7. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
13. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter 3.) 397 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Read by Jim Dale Running time: 11 hrs., 48 mins. 10 CDs. For twelve long years, the dread fortress of Azkaban held an infamous prisoner named Sirius Black. Convicted of killing thirteen people with a single curse, he was said to be the heir apparent to the Dark Lord, Voldemort. Now he has escaped, leaving only two clues as to where he might be headed: Harry Potter's defeat of You-Know-Who was Black's downfall as well. And the Azkban guards heard Black muttering in his sleep, „He's at Hogwarts…he's at Hogwarts.” Harry Potter isn't safe, not even within the walls of his magical school, surrounded by his friends. Because on top of it all, there may well be a traitor in their midst.

Eredeti megjelenés éve: 1999

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606228 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606204 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606181 · Illusztrálta: Levi Pinfold

35 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2480 tag · 9012 karc · Utolsó karc: 2020. október 18., 22:08 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Remus Lupin · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Draco Malfoy · Oliver Wood · Csámpás · Sybill Trelawney · Vernon Dursley · Cornelius Caramel · Sir Cadogan · Madam Rosmerta · Marjorie "Marge" Dursley

Helyszínek népszerűség szerint

Három Seprű


Kedvencelte 61

Most olvassa 43

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 84


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Minden formájában a kedvenc részem. Magyarul, angolul vagy filmben…mindenhogyan a kedvencem. Megismerkedhetünk a Tekergőkkel!! Remus is színre lép Sirius-al együtt. Végre olyanok, akik a legjobban ismerhették Harry szüleit. Új kalandok, új mágiaismeretek, új varázslatos lények.. Csikócsőr!…
A történet középpontja, itt kezdődnek a változások, innen már sötétebb és veszélyesebb lesz a történet és hőseink egyre több veszélyes kalandba keverednek majd. Ez az a könyv, amiben még gyerekek lehetnek, ahol még élvezhetik a féktelen gyermekkori szabadságot, itt még érződik, hogy nincs a vállukon a világ terhe. Ezért is szeretem ezt a könyvet annyira, mert ez a választó rész, előtte még gyerekek voltak, kalandokkal és veszéllyel, de még érződött a gyermeki légkör. Ez után a rész után viszont már csak veszély érződik és az előttük lévő csata és a veszteségek.
Örök kedvenc!

Zsuzsanna_Makai>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Imádtam! Az eljén, amikor crumpetet ettek az egy kicsit beakadt, mert csak mióta Angliában lakom, tudom, h mi az, de nem rémlik, h a magyar verzióban is ezt ették volna, de én fura vagyok. Most pedig megnézem a filmet is juhú!
A film után: nekem jobban tetszett, h Lupin fedezte fel a térképen Petert, nem Harry.

2 hozzászólás
NannyOgg P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Azt hiszem, ebben a részben keveredik legkellemesebben a „vidáman hadonászunk a varázspálcánkkal” Harry Potter és a „hullani fogtok, mint a legyek” Harry Potter: már azért nem az a mézes-mázos-csokibékás kedves kis mese, mint az első rész, de még nem akarok pályát változtatni és szociális gondozónak állni, miközben olvasom. Szeretem, ahogy a végén helyére kattannak a dolgok, és Harry kivételesen egész jókedvűen néz a nyár elé. Egy utolsó kis szusszanás a nagy öldöklések előtt. Az egyedüli dilemmám, hogy nem tudom eldönteni, ki a nagyobb arc: Lupin, vagy Sirius Black?

21 hozzászólás
Lisie87 P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Jaj de jó volt! :)))))))))
14 éves lehettem, amikor magyarul olvastam. Tavaly újra láttam a filmet, szóval élénken éltek bennem a nagyobb dolgok. De jó volt a könyvben olvasni az apróbb információkat, amik nem voltak a filmben, vagy éppenséggel másképp történtek.
Pár dolog csak úgy magamnak:
Hogy szerethettem régen Malfoyt? :D Igaz, hogy „gonosz” szereplő, de inkább az a kicsinyes és beszari gonosz, akiket az emberek gyűlölnek és nem az a „szerethető”, igazi vagány gonosz gonosz. Szóval meg is változott itt a véleményem róla…( jó, leginkább már az előző részekben is.) Jaj, de nevettem annál a résznél, amikor Harry mondja neki, hogy Malfoy seprűjéhez egy kezet is kéne csatolni, hogy elkapja a cikeszt.
Kóbor Grimbusz sokkal jobb, mint a Knight Bus!!

"'I don't want a magical bond with Pettigrew!' said Harry. 'He betrayed my parents!'
'This is magic at its deepest, its most impenetrable, Harry. But trust me..the time may come when you will be very glad you saved Pettigrew's life.' "
Ez totál arra emlékeztetett, olvasás közben, amikor Gandalf és Frodo Móriában Gollamról beszélnek, és Frodo sajnálja, hogy Bilbo nem ölte meg, amikor esélye volt rá. Gandalf is hasonló okosságot mond. Jó, hát ő Dumbledore is, ha jól emlékszem, egy idő után ő játssza.

21 hozzászólás
mrsp>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Szépen lassan, de biztosan újraolvasom az egész sorozatot angolul, most épp az azkabani fogoly került sorra. Ez a rész talán a legkevésbé kedvencem a sorozatban, könyvben és filmben is. Talán azért, mert kismilliószor láttam már (ezt a részt láttam a legtöbbször a tévében) és a történet sem annyira érdekes számomra, főleg az időnyerős dolog untat. De ettől még imádom, és most újraolvasva nagyon élveztem a történetet. Ebben a részben jelenik meg a mindenkori könyves szerelmem, Sirius Black! *-* Ezen kívül nagyon tetszettek a Neville-es és Lupinos részek is. Többet nem tudok mondani, mert számtalan bejegyzésben már mindent elmondtam. :)

sztimi53>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Jaj nem is tudom, hogy ez vagy a Félvér a kedvencem. Talán ez, mert itt tűnnek fel először a Tekergők. Meg a térképük. Be akarom járni az alagutakat, édességet akarok venni a Mézesfalásban , trágyagránátot Zonko Csodabazárából, és ugye isztok velem egy vajsört a Három seprűben? Aztán jósolhatnánk egymásnak a teafűből. :D Senki sem az akinek látszik! Akkora csavar van a végén, hogy talán egész sorozat alatt nem tudta felülmúlni ezt a végkifejletet. Hermi-ohne beindul, nélküle nem lenne ugyanaz a HP sorozat.
Személyes megint. Én még Titkok kamráját olvastam, amikor barátnőm, aki már az azkabanit nyűtte, felhívott és azt mondta „Szerelmes vagyok Sirius Blackbe, majd megtudod.” És letette. Aztán mikor már többször olvastam és megtudtam, hogy Gary Oldman játssza, akkor felhívtam, hogy én is.

27 hozzászólás
budvigszandi P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez az egyik kedvenc részem a sorozatból. A különböző ünnepek mellett Lupin órái miatt fáj eszméletlenül, hogy nem lehetek én is Roxfortos :D Már itt, első feltűnésénél nagyon a szívemhez nőtt első olvasásra is, most pedig még inkább. Első alkalommal nagy nehezemre esett a dementorokat megismerni és az ő jeleneteiket olvasni, de most már ezzel is jobban meg tudtam birkózni habár az egyik nap velük álmodtam :D. Mindig jó érzés új, apró utalásokat észrevenni. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy mennyire kidolgozott tervei voltak Rowlingnak. spoiler Arra már nem is emlékeztem, hogy spoiler. Ez is könnyekig melengette a szívemet. Most pedig jöjjön a Goblet of Fire és spoiler.

>!
Scholastic, New York, 2013
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582933 · Illusztrálta: Mary GrandPré
rafaelo0824>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez is az egyik kedvenc részem a sorozatból, annyira jól össze van rakva, hogy az még mindig hihetetlen. Tetszik benne minden Csikócsőr szála, a dolgok, amiket Harry megtud a szüleiről, a Tekergőkről és a tragikus múltbéli dolgokról. Csodálatos!


Népszerű idézetek

sztimi53>!

“Have either of you seen my copy of Numerology and Gramatica?”
“Oh, yeah, I borrowed it for a bit of bedtime reading,” said Ron, but very quietly.

340. oldal, Professor Trelawney’s Prediction, Bloomsbury, 2000.

Ashtray_Heart>!

'You look in excellent health to me, Potter, so will you excuse me if I don't let you off homework today. I assure you that if you die, you need not hand it in.'

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Minerva McGalagony
Izolda P>!

Harry Potter was a highly unusual boy in many ways. For one thing, he hated the summer holidays more than any other time of year. For another, he really wanted to do his homework but was forced to do it in secret, in the dead of night. And he also happened to be a wizard.

(első mondat)

Lahara IP>!

'Miss Granger,' said Snape, in a voice of deadly calm, 'I was under the impression that I was taking this lesson, not of you. And I am telling you all to turn to page three hundred and ninety-four.'

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
sztimi53>!

A loud ripping noise rent the air; two of the Monster Books had seized a third and were pulling it apart.
“Stop it! Stop it!” cried the manager, poking the walking stick through the bars and knocking the books apart. “I’m never stocking them again, never! It’s been bedlam! I thought we’d seen the worst when we bought two hundred copies of the Invisible Book of Invisibility – cost a fortune, and we never found them…

61, oldal, The Leaky Cauldron, Bloomsbury, 2000.

Emese_Sarosdi>!

'That suggests that what you fear most of all is – fear.'

Chapter 8

Kapcsolódó szócikkek: Remus Lupin
rilla_my_rilla>!

'I'm not going to be murdered,' Harry said out loud.
'That's the spirit, my dear,' said his mirror sleepily.

p55, Chapter Four - The Leaky Cauldron (Bloomsbury, 2010)

Perszephoné P>!

'My dears! Which of you left his seat first? Which?'
'Dunno,' said Ron, looking uneasily at Harry.
'I doubt it will make much difference,' said Professor McGonagall coldly, 'unless a mad axe-man is waiting outside the doors to slaughter the first into the Entrance Hall.'

249. oldal, The Firebolt (Bloomsbury, 2004)


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Ruby Red
Neil Gaiman: Stardust
Neil Gaiman: Neverwhere
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Gail Carriger: Blameless
Ben Aaronovitch: Rivers of London
Rick Riordan: The Lightning Thief
Ransom Riggs: Library of Souls
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Philip Pullman: Northern Lights