4. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján
5. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
7. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter 3.) 344 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Read by Jim Dale Running time: 11 hrs., 48 mins. 10 CDs. For twelve long years, the dread fortress of Azkaban held an infamous prisoner named Sirius Black. Convicted of killing thirteen people with a single curse, he was said to be the heir apparent to the Dark Lord, Voldemort. Now he has escaped, leaving only two clues as to where he might be headed: Harry Potter's defeat of You-Know-Who was Black's downfall as well. And the Azkban guards heard Black muttering in his sleep, „He's at Hogwarts…he's at Hogwarts.” Harry Potter isn't safe, not even within the walls of his magical school, surrounded by his friends. Because on top of it all, there may well be a traitor in their midst.

Eredeti megjelenés éve: 1999

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606228 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606204 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526606181 · Illusztrálta: Levi Pinfold

32 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2277 tag · 8397 karc · Utolsó karc: 2019. július 23., 20:13 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Remus Lupin · Minerva McGalagony · Rubeus Hagrid · Draco Malfoy · Oliver Wood · Csámpás · Sybill Trelawney · Vernon Dursley · Cornelius Caramel · Madam Rosmerta · Marjorie "Marge" Dursley · Sir Cadogan

Helyszínek népszerűség szerint

Három Seprű


Kedvencelte 59

Most olvassa 45

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 77


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Imádtam! Az eljén, amikor crumpetet ettek az egy kicsit beakadt, mert csak mióta Angliában lakom, tudom, h mi az, de nem rémlik, h a magyar verzióban is ezt ették volna, de én fura vagyok. Most pedig megnézem a filmet is juhú!
A film után: nekem jobban tetszett, h Lupin fedezte fel a térképen Petert, nem Harry.

2 hozzászólás
>!
Ashriver
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Minden formájában a kedvenc részem. Magyarul, angolul vagy filmben…mindenhogyan a kedvencem. Megismerkedhetünk a Tekergőkkel!! Remus is színre lép Sirius-al együtt. Végre olyanok, akik a legjobban ismerhették Harry szüleit. Új kalandok, új mágiaismeretek, új varázslatos lények.. Csikócsőr!…
A történet középpontja, itt kezdődnek a változások, innen már sötétebb és veszélyesebb lesz a történet és hőseink egyre több veszélyes kalandba keverednek majd. Ez az a könyv, amiben még gyerekek lehetnek, ahol még élvezhetik a féktelen gyermekkori szabadságot, itt még érződik, hogy nincs a vállukon a világ terhe. Ezért is szeretem ezt a könyvet annyira, mert ez a választó rész, előtte még gyerekek voltak, kalandokkal és veszéllyel, de még érződött a gyermeki légkör. Ez után a rész után viszont már csak veszély érződik és az előttük lévő csata és a veszteségek.
Örök kedvenc!

>!
NannyOgg SP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Azt hiszem, ebben a részben keveredik legkellemesebben a „vidáman hadonászunk a varázspálcánkkal” Harry Potter és a „hullani fogtok, mint a legyek” Harry Potter: már azért nem az a mézes-mázos-csokibékás kedves kis mese, mint az első rész, de még nem akarok pályát változtatni és szociális gondozónak állni, miközben olvasom. Szeretem, ahogy a végén helyére kattannak a dolgok, és Harry kivételesen egész jókedvűen néz a nyár elé. Egy utolsó kis szusszanás a nagy öldöklések előtt. Az egyedüli dilemmám, hogy nem tudom eldönteni, ki a nagyobb arc: Lupin, vagy Sirius Black?

21 hozzászólás
>!
mrsp
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Szépen lassan, de biztosan újraolvasom az egész sorozatot angolul, most épp az azkabani fogoly került sorra. Ez a rész talán a legkevésbé kedvencem a sorozatban, könyvben és filmben is. Talán azért, mert kismilliószor láttam már (ezt a részt láttam a legtöbbször a tévében) és a történet sem annyira érdekes számomra, főleg az időnyerős dolog untat. De ettől még imádom, és most újraolvasva nagyon élveztem a történetet. Ebben a részben jelenik meg a mindenkori könyves szerelmem, Sirius Black! *-* Ezen kívül nagyon tetszettek a Neville-es és Lupinos részek is. Többet nem tudok mondani, mert számtalan bejegyzésben már mindent elmondtam. :)

>!
Ria23
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

A gyerekirodalom egyik legnagyobb csodája, amit muszáj újra és újra elolvasni! Az összes Harry Potter könyv közül ez a kedvencem, és hiába olvastam már legalább húsz alkalommal, mindig találok rá indokot, hogy ismét elkezdjem!

Izgalmas, érdekes és rejtélyekkel teli kötet ez. Ráadásul ebben ismertem meg az egyik legkedvesebb szereplőmet, Siriust.

>!
sztimi53 P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Jaj nem is tudom, hogy ez vagy a Félvér a kedvencem. Talán ez, mert itt tűnnek fel először a Tekergők. Meg a térképük. Be akarom járni az alagutakat, édességet akarok venni a Mézesfalásban , trágyagránátot Zonko Csodabazárából, és ugye isztok velem egy vajsört a Három seprűben? Aztán jósolhatnánk egymásnak a teafűből. :D Senki sem az akinek látszik! Akkora csavar van a végén, hogy talán egész sorozat alatt nem tudta felülmúlni ezt a végkifejletet. Hermi-ohne beindul, nélküle nem lenne ugyanaz a HP sorozat.
Személyes megint. Én még Titkok kamráját olvastam, amikor barátnőm, aki már az azkabanit nyűtte, felhívott és azt mondta „Szerelmes vagyok Sirius Blackbe, majd megtudod.” És letette. Aztán mikor már többször olvastam és megtudtam, hogy Gary Oldman játssza, akkor felhívtam, hogy én is.

27 hozzászólás
>!
budvigszandi P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez az egyik kedvenc részem a sorozatból. A különböző ünnepek mellett Lupin órái miatt fáj eszméletlenül, hogy nem lehetek én is Roxfortos :D Már itt, első feltűnésénél nagyon a szívemhez nőtt első olvasásra is, most pedig még inkább. Első alkalommal nagy nehezemre esett a dementorokat megismerni és az ő jeleneteiket olvasni, de most már ezzel is jobban meg tudtam birkózni habár az egyik nap velük álmodtam :D. Mindig jó érzés új, apró utalásokat észrevenni. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy mennyire kidolgozott tervei voltak Rowlingnak. spoiler Arra már nem is emlékeztem, hogy spoiler. Ez is könnyekig melengette a szívemet. Most pedig jöjjön a Goblet of Fire és spoiler.

>!
Scholastic, New York, 2013
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582933 · Illusztrálta: Mary GrandPré
>!
rafaelo0824
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ez is az egyik kedvenc részem a sorozatból, annyira jól össze van rakva, hogy az még mindig hihetetlen. Tetszik benne minden Csikócsőr szála, a dolgok, amiket Harry megtud a szüleiről, a Tekergőkről és a tragikus múltbéli dolgokról. Csodálatos!


Népszerű idézetek

>!
sztimi53 P

“Have either of you seen my copy of Numerology and Gramatica?”
“Oh, yeah, I borrowed it for a bit of bedtime reading,” said Ron, but very quietly.

340. oldal, Professor Trelawney’s Prediction, Bloomsbury, 2000.

>!
Lahara ISP

'Miss Granger,' said Snape, in a voice of deadly calm, 'I was under the impression that I was taking this lesson, not of you. And I am telling you all to turn to page three hundred and ninety-four.'

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
1 hozzászólás
>!
Izolda +SP

Harry Potter was a highly unusual boy in many ways. For one thing, he hated the summer holidays more than any other time of year. For another, he really wanted to do his homework but was forced to do it in secret, in the dead of night. And he also happened to be a wizard.

(első mondat)

>!
Ashtray_Heart

'You look in excellent health to me, Potter, so will you excuse me if I don't let you off homework today. I assure you that if you die, you need not hand it in.'

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Minerva McGalagony
>!
sztimi53 P

A loud ripping noise rent the air; two of the Monster Books had seized a third and were pulling it apart.
“Stop it! Stop it!” cried the manager, poking the walking stick through the bars and knocking the books apart. “I’m never stocking them again, never! It’s been bedlam! I thought we’d seen the worst when we bought two hundred copies of the Invisible Book of Invisibility – cost a fortune, and we never found them…

61, oldal, The Leaky Cauldron, Bloomsbury, 2000.

>!
sztimi53 P

“Please, sir,” said Hermione, whose hand was still in the air, “the werewolf differs from the true wolf in several small ways. The snout of the werewolf – ”
“That is the second time you have spoken out of turn, Miss Granger,” said Snape coolly. “Five more points from Gryffindor for being an insufferable know-it-all.”

186. oldal, Grim Defeat, Bloomsbury, 2000.

>!
Orsi_olvas 

Harry froze. He knew that Hagrid would never send him anything dangerous on purpose, but then, Hagrid didn`t have a normal person`s view of what was dangerous. Hagrid had been known to befriend giant spiders, buy vicious, three-headed dogs from men in pubs and sneak illegal dragon eggs into his cabin.

Chapter 1, Owl Post

>!
rilla_my_rilla

'I'm not going to be murdered,' Harry said out loud.
'That's the spirit, my dear,' said his mirror sleepily.

p55, Chapter Four - The Leaky Cauldron (Bloomsbury, 2010)

>!
Bogas P

„It's my birthday in September, and Mum and Dad gave me some money to get myself an early birthday present.”
„How about a nice book?” said Ron innocently.

The Leaky Cauldron


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Coraline (angol)
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Roald Dahl: The Witches
Angie Sage: Flyte
Cressida Cowell: How to Train Your Dragon
Stephanie Burgis: The Dragon with a Chocolate Heart
Roald Dahl: Charlie and the Chocolate Factory
Philip Pullman: Northern Lights
Alan Alexander Milne: Winnie-the-Pooh
Nyulász Péter: Helka