Ki ​volt Ita Wegman? I. 1 csillagozás

1876-1925
J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven: Ki volt Ita Wegman? I. J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven: Ki volt Ita Wegman? I. J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven: Ki volt Ita Wegman? I.

Rudolf ​Steiner személye és az általa életbe hívott antropozófia világszerte ismert, az antropozófiai mozgalom minden kontinensen működésnek indult és idő közben egyre nagyobb elismerésre talált. Ezáltal megnőtt az érdeklődés az antropozófiai mozgalom története, valamint az antropozófia úttörő személyiségeinek élete iránt. Közéjük tartozik Ita Wegman.
1876-ban született Jáván (Indonézia), először 1890—1894 között járt Európában, 1900-ban végleg ideköltözött. Először elvégzett Hollandiában egy tornatanári képzést, ezt követően svédmasszázst tanult Berlinben. 1906 és 1911 között Zürichben és Münchenben orvosi tanulmányokat folytatott. Később nyitott egy saját rendelőt Zürichben, 1921-ben pedig egy klinikát Arlesheimban (Svájc), amely az Ita Wegman Klinika nevet viseli és még ma is létezik. 1923 végétől 1925-ig tagja volt az Antropozófiai Társaság vezetőségének és vezette a Szabad Szellemtudományi Főiskola Orvosi Szekcióját. Az új orvosi mozgalom és az antropozófiai alapokon… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Az Arkánum Szellemi Iskola Könyvtára

>!
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638539631 · Fordította: Exner Mónika, Lauer Katalin, Wetzer Erika
>!
Arkánum Szellemi Iskola, Ispánk, 2002
380 oldal · keménytáblás · ISBN: 963853964X

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Sallai Zsuzsanna: Visszadobtak
Császárné Benke Mária: Életünk és ételünk
Corneliu Zelea Codreanu: Legionáriusoknak
Mercedes Reinberger: A tükörben: Marilyn Monroe
Shirley MacLaine: Találd meg önmagad
Osho: Egy provokatív misztikus önéletrajza
Helene Hadsell: Nyerhetsz!
Swami Shivanando: George, a tantrabetyár
Thomas Meyer (szerk.): Egy élet a szellemért
Kártyikné Benke Etka: Nap és a Föld között