belefért az olvasmányaim közé, és így lett volna ez akkor is, ha nem teszek ígéretet a fiúknak és nem ennyire közismert könyvről van szó. A filmeket is végignéztem már, minimum kétszer láttam minden részt az elejétől a végéig, ezeket úgy számoltam, hogy nyugisan, kanapén ülősen néztem végig. Ha hozzászámoljuk azt a rengeteg részletet, amikor csak a szobájukban volt dolgom, ruhákat pakoltam, hajtogattam, vagy csak beszaladtam valamiért, és ott ragadtam 5-10 percekre egy-egy érdekes részlet erejéig, akkor már azt hiszem háromszor is láttam, mert nagyon sokszor, sőt rengeteg alkalommal nézték már meg a fiúk.

A lényeg, hogy nagyon tetszett nekem a Harry Potter és a bölcsek köve. Nagyon jó lett volna úgy olvasni, hogy semmit sem tudok róla és a filmet sem láttam soha, de természetesen a Harry Potter esetében ez valami varázslat folytán lenne csak lehetséges. :D A varázslatok, amelyet a gyerekeim kívülről fújnak, a sokféle lény, az iskola, a tantárgyak, az egyszer csak megterülő asztalok, a sok kóborló szellem, a repülő seprűk, Hagrid, a „küldj egy baglyot”, mind-mind fantasztikusak, elbűvöltek.

Folytatás és saját HP relikviák a blogon: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/04/j-k-rowling-harry-…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

tataijucc>!

Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni.

200. oldal, 12. fejezet - Edevis tükre

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
48 hozzászólás
czegezoltanszabolcs>!

– BOSZORKÁNY VAGY, TE SZERENCSÉTLEN!
– Tényleg! – sikkantott Hermione.

257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boszorkány · Hermione Granger · Ron Weasley
37 hozzászólás
Morn>!

– Áh, a zene… – szólt a szemét törölgetve. – Varázslatosabb bármely mágiánál.

122. oldal, Hetedik fejezet - A Teszlek Süveg (Animus, 2002)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · zene
21 hozzászólás
tataijucc>!

– Nem kevés kurázsi kell hozzá, hogy szembeszálljunk az ellenségeinkkel, de ahhoz sem kell kevesebb, hogy a sarkunkra álljunk a barátainkkal szemben.

283-284. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Neville Longbottom
13 hozzászólás
Morn>!

– Ne sírj, Ginny, egy csomó baglyot küldünk majd neked.
– Meg egy roxfortos vécédeszkát.
– George!
– Csak vicc volt, anya.

95. oldal, Hatodik fejezet - Utazás a kilenc és háromnegyedik vágányról (Animus, 2002)

Kapcsolódó szócikkek: bagoly · Fred Weasley · George Weasley · Ginny Weasley · Roxfort
3 hozzászólás
Telena>!

– A tieden nincs betű – álmélkodott George. – Anya biztos feltételezi rólad, hogy meg tudod jegyezni a nevedet. Pedig minket sem ejtettek a fejünk lágyára – tudjuk, hogy mi vagyunk Gred és Forge.

190. oldal, Tizenkettedik fejezet - Edevis tükre

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley
torokani>!

– Nahát! Tényleg prefi vagy? – hüledezett az egyik iker. – És nekünk nem is mondod? Fogalmunk se volt róla!
– Várj csak, én úgy emlékszem, mintha említette volna – fűzte hozzá a másik. – Egyszer…
– Vagy kétszer…
– Percenként…
– Egész nyáron…

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fred Weasley · George Weasley · Percy Weasley
czegezoltanszabolcs>!

Vannak helyzetek, amelyekben az ember akarva-akaratlanul is megkedveli a másikat. Egy négyméteres hegyi trollal szembenézni – nos, ez pontosan ilyen helyzet.

169. oldal, Tizedik fejezet - Huss és pöcc! (Animus, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: barátság · troll

Népszerű triviák

Vicky3>!

Az írónő éjszaka angolt tanított Portoban, nappal pedig írta az első részt Tchaikovskyt (Violin Concerto) hallgatva.

[www.newyorker.com]

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Spiderwick krónika
A. F. Steadman: Skandar és az unikornistolvaj
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Rick Riordan: Néró tornya
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Behemótveszély
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra