71. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter 7.) 338 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry has been burdened with a dark, dangerous and seemingly impossible task: that of locating and destroying Voldemort's remaining Horcruxes. Never has Harry felt so alone, or faced a future so full of shadows. But Harry must somehow find within himself the strength to complete the task he has been given. He must leave the warmth, safety and companionship of The Burrow and follow without fear or hesitation the inexorable path laid out for him… In this final, seventh instalment of the Harry Potter series, J.K. Rowling unveils in spectacular fashion the answers to the many questions that have been so eagerly awaited. The spellbinding, richly woven narrative, which plunges, twists and turns at a breathtaking pace, confirms the author as a mistress of storytelling, whose books will be read, reread and read again.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
784 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781338299205 · Illusztrálta: Brian Selznick, Mary GrandPré
>!
Bloomsbury, London, 2015
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408865453
>!
Pottermore, 2015
784 oldal · ASIN: B0192CTMWS

19 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2157 tag · 8171 karc · Utolsó karc: 2019. január 20., 16:54 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Minerva McGalagony · Dobby · Voldemort · James Potter · Xenophilius Lovegood · Nagini

Helyszínek népszerűség szerint

Godric's Hollow


Kedvencelte 54

Most olvassa 18

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 80


Kiemelt értékelések

>!
budvigszandi P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Furcsa érzés, hogy vége. Annak ellenére, hogy újraolvasás, ugyanolyan nehéz elengednem a sorozatot, mint elsőre. Az utolsó fejezetekben már nagyon erős vágyat éreztem arra, hogy fogjam magam, és újból újraolvassam az egészet. Elképesztő, hogy mennyire kinőtte magát ez a történet, hogy milyen hosszú utat tettünk meg könyvről könyvre, és hogy meddig eljutottunk a végére. Amikor Harry-nek eszébe jutottak az első napok a Roxfortban és a régi kalandok, akkor éreztem úgy igazán, hogy még mindig mennyire imádom és mennyire nem akarom, hogy vége legyen. spoiler Meglepő, hogy mennyi dologra nem is emlékeztem az első olvasásból, és ez mind a hét könyvre vonatkozik. Az elején spoiler még mindig nagyon kedves helyet foglal el a szívemben és még mindig megkönnyezem. spoiler
Nagyon hiányozni fognak a szereplők, a Roxfort és az az elképesztő érzés, amit a sorozat olvasása ad nekem. Látatlanban is köszönöm J. K. Rowlingnak, hogy küzdött, és kiadatta az első részt és egy ilyen csodát teremtett meg. Viszlát a következő olvasásig! ♥

>!
Scholastic, New York, 2013
760 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545583008
>!
Mrs_Herondale
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Tényleg nem tudom összeszedni most,hogy mit gondolok erről a kötetről. Azt az egyet muszáj megemlítenem,hogy Dawlish mindig megszívja. Ő az a szereplő,akit mindig csak azért emlegetnek,mert már megint a St. Mungóban van. :D Minden halál és szörnyűség ellenére rettentő vicces kötet ez.
Ezenkívül általános gondolatok,amiket már úgyis mindenki ezerszer elmondott,de én még nem:
Ha ezentúl valaki szidni meri a Harry Pottert előttem,biztos hogy úgy üvöltöm le a fejét,hogy „NOT MY BOOK,YOU BITCH!” (avagy Mrs Weasly megmondja)
Azért kicsit öregebb fejjel végigolvasva látok én is hibákat benne,de ettől még ugyanúgy tökéletes sorozatnak tartom. Harry Potter miatt gyerekek ezrei kalimpáltak faágakkal varázsigéket üvöltözve,írtak Bájitaltan házidolgozatot megégetett szélű papírdarabokra,vagy rajzoltak villámjelet a homlokukra. szerintem olyat csak én játszottam,hogy én voltam Umbridge,a normális gyerekek olyat nem csinálnak:D De ami a legfontosabb,rájöttek mennyire izgalmas dolog az olvasás. Köszönjük.

>!
brigi11 P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Ahogy befejeztem az volt az első gondolatom, hogy milyen nevetséges az előző részhez írt értékelésem, Rowling csúnyán kibabrált velem.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, nem ez volt a legjobb rész. Az eleje feleslegesen el van nyújtva, a vége kicsit össze van csapva. DE annyi mindent kaptam ettől a sorozattól, és annyira nehéz elköszönni a szereplőktől, a helyszínektől, hogy itt ülök és törölgetem a könnyeimet.
Köszönöm ezt a csodát, köszönöm a varázslátot,külön köszönöm Sirius Black-et és Neville Longbottom-ot, köszönöm, hogy legalább olvasóként részese lehettem. Ígérem visszatérek még Roxfortba ❤❤❤

>!
Izolda +SP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Vége. Vége… Képtelenség elhinni. Képtelenség elengedni a kezüket.
Nem tudtam tovább húzni, mert bár már olvastam 1-6-ig 2x, ezt meg 1x, most, hogy újrahallgattam az egészet, ugyanúgy izgalmas volt, sőt, talán még jobb is volt, mert tudtam, mi a vége, és nem rohantam keresztül rajta olyan gyorsan. Stephen Fry meg egy zseni, de ezt azt hiszem, írtam párszor. Hiányozni fog a hangja. Meg Harry, meg Hermione, meg Ron, meg Mrs. Weasley, aki kicsit lehetett volna az én (pót)anyukám is, meg McGonagall, meg Dobby, meg Dumbledore, akik talán az igaz kedvenceim voltak.
Ez az a sorozat, amit még tuti elő fogok venni egy párszor.

spoiler

>!
ddani P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

Szerencsénkre az egész saga végülis rendes véget ér, izgalmasan és meghatóan.
Különös megelégedésemre szolgál két cselekményszál rendeződése: Severus Snape végre a helyére kerül, és a házimanók viszonylag kisméretű, ám különösen megindító szerepe. Bevallom, váratlanul többet könnyeztem és kevesebbet nevettem a záró köteten. A Jó és Gonosz Harca toposz bár elmaradhatatlan kelléke az epikus történeteknek, Rowling mégis olyan körültekintéssel támasztja fel, hogy elevennek és valódinak hasson. Egyszersmind helyrehozhatatlanul elültetett bennem egy előítéletet: akik a Mai Világ és a Fiatalok kulturális hanyatlása ürügyén a HP sorozatot gyepálják, alighanem elmulasztották elolvasni.

1 hozzászólás
>!
viky0222
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

„Whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home.”

Négy éve az első rész volt életem első angol nyelven olvasott könyve. És most itt vagyok, és, hiába olvastam már számtalanszor magyarul, nem tudok mit mondani. Szomorú vagyok, hogy véget ért, és bár persze bármikor visszatérhetek hozzá, már angolul is más lesz kicsit. Nem rossz, de más.
A hetedik rész mindig is a kedvencem volt, itt teljesedik ki a történet, izgalmas, fordulatos, sok minden kiderül, és kitárul még jobban a varázsvilág az olvasó előtt. És mindg közül a legszomorúbb is, azt hiszem. spoiler Az ő halála az, amivel kapcsolatban immáron 10 éve tagadásban élek.
A herceg meséje fejezetet nagyon szeretem, sok mindent feltár, de a Három testvér meséje, az Ereklyék, minden csak egyszerűen fantasztikus.
Az epilógust is szeretem, ad némi információt, megmutat dolgokat, de van, amit ráhagy az olvasóra. És nem, a Cursed Child nekem nem folytatás, nekem itt véget ér a sorozat.
Köszönöm Rowling sokadszor is, 16 éve az életem része a Harry Potter, és biztos vagyok benne, hogy sokáig az is marad. ❤

>!
Sz_Flóra
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

El se hiszem, hogy eredeti nyelven is végigolvastam a sorozatot! *.* Ne kérdezze senki, miért, de az utolsó rész lett angolul a kedvencem, egyszerre facsarta ki a lelkemet, és töltött fel energiával. Az ötödik után ez a legkomorabb kötet, nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire utáltam kedvenc karaktereim haláláról olvasni. Az összes ilyen jelenet a padlóra küldöttspoiler.
Természetesen most is szeretnék felsorolni néhány kedvenc momentumot, amelyeket ugyan nehéz volt kiválasztani a megannyi szomorúság és feszültség hálójában; azért itt vannak:
– Dudley búcsúja
– Kreacher története
„Dobby has no master! (…) Dobby is a free elf, spoiler
– Professor McGonagall is brilliant! *.*
– The Prince's Tale
– a King's Cross jelenet
– 19 years later…
A tökéletes epilógussal számomra lezárul Harry, Ron, Hermione és a többiek útja. Hiába rágtam át magam később a Cursed Child-on, annak köze sincs az én HP-univerzumomhoz. Egy végtelenségig tartó rajongás alapozása a Deathly Hallows című kötettel ért véget, a kiegészítő kötetek pedig csak hab a tortán. :) Köszönöm, J. K. Rowling!

>!
KiMO
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

„books will be read, reread and read again.”

Nem számít, hányszor vagy hány nyelven olvasom el, ugyanolyan zseniális újra és újra. Nem csak maga a könyv, hanem az egész sorozat egyben. Máris érzem a késztetést, hogy újra elővegyem a bölcsek kövét, hiszen még mindig annyi apró részlet és összefüggés van, amire nem figyeltem oda!
Ez az a történet, amibe bármikor bele tudok merülni. Értem ezt úgy, hogy nem veszem észre, hogy mellettem áll az ellenőr a buszon, vagy hogy este a fejem fölött repkednek a denevérek, akiktől amúgy rettegek. Nyilvános helyeken is képes vagyok azon kapni magam, hogy olvasás közben könnyek gyűltek a szemembe.
Lehet, hogy sokan, rengetegen imádják Harryt. Biztos, hogy többmillió olvasó mögé állok be a sorba, ha azt mondom, hogy még nem olvastam jobb könyvsorozatot, de ez egész egyszerűen így van. Köszönjük, J.K. Rowling!


Népszerű idézetek

>!
Eta IP

Tell me one last thing! Is this real? Or has this been happening inside my head?
(…)
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

579. oldal, King's Cross

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
8 hozzászólás
>!
Batus

Oh, of course,' said Ron, clapping a hand to his forehead. 'I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.

83. oldal, The Ghoul in Pyjamas (Bloomsbury, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Voldemort
2 hozzászólás
>!
PuPilla

Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and above all, those, who live without love.

>!
PuPilla

'Which came first, the phoenix, or the flame?' (…) -… a circle has no beginning.

1 hozzászólás
>!
sztimi53 P

“Excuse me?” said Hermione giggling. “What was the last one?”
“Come off it!” said Ron, looking in disbelief from Harry to Hermione. “You must’ve heard of Babbitty Rabbitty – ”
“Ron, you know full well Harry and I were brought up by Muggles!” said Hermione. “We didn’t hear stories like that when we were little, we heard Snow White and the Seven Dwarves and Cinderella – ”
“What’s that, an illness?” asked Ron.

114. oldal, The Will of Albus Dumbledore, Bloomsbury, 2007.

>!
sztimi53 P

The last enemy that shall be destroyed is death.

269. oldal, Godric's Hollow, Bloomsbury, 2007.

12 hozzászólás
>!
PuPilla

Perhaps those who are best suited to power are those who have never sought it.

>!
tataijucc P

“I was a fool!” Percy roared, so loudly that Lupin nearly dropped his photograph. “I was an idiot, I was a pompous prat, I was a—a—”
“Ministry-loving, family-disowning, power-hungry moron.” said Fred.
Percy swallowed.
“Yes, I was!”
“Well, you can’t say fairer that that,” said Fred, holding out his hand to Percy.

Chapter 30


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Lightning Thief
Elisabetta Gnone: A Crisis on Both Worlds 3.
G. Norman Lippert: The Girl on the Dock
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Melissa de la Cruz: The Isle of the Lost
Derek Landy: Playing with Fire
Terry Pratchett: Wings
Brandon Mull: Fablehaven
Jill Murphy: The Worst Witch Strikes Again
Soman Chainani: The Last Ever After