53. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
60. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter 6.) 335 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

A ​special new edition in celebration of the 20th anniversary of the publication of Harry Potter and the Sorcerer's Stone, with a stunning new cover illustration by Caldecott Medalist Brian Selznick.

The war against Voldemort is not going well; even Muggle governments are noticing. Ron scans the obituary pages of the Daily Prophet, looking for familiar names. Dumbledore is absent from Hogwarts for long stretches of time, and the Order of the Phoenix has already suffered losses. And yet…

As in all wars, life goes on. Sixth-year students learn to Apparate – and lose a few eyebrows in the process. The Weasley twins expand their business. Teenagers flirt and fight and fall in love. Classes are never straightforward, though Harry receives some extraordinary help from the mysterious Half-Blood Prince.

So it's the home front that takes center stage in the multilayered sixth installment of the story of Harry Potter. Here at Hogwarts, Harry will search for the full… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Bloomsbury, London, 2021
546 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526618283 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2021
546 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526618238 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2021
546 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526618276 · Illusztrálta: Levi Pinfold

33 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2570 tag · 9345 karc · Utolsó karc: 2021. július 24., 16:29 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Luna Lovegood · Rubeus Hagrid · Draco Malfoy · Neville Longbottom · Félig Fej Nélküli Nick


Kedvencelte 45

Most olvassa 21

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 93


Kiemelt értékelések

budvigszandi P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Második olvasásra is nagyon nehezen tudok kipréselni magamból értelmes gondolatokat erről a részről. Nem jegyzeteltem, ezért most leginkább az utolsó 200 oldal érzései vannak bennem, szóval úgy gondolom, érthető, miért is nem találok szavakat.

Több lényegesebb részre nem emlékeztem, például arra, hogy spoiler, szóval mindenképpen jól jött az újraolvasás. Még mindig rajongok azért a szoros kapcsolatért, ami Dumbledore és Harry között kialakult. A merengős fejezetek számomra a legérdekesebbek közé tartoznak. Minden egyre kidolgozottabb, izgalmasabb, szomorúbb, sötétebb…

Azt hiszem, hogy lelkiekben sem erre, sem az utolsó részre nem lehet felkészülni, úgyhogy mielőtt belevágnék az utolsó részbe, könnyek közt osztanám meg veletek az egyik kedvenc idézetemet ebből a részből:
“I am not worried, Harry,” said Dumbledore, his voice a little stronger despite the freezing water. “I am with you.”

*pálcát emel*

>!
Scholastic, New York, 2013
652 oldal · ISBN: 9780545582995
KiMO>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Lassan egy éve folyamatosan Harry Pottert olvasok, hol angolul, hol franciául. Ez azt jelenti, hogy több részt kétszer is olvastam az utóbbi pár hónapban. Az ötödik rész környékén egy picit (nagyon picit) kezdtem unni, és elgondolkoztam azon, hogy vajon tényleg megéri e megvenni a sorozatot az összes nyelven, amit tanulok, de ez a kötet megerősített abban, hogy igen! Hiába tudtam, mi fog történni, sokszor alig tudtam letenni, előtört a régi kíváncsiság, mintha reméltem volna, hogy ezúttal máshogy alakulnak a dolgok. Telhesen más az utolsó részek világa, mint az elsőké és azt hiszem, azért tetszenek most jobban az utolsó részek, mert korban ezekben állnak közelebb hozzám a szereplők. És nem, a Harry Potterből tényleg nem lehet kinőni. A Félvér herceg végén pedig nem lehet nem sírni, nem számít, hányadszorra vagy milyen nyelven olvasod.

brigi11 P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Tudtam, tudtam és tudtam! Soha nem szerettem Snapet, végig gyanakodtam, de ezt nem gondoltam volna, hogy Rowling ezt megírja. Jajj, A. D., hogy lehettél ennyire jószívű (ez a jó szó egyáltalán) ? Ó, de fáj a szívem, még akkor is, ha hála a spoilereknek, tudtam, hgy ez meg fog történni, igaz nem ebben a részben vártam, hanem az utolsóban. Jajj, de nagyon jó volt.

12 hozzászólás
Biba>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Ez az első igazi angol nyelvű könyves élményem: az elején még döcögősen ment, de egyre inkább belejöttem, és aztán már ugyanúgy sodort magával a történet, mint magyarul!
El se hittem volna eddig, hogy ilyen gördülékenyen is lehet angolul olvasni (persze a Harry Potter nagyon szerencsés választás, mivel rengetegszer olvastam minden kötetet, így nagyot nem tévedhettem). Úgy érzem, mintha átléptem volna ezzel egy virtuális falat, amit én emeltem magamnak.
Azért is volt jó eredeti nyelven olvasni, mert egy csomó kis részlettel, félmondattal gazdagabb, amiket nem igazán lehet lefordítani.
A kiadás pedig gyönyörű, a fejezetek elején kis képek vannak, illetve a borító is csodaszép.

Gabye>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Óóóóhhhh…
………………
….és először pityeregtem angol szövegen, szóval lassan kezdem elhinni, hogy tényleg olvasok angolul…*.*

7 hozzászólás
mandris>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Azt ugyan nehéz megítélni, abban, hogy a 6. rész ennyire tetszett most, mennyire játszott szerepet, hogy az 5. részt érzem a sorozat mélypontjának, mert emlékeimben eleve mint egy jobb rész szerepelt. Mindenesetre ennek a résznek most kevesebbet tudok felróni. Az olvasó végre visszakapta a szerethető Harry-t, végre még egy rész, amelyben Voldemort nem hal meg semmilyen formában sem, és végre még egy rész, amelyben kezdenek egyre több árnyalatot kapni a szereplők. Hosszú utat tett meg a sorozat, mire eljutott idáig, és az 5. rész által nagyrészt kihagyott ziccer után. És persze maximális elismerés jár a sorozat legokosabb, legbátrabb – egyben az olvasó szempontjából spoiler húzásáért. Talán nem tévedek, ha úgy gondolom, hogy ezt nem minden író merte volna meglépni, pedig JKR-nak van igaza, hogy megtette.
Az is jót tett a kötetnek, hogy mostanra kicsit komolyabban vehetővé vált a varázsvilág, bár még mindig vannak benne gyermeteg dolgok, de valószínűleg a halálos fenyegetés jót tett nekik, és ráncba szedték magukat. Ez viszont a teljes sorozatot teszi kicsit felemássá, hiszen nincs olyan korosztály, akinek az egész sorozatot ajánlani tudnám. Valószínűleg tényleg nagy szerepe volt a karrierjében, hogy voltak, akik ezzel nőttel fel, így volt lehetőségük az első részeket még gyermeki fejjel, míg a későbbi részeket már érettebben olvasni. Most, hogy ez már nem adatik meg a fiatalabb generációknak, mint ahogy nem adatott/adatik meg azoknak sem, akik eleve már idősebbek voltak a sorozat megjelenésekor, vagy akik csak mostanában találkoznak vele, arra számítok, előbb-utóbb a HP sorozat is a helyére kerül irodalmi jelentőségét tekintve.

viky0222>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Sosem ez volt a kedvenc részem, de nagyon szeretek spoiler. Jó megismerni, itt kezd kiteljesedni a történt igazán, sok mindent megtudunk. És hiába olvastam sokszor, néztem meg a filmeket még többször, azt hiszem most fordult elő először, hogy sírtam a végén. Nem tudom, miért, de most sokkal jobban meghatott, mint korábban, sokkal mélyebben éreztem át a spoiler
Szeretem, hogy spoiler
Lavender idegesítő, de így is imádom az egészet. :)

rafaelo0824>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Nagyon imádom ezt a kötetet is, Harry itt felnőttebb kicsit, de ez persze nem gátolja meg abban, hogy csináljon hülyeségeket. Ennek a résznek van az egyik legtragikusabb, legnegatívabb vége, garantáltan sírtam, de persze mindezek előtt jó volt belepillantani a Merengőbe, meglátogatni a Weasley ikrek boltját vagy épp elgondolkodni rajta, mit is jelent igazából jó embernek lenni.

raka0328>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Ez a rész :(
Vagyis a vége leginkább. Azért voltak benne boldog és vidám pillanatok is.
Imádtam minden sorát, még ha rettentően sokáig is olvastam, sajnos nem mindig volt kedvem az angolhoz. Ez a rész már észrevehetően kicsit nehezebben ment, néha muszáj voltam szótárazni, de azért ha nekiültem olvasni, akkor tudtam vele haladni. Rövidesen elkezdtem az utolsó részt is.

LuciaBane>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince

A hatos egy izgalmas rész és az egyik kedvencem. Kellően izgalmas, de szeretem benne az ügyetlenkedő, amúgy nagyon jól megírt romantikát, Voldemort múltját és a már igen komoly téteket. Ez már a hajrá és még milyen!

És még akkor is, ha jelenleg egyre sötétebb a helyzet Roxfortba bármikor járnék. Talán a hetes könyv alatt nem.


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart>!

– Do you remember me telling you we are practising nonverbal spells, Potter?
– Yes – said Harry stiffly.
– Yes, sir.
– There is no need to call me „sir”, Professor.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Perselus Piton
2 hozzászólás
csend_zenésze>!

“You’d think people had better things to gossip about,” said Ginny, as she sat on the common-room floor, leaning against Harry’s legs and reading the Daily Prophet. “Three Dementor attacks in a week, and all Romilda Vane does is ask me if it’s true you’ve got a Hippogriff tattooed across your chest.”
Ron and Hermione both roared with laughter. Harry ignored them.
“What did you tell her?”
“I told her it’s a Hungarian Horntail,” said Ginny, turning a page of the newspaper idly. “Much more macho.”

351. oldal, The Seer Overheard

4 hozzászólás
PuPilla>!

It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

529. oldal, The Cave, Bloomsbury, 2005.

PuPilla>!

But he understood at last what Dumbledore had been trying to tell him. It was, he thought, the difference between being dragged into the arena to face a battle to the death and walking into the arena with your head held high. Some people, perhaps, would say that there was little to choose between the two ways, but Dumbledore knew – and so do I, thought Harry, with a rush of fierce pride, and so did my parents – that there was all the difference in the world.

1 hozzászólás
csend_zenésze>!

“It’s going to be all right, sir,” Harry said over and over again, more worried by Dumbledore’s silence than he had been by his weakened voice. “We’re nearly there… I can Apparate us both back… Don’t worry…”
“I am not worried, Harry,” said Dumbledore, his voice a little stronger despite the freezing water. “I am with you.”

381. oldal, The Seer Overheard

Ashtray_Heart>!

– Potter seems to have a lot to say on the subject – said Snape. (…) – Let us ask Potter how we would tell the difference between an Inferius and a ghost?
– Er – well – ghosts are transparent – he said.
– Oh, very good – interrupted Snape, his lip curling. – Yes, it is easy to see that nearly six years of magical education have not been wasted on you, Potter. Ghosts are transparent.

430. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Perselus Piton
poggi IP>!

'If you tell them,' said Ron, shoving the necklace out of sight under his pillow, 'I – I – I'll -'
'Stutter at me?' said Harry, grinning.

317. oldal, A Very Frosty Christmas

1 hozzászólás
sztimi53>!

Why Are You Worrying About You-Know-Who?
You SHOULD Be Worrying About
U-NO-POO –
The Constipation Sensation That’s Gripping The Nation!

113. oldal, Draco's Detour, Bloomsbury, 2005.

22 hozzászólás
tataijucc>!

'But for heaven's sake--you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out--well--anything!'

Scrimgeour turned slowly on the spot and exchanged an incredulous look with Fudge, who really did manage a smile this time as he said kindly, 'The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister.'

Chapter One

KiMO>!

'My grandmother thinks Charms is a soft option,' mumbled Neville.
'Take Charms,' said Professor McGonagall, 'and I shall drop Augusta a line reminding her that just because she failed her Charms O.W.L., the subject is not necessarily worthless.'

146. oldal


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: City of Glass
Rick Riordan: The House of Hades
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Kerstin Gier: Ruby Red
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask
Ransom Riggs: Library of Souls
Holly Black: The Cruel Prince
Derek Landy: Playing with Fire