Pokoli ​balhé (Isteni balhé 2.) 256 csillagozás

J. Goldenlane: Pokoli balhé J. Goldenlane: Pokoli balhé

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

… majd miután legyőzték a sárkányt, összeházasodtak, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A bonyodalmak csak ezután jöttek.

Mert kihez is tartozik az a lovas, páncélos, baromira nagy pallost forgató kísértet, aki rettegésben tartja a környéket? Nyilvánvalóan Q al Aquim az, Wareen várának ura, akit féltestvére orvul meggyilkolt. E tényt mindössze felesége, Thani vitatja, aki miután botrányt csap a saját temetésén, nekilát, hogy megfejtse a titkot, és mellesleg közben várat foglal, házasodik, titokzatos aranymedálokat gyűjt, kísértetet idéz, párszor még meghal, és végül persze megoldja a rejtélyt.

Az Isteni Balhé hősei, a rettenthetetlen lovag Q al Aquim, és immár a „várúrnő” koránt sem egyszerű szerepében csetlő-botló Thani ismét kitesznek magukért, hát reszkessen, aki szembe mer szállni velük!

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tartalomjegyzék

>!
Delta Vision, Budapest, 2016
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952047
>!
Beholder, Budapest, 2004
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639399868

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli balhé – képanyag

5 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2016. december 7., 19:28 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Thani · Q al Aquim · Lady No · Eshu al Aquim


Kedvencelte 58

Most olvassa 2

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Madama_Butterfly>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

„Jaj, de macerás is úrinőnek lenni!”
Zseniális! :)
Méltó folytatása az első résznek: agyzsibbasztóan humoros, pörgős, letehetetlen J. Goldenlane – agymenés, a hasfájós röhögés korosztálytól függetlenül garantált!
Thani és Q az egyik kedvenc párosommá vált, szócsatáik és egymáshoz való viszonyuk egyszerűen utánozhatatlan! spoiler
A szerző mostantól számomra a nőként reinkarnálódott R.J.

3 hozzászólás
GytAnett>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Ez a könyv nálam telitalálat volt! Igen nagy reményekkel álltam neki az első rész után, de még jobb lett, mint amire számítottam, amit valahogy nem bánok. :P
Az olvasási időmből is látszik, hogy milyen gyorsan daráltam le. Csak akkor nem volt a kezemben, amikor dolgoztam, meg aludtam. :D
Hihetetlen kalandos volt, egyetlen pillanatra sem állt meg a cselekmény, így soha nem kellett unatkoznom, mert valami mindig történt. Vagy Thanival, vagy Q-val. Vagy éppen egyszerre mindkettőjükkel. :P spoiler
Számomra előléptek az egyik legkedvencebb könyves párossá, és azt hiszem, J. Goldenlane is elérte, hogy minden könyvével meg akarjak ismerkedni. :)
Q-ba beleszerettem, Thanit meg nagyon bírom, igazi badass csaj. :)
Annak ellenére, hogy sok szereplőt vonultatott fel a könyv, és néha elég szövevényes cselekményt, nem lehetett benne elveszni, tökéletesen jól követhető volt minden.
Alig várom, hogy legyen következő rész. Nyilvánvalóan. Azért az utolsó pár oldal igen vicces dolgokat sejtet előre. :P spoiler
Erről most képtelen vagyok értelmes értékelést írni. Egyszerűen olvassa el mindenki. :D

Szilvi00 P>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

„Ó, Mist, te Titokzatos, köszönöm ezt a pöpec kis rejtélyt, kísértő lovassal, elrejtett, titkos jelekkel televésett medálokkal, áruló freitanokkal együtt, ennél jobb mulatságot el sem tudok képzelni!"

Itt ülök egy levakarhatatlan vigyorral az arcomon és csak arra tudok gondolni, hogy orvosi javaslatra kellene olvasni ezt a könyvet. Én szívből ajánlom levertség és rosszkedvűség ellen. Izomlázam lesz a hasamban, abban biztos vagyok. Ennyit, még a Holdnak árnyékán sem nevettem, pedig akkor folytak a könnyeim.

>!
Delta Vision, Budapest, 2016
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952047
Mrs_Curran_Lennart P>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

A világ legszerencsésebb és legidegesítőbb ál fekete boszorkánya. – Ez Thani, aki egymaga képes lenne legyőzni egy hadsereget azzal, hogy lyukat beszél a hasukba. Szerencsére van neki egy vitéz férje, aki ért a kardforgatáshoz (és el tudja viselni őt).
Szóval kedves olvasó hiányzott neked, hogy mi történik a mesében a lagzi után? Nesze, most jól megkapod, de aztán ne gyere panaszra. :)
Humor, akció és hülyeséghegyek. De Thani hite a férje legyőzhetetlenségében, annnyira romantikus volt. Na jó, olvassa el, aki jót akar röhögni ezen a fantasy paródián. Remek kikapcsolódás.

TiaManta>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Úgy netántán én szintén úgy fogalmaznám meg a kis véleményemet, mint az elsőnél, hogy megint elszórakoztam rajta. Mert nem is vártam mást csakolyan, Thani jól nekimegy néhányszor a falnak, bár itt benne kúszik inkább a nap legnagyobb részében kedvenc időtöltésként, aztán a többi élőlénynek, holtnak, és minden elérhető entitásnak is jól megmondja a magáét, meg azt hogy szíveszottya Q abszolúte tökéletes, legyőzhetetlen, az legseksibb istenkirály a vidéken, estébé. Így Thanival vala az a harcos helyzet, hogy megszoktam, mint őt Q. Na jó nem pont úgy mint ő, nem venném el feleségül. De most egész szimpatikusak voltak mint pár.
Szívesen olvasnék 3. részt is. Bár ellehet képzelni hogy miért nincs. spoiler

2 hozzászólás
Riszperidon P>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

In medias res. Thani megint lóg…. Csak most épp önszántából, és nem a nyakánál fogva, hanem fejjel lefelé, és ugyanebben a könyvben is ugyanúgy fejre állítja a világot maga körül, mint az előzőekben. Csak itt épp már kicsit megfontoltabban, vagy inkább úgy mondanám, egy kicsivel másképp és komolyabban, de ugyanolyan lendületesen és furmányosan. Imádom a kis hölgy logikáját és megingathatatlan bizalmát. Q pedig ismét talpig lovag és megfontoltabb, mint szíve szeretett hölgye.
Ami az előző könyvnél egy ideig zavart, hogy túl nagy az átfedés a két mesélő szemszögénél, az itt teljesen ki lett küszöbölve, aminek nagyon örültem. Kevésbé volt kaotikus minden, és Thani szerencsére nem lépett le 20 oldalanként. Kicsit komolyabb volt, mint az első kötet, de nem vérkomoly (mert milyen is lenne már, egy hót komoly Goldenlane könyv? – bár, sok minden újra nyitott vagyok), és így is nagyon szórakoztató. Volt egy rövidebb szakasza a könyvnek, ahol nekem kicsit belassult, és gondolkodtam fél csillag levonásán, de aztán változott a dolog. (Elfogult vagyok? Lehet.)
Kifejezetten tetszik, hogy maradtak megválaszolatlan kérdések, mert jól voltak felvezetve, tálalva. A könyv vége pedig percekig tartó széles vigyor. Q drágám, ha egy nő lelkesen számol, annak oka van…. :)

Lisie87>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Ismét bejött a minta, az előző Goldenlane olvasásom nem volt felhőtlen, de ez a mostani megint tetszett. Mondjuk a jól bejáratott párossal nehéz mellé lőni.
Thani és Q élhetnék boldog vidéki várúri és várúrnői életüket, de az élet, az istenek és a balszerencse ( jószerencse) mindig közbeszól. A történet során többször halálhírüket keltik, egymás nyomában járnak, halottat idéznek, verekednek, sereget toboroznak, várat ostromolnak és mindent mi szem-szájnak ingere. Az ő életük sosem unalmas.
A könyv nagy előnye, hogy nagyon fordulatos és egy perc nyugtunk sincs, mert két hősünkkel, de főleg Thanival mindig történik valami. Az ő részeit nagyon bírtam, hangosan nevettem a beszólásain, megnyilvánulásain. Ebből még egy vicces kis párbeszéd is alakult Párommal.

9 hozzászólás
deen>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Jobb volt, mint az első rész! Míg abban Thani idegesítő volt, itt már sokkal elviselhetőbb a cserfes, minden lében kanál, nagyszájú „feketeboszi”. Thani szokásához híven mindig megtalálja a bajt, hiszen állandóan keresi is, ám ezúttal a véletlen vagy az istenek akarata miatt jókor kerül bajba. Q mondjuk ki, unatkozik. A csatához szokott lovag nehezen süpped bele a semmittevés mocsarába. Szerencsére nem is kell neki hosszan dagonyázni, mert jön ám az ellen hamarost és Q bizony igen nagy pácban találja magát. Szereplőink így kénytelen-kelletlen szembenéznek rosszakaróikkal, na meg Aquim őspapával is, aki kardélre, illetve pallosra hány akit csak ér. A cselekmény nagyon mozgalmas volt, és igazán jót tett neki, hogy Thani és Q külön utakon járnak, és bízva a másik talpraesettségében és leleményességében próbálnak a maguk módján a váron belülre vagy kívülre kerülni és megküzdeni az ellenséggel. A cselekmény pedig a legjobbá szerintem akkor vált, amikor Lady No és Yein is megjelentek. A három freitan lovag fergetegesen viccesen küzdenek a Győzelemig!

joopsy>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Szuper, pörgős kis kalandregény, tele humorral. Csak valahol a felénél telítődtem vele és már annyira nem érdekelt. Nekem már sok volt Thani. Q pedig unalmas. Nekem a közös jeleneteik működtek igazán, mint az első részben is.
A csattanó nem csattant, mert egyből leesett. Viszont a végén Q reakciója nagyon vicces volt.

Jansy>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Hát ez a könyv is legalább olyan jó volt, ha nem jobb mint az előző. Megint az a könnyed, humoros és fordulatokban gazdag történet volt amit az írónőtől megszokhattunk. Az elejétől kezdve pörgős és izgalmas volt, egy pillanatra sem laposodott el a történet, minden fejezetre kaptunk valami érdekeset. A szereplők nem változtak, Thani még mindig az a nagyszájú, minden lében kanál nő, aki bármilyen helyzetből képes kidumálni magát. Q a mindig becsületes és bátor freitan lovag, aki nem rest minden helyzetből kimenteni szíve szeretett hölgyét. Eshu még mindig egy gonosz béka. Ezzel a könyvvel újabb kedvencet avattam és nagyon megszerettem Thani és Q párosát.


Népszerű idézetek

Riszperidon P>!

– Te meszet ettél, mert spontán nem lehetsz ilyen hülye.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eshu al Aquim · Thani
1 hozzászólás
mezei>!

A tömeget nem meggyőzni kell, hanem elérni, hogy ne lincseljenek meg!

Kapcsolódó szócikkek: Thani
ViraMors P>!

Úgy néz ki ebben a szerelésben, mint egy régóta éhező, idegbeteg holló.

142. oldal

3 hozzászólás
Riszperidon P>!

Egy pillantást vetek Azrenre, titkárom bőszen beletemetkezik valami papírlapba, mintha itt sem lenne. Tehát jó volt a megérzésem, itt tényleg baj készül. Visszanézek Thanira, akinek arcáról viszont messze világít a természetes, őszinte ártatlanság. Tehát nagyon nagy baj készül.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Q al Aquim · Thani
mezei>!

– Nem vagyok halott, illetve halott voltam, de visszatértem kísértetként, megettem a szívét annak a pasasnak, aki megölt, és ettől feltámadtam. Tucatsztori, hagyjuk!

Kapcsolódó szócikkek: Thani
Madama_Butterfly>!

…elvégre minden történet jobban mutat, ha van benne pár okleveles hülye, akik mellett még inkább látszik, hogy mennyire okos vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Thani
Riszperidon P>!

– Miféle medálok azok?
– Az egyik Aqium ősapa hullájának nyakában lógott, a másikat egy állóórából szereltem ki, a harmadik meg Freh-jah várbeli szentélyében volt, elrejtve a többi szentség között.
– Tehát hullarablás, lopás és szentséggyalázás útján jutottál hozzájuk – összegzi a Lady precízen.

290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady No · Thani
Riszperidon P>!

Most is látszik ám rajta, hogy komolyan veszi magát, és totál halálra szánt, ilyenkor kedvem lenne a nyakába ugrani, annyira férfias!
Ám pont ilyenkor hajlamos a legkevésbé mindenféle ledér időtöltésekre.

411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Q al Aquim · Thani
2 hozzászólás
mezei>!

– Csak patkányok motoznak, menjünk, mielőtt kijön egy.
– Ó, akkor tényleg menjünk! Utálom a patkányokat.
– Én is – hazudom, mert hát egy jó fej rágcsáló mennyivel barátságosabb jelenés, mint egynémely emberszabású marha!

Kapcsolódó szócikkek: Thani

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Karen Chance: Holdvadász
B. N. Toler: Lélekvesztők
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Gaura Ágnes: Kard által
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első
Aurora Lewis Turner: Az istenek játéka
Vavyan Fable: Sárkánykönny
T. J. Klune: A suttogó ajtón túl