Megjelenésének várható időpontja: 2020. november 16.

Az ​Ickabog 9 csillagozás

J. K. Rowling: Az Ickabog

Akkora, ​mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog… Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna. A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2020
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633248010 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Megjelenés időpontja: 2020. november 16.

Most olvassa 5

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 273

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

kittenn>!
J. K. Rowling: Az Ickabog

Nem erre számítottam. Azt hittem, hogy sokkal cukibb lesz az egész. Néha az jutott eszembe, hogy gyerekeknek írt trónok harcát olvasok kis túlzással. :D De egyébként szórakoztató volt, kíváncsi vagyok milyen rajzok születtek a történethez.

Mandula8>!
J. K. Rowling: Az Ickabog

Egészen kellemes kis írás volt. Jó volt folytatásos formában olvasni, kifejezetten vártam minden nap az új részeket. A történet nem nagy durranás, de a végére egészen megkedveltem a szereplőket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Alan Alexander Milne: Micimackó
Edith Nesbit: Az elvarázsolt kastély
Alan Alexander Milne: Holnemvolt
Paul Bright – Brian Sibley – Jeanne Willis – Kate Saunders: Micimackó a legjobb mackó
J. R. R. Tolkien: A babó
Neil Gaiman: A temető könyve
Enid Blyton: Boldog karácsonyt!