Összeesküvés-elmélet 13 csillagozás

J. H. Marks: Összeesküvés-elmélet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jerry Fletcher állandó rettegésben él: retteg a múlttól, amelyet nem tud felidézni. Miközben taxisofőrként New York utcáit rója, csak egyetlen dolog vezérli: rátalálni félelmei igazi okára. Elméleteket gyárt, de szemernyivel sem jut közelebb a megoldáshoz általuk. Csak egyet tud: borzalmas dolog történt vele évekkel ezelőtt, amire nem emlékszik… Vagy nem emlékezhet? Jerry egy fiatal jogásznőt szemel ki bizalmasául. Alice először hitetlenkedve fogadja a fantasztikus teóriahalmazt, de Jerryt elrabolják. A taxisofőr megszökik, és Alice-nál keres menedéket. a lány a rájuk törő kommandósok láttán már elhiszi, hogy Jerrynek igaza volt: a sok homályos történet egyike mögött ott rejtőzik az igazság. Üldözők tucatjai szegődnek a nyomukba. A jogász és a taxisofőr menekülés közben egyre közelebb jut a megoldáshoz, de körülöttük is egyre szűkül a kör. Most már nem az igazság, hanem puszta életük a tét…

Eredeti cím: Conspiracy theory

>!
InterCom, Budapest, 1997
380 oldal · ISBN: 9638370203

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Katherine_Grey
J. H. Marks: Összeesküvés-elmélet

Ez a szerző tud írni!
Kevés olyan film van, amiből nehezebb lenne filmkönyvet írni, mint az Összeesküvés-elmélet! A látszólag logikátlan cselekmény csak a végén válik logikussá, nagyok az időbeli ugrások, rengeteg az irónia és a humor, amit egy az egyben csak nyögvenyelős párbeszédességgel lehetne visszaadni, rengeteg a helyszín és a szereplő, erős a vizualitás és a látomásosság.
Ennek ellenére sikerült élvezetes, a filmhez hű, de annak új dimenziókat adó, irodalmi szövegű, s szerintem a filmet nem ismerőket is szórakoztató, bonyolult szövésű, de könnyen olvasható regényt alakítani a forgatókönyvből. Mindenkinek ajánlom, ahogy a remek fordítást is.

>!
bakrilu
J. H. Marks: Összeesküvés-elmélet

Hát oda voltam érte! De így is indultam neki, mert a film, a téma is nagyon tetszik. De a könyv simán verte a filmet. Olvasás közben természetesen magam elé képzeltem akaratlanul a szereplőket, ami csak fokozta az olvasás élvezetét.


Hasonló könyvek címkék alapján

N. H. Kleinbaum: Holt Költők Társasága
Sarah Blakley-Cartwright: A lány és a farkas
Robert Tine: Vírus
Steven Spielberg: Harmadik típusú találkozások
Frei Tamás: A bankár
Hernádi Gyula: Hasfelmetsző Jack
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Daniel Pennac: A karabélyos tündér