Harry ​Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter 5.) 213 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

There ​is a door at the end of a silent corridor. And it's haunting Harry Potter's dreams. Why else would he be waking in the middle of the night, screaming in terror? Here are just a few things on Harry's mind: – A Defense Against the Dark Arts teacher with a personality like poisoned honey. – A venomous, disgruntled house-elf – Ron as keeper of the Gryffindor Quidditch team – The looming terror of the end-of-term Ordinary Wizarding Level exams . . . and of course, the growing threat of He-Who-Must-Not-Be-Named. In the richest installment yet of J. K. Rowling's seven-part story, Harry Potter is faced with the unreliability of the very government of the magical world and the impotence of the authorities at Hogwarts. Despite this (or perhaps because of it), he finds depth and strength in his friends, beyond what even he knew, boundless loyalty; and unbearable sacrifice. Though thick runs the plot, listeners will race through these tapes and leave Hogwarts, like Harry, wishing only… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Pottermore, 2015
896 oldal · ASIN: B0192CTMXM
>!
Pottermore, 2015
ASIN: B017WO4VQK · Felolvasta: Stephen Fry
>!
Bloomsbury, London, 2015
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408865439

20 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1951 tag · 7273 karc · Utolsó karc: 2018. február 22., 19:14 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Sirius Black · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Minerva McGalagony · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Molly Weasley · Nymphadora Tonks · Sipor · Rita Vitrol


Kedvencelte 30

Most olvassa 27

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 70


Kiemelt értékelések

>!
tataijucc P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Testvéreim az Irodalomban! Sokat törpöltem, vajon mit is írhatnék, végül ezekre a gondolatmorzsákra jutottam:

1. A vörös hajú lányok kapósak.
2. Már régóta tudom, de ez mostantól ofisöl: Weasley is our king!
3. Zseniális, ahogy Stephen Fry játszik a hangjával – igen, ez is hangosban ment.
4. Szeretem Ginny kedvességét és harciasságát.
5. Neville-nek van a legnagyobb szíve.
6. Umbridge – nál gerinctelenebb irodalmi karaktert – az eddigi olvasmányaim alapján – még nem hordott hátán a könyvespolcom.
7. McGalagony for prezident! Kétségtelenül megmcgalagonyizálódtam. (:
8. Az ikrek megérdemlik a Legjobb Irodalmi Ikrek díját.
9. Szabadalmaztatni kellene Magyarországon a self-correcting ink használatát.
10. Szeretnék enni Kondéros kekszet. Jobban mit Csokibékát és Csokipocakot, melyben málnakrém és tejszínhab leledzik.
11. Valószínűleg nem meglepő, de szívesen lennék DS tag.

+1. Az a baj ezzel a résszel, hogy nagyon-nagyon hosszú, még hallgatva is, emiatt egyes részekben vontatottá válik a történet… na meg a kedvenc szereplőim eltávolításáról ne is beszéljünk, szóval a mínusz egy csillag ideális.

38 hozzászólás
>!
Sol
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Nagyon szerettem az egész Harry Pottert, mégis ez volt a kedvenc részem az összes közül. Szeretem úgy általában magát a fantasy műfajt, és úgy gondolom, Rowling ezzel a sorozattal valami teljesen újat alkotott, sőt, csodát tett vele. Az a legcsodálatosabb benne, hogy a mai fiatalok legjava a Harry Potter hatására kezdett olvasni, ennek érdemeit pedig senki nem vitathatja el az írónőtől. Újszerű koncepciójával pedig átemelte a varázslatos elemeket a mi világunkba, ezzel megfoghatóbbá téve a megfoghatatlant, és elviselhetőbbé téve a gyerekek számára a mindennapokat. Történeteket olvasva számunkra is izgalmasabbá válhat az iskolai lét – mert ki ne képzelte volna el, hogy az ő sulija is valahol egy Roxfort?

A Főnix Rendje mégis az összes előtte való résztől egy sokkal fontosabb üzenetet közvetít. A diákok megalapítják Dumbledore Seregét, melyben összekovácsolódnak, és a végső ütközetben is kitartanak egymás mellett. Mindez az összefogásról és a bizalomról szól, ami csak ritkán van jelen a mai korban – egészen kiemelkedő Rowlingtól, hogy ilyen és hasonló gondolatokat sugároz az írásain keresztül. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a könyvet!

3 hozzászólás
>!
Kukuucs P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A legkevésbé kedvelt Harry Potter könyvem, mégsem tudok kevesebbet adni rá, mint 5 csillagot!
Nehéz a történetben Harry fejében lenni, de nem így viselkedne minden 15 éves kamasz, aki ennyi mindenen túl van, mint ő, aki úgy érzi, nem törődnek vele, az egész varázsló társadalom hazugnak hiszi, a barátai mintha összefognának a háta mögött, Dumbledore pedig egy pillantásra sem méltatja? (És nem mellesleg, a lányokhoz sem ért :D)
Ismét hangoskönyvben hallgattam, Jim Dale még mindig zseniális. Umbridge professzor eddig is versenyzett a világ legutálatosabb karaktere címért, de Jim Dale tolmácsolásában már biztosan ő az! Ilyen idegesítő, mézesmázos, elvakult szereplőt ritkán látni.
Hangoskönyvben kifejezetten hosszú volt, sokáig is hallgattam, de itt kezdődik csak el az igazi mélysége a történetnek.
Siriusért pedig örökre haragudni fogok J.K.Rowlingra! :(

>!
viky0222
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Elég régen olvastam először magyarul a sorozatot, és már évekkel ezelőtt volt, mikor elkezdtem olvasni angolul, így épp itt volt az ideje, hogy ez a rész is sorra kerüljön. Soha nem ez volt a kedvenc részem, elismerem, talán kicsit túl van írva, de igazából sosem zavart különösebben. Sokadik olvasáskor is ugyan úgy izgulok, itt kezd mindennek nagyon nagy súly lenni. Harryék idősödnek, és egyre komolyabb problémákkal kell szembenézniük. A Minisztériumban történteket olvasni nagyon szeretem egyetlen egy aprócska részlet kivételével. Igen, spoiler
Umbridge az a karakter, akit a legjobban utálok. Nemcsak a sorozatban, hanem az eddig olvasott könyveim szereplői közül is. Jobban utálom, mint Voldemortot. Viszont ebből a szempontból azért Rowling néni egészen jól megírta a karaktert. :D
Cho-t a mai napig nem bírtam megkedvelni, ellenben Lunát imádom, és mindig úgy vagyok vele, hogy jó lett volna előbb is megismerni. :)
Harry kicsit sokat nyavalyog, de hát ez van. És végülis ő lát bele Voldemortba, és őt akarják mindig megölni… :D
Amúgy ha valaki össze akarja kötni a kellemeset a hasznossal, olvassa ezt a könyvet, súlyzónak is tökéletes. :D

2 hozzászólás
>!
budvigszandi P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Ennek a résznek az első olvasása előtt sok értékelést olvastam, ahol panaszkodtak Harry nyavalygására és ez kicsit számomra is rányomott egy előzetes bélyeget az ötödik részre. Viszont azután pár nappal, most második olvasásra pedig még inkább rájöttem, hogy ez az egyik kedvenc részem. Umbridge-t természetesen még mindig nem bírom elviselni, McGonagallt pedig imádom. Annyira bele lehet merülni a történet minden kis kidolgozott részletébe, annyira érdekes, sokoldalú és izgalmas, hogy az elképesztő. Most is sikerült pár újabb morzsát észrevennem, amelyek fölött elsőre elsiklott a szemem. spoiler

>!
Scholastic, New York, 2013
870 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582971
>!
Sz_Flóra
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Hihetetlen, hogy harmadszorra elolvasva is tehetetlenül nyugtatom az ujjaimat a billentyűzeten, elakadva a saját gondolatmenetemben. Az ötödik rész valahogy teljesen más érzelmi hullámvasút, mint az elődök vagy a folytatások. Annyi keserűség és magány keresztezi Harry útját, annyi szívszorító esemény vár az olvasókra! Élénken emlékszem arra, amikor először olvastam: megmámorosodva a filmtől, sokként ért a regény kiegészítése, részletessége.
Két nagy kedvenc jelenetem van, az első a karakterek egyik látogatása a Szent Mungóba. Üdvözölhetünk egy régi ismerőst spoiler, szembesülhetünk viszont egy szeretett karakter szüleinek sorsával. Mellbe vág a komikum és a szomorkásság keveredése, épp ezért zseniális ez a fejezet!
A másik egyértelműen Snape's Worst Memory. Tudnék róla reggelig ömlengeni, hogy tulajdonképpen itt vált Snape egy kiemelt kedvencemmé… mégis nehéz nyilatkozni róla, hiszen az írónő gyakran olyan karaktereket állít konfliktusba egymással, akiket egyaránt kedvelek.
Ebben rejlik az ötödik rész kulcsa: a rengeteg keserűség ellenére élvezem, és a mai napig össze vagyok zavarodva tőle. Olykor úgy érzem, bűn ennyire imádni egy könyvet, ami ilyen mérhetetlenül fájdalmas, igazságtalan és búskomor.

P. S. Én már látnám a thesztrálokat. :( <3

>!
brigi11 P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Sajnálatos módon láttam a filmet, vagyis azt a valamit, aminek ugyanaz a címe, mint a könyvnek. Próbáltam elfelejteni, amilyen gyorsan csak lehet, de sajnos vannak olyan részek benne, amik olyan mélyen bevésődtek az agyamba, hogy nem tudtam elfelejteni.
Igazi hullámvasút volt ez, volt amikor jókat mosolyogtam a történeten,és volt amikor a könnyeimet törölgettem. Imádtam, hogy Ginny elkezdett beszélni, úgymond elkezdte az életét és én ebben a részben szerettem a legjobban Harryt. Végre nem csak egy báb volt, akit ide-oda tologattak, imádtam amikor kiabált,és amikor beképzelt volt. Kedvenc részeim a Snappel közös óráik voltak. De nem tudok 5 csillagot adni egy olyan könyvnek, amiben van egy ennyire fájó rész, amibe beleszakadt a szívem és amiért most nagyon utálom Rowlingot.

>!
rafaelo0824
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A legkedvencebb részem az összes közül, és az első, amin sírtam is. Hihetetlenül jól össze van rakva ez a kötet. Dolores Umbridge a világ legidegesítőbb, legutálatosabb karaktere számomra, bár ebben a részben amúgy is elég sok mindenkire lehet haragudni. Bár ez a leghosszabb könyv a sorozatból, egy pillanatig sem szoktam unatkozni, és még sokadik olvasás után is találok olyan dolgot, amit még nem vettem észre. Imádatos, szeretem.

>!
BookOwl
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Azt hiszem ez a rész a leghosszabb (vagy csak nekem tűnt annak?), de ez semmiképpen sem negatívum, imádom a hosszú könyveket és a Harry Potter történetek nagyon könnyen olvashatóak, szóval végképp nem tud zavaró lenni.
Umbridge valami borzalom, persze ezzel senkinek nem mondok újat. Mindenesetre nagyon idegesít. Ugyanakkor J.K. Rowling úgy érzem érdemel némi elismerést, a gonosz egy új szintjét vetette papírra.
A könyv végén spoiler és szerintem ez így érdekesebb.

>!
tees06
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Amikor legelőször olvastam ezt a könyvet, akkor ez tetszett a legkevésbé a sorozatból. Úgy éreztem, hogy nem pörögnek elég gyorsan az események, és a szerző elhúzza az egész történetet. Ehhez képest most imádtam. Időmhöz képest gyorsan haladtam vele, és sokkal izgalmasabbnak éreztem. Mindenképpen jól felépített ez is a többihez hasonlóan, illetve itt látszik először, hogy elkezdtek felnőni a karakterek. Számomra ez egy amolyan nyugodt év az iskolában, Umbridge ellenére is. :)


Népszerű idézetek

>!
Reelka

ʹWell?ʹ said Professor McGonagall, rounding on him. ʹIs this true?ʹ
ʹIs what true?ʹ Harry asked, rather more aggressively than he had intended. ʹProfessor?ʹ he added, in an attempt to sound more polite.
ʹIs it true that you shouted at Professor Umbridge?ʹ
ʹYes,ʹ said Harry.
ʹYou called her a liar?ʹ
ʹYes.ʹ
ʹYou told her He Who Must Not Be Named is back?ʹ
ʹYes.ʹ
Professor McGonagall sat down behind her desk, watching Harry closely. Then she said, ʹHave a biscuit, Potter.ʹ

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Minerva McGalagony
>!
Bogas P

But Dumbledore says he doesn't care what they do as long as they don't take him off the Chocolate Frog Cards…

The Order of the Phoenix

>!
csend_zenésze

A slightly stunned silence greeted the end of this speech, then Ron said, “One person can’t feel all that at once, they’d explode.”
“Just because you’ve got the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have,” said Hermione nastily picking up her quill again.

349. oldal, The Eye of the Snake

>!
Rosaliacska

“Is it true that you shouted at Professor Umbridge?"
„Yes.”
„You called her a liar?”
„Yes.”
„You told her He Who Must Not Be Named is back?”
„Yes.”
"Have a biscuit, Potter.”

>!
sztimi53 P

Harry arrived early in the Room of Requirement for the last DA meeting before the holidays and was very glad he had, because when the torches burst into flame he saw that Dobby had taken it upon himself to decorate the place for Christmas. He could tell the elf had done it, because nobody else would have strung a hundred golden baubles from the ceiling, each showing a picture of Harry’s face and bearing the legend: “HAVE A VERY HARRY CHRISTMAS!”

400. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

>!
Lahara ISP

'What are you doing, Potter?' said Snape as coldly as ever, as he strode over to the four of them.
'I'm trying to decide what curse to use on Malfoy, sir' said Harry fiercely.

939. oldal

>!
Ashtray_Heart

– I was never a prefect myself – said Tonks. (…) – My Head of House said I lacked certain necessary qualities.
– Like what? – said Ginny.
– Like the ability to behave myself – said Tonks.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginny Weasley · Nymphadora Tonks
>!
Ashtray_Heart

For heaven's sake, act more like a dog, Sirius!

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molly Weasley · Sirius Black
>!
sztimi53 P

That’s what they should teach us here, he thought, turning over on to his side, how girls’ brains work… it’d be more useful than Divination, anyway…

408. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

>!
tataijucc P

None of the staff but Filch seemed to be stirring themselves to help her [Umbridge]. Indeed, a week after Fred and Georgeʹs departure Harry witnessed Professor McGonagall walking right past Peeves, who was determinedly loosening a crystal chandelier, and could have sworn he heard her tell the poltergeist out of the corner of her mouth, ʹIt unscrews the other way.ʹ

Chapter Thirty


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Cassandra Clare: City of Fallen Angels
J. K. 롤링: 해리포터: 마법사의 돌
J. K. ローリング: ハリー・ポッターと賢者の石 (Harry Potter to kenja no ishi)
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire
Kelley Armstrong: The Reckoning
Natalie Whipple: House of Ivy & Sorrow
Danielle Paige: Yellow Brick War
E. Van Lowe: Heaven Sent