Idézetek 52

Julobulo>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(…) A vidám, mosolygó arcok, azok zavarták legjobban. A nevetés az ő szemében már luxuscikk volt, hasonló a lapuvári süteményekhez vagy a selyem ágyneműhöz, és a látvány, hogy ezek a rongyos emberek felszabadultan kacagnak, jobban megrémítette, mint ha mind puskát szegeztek volna rá.

276. oldal, 61. fejezet - Lebrencs újra lő

Kapcsolódó szócikkek: Swindler báró
Julobulo>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(…) Mérgében azt kiáltotta, ha Eslanda annyira szereti a könyveket, bezárja őt ebbe a könyvtárszobába örökre. Az ablakokra rácsot szereltet, és Sebling, a komornyik naponta háromszor enni hoz majd neki, de a szobát csak akkor hagyhatja el, mikor mosdóba megy. Mindaddig, amíg bele nem egyezik a házasságba.
    – Akkor itt fogok meghalni – felelte higgadtan Eslanda. – Vagy ki tudja, talán a mosdóban.

166. oldal, 35. fejezet - Swindler báró lánykérése

Kapcsolódó szócikkek: Eslanda kisasszony · Swindler báró
Julobulo>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

    Egy csapatnyi rongyos ruhájú rab szaladt a lakosztály felé. Élükön az ősz Galomb mester közeledett szekercével a kezében, valamint a szép szál Jamborszky kapitány, akinél puska volt – nyilván valamelyik palotaőrtől szerezte. Mögöttük Bazsalyné futott lobogó hajjal, egy félelmetes méretű serpenyőt szorongatva, őt pedig Eslanda kisasszony szobalánya, Miranda követte, sodrófával felfegyverkezve.

271. oldal, 60. fejezet - Lázadás

Kapcsolódó szócikkek: Jamborszky kapitány
Julobulo>!

    Van úgy, hogy két ember egyetlen pillantással többet mond egymásnak, mint olyanok, akik végigfecsegik az életüket. Most nem sorolom el nektek, hogy mi mindent beszélt meg a kapitány és a kisasszony a szemével, legyen elég annyi: Eslanda megtudta, hogy Jamborszky viszonozza az érzelmeit, a fiatalemberben pedig nem maradt kétség afelől, hogy ítélet ide vagy oda, Eslanda kisasszony hisz az ártatlanságában.

119. oldal, 23. fejezet - A tárgyalás

Kapcsolódó szócikkek: Eslanda kisasszony · Jamborszky kapitány
Jesper_Olsen >!

Igen ám, csakhogy akik a válság éveiben nőttek fel, azoknak nem volt lehetőségük megtanulni, hogyan kell sajtot, kolbászt, bort meg süteményeket készíteni.
Ezek közül a fiatalok közül jó páran könyvtárosok lettek, ugyanis Eslanda
úrnő remek ötlete nyomán – és az ő szakértő segítségével – a sok feleslegessé vált árvaházat könyvtárrá alakították át.

287. oldal

Kkatja P>!

Bazsalyné süteményboltot nyitott Lapuvár szívében, ahol tündérbölcsőn, leányálmon, habcsókok hercegén, tarkabarka tirádán és mennyek reményén kívül még ickapuffot is árult, ami az elképzelhető legkönnyebb és leghabosabb felfújt. Finom mentoloscsoki-reszelék borította, amitől úgy festett, mintha lápifű-bundája lenne.

289. oldal

erabig>!

„…de hát lássuk be,én a király vagyok, ő meg csak egy varrónő volt.”

24. oldal

Oresz>!

-Szerintem az embereknek majdnem annyira fontos a remény, mint az Ickabogoknak. – A szívére tette a kezét. – Az anyám és az apám most itt vannak, itt élnek bennem.

244. oldal

S_Dorina>!

Talán az is egyfajta szűrletés, amikor jó vagy rossz irányba változunk.

293. oldal, 64. fejezet