!

Harry ​Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter 5.) 182 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Amazon
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Book Depository
Book24 · 4.250 Ft –16% 3.570 Ft
1 2
Bookline 3.612 Ft-tól
2.400 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

There ​is a door at the end of a silent corridor. And it's haunting Harry Potter's dreams. Why else would he be waking in the middle of the night, screaming in terror? Here are just a few things on Harry's mind: – A Defense Against the Dark Arts teacher with a personality like poisoned honey. – A venomous, disgruntled house-elf – Ron as keeper of the Gryffindor Quidditch team – The looming terror of the end-of-term Ordinary Wizarding Level exams . . . and of course, the growing threat of He-Who-Must-Not-Be-Named. In the richest installment yet of J. K. Rowling's seven-part story, Harry Potter is faced with the unreliability of the very government of the magical world and the impotence of the authorities at Hogwarts. Despite this (or perhaps because of it), he finds depth and strength in his friends, beyond what even he knew, boundless loyalty; and unbearable sacrifice. Though thick runs the plot, listeners will race through these tapes and leave Hogwarts, like Harry, wishing only… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Pottermore, 2015
896 oldal · ASIN: B0192CTMXM
>!
Pottermore, 2015
ASIN: B017WO4VQK · Felolvasta: Stephen Fry
>!
Bloomsbury, London, 2015
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408865439

19 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1675 tag · 5977 karc · Utolsó karc: 2017. március 28., 17:26 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Hermione Granger · Sirius Black · Ron Weasley · Harry Potter · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Minerva McGalagony · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Molly Weasley · Nymphadora Tonks · Sipor · Rita Vitrol


Hirdetés

Kedvencelte 27

Most olvassa 25

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 71


Kiemelt értékelések

>!
tataijucc
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Testvéreim az Irodalomban! Sokat törpöltem, vajon mit is írhatnék, végül ezekre a gondolatmorzsákra jutottam:

1. A vörös hajú lányok kapósak.
2. Már régóta tudom, de ez mostantól ofisöl: Weasley is our king!
3. Zseniális, ahogy Stephen Fry játszik a hangjával – igen, ez is hangosban ment.
4. Szeretem Ginny kedvességét és harciasságát.
5. Neville-nek van a legnagyobb szíve.
6. Umbridge – nál gerinctelenebb irodalmi karaktert – az eddigi olvasmányaim alapján – még nem hordott hátán a könyvespolcom.
7. McGalagony for prezident! Kétségtelenül megmcgalagonyizálódtam. (:
8. Az ikrek megérdemlik a Legjobb Irodalmi Ikrek díját.
9. Szabadalmaztatni kellene Magyarországon a self-correcting ink használatát.
10. Szeretnék enni Kondéros kekszet. Jobban mit Csokibékát és Csokipocakot, melyben málnakrém és tejszínhab leledzik.
11. Valószínűleg nem meglepő, de szívesen lennék DS tag.

+1. Az a baj ezzel a résszel, hogy nagyon-nagyon hosszú, még hallgatva is, emiatt egyes részekben vontatottá válik a történet… na meg a kedvenc szereplőim eltávolításáról ne is beszéljünk, szóval a mínusz egy csillag ideális.

38 hozzászólás
>!
Sol
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Nagyon szerettem az egész Harry Pottert, mégis ez volt a kedvenc részem az összes közül. Szeretem úgy általában magát a fantasy műfajt, és úgy gondolom, Rowling ezzel a sorozattal valami teljesen újat alkotott, sőt, csodát tett vele. Az a legcsodálatosabb benne, hogy a mai fiatalok legjava a Harry Potter hatására kezdett olvasni, ennek érdemeit pedig senki nem vitathatja el az írónőtől. Újszerű koncepciójával pedig átemelte a varázslatos elemeket a mi világunkba, ezzel megfoghatóbbá téve a megfoghatatlant, és elviselhetőbbé téve a gyerekek számára a mindennapokat. Történeteket olvasva számunkra is izgalmasabbá válhat az iskolai lét – mert ki ne képzelte volna el, hogy az ő sulija is valahol egy Roxfort?

A Főnix Rendje mégis az összes előtte való résztől egy sokkal fontosabb üzenetet közvetít. A diákok megalapítják Dumbledore Seregét, melyben összekovácsolódnak, és a végső ütközetben is kitartanak egymás mellett. Mindez az összefogásról és a bizalomról szól, ami csak ritkán van jelen a mai korban – egészen kiemelkedő Rowlingtól, hogy ilyen és hasonló gondolatokat sugároz az írásain keresztül. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a könyvet!

3 hozzászólás
>!
Flóra_Szentgyörgyi
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Hihetetlen, hogy harmadszorra elolvasva is tehetetlenül nyugtatom az ujjaimat a billentyűzeten, elakadva a saját gondolatmenetemben. Az ötödik rész valahogy teljesen más érzelmi hullámvasút, mint az elődök vagy a folytatások. Annyi keserűség és magány keresztezi Harry útját, annyi szívszorító esemény vár az olvasókra! Élénken emlékszem arra, amikor először olvastam: megmámorosodva a filmtől, sokként ért a regény kiegészítése, részletessége.
Két nagy kedvenc jelenetem van, az első a karakterek egyik látogatása a Szent Mungóba. Üdvözölhetünk egy régi ismerőst spoiler, szembesülhetünk viszont egy szeretett karakter szüleinek sorsával. Mellbe vág a komikum és a szomorkásság keveredése, épp ezért zseniális ez a fejezet!
A másik egyértelműen Snape's Worst Memory. Tudnék róla reggelig ömlengeni, hogy tulajdonképpen itt vált Snape egy kiemelt kedvencemmé… mégis nehéz nyilatkozni róla, hiszen az írónő gyakran olyan karaktereket állít konfliktusba egymással, akiket egyaránt kedvelek.
Ebben rejlik az ötödik rész kulcsa: a rengeteg keserűség ellenére élvezem, és a mai napig össze vagyok zavarodva tőle. Olykor úgy érzem, bűn ennyire imádni egy könyvet, ami ilyen mérhetetlenül fájdalmas, igazságtalan és búskomor.

P. S. Én már látnám a thesztrálokat. :( <3

>!
BookOwl
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Azt hiszem ez a rész a leghosszabb (vagy csak nekem tűnt annak?), de ez semmiképpen sem negatívum, imádom a hosszú könyveket és a Harry Potter történetek nagyon könnyen olvashatóak, szóval végképp nem tud zavaró lenni.
Umbridge valami borzalom, persze ezzel senkinek nem mondok újat. Mindenesetre nagyon idegesít. Ugyanakkor J.K. Rowling úgy érzem érdemel némi elismerést, a gonosz egy új szintjét vetette papírra.
A könyv végén spoiler és szerintem ez így érdekesebb.

>!
WerWolf
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Ez a rész új lendületet ad a sorozatnak. Még az előzőt szenvedés volt végigolvasni, addig ezt a könyvet szinte le sem tudtam tenni.
Hihetetlen feszültség gyűlik fel a történetben. Minden egyen oldallal egyre jobban növekszik, még a végén egy hosszú és unalmas csatában ki nem durran.
Végre ebben a részben nem egy agyonajnározott Harryt kapunk, hanem egy valódi gyereket, akiben megvan a düh, a szeretet, a féltékenység, az irigység és minden más is, ami egy korabeli gyerekben felgyülemlik.
Dolores Umbridge megformázása tökéletesre sikerült. Nagyon jól megszemélyesíti a hatalommal rendelkező középszerű alakokat, akikből valljuk be, igen sok van errefelé is. Az az arrogancia, ahogy kezeli az embereket és osztogatja az utasításokat, talán még Voldemortnál is ellenszenvesebbé teszi.
Még a Tűz Serlegének csak a vége volt érdemben értékelhető, addig ennél a résznél pont fordítva történt, csak a vége volt gyenge.
Ezek után újra lendületet kaptam a sorozat folytatásához…hiába láttam már filmen, olvasva mégis más :)

3 hozzászólás
>!
tees06
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Amikor legelőször olvastam ezt a könyvet, akkor ez tetszett a legkevésbé a sorozatból. Úgy éreztem, hogy nem pörögnek elég gyorsan az események, és a szerző elhúzza az egész történetet. Ehhez képest most imádtam. Időmhöz képest gyorsan haladtam vele, és sokkal izgalmasabbnak éreztem. Mindenképpen jól felépített ez is a többihez hasonlóan, illetve itt látszik először, hogy elkezdtek felnőni a karakterek. Számomra ez egy amolyan nyugodt év az iskolában, Umbridge ellenére is. :)

>!
ddani
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

(Már nem emlékszem, egyáltalán miért nem olvastam továb a HP sorozatot a 4-ik kötet után. Mindegy: megvolt az már vagy 10-15 éve, most pedig elővettem újra a Hogswart diákvarázslóit.)
Kalandos, viszonylag összetett cselekmény (spoilert azértse!), a szereplők cseperednek és bonyolodnak. Ami eddig is jól működött (a varázsvilág, ami a valóságunknak épp szórakoztatóan görbe tükre) az most is flottul megy, erősödöt a politikai szál, ahol a Minisztérium mindenféle hazug és bürokraikus manipulációja csöppet sincs távol a minket sújtó körülvevő kormányzati szerepvállalástól, mondjuk még a HP lsztoriban sem kizárólag az oktatás terén – és ez is tetszett.
Pár dologgal nem vagyok megelégedve: Hagrid alig kap jelentőséget a cselekményben azon túl, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá, és mindenféle interkulturális okokból neki sem könnyű. Sok a Quiddich, amit én éppúgy nem szívlelek, ahogy a hosszas időhúzós passzusokat az iskolai házifeladatírás gyötrelmeiről. Hosszú könyv ez, és néhol kicsit már túl hosszúnak is tűnt, de leginkább csak ezektől.
Folytatom a következő résszel, végülis már csak két éve van hátra a csapatnak.

1 hozzászólás
>!
Tíci 
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Tudom, hogy túlírt, hogy Harry hisztis, mégis ez a kedvenc részem. Azért is szeretem, mert ennek a könyvnek az igazi kis hőse számomra Neville. Még most, sokadszori olvasásra is megkönnyeztem azt a részt vele kapcsolatban. Viszont spoiler
Kár, hogy a magyar fordításban teljesen elveszik a Hogwarts-Hogsmeade-Hog's Head hármas.

>!
NannyOgg SP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az van, hogy
    – borzalmasan hosszú ez a könyv, de ezt csak az utolsó 100 oldalnál vettem észre.
    – az összes HP szereplő közül Umbridge-et utálom a legjobban. Voldemort semmi ennyi genyasághoz képest.
    – Harry szedhetne valamit a gyenge memóriájára. Elfelejtkezni a) Pitonról és b) a tükörről?? Máris nem történt volna meg a vászonos incidens…
    – én eddig azt hittem, csak az számít félvérnek, akinek egyik szüleje mugli. Most meg már Harry is le lett félvérezve. És egyébként mi van a nagyszüleivel? Tök fiatalok voltak a szülei, amikor Harry született, hogyhogy egy nagyszülője sem él?
    – kicsit beleestem a Weasley ikrekbe, az ciki?

5 hozzászólás
>!
Gabye
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A történet továbbra is zseniális, ahogy Rowling keveri kavarja a kártyáit, ahogy képes elvarázsolni úgy is, hogy már ismerem a történetet..És Stephen Fry továbbra is fantasztikus, ahogy játszik a hangjával..Valamiért az a kedvencem amikor Tonks-ként beszél, de minden karakternek külön sajátos hangot tud kölcsönözni..Brávó.
Viszont itt volt az, hogy kicsit megcsömörlöttem és az agyamra ment Harry. Amikor korábban-akkor még először- olvastam a történetet ez nem tűnt fel, valószínűleg akkor annyira elvarázsolódtam hogy ezen simán átlendültem, de itt és most kellett tartanom pár hónap szünetet, mert legszívesebben felképeltem volna ezt a tökfejet a hősködésével és ahogy idióta módon fejjel megy a falnak nem törődve senkivel és semmivel..
De hogy jót is mondjak, Hermione és Ron továbbra is tompítják Harry idiotizmusát, Umbridge annyira undok, hogy komoly érzelmeket mozgatott meg bennem – klapp klapp és ehem ehem :-))..Örültem, hogy Neville kicsit kibontakozhatott és L.L is érdekes egyéniség..Ginny is kezd előlépni a homályból..és hát mit is mondhatnék még.. „Weasley is our king”!! :-DD


Népszerű idézetek

>!
Reelka

ʹWell?ʹ said Professor McGonagall, rounding on him. ʹIs this true?ʹ
ʹIs what true?ʹ Harry asked, rather more aggressively than he had intended. ʹProfessor?ʹ he added, in an attempt to sound more polite.
ʹIs it true that you shouted at Professor Umbridge?ʹ
ʹYes,ʹ said Harry.
ʹYou called her a liar?ʹ
ʹYes.ʹ
ʹYou told her He Who Must Not Be Named is back?ʹ
ʹYes.ʹ
Professor McGonagall sat down behind her desk, watching Harry closely. Then she said, ʹHave a biscuit, Potter.ʹ

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Minerva McGalagony
>!
Rosaliacska

“Is it true that you shouted at Professor Umbridge?"
„Yes.”
„You called her a liar?”
„Yes.”
„You told her He Who Must Not Be Named is back?”
„Yes.”
"Have a biscuit, Potter.”

>!
Bogas 

But Dumbledore says he doesn't care what they do as long as they don't take him off the Chocolate Frog Cards…

The Order of the Phoenix

>!
csend_zenésze

A slightly stunned silence greeted the end of this speech, then Ron said, “One person can’t feel all that at once, they’d explode.”
“Just because you’ve got the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have,” said Hermione nastily picking up her quill again.

349. oldal, The Eye of the Snake

>!
Lahara SP

'What are you doing, Potter?' said Snape as coldly as ever, as he strode over to the four of them.
'I'm trying to decide what curse to use on Malfoy, sir' said Harry fiercely.

939. oldal

>!
Ashtray_Heart

For heaven's sake, act more like a dog, Sirius!

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molly Weasley · Sirius Black
>!
sztimi53 P

Harry arrived early in the Room of Requirement for the last DA meeting before the holidays and was very glad he had, because when the torches burst into flame he saw that Dobby had taken it upon himself to decorate the place for Christmas. He could tell the elf had done it, because nobody else would have strung a hundred golden baubles from the ceiling, each showing a picture of Harry’s face and bearing the legend: “HAVE A VERY HARRY CHRISTMAS!”

400. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

>!
sztimi53 P

That’s what they should teach us here, he thought, turning over on to his side, how girls’ brains work… it’d be more useful than Divination, anyway…

408. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

>!
Ashtray_Heart

– I was never a prefect myself – said Tonks. (…) – My Head of House said I lacked certain necessary qualities.
– Like what? – said Ginny.
– Like the ability to behave myself – said Tonks.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginny Weasley · Nymphadora Tonks
>!
Ashtray_Heart

– I don't believe it! I don't believe it! Oh, Ron, how wonderful! A prefect! That's everyone in the family!
– What are Fred and I, next-door neighbours?

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Weasley · Molly Weasley

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Cassandra Clare: City of Fallen Angels
J. K. 롤링: 해리포터: 마법사의 돌. 1
J. K. 롤링: 해리포터: 마법사의 돌. 2
J. K. ローリング: ハリー・ポッターと賢者の石 (Harry Potter to kenja no ishi)
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire
Kelley Armstrong: The Reckoning
Natalie Whipple: House of Ivy & Sorrow
Danielle Paige: Yellow Brick War
E. Van Lowe: Heaven Sent