Sziasztok!
Legkedvencebb előadóművészem, Koncz Zsuzsa idén, március 7-én lesz 75 éves. Ez alkalomból hoztam az őt kedvelőknek egy dalok szerint olvasós kihívást. :)
A kihívás menete:
Először is nyomd meg a „Részt veszek” gombot! :)
A lényeg, hogy az énekesnő 76. születésnapjáig, azaz 2022. 03. 07-ig elolvasd a 10 dalhoz rendelt 10 könyvet, melyek a következők:
1. ZENG AZ ÉNEK – Mivel ez a dal Vámos Miklós Zenga zének című regénye alapján készült, olvassuk el ezt a könyvet!
2. A KÁRPÁTHYÉK LÁNYA – Itt 2 könyv közül választhatsz: az egyik a véleményem szerint Koncz Zsuzsa-utalásoktól valósággal hemzsegő Fábián Janka-mű, A könyvárus lány VAGY ennek folytatása, a dalhoz azért szintén kapcsolódó Julie Könyvkuckója.
3. INGOVÁNYOS VAD VILÁG – Egy dal az ismeretlenről, valami olyanról, amit nem szoktunk meg – Emily Bronte Üvöltő szelek c. regénye is hasonló, ezért választottam ezt a könyvet ehhez a dalhoz.
4. TÜNDÉRORSZÁG – Ez a dal nem a felhőtlen vidámságról szól, hiába tűnik könnyednek a címe. Teli van metaforákkal, titokzatos lényekkel – hozzá kapcsolódóan olvassuk el J. K. Rowling tavaly megjelent regényét, Az Ickabogot!
5. KERTÉSZ LESZEK – Koncz Zsuzsa verslemezei méltán népszerűek. Olvasd el egy 19. vagy 20. századi magyar költő verseskötetét, ami MINIMUM 100 OLDAL.
6. A VÁROS FÖLÖTT – Mennyi mindent láthatott a történelem során Budapest! Épp ezért e dalhoz egy évtizedeket felölelő könyvet választottam – Vámos Miklós Szitakötőjét.
7. MIÉRT HAGYTUK, HOGY ÍGY LEGYEN? – Következzen egy világirodalmi remekmű, Émile Zola tollából A Patkányfogó!
8. JÖJJ, KEDVESEM – Egy keserédes korszak keserédes dala… Ehhez a dalhoz Szabó Magda Mondják meg Zsófikának című regényét választottam – úgy érzem, illene hozzá.
9. VALAHOL EGY LÁNY – Akiről az ehhez rendelt könyv szól, nem jár ugyan feketében, de sosem lett a királyé… Itt az ideje közelebbről is megismerni eme dalok nagyszerű előadóját, ezért olvassuk el elejétől a végéig a Koncz Zsuzsa c., 2018-ban megjelent könyvet, melyben maga a Művésznő meséli el pályája történetét, sok-sok fényképpel tarkítva, és amelyet Zöldi Gergely varázsolt olvasmányossá.
10. SZABADNAK SZÜLETTÉL – Teljes egészében Tiéd a választás! :) Olvasd újra a kedvenced, kezdj bele egy régóta a várólistádon porosodó műbe – tehát olvass, amit csak szeretnél! :)
Szabályok:
– Az olvasásaid legyenek:
a) a kihívás ideje alattiak – tehát csak a kihívás kezdete UTÁNI olvasásokat tudom elfogadni
b) teljes dátumosak, tehát egypercesek nem játszanak
– Értékeld a könyveket mind csillagosan, mind SZÖVEGESEN!
– Teljesítésedet, kérlek, polcon hozd!
– Újraolvasások jöhetnek.
– Most csak magyar nyelvű olvasásokat fogadok el.
Ui.: Szabó Magda Szüret c. versgyűjteményét csak példának tettem a listába, természetesen választhatsz mást is.
Jó olvasást (és zenehallgatást) Mindenkinek! :)