Black ​Rainbow – Fekete szivárvány (Szivárványok 1.) 168 csillagozás

J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Egy sorsfordító találkozás története.

Az érzéki egyhetes kaland után, amit a bárban megismert zenésszel átélt, Thea Cunning nem hitte, hogy valaha újra látja Levi Blacket.

Majd elérkezett a hétfő reggel, és ráébredt, hogy a korábbi szeretője nemcsak a professzora, hanem Massachusetts állam egyik legmenőbb büntetőügyvédje is.

Mivel a kurzuson mindenki abba a tizenkét diákból álló csoportba akar bekerülni, akiket Black professzor a szárnyai alá vesz, a feszültség egyre csak fokozódik. Thea az óra leadását fontolgatja, tekintettel az együtt töltött szenvedélyes hétre és a tagadhatatlan vonzalmukra. Végül is vannak más (kevésbé dühítően szexi) jogászprofesszorok is az egyetemen.

Ám hogy elérje célját és kiszabadítsa az apját a börtönből, Thea tudja, hogy a legjobbtól kell tanulnia – és az nem más, mint Levi Black.

De lehetséges a legjobbtól tanulni anélkül, hogy a legjobb ágyában kötnénk ki?

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635971152 · Fordította: Takács Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
360 oldal · ISBN: 9789635972203 · Fordította: Takács Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
360 oldal · ISBN: 9789635972210 · Fordította: Takács Ágnes

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Levi Black · Thea Cunning


Kedvencelte 17

Most olvassa 12

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 174

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

„ A jó dolgok túl ritkák számunkra, hogy megkérdőjelezzük.”

Nos, azzal kezdeném, hogy fejest ugrottam ebbe a rubin pöttyösbe, nem találkoztam még ezzel az íróval. De kellemes csalódás volt.

A történet 90%-ban hozta azt, amit elvártam tőle a fülszöveg alapján.
Könnyed, humoros és nem üresfejűek okozta karambol. Már az is jó pont, hogy nem hétköznapi, tucat nevek összecsapásáról olvashatunk benne.

Thea egy öntudatos koravén csajszi, aki beleesik abba a bizonyos szexi istenség hálójába.
Levi pedig egy jogászprofesszor, akinek a karriere a mindene, egy kiállhatatlan főnök, ugyanakkor a megfelelő nő mellett egy igazán életrevaló férfi.

Egy délután alatt olvastam el, amolyan üde nyári olvasmánynak megfelelő.
Ami nekem külön tetszett benne, hogy egyrészt két idővonalon keresztül fut, a múltban és a jelenben, másrészről a tanár-diák felállás megspékelve egy intelligens jogászati kérdéskörrel igazán ki tudja emelni a tucatból a történetet.

A fél csillag levonás pedig a túlságosan kicsi a világ és minden szál összefut és találkozik és ki hitte volna, hogy ekkora dráma kerekedik a végén belőle sokkhatás miatt van.

A folytatásra pedig kíváncsi leszek.

6 hozzászólás
Klodette>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Óriási elvárásokkal álltam neki, mert a fülszöveg egyből elnyerte a tetszésemet. Mindig szerettem az ilyen titkos tanár-diák viszonyokról olvasni, ebben a történetben pedig Thea, az egyetemi joghallgató keveredik tiltott kapcsolatba a professzorával.
A Molyos százalékok alapján ez egy igen jó könyv, de én most azoknak a táborát fogom erősíteni, akiknek sajnos annyira nem tetszett és végül csalódást okozott.
Az első és legnagyobb gondom az volt vele, hogy az ígéretes tartalom ellenére keveset kaptam a tiltott szerelemből, az elfojtott vágyakból, a bújkálásból és az izgalmakból, ami általában jellemezni szokta az ilyen tematikájú sztorikat.
A két szereplő között egyáltalán nem működött a kémia. Számomra nem. Nekem ennél sokkal több kell, hogy történjen két ilyen heves természetű, makacs, önfejű karakter között.
A cselekmény először két szálon fut, a múlt és a jelen történéseit tárja elénk, amiben láthatjuk Thea és Levi első találkozását, majd a pásztorórákkal teli egy hetet, amiben megegyeznek, ám ahhoz képest, hogy folyton csak szexeltek, mégsem éreztem azt, hogy ők tényleg akarják egymást, azt meg pláne érthetetlennek tartottam, – megállapodás ide vagy oda – hogy hirtelen érzéseik alakultak ki a másik iránt.
Igazából nem tudom pontosan megmagyarázni, mégis valami hiányzott ebből az egészből.
Sokszor azon kaptam magam, hogy nem kötött le, lassan haladtam vele, illetve kimondottan idegesített Thea hozzáállása.
Levi szimpatikus főhős volt, őt viszonylag hamar megkedveltem, még úgy is, hogy sokszor totálisan bunkó módon viselkedett a diákjaival és persze a lánnyal, de mégis átjött az önmagával folytatott belső vívódása.
Az egyetlen pozitívum, amikor a jelenben egymást kerülgették, piszkálódtak, de közben mégis akarták a kapcsolatot. Ez a Se veled, se nélküled! dolog volt az, ami egyedül megfogott.
Tetszett még, hogy jobban beleláthattunk a büntetőjoggal kapcsolatos esetekbe, az ügyvédek és az ügyvédbojtárok mindennapjaiba, valamint a végső csavar az nálam is ütött!
Egyáltalán nem szerettem az írónő stílusát. Az efféle benyögések, mint a Argh…, Urgh…, Uhhh…, Ahhh… és társaik pedig az agyamra mentek, roppant zavaróan hatottak.
Hasonló témában, sokkal komplexebb karakterekkel, pikáns erotikával, ezerszer jobb élményt nyújtott a Whitney G. féle Alapos kétely.

https://klodettevilaga.blogspot.com/2022/06/konyvkritik…

bemese05 P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Általában nem a kedvenceim azok a könyvek, amik a múlt és a jelen között ugrálnak. Igazából azért, mert mindig a legizgalmasabb résznél van az időbeli ugrás. De ezt a könyvet mégsem tudtam elítélni ezért! Olyan izgalmas volt a múlt és a jelen is, egyáltalán nem bántam, h így íródott az első harmada! Nagyon kiváncsi voltam arra, h milyen volt a kapcsolatuk amikor megismerkedtek és milyen a nagy (újra) találkozás után.
Érdekes volt látni Levi két arcát! A profi ügyvédet és a zenész, laza férfit. Ég és föld a kettő!
Imádtam Theát, a kedvenc női főszereplőim mind ilyenek, mint ő! Vicces, szarkasztikus, erős és nem hagyja magát a s.fej pasiknak! Szerettem azt ahogyan kiállt magáért, ahogyan szerette a húgát, és az indokait amiért ügyvéd pályára lép!
Nagyon szerettem a kapcsolatukat, amikor Levi professzor üzemmódban vagy éppen kedves Leviként szerepel! Sose lehetett tudni, h mire hogy fog reagálni! De az biztos volt, h az első perctől teljesen odáig volt Theáért és olyan jól viselte, egyáltalán nem akart elmenekülni az érzelmek elöl, sőt…. Ez a pasi tuti bekerül a kedvenc pasi kupacomba :D
A történet csavara pedig 5*, csak pislogtam, mert erre egyáltalán nem számítottam!
McAvoy nyert még egy rajongót! Nagyon tetszik a stílusa és fantasztikusak a karakterei! Imádom a borítót! Nem csak a pasi megnyerő, de a színei is odavonzzák a tekintetet!
Nagyon jó kikapcsolódás volt a könyv, olvastatta magát és nem lehetett letenni! A tanár-diák szerelmek pedig amúgy is a gyengéim ;)

6 hozzászólás
Zso89 P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Teljesen új író,ismeretlen terep.
Fülszöveget nem olvastam de a borító annyira megfogott hogy egyből kívánságlistára került így olvasatlanul.
Aztán elolvastam a fülszöveget de bevallom valahogy másra számítottam de nem csalódtam.
Sokkal több csavar volt a könyvben mint amire számítottam.
Kellemes csalódás volt.

Thea
Egy nagyon szimpatikus női karakter.
Határozott,kitartó és tudja hogy mit akar.
Vannak céljai,vannak álmai amiért nem fél küzdeni,és ez tetszett benne.
A humora fenomenális volt.☺
Tetszett hogy mindig vissza tudott vágni valamivel,mindig mindenre volt válasza.☺

Levi Black ❤❤❤
Ohhhh hogy egyelek meg reggelire….vagy ebédre….sőt vacsorára IS …..☺☺☺
Egyszerűen imádtam…..❤❤❤
Oda voltam amikor ügyvéd üzemmódba kapcsolt de olvadoztam amikor Thea-val kettesben voltak.
Tetszett a határozott,parancsolgatós oldala.❤
Viszont az érzéki,csábító oldala még jobban vonzott.❤
Olvadtam mint fagyi a ☀️on…. XDXDXD
Az epilógus vattacukros,csillámpónis de így volt jó,bár kíváncsi lettem volna még egy Thea szemszögre is.
Szerettem,kikapcsolt,olvastatta magát.
A történet miatt is,de a borítónak a polcomon kell hevernie….❤❤❤

7 hozzászólás
Aninaa P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Valahogy úgy vágtam bele ebbe a könyvbe, hogy szeretni akartam. Ahogy olvastam elég könnyednek, viccesnek és átlagosnak tűnt. Lehetne bosszantó vagy fárasztó hogy ez egy erősen erotikus könyv, de valahogy olyan jól van tálalva és Thea és Levi olyan szerethetők, annyira érezni köztük a kémiát, hogy engem mégsem zavart. Aztán ahogy haladtam előre a történetben, kezdett egyre összetettebbé és érdekesebbé válni. Igazi színt vitt bele a lightos krimi szál, Thea apjával kapcsolatban. Kicsit háttérbe szorult a szex és megjelent a “való világ”.
Thea karaktere elég ellentmondásos. Nagyon bírtam a lazaságát, a szókimondását, azt, hogy mennyire ambiciózus ha a céljai eléréséről van szó. Viszont a “hisztije” számomra érthetetlen volt. Mintha csak ürügyet keresett volna arra, hogy távol tarthassa magát Levitól. Mondjuk szinte mindenféle indokot felhasznált erre, amik aztán később nem kaptak hangsúlyt. Gondolok itt az alapszituációra is, vagyis a tanár-diák-viszonyra ami eléggé el lett bagatellizálva. Én úgy tudom, hogy azért ezt komolyabban szokták venni, de itt szerintem csak az alapozásnak kellett, vagy Thea önvédelmi reakciójának. Mert aztán végülis semmi problémájuk nem akadt ebből.
Levi igazi kétarcú ember. A magánéletben egy álompasi, akitől mindenki csak olvadozik. A munkájában viszont egy buldózer ügyvéd, aki nem fél elgázolni senkit és semmit. Nem ismer könyörületet, ha egy per megnyeréséről van szó. Tanárként is határozott, “én vagyok az Isten” fellépése van :D Kissé viccesnek tartottam a párhuzamot, elvégre Jézusnak is 12 tanítványa volt, akárcsak Levi Blacknek :D Véletlen lenne?
Összességében tetszett, bár nem volt egy tökéletes könyv, akadtak hibái, sok benne a klisé és nem is egy magasröptű olvasmány, de élvezhető és kikapcsolódásnak tökéletes.
off

18 hozzászólás
zuna19>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

A Black Rainbow az első könyvem J.J. McAvoy-tól, így nem voltak nagy elvárásaim. Akkor vettem kezembe ezt a könyvet, amikor egy barátom ajánlotta, és kellemesen meglepett, hogy mennyire élveztem.
A Fekete szivárvány egy rendkívül szórakoztató történet, tömény erotikával.
A sztori a tiltott szerelemről szól és azokról az áldozatokról, amelyeket azokért hozunk, akiket szeretünk.
Levi Black rendkívül sikeres ügyvéd és jogászprofesszor. Hihetetlenül sablonos az egymásra találásuk Theával.
A karakterek kedvelhetőek a sztori jó, de a szerkezete nem tetszett a könyvnek.

DzsDzs88 P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Hát erősen átlagos történet telis tele klisékkel off. Gyengécske eresztés, nem igazán tudtam komolyan venni, és a karakterek sem ragadtak meg.
Vannak sokkal jobbak a kategóriájában.

Hópárduc P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Nagyon tetszett ez a könyv. Kicsit más volt ez a történet, mint amit megszoktunk. Ügyvédekről olvashattunk. :) Gyilkosság, faji kérdések, ügyvédi fortélyok stb. tetszett az egész felépítése, mellette a romantikus szál is szépen fejlődött.
Levi könyörtelen ügyvéd, de a magánéletben nagyon is szerethető karakter.
Thea öntudatos, magabiztosnak mutatkozó nő, de a magánéletben igen is egy összetört lány.
Kettejük kapcsolata egy szenvedélyes héttel indul és onnan építkezik szépen tovább.
Kettős szemszög tetszik.
A mellékszereplők is szimpatikusak (Atticus, Vivian, Tristan stb.)

4 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Mivel jogi asszisztensként tanultam, így nem volt nehéz számomra megérteni, hogy mehet egy bírósági ügy. De mégis jó volt egy ügyvéd szemszögéből olvasni, aki tanítja, hogy lehet egy emberből igazán jó ügyvéd. A fő- és mellékszereplők is jól el lettek találva. Thea és Levi között működött a kémia. Nem volt tökéletes, de nekem most pont ez kellett. Kellemes kikapcsolódás volt.

Zsuzsanna_Makai>!
J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, kellemes csalódás volt!
Noha több baki is volt, amit a szerző fantáziája megszépített, még emészthető volt mind, vagy 'miért is ne lehetett volna így', az én fantáziám szépítette meg.
A magyar agyammal a Levi nálam nem ügyvédnév.
De mióta Angliában lakom… pont tegnap meséltem valakinek, h Princess-től mindenki megkérdezi, h ez a valódi neve-e, szóval kb Levi fölött se kéne ítélkeznem, hiszen nem Ő választotta.
Nekem Thea karaktere jóval szimpatikusabb volt, mint Levi, egy jó kis tökös, talpraesett fekete nő. Aki harcos, harcol magáért, az apjáért, és a húgáért is, közben mindenkitől azt kapja, mennyire szuper volt az anyja. Pedig nem.
Mindenképp újraolvasós, nyaralásra vivős!


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Vannak emberek, akiket a világ mozgat, és vannak, akik maguk mozgatják a világot. Levi Black az utóbbihoz tartozott. Megvolt a képessége hozzá. Tiszteletet követelt, és akik hallgattak rá, bárhová követték őt… engem is beleértve.

DzsDzs88 P>!

– A csaj olyan, mint Arnold Schwarzenegger, mindig visszatér, még akkor is, ha nem akarjuk.

198. oldal

Könyvmolyocska1 >!

Amikor kicsik voltunk, a nagymamánk azt mondta, hogy mindenki a szivárvány színeivel születik, és a körülöttünk lévő emberektől függően a színeink vagy kivilágosodnak, vagy elsötétülnek. Thea és én fekete szivárványok vagyunk… Időnként ragyogunk, de végül mindig feketén végezzük.

bemese05 P>!

– Kockahas, gitározik, bakelitet hallgat, és könyvmoly… Jobb, ha vigyázol, mert még megkedvellek.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thea Cunning
2 hozzászólás
Könyvmolyocska1 >!

Amikor ráébredsz, hogy valaki, akivel törődsz, szenved, hogyan segítesz neki? Hogyan segítesz neki, miután feltépted a sebeit?
Most már be tudtam ismerni; Thea fontos nekem. Egy teljes hónapba telt eljutnom idáig, és én ellöktek őt magamtól… talán végleg.

Detty77 >!

Vannak emberek, akiket a világ mozgat, és vannak, akik maguk mozgatják a világot. Levi Black az utóbbihoz tartozott

Zso89 P>!

– Mindenki más előtt megjátszhatod magad, csak előttem ne tedd.

Zso89 P>!

– Mikor fogsz már rájönni, hogy amit a szíved és a szád mond, az két különböző dolog?

Zso89 P>!

– Abbahagynád, kérlek, hogy a gondolataimban olvasol? Nyugtalanító.

Zso89 P>!

Bizonyos fokig mindenki sebzett, mindannyian küzdünk valamivel. A különbség az, hogyan kezeljük őket.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vakmerő
L. J. Shen: Sparrow
Vi Keeland: Hívatlan vendég
L. J. Shen: A szívtipró
Skye Warren: The Knight – A huszár
Vi Keeland: A beosztott
Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára