21. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
89. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Napnak ​fénye (Napnak fénye-ciklus 1.) 262 csillagozás

J. Goldenlane: Napnak fénye

Mi ​jöhet egy világháború után?

Természetesen egy újabb világháború – állítja őfelsége, Tien Naga-Hai Huang-Ti, mert a történelem szerint az emberiség rendre elfelejti az atombombázás borzalmait, és mindig jön egy újabb Utolsó Háború.

Az ifjú császárnak, aki negyedik az Új Császárok sorában a Kínai Birodalom élén, rögtön a koronázása után leküzdhetetlennek látszó kihívásokkal kell szembenéznie: a kívülről fenyegető Ausztrál Föderáció mellett minden pillanatban számolnia kell a Birodalmon belüli riválisaival is.

Ticca Min sokáig azt hitte, hogy a jövője semmiben sem fog különbözni a kockanegyedek többi lakójának életétől. Jobb, ha az álmait még magának sem meri bevallani, csak elfogadja az egyetlen lehetséges utat.

Egyetlen pillanat, egyetlen döntés elég, hogy minden megváltozzon körülötte… és ami kezdetben csak izgalmas kalandnak tűnik, az idővel olyan események elindítója lesz, amellyel a Birodalom és a világ békéje is veszélybe kerül, az uralkodó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Delta Vision, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633951033
>!
Delta Vision, Budapest, 2015
496 oldal · ISBN: 9789633951217

Kapcsolódó zóna

!

Napnak fénye – képanyag

31 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2016. december 17., 07:23 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Tien Naga-Hai Huang-Ti · Ticca Min · Medve · Aisha · Csang Lin · Ugróegér


Kedvencelte 73

Most olvassa 11

Várólistára tette 260

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Gaura_Ágnes IP
J. Goldenlane: Napnak fénye

Posztapokaliptikus Pandaföldre pozicionált, pimaszul pörgős, ponyvaelemekkel pöttyözött, príma produktum. Plusz pozitívumok: poszthumán problematika, protézises prémkedvenc prezentálása. Pikírt párbeszédek, perverziómentes párkapcsolatok pazar párosítása. (*pukedli*)

14 hozzászólás
>!
Niitaa P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Minek gyűjteni az el nem csókolt csókokat, amikor az ember életében bármelyik nap lehet az utolsó?

A könyv befejezése után első dolgom volt a kedvencek közé felvenni. Az írót is.
Már az elején megfogott, hiszen robotok vannak benne! Örömtáncot jártam otthon, mikor erre az aprcsóka, ám de számomra annál jelentősebb információra rájöttem. :)
Ritkán olvas az ember ennyire összetett történetet, ahol nem tudja kitalálni a következő mozzanatot, így még nagyobb lelkesedéssel ugrottam fejest J. Goldenlane világába. Nagyon tetszett a több szempontból is bemutatott történet, főleg azok a részek, ahol ugyanazt az eseményt láthatjuk több szemszögből, például, ki hogyan készül a bálra. A szókincs teljesen megfogott, gyönyörű a fogalmazás. A borító kellemes a szemnek, főleg, mikor a sorok között is teljesen megelvenedik. Hiába csak egy apró mozzanat, nekem az a kedvenc részem :)
A szereplők gondosan megformáltak, emberszagúak. Ticca karaktere tökéletesen el lett találva, imádtam minden kis apró jellemzőjvel együtt. Ugyanúgy a többieket is. Sicc urat én is elfogadnám házikedvencnek, panellel együtt természetesen! :)
A könyv rettenetesen olvastatja magát, alig lehet letenni. S mikor már azt hinnénk, nem érhet meglepetés, kerek a történet, akkor is kapunk egy újabb információ morzsát, ami megváltoztatja az ovlasó hozzáállását néhány dologgal szemben. spoiler
Várom már, hogy a Holdnak árnyékát is kézbe vehessem. :)

6 hozzászólás
>!
Gorkie
J. Goldenlane: Napnak fénye

Az elején picit lassan indultak be az események, de aztán nagyon megszerettem. :)
Annyi minden volt ebben a könyvben! Politika, árulás, összeesküvés, akció, szerelem, barátság, hűség, robotika… mindezt egy nagyon érdekes világban megírva, remek csavarokkal.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.com/2016/12/j-goldenlane-na…

>!
Delta Vision, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633951033
>!
Madama_Butterfly P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Sírva röhögős rekeszizom-fejlesztő fitnesz-könyv ez, kérem szépen!
J. Goldenlane azon szerzők közé tartozik, akiket pár mondat után azonosítani lehet az egyedi stílusról: humorosan őrült, őrülten humoros gyönygyszemek kerülnek ki a keze (vagy tolla, laptopja, miegyebe alól), érdemes és élvezet olvasni és kikapcsolódni a történetein.
Ez a könyv sem kivétel, olvassátok! Napsütésben, holdfénynél, csillagok ragyogásánál – a jó szórakozás garantált! :)
Ui: Nem vagyok nagy macskapárti, de Macska Úr és Sicc úr elrabolta a szívemet…. ♥♥♥

8 hozzászólás
>!
GytAnett P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Negyedik olvasott könyvem az írónőtől, de most már bátran mondom, hogy tényleg mindenféle alaptörténetből a lehető legjobbat hozza ki! :)
Bevallom, egy ideje már halogattam, mert féltem ettől a robotos témától. Számomra teljesen idegen, soha nem is foglalkoztam vele, így egy kicsit visszatartó tényező volt. De a polcomon midig vonzotta a tekintetemet, aztán csak nekiálltam. :)
Egy kicsit nehezen rázódtam bele, az eleje aránylag lassan indult be, meg nagyon sok idő volt, míg eseménydúsabb részhez érkeztem. Tegyük hozzá, hogy azért tartott sokáig, mert semmi szabadidőm nem volt, így csak néha-néha bírtam egy fejezetet gyorsan elolvasni. Éppen ezek miatt az elején igencsak összevont szemöldökkel olvastam, hogy ezért vannak oda annyira mások? Később szerencsére lett egy-két aránylag szabadabb napom, és le sem tudtam tenni a kezemből. Olyan szinten nem, hogy beültünk kora este a törzshelyünkre, és abszolút nem tudott zavarni, hogy körülöttem szülinapot ünnepelnek, iszogatnak, hangoskodnak, töretlenül olvastam tovább a történetet. :)
A lényeg a lényeg, hogy beszippantott. Imádtam minden egyes karaktert. Még a gonoszakat is. :D Hihetetlen jó Goldenlane humora, valamit nagyon tud. Még mindig azt mondom, hogy Meseanyóra emlékeztet, ami sose baj, sőt, tőlem igen nagy dicséret. :)
Viszont azt szomorúan láttam, hogy a következő részben már nem ők lesznek a főszereplők. Nem vitatom, biztosan szuperjó lesz az is, csak rájuk számítottam. :) Na, de majd a Csillagok szikráiban! :)
Ticca volt a legkirályabb karakter. Olyan, akivel gond nélkül tudok azonosulni, így mindig kíváncsian vártam, hogy éppen milyen idióta helyzetbe hozza magát, vagy éppen kinek és mit szól be. :D
Alig várom, hogy folytassam, de nincs időm. :( J.G. könyvet pedig csak úgy szabad olvasni, ha az embernek van lehetősége több órán keresztül belemerülni ebbe a világba.

17 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Végy egy fiatal császárt, egy műszerész fiút, egy furcsa lányt és egy ausztrál titkos ügynököt. Jól keverd meg és dobd őket váratlan helyzetekbe!
Az Isteni balhén megedződve már meg sem lepődöm, hogy az írónő újabb humoros őrültségekkel állt elő. A váratlan fordulatokkal teli sztori ezúttal egy disztópikus Kínában, kb 200 év múlva játszódik. Lin és Ticca Min egy macskának köszönhetően (ugye mekkora poén) bonyolódnak bele a császár körüli herce-hurcába.

>!
christine
J. Goldenlane: Napnak fénye

– Te jó ég! – támasztotta meg a lány két tenyerével a halántékát, ahogy felidézte az emléket. – Tényleg ott hajlongott előttem a Birodalom császára, én meg azt mondtam neki, hogy nem érdekel, menjen el!
– Nem, te azt mondtad neki, hogy menjen a fenébe – pontosított Lin komoly hangon…

„A történetben a humor dominált, rengeteg helyen felvihogtam. Volt egy adott jelenet, már nem nagyon emlékszem, melyik, de az biztos, hogy órán olvastam, sunyiban, ahogy általában szoktam, és a tanárnak feltűnt, hogy elvagyok ott magammal, és muszáj volt abbahagynom az olvasást épp akkor, amikor történt a nagy Bumm.”
Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2018/02/j…

>!
Briggan
J. Goldenlane: Napnak fénye

Nagyon élvezetes, pörgős, érdekes könyv volt, olyan humorral megírva, hogy sokszor folyt a könnyem a nevetéstől. :)
A karakterek nagyon jól lettek megalkotva, mindenki belopta magát a szívembe. Ticcát szerettem az őrültségeiért, és a hűségéért a császár iránt, és azért, amilyen spoiler elintézte spoiler urat (a házmesterről és a kalauzról meg már ne is beszéljünk :D). Lint szerettem a nyugodt természetéért, a profizmusáért; Macska Urat, mert ő a császár, és a császárt mégiscsak szeretni kell (plusz ilyen hihetetlen lánykérésről soha nem hallottam :D), Aisháról ugyan a bál óta tudtam, hogy merre fog kilyukadni, de nagyon érdekes volt a személyisége.
A történet pörgött egyfolytában, egyik csavar követte a másikat, a harcjelenetek nagyon izgalmasak voltak, és a könyv végére minden kérdésemre megkaptam a választ.
Illetve ezennel új kedvenc könyves párt avatok, aki nem más, mint spoiler

Azért kíváncsi lennék, hogy miért szerepel itt is a Hamupipőke-motívum. Puszta véletlenség, hogy a Farkastestvérben Lui Vang is vitte a ciőjét Chris után, itt pedig Naga Ticca után?… :)

3 hozzászólás
>!
NewL P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Nekem már az első mondat elég volt ahhoz, hogy beleszeressek a történetbe ("Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy utolsó kínai császár.") Aztán jött a többi mondat, és a leggyakoribb reakcióim a kuncogás, és a nem tudom elég gyorsan olvasni a történetet voltak. A hangos kacajtól csak a párom jelenléte tartott vissza, mert ilyenkor mindig gyanakodva néz, hogy nincs-e valamilyen bajom (persze a szokásoson kívül, hogy már megint se nem lát, se nem hall állapotban lát).
A történésekről nem akarok írni, ezt mindenki olvassa el és szeresse, vagy ne szeresse.
A szereplők között Sicc Úr volt az elsődleges kedvencem, utána jöhetnek csak a többiek, de ott már nehezen tudnék rangsorolni.

8 hozzászólás
>!
Lisie87 P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Végre! Ez az! :D Eddig valahogy olyan könyveit olvastam az írónőnek, amik nem vonultak be maradandó élményként az emlékezetembe, de a Napnak fénye kivétel lesz, és remélem nem az utolsó! :))))
Sokan biztattak, hogy ez jó lesz, és igazuk lett!
Már maga a helyszín és a világ, posztapokaliptikus Kína megvett magának! :D A karakterek is nagyon jóra sikeredtek, mindegyik külön kis egyéniség, és sikeresen belekeveredtek az abszurd, vicces, kalandos kalamajkákba. Jókat nevettem (olykor még a vonaton is), és ez már nagyon hiányzott! :)
Nagyon ötletes és szórakoztató volt, kellő humorral és igen, azért sokan nem értik, de volt egy csipetnyi romantika is benne (ahogy a címke mutatja) ! :D spoiler

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mezei P

– Nem az jut legmesszebbre az úton, aki a leggyorsabb, vagy a legszívósabb, hanem aki nem hagyja abba a járást. Ha megállsz, vesztettél. De mindaddig, amíg lépkedsz, van esélyed célba érni. És közben elhagyod mindazokat, akik megálltak, legyenek ők bármennyivel is jobbak nálad.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tien Naga-Hai Huang-Ti
2 hozzászólás
>!
Gorkie

– Na és a dobozszállóban? Amikor felkeltem, ott aludtál közvetlenül mellettem. Halljam, mivel magyarázod, hogy éjszaka a matracod odaosont az én matracom mellé?
– Hogy kicsit elcsúszott a matracom, arról igazán nem tehetek.

371. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csang Lin · Ticca Min
3 hozzászólás
>!
Látogató

A Menyétnek nevezett nő még ekkor is képes volt szemrebbenés nélkül a Medvére nézni. Kötélidegzettel rendelkező, ötgyermekes családanya volt, tehát ő lazításnak fogta fel a konspirálást, pihenésnek a fegyveres harcot, és évente egyszer elment egy kéthetes sivatagi túlélőtúrára, hogy kicsit távol lehessen a családjától.

50. oldal, VII. fejezet (Delta Vision, 2015)

2 hozzászólás
>!
Niitaa P

Pedig ha az ember kizárja a lehetetlent, akkor a maradék megoldás a helyes, bármennyire is nonszensznek tűnik.

255. oldal

>!
h_orsi P

Felső „A” kategóriájú, különleges státuszú ausztrál titkos ügynök vagyok, aki éppen minősített hazaárulást követ el.
Egyéb kérdés?

Kapcsolódó szócikkek: Aisha
>!
Niitaa P

Minek gyűjteni az el nem csókolt csókokat, amikor az ember életében bármelyik nap lehet az utolsó?

477. oldal

>!
Gorkie

– Javíts ki, kérlek, Menyét, de én nem emlékszem olyan esetre, hogy valakit délben kiengedtek az orvosok, és estére már vissza is küzdötte magát a kórházba. Ez példátlan bár kissé kétes eredmény egész eddigi pályafutásom alatt, pedig nem ma kezdtem a szakmát.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ugróegér
9 hozzászólás
>!
Niitaa P

– (…) Az értelme helyett hass az érzelmeire, mert akit az érzelmek irányítanak, azt könnyebb becsapni.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tien Naga-Hai Huang-Ti
>!
Tamara_Válik

– De, ugye, védekeztek?
– Folyamatosan- bólogatott Ticca, és eszébe jutott az a pillanat, amikor Lin egy félméteres vasrúddal tarkón vágta a hideglelös pasast, aki meg akarta öt folytani. Ha ez nem védekezés, akkor mi?- Nyugi, anyu, Lin ezt a kérdést is nagyon lelkiismeretesen kezeli. Nem kell félned, vigyáz rám.

326. oldal

>!
Niitaa P

Muszáj áldozatokat hozni, különben nem jutunk előrébb.

106. oldal


A sorozat következő kötete

Napnak fénye-ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Rubinvörös
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Patrick Ness: Kés a Zajban
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A káosz temploma
Scott Westerfeld: Behemót
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Jules Verne: Nemo kapitány
Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé