22. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján
36. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
63. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Harry ​Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter 2.) 376 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The Dursleys were so mean and hideous that summer that all Harry Potter wanted was to get back to Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. But just as he is packing his bags, Harry receives a warning from a strange, impish creature named Dobby who says that if Harry Potter returns to Hogwarts, disaster will strike. And strike it does. For in Harry's second year at Hogwarts, fresh torments and horrors arise, including and outrageously stuck-up new professor, Gilderoy Lockheart, a spirit named Moaning Myrtle who haunts the girls' bathroom, and the unwanted attentions of Ron Weasley's younger sister, Ginny. But each of these seem minor annoyances when the real trouble begins, and someone – or something – starts turning Hogwarts students to stone. Could it be Draco Malfoy, a more poisonous rival than ever? Could it possibly be Hagrid, whose mysterious past is finally told? Or could it be the one everyone at Hogwarts most suspects… Harry Potter himself?

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Bloomsbury, London, 2018
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408898116 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2018
puhatáblás · ISBN: 9781408898109 · Illusztrálta: Levi Pinfold
>!
Bloomsbury, London, 2018
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408898123 · Illusztrálta: Levi Pinfold

33 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2299 tag · 8407 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 18., 23:27 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · George Weasley · Dobby · Hisztis Myrtle (Myrtle Elizabeth Warren) · Percy Weasley · Gilderoy Lockhart


Kedvencelte 35

Most olvassa 54

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gumicukor
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Magyarul vagy angolul… Tök mindegy! Lehet ezt 5 csillagnál kevesebbre értékelni?

>!
Zsuzsanna_Makai
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Hatalmas sóhaj, mit is mondhatnék, amivel újat lehetne mondani bárkinek, akit beszippantott már ez a világ? Kérem a következőt!
Most költöztem. Az összes könyvem becsomagolva az ágy alatt. Hát a mai projekt a következő kötet kibányászása lesz. Neki is kezdek.
12 perccel később; abban a pillanatban, h mission impossible-nek minősítettem az esetet, meglett.

>!
budvigszandi P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Habár TTB fordítói munkája egy kincs, angolul mégis egy fokkal még varázslatosabb ezeket a könyveket olvasni. Másodjára is nagyon szerettem a történetet, és ugyanannyira (ha nem jobban) idegesített Lockhart :D Pár apróbb új dologra és spoiler is rábukkantam. Kíváncsi vagyok, a többi részben mennyi újdonságot fogok észrevenni, melyeknek első olvasásra nem adtam nagy jelentőséget.

>!
Scholastic, New York, 2013
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582926 · Illusztrálta: Mary GrandPré
7 hozzászólás
>!
brigi11 P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Mivel a gyermeki kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, ezért olvasás előtt feltettem a süveget, hogy tudjam melyik házba tartozom Hufflepuff hátha ez is plusz élményt ad az olvasáshoz. Láttam a filmet, emlékeztem a történetre. Legalábbis azt hittem, amikor elkezdtem olvasni a könyvet. Aztán kiderült, hogy rosszul emlékszem. Persze a jelentős dolgok sorra elő kerültek, kígyók, pókok, titkos napló, Myrtle, a Titkok kamrája, emlékeztem Tom Riddle-re is, de sok olyan dolog is volt amire nem emlékszem vagy egyszerűen ki hagyták a filmből és éppen ezért nagyon szerettem ezt a részt is. Mivel a történet végén sem kellett nagyon izgulnom, így sokkal jobban feltüntek a mellékszereplők. Igaz Ginnyt néha kedvem lett volna egy picit megrázni, de az ikreket egyszerűen imádom és Albus Dumbledore személyében új kedvenc szereplőt avattam.

1 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Olyan jó, hogy ahány nyelven olvasom, annyiszor olyan, mintha először élném át a kalandokat. Nagyon imádtam, bár ez azért nem meglepő. Úgy szeretem ezeket a 20. évfordulós házas kiadásokat, annyira szép mind. Sok egyebet nem tudok hozzáfűzni, most olvastam először angolul, és nagyon tetszett ! :)

>!
mandris
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

A Harry Potter világgal kapcsolatban még mindig ambivalens a viszonyom. Egyrészt nagyon izgalmas a mágusok párhuzamos világa, amelyben minden hétköznapi mugli dolognak megvan a mágikus alternatívája, másrészt egyre hihetetlenebb, hogyan képes ezt a világot működtetni az a varázsló-társadalom, amelynek tagjai nagyrészt vagy infantilisek, vagy inkompetensek, vagy pedig egyszerűen gonoszok, akik legszívesebben felrúgnák a status quot. Ennek ellenére mégis működni látszik ez a világ, de akkor valószínűleg varázsütésre. A kalandok persze továbbra is izgalmasak, Lockheart pedig üde színfolt (kíváncsi lennék, ő vajon melyik házban volt). De ahhoz képest, hogy az intézményt a kor legnagyobb mágusának tartott Dumbledore vezeti, kissé aggasztóan könnyű halálos fenyegetést jelentő tárgyakat becsempészni, megbuherálni az iskolai felszerelést, állást találni a szükséges oktatói kompetenciák híján, illetve áthágni mindazokat a szabályokat, amelyek a fentiek ellenére legalább is többé-kevésbé magasan tudnák tartani a túlélés valószínűségét. Mindezek ellenére azért egész jól szórakoztam olvasás közben.

>!
Kukuucs P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Nem ez a kedvenc részem a sorozatból, de a Titkok kamrája is elvarázsolt. Még többet megtudunk a varázsvilágról, megismerkedünk Gilderoy Lockharttal, a fúriafűzzel, a fiatal Tom Denemmel és a naplójával, Aragoggal, Mr. Weasley repülő autójával, Fawkes-szal… és az a legjobb az egészben, hogyha elolvastad a későbbi részeket, újra és újra visszatérsz az elejére, hiszen annyira összetett a sorozat, hogy minden részben van valami, ami hozzátesz a végkifejlethez.
Még ez a rész is inkább gyerekmese, nem olyan komor még, bár a baziliszkusztól mindig féltem és nem akartam elfordulni a folyosón.. :D
Hangoskönyvben hallgattam Jim Dale felolvasásában, hihetetlen a pasi! Olyan tenyérbemászóan Lockhart hangja van, hogy csak na!

>!
Aurore
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Valamiért úgy élt bennem ez a könyv, mint ami nem is olyan jó. Hát pedig dehogynem! Egyrészt itt van ez a Lockhart az összes spoiler allűrjével, hihetetlenül el van találva* és roppant szórakoztató. Az is, ahogy ez a figura spoiler szatirikusan görbe tükröt mutat olyanoknak, akik úgy töltenek be állásokat, hogy csupán az önéletrajzuk megírását fejlesztették a tökélyre. No és végül a tanárok szakmai féltékenysége és rivalizálása: nyilván más „gyerekfejjel” olvasni, meg úgy, hogy benne vagy. Vagy ugyanígy a politika: miért hoznak meg bizonyos döntéseket? Mert értenek hozzá? Vagy mert a csupán a helyzet úgy kívánja, valamit intézkedni kell? spoiler Továbbá hogyan fordítják előnyükre a szélsőséges politikai erők bénán működő tisztviselők bizonytalanságait, hogyan használják ki a demokrácia intézményeit úgy, hogy annak a vége jogfosztás legyen. Szóval sok szintje van, ütős.

* spoiler

P.S. Csak a mostani olvasás/hallgatás során ütött szöget a fejembe valami. spoiler

>!
Pottermore, 2015
ASIN: B017V678NW · Felolvasta: Stephen Fry
3 hozzászólás
>!
gybarbii
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

A Harry Potter-sorozat elég meghatározó élmény volt számomra általános iskolásként, mondhatjuk, hogy J. K. Rowling szerettette meg velem az olvasást! :) Ez a kötet meg különösen kedves számomra, ugyanis ez volt az első rész, amit olvastam.
Annyiszor olvastam már, és még most is tartogat meglepetést egy-egy jelenet :) spoiler

1 hozzászólás
>!
rafaelo0824
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Ez az egyik kedvenc részem, és imádom, hogy Dumbledore simán lelőtte Harrynek a 7. részben a fordulatot, mégis ott mindenki meglepődik rajta. A Lockhart és Dobby szereplésű részeket imádom, de hihetetlenül jó a párbajszakkörös jelenet is. Meg úgy az egész könyv. Sokadszorra is.


Népszerű idézetek

>!
sztimi53 P

“But why’s she got to go to the library?”
“Because that’s what Hermione does,” said Ron, shrugging. “When in doubt, go to the library.”

274. oldal, Cornelius Fudge, Bloomsbury, 2000.

Kapcsolódó szócikkek: Hermione Granger
8 hozzászólás
>!
sztimi53 P

It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities.

358. oldal, Dobby’s Reward (Blommsbury, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore
>!
Szávitrí SP

Never trust anything that can think for itself if you can't see where it keeps its brain.

354. oldal (Bloomsbury, 2000)

>!
rlb_32557241

'Do I look stupid?' snarled Uncle Vernon, a bit of fried eggs dangling from his bushy mustache.

Chapter one - The Worst Birthday

6 hozzászólás
>!
rlb_32557241

'I know what day it is,' Dudley repeated, coming right up to him.
'Well done,' said Harry. 'So you've finally learned the days of the week.'

Chapter one - The Worst Birthday

>!
rita_66

'Dobby has got a sock,' said Dobby in disbelief. 'Master threw it, and Dobby caught it, and Dobby – Dobby is free.'

Kapcsolódó szócikkek: Dobby
>!
Lahara ISP

“Maybe he’s ill!” said Ron hopefully.
“Maybe he’s left,” said Harry, “because he missed out on the Defense Against Dark Arts job again!”
“Or he might have been sacked!” said Ron enthusiastically. “I mean, everyone hates him —”
“Or maybe,” said a very cold voice right behind them, “he’s waiting to hear why you two didn’t arrive on the school train.”

>!
rlb_32557241

He wanted to ask, 'What are you?' but thought it would sound too rude, so instead he said, 'Who are you?'
'Dobby, sir. Just Dobby. Dobby the house-elf,' said the creature.
'Oh – really?' said Harry. 'Er – I don't want to be rude or anything, but – this isn't a great time for me to have a house-elf in my bedroom.'

Chapter 2: Dobby's warning

Kapcsolódó szócikkek: Dobby
>!
sztimi53 P

Harry, Harry, Harry,” said Lockhart, reaching out and grasping his shoulder. “I understand. Natural to want a bit more once you’ve had that first taste – and I blame myself for giving you that, be cause it was bound to go to your head – but see here, young man, you can’t start flying cars to try and get yourself noticed. Just calm down, all right? Plenty of time for all that when you’re older. Yes, yes, I know what you’re thinking! ‘It’s all right for him, he’s an internationally famous wizard already!’ But when I was twelve, I was just as much of a nobody as you are now. In fact, Id say I was even more of a nobody! I mean, a few people have heard of you, haven’t they? All that business with He-Who-Must-Not-Be-Named!” He glanced at the lightning scar on Harry’s forehead. “I know, I know-it’s not quite as good as winning Witch Weekly’s Most Charming-Smile Award five times in a row, as I have – but it’s a start, Harry, it’s a start.

101. oldal, Gilderoy Lockhart (Blommsbury, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Gilderoy Lockhart
2 hozzászólás
>!
Mrs_Herondale

'So Dobby stopped us getting on the train and broke your arm…' Ron shook his head. 'You know what, Harry? If he doesn't stop trying to save your life he's going to kill you.'

Kapcsolódó szócikkek: Dobby

A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: The Hobbit
A. E. Colmer: The Lost Boy
Soman Chainani: The Last Ever After
Arthur Ransome: Swallows and Amazons
P. L. Travers: Mary Poppins (angol)
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
John Stephens: The Fire Chronicle
Angie Sage: Physik
Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Gail Carson Levine: Ella Enchanted