6. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
15. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter 3.) 385 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Read by Jim Dale Running time: 11 hrs., 48 mins. 10 CDs. For twelve long years, the dread fortress of Azkaban held an infamous prisoner named Sirius Black. Convicted of killing thirteen people with a single curse, he was said to be the heir apparent to the Dark Lord, Voldemort. Now he has escaped, leaving only two clues as to where he might be headed: Harry Potter's defeat of You-Know-Who was Black's downfall as well. And the Azkban guards heard Black muttering in his sleep, „He's at Hogwarts…he's at Hogwarts.” Harry Potter isn't safe, not even within the walls of his magical school, surrounded by his friends. Because on top of it all, there may well be a traitor in their midst.

Eredeti megjelenés éve: 1999

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606228 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606204 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606181 · Illusztrálta: Levi Pinfold

35 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2457 tag · 8939 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 4., 16:42 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Remus Lupin · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Draco Malfoy · Oliver Wood · Csámpás · Sybill Trelawney · Cornelius Caramel · Vernon Dursley · Sir Cadogan · Madam Rosmerta · Marjorie "Marge" Dursley

Helyszínek népszerűség szerint

Három Seprű


Kedvencelte 63

Most olvassa 40

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 85


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Imádtam! Az eljén, amikor crumpetet ettek az egy kicsit beakadt, mert csak mióta Angliában lakom, tudom, h mi az, de nem rémlik, h a magyar verzióban is ezt ették volna, de én fura vagyok. Most pedig megnézem a filmet is juhú!
A film után: nekem jobban tetszett, h Lupin fedezte fel a térképen Petert, nem Harry.

2 hozzászólás
Ashriver>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Minden formájában a kedvenc részem. Magyarul, angolul vagy filmben…mindenhogyan a kedvencem. Megismerkedhetünk a Tekergőkkel!! Remus is színre lép Sirius-al együtt. Végre olyanok, akik a legjobban ismerhették Harry szüleit. Új kalandok, új mágiaismeretek, új varázslatos lények.. Csikócsőr!…
A történet középpontja, itt kezdődnek a változások, innen már sötétebb és veszélyesebb lesz a történet és hőseink egyre több veszélyes kalandba keverednek majd. Ez az a könyv, amiben még gyerekek lehetnek, ahol még élvezhetik a féktelen gyermekkori szabadságot, itt még érződik, hogy nincs a vállukon a világ terhe. Ezért is szeretem ezt a könyvet annyira, mert ez a választó rész, előtte még gyerekek voltak, kalandokkal és veszéllyel, de még érződött a gyermeki légkör. Ez után a rész után viszont már csak veszély érződik és az előttük lévő csata és a veszteségek.
Örök kedvenc!

NannyOgg P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Azt hiszem, ebben a részben keveredik legkellemesebben a „vidáman hadonászunk a varázspálcánkkal” Harry Potter és a „hullani fogtok, mint a legyek” Harry Potter: már azért nem az a mézes-mázos-csokibékás kedves kis mese, mint az első rész, de még nem akarok pályát változtatni és szociális gondozónak állni, miközben olvasom. Szeretem, ahogy a végén helyére kattannak a dolgok, és Harry kivételesen egész jókedvűen néz a nyár elé. Egy utolsó kis szusszanás a nagy öldöklések előtt. Az egyedüli dilemmám, hogy nem tudom eldönteni, ki a nagyobb arc: Lupin, vagy Sirius Black?

21 hozzászólás
mrsp>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Szépen lassan, de biztosan újraolvasom az egész sorozatot angolul, most épp az azkabani fogoly került sorra. Ez a rész talán a legkevésbé kedvencem a sorozatban, könyvben és filmben is. Talán azért, mert kismilliószor láttam már (ezt a részt láttam a legtöbbször a tévében) és a történet sem annyira érdekes számomra, főleg az időnyerős dolog untat. De ettől még imádom, és most újraolvasva nagyon élveztem a történetet. Ebben a részben jelenik meg a mindenkori könyves szerelmem, Sirius Black! *-* Ezen kívül nagyon tetszettek a Neville-es és Lupinos részek is. Többet nem tudok mondani, mert számtalan bejegyzésben már mindent elmondtam. :)

sztimi53>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Jaj nem is tudom, hogy ez vagy a Félvér a kedvencem. Talán ez, mert itt tűnnek fel először a Tekergők. Meg a térképük. Be akarom járni az alagutakat, édességet akarok venni a Mézesfalásban , trágyagránátot Zonko Csodabazárából, és ugye isztok velem egy vajsört a Három seprűben? Aztán jósolhatnánk egymásnak a teafűből. :D Senki sem az akinek látszik! Akkora csavar van a végén, hogy talán egész sorozat alatt nem tudta felülmúlni ezt a végkifejletet. Hermi-ohne beindul, nélküle nem lenne ugyanaz a HP sorozat.
Személyes megint. Én még Titkok kamráját olvastam, amikor barátnőm, aki már az azkabanit nyűtte, felhívott és azt mondta „Szerelmes vagyok Sirius Blackbe, majd megtudod.” És letette. Aztán mikor már többször olvastam és megtudtam, hogy Gary Oldman játssza, akkor felhívtam, hogy én is.

27 hozzászólás
budvigszandi P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez az egyik kedvenc részem a sorozatból. A különböző ünnepek mellett Lupin órái miatt fáj eszméletlenül, hogy nem lehetek én is Roxfortos :D Már itt, első feltűnésénél nagyon a szívemhez nőtt első olvasásra is, most pedig még inkább. Első alkalommal nagy nehezemre esett a dementorokat megismerni és az ő jeleneteiket olvasni, de most már ezzel is jobban meg tudtam birkózni habár az egyik nap velük álmodtam :D. Mindig jó érzés új, apró utalásokat észrevenni. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy mennyire kidolgozott tervei voltak Rowlingnak. spoiler Arra már nem is emlékeztem, hogy spoiler. Ez is könnyekig melengette a szívemet. Most pedig jöjjön a Goblet of Fire és spoiler.

>!
Scholastic, New York, 2013
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582933 · Illusztrálta: Mary GrandPré
rafaelo0824>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez is az egyik kedvenc részem a sorozatból, annyira jól össze van rakva, hogy az még mindig hihetetlen. Tetszik benne minden Csikócsőr szála, a dolgok, amiket Harry megtud a szüleiről, a Tekergőkről és a tragikus múltbéli dolgokról. Csodálatos!

mandris>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Bár még mindig nem én vagyok a HP sorozat legnagyobb élő rajongója, és ez már nagy valószínűséggel nem is fog változni, a harmadik kötettel kevésbé fogok kekeckedni, mert bár ez is hagy maga mögött kívánni valót, de elsősorban a sorozatba való nem teljesen hézagmentes illeszkedése miatt (van benne néhány következetlenség – spoiler), de el se tudom mondani, mennyire üdítően hatott rám már korábban is, és ezúttal is, hogy végre túlléptünk azon a leegyszerűsítő világképen, hogy kb. csak Mardekár és a róla elnevezett ház tagjai alkotják a gonoszok táborát, és végre elkezdett morális szempontból is komplexebbnek – és ezáltal hitelesebbnek és izgalmasabbnak – mutatkozni a varázslóvilág (spoiler). A másik nagyon üdítő dolog, hogy ebben végre nem maga Voldemort a főellenség. Ez kifejezetten jót tett a könyvnek. Szóval, igen, azt hiszem, ha választani kell, melyik részt tartom a legjobbnak a sorozatból, ezt választanám. De várjuk még ki, hogy felfrissítsem az emlékeimet a további részekről is.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

sztimi53>!

“Have either of you seen my copy of Numerology and Gramatica?”
“Oh, yeah, I borrowed it for a bit of bedtime reading,” said Ron, but very quietly.

340. oldal, Professor Trelawney’s Prediction, Bloomsbury, 2000.

Ashtray_Heart>!

'You look in excellent health to me, Potter, so will you excuse me if I don't let you off homework today. I assure you that if you die, you need not hand it in.'

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Minerva McGalagony
Izolda P>!

Harry Potter was a highly unusual boy in many ways. For one thing, he hated the summer holidays more than any other time of year. For another, he really wanted to do his homework but was forced to do it in secret, in the dead of night. And he also happened to be a wizard.

(első mondat)

Lahara ISP>!

'Miss Granger,' said Snape, in a voice of deadly calm, 'I was under the impression that I was taking this lesson, not of you. And I am telling you all to turn to page three hundred and ninety-four.'

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
sztimi53>!

A loud ripping noise rent the air; two of the Monster Books had seized a third and were pulling it apart.
“Stop it! Stop it!” cried the manager, poking the walking stick through the bars and knocking the books apart. “I’m never stocking them again, never! It’s been bedlam! I thought we’d seen the worst when we bought two hundred copies of the Invisible Book of Invisibility – cost a fortune, and we never found them…

61, oldal, The Leaky Cauldron, Bloomsbury, 2000.

Emese_Sarosdi>!

'That suggests that what you fear most of all is – fear.'

Chapter 8

Kapcsolódó szócikkek: Remus Lupin
rilla_my_rilla>!

'I'm not going to be murdered,' Harry said out loud.
'That's the spirit, my dear,' said his mirror sleepily.

p55, Chapter Four - The Leaky Cauldron (Bloomsbury, 2010)

Perszephoné P>!

'My dears! Which of you left his seat first? Which?'
'Dunno,' said Ron, looking uneasily at Harry.
'I doubt it will make much difference,' said Professor McGonagall coldly, 'unless a mad axe-man is waiting outside the doors to slaughter the first into the Entrance Hall.'

249. oldal, The Firebolt (Bloomsbury, 2004)


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Sapphire Blue
Neil Gaiman: Stardust
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Ransom Riggs: Hollow City
Philip Pullman: Northern Lights
Diana Wynne Jones: Howl's Moving Castle
Joseph Delaney: The Spook's Apprentice
C. S. Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Gail Carriger: Blameless
Rick Riordan: The Lightning Thief