For ​Esmé with Love and Squalor 2 csillagozás

J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor

A collection of nine exceptional short stories from the author of 'The Catcher in the Rye', J D Salinger. The book includes two of Salinger's most famous and critically acclaimed pieces, which helped to establish him among contemporary literary greats. The title story – a soldier's recollection of his meeting with a young girl, Esmé, before being sent into combat – prompted a flood of readers – letters when it was first published in The New Yorker in 1950. The haunting, 'A Perfect Day for Bananafish' is the first of the author's many stories to feature the Glass family and follows eldest sibling, Seymour Glass, and his wife, Muriel, as they honeymoon in Florida.

Nine Stories címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1953

>!
Penguin, London, 1994
150 oldal · ISBN: 0140237534
>!
Penguin, Harmondsworth, Middlesex, England, 1986
216 oldal · ISBN: 0140092056

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Brigi007>!
J. D. Salinger: For Esmé with Love and Squalor

Megint történetenként fogok írni a kötetről.

A Perfect Day for Bananafish: Ez az első komolyabb könyv, amit angolul olvasok, így az elején kicsit megijedtem, mert alig értettem valamit a sztoriból, de aztán meg mindent. Főleg a párbeszédeket teljesen, a végére csak a leírásokkal lett gondom, de pár új kifejezést magamra szedtem legalább. Na, de magáról a történetről: jó volt, főleg a hangulata tetszett nagyon. Volt benne valami, ami a Zabhegyezőre emlékeztetett, abból is főleg arra a részre, amikor Holden a húgával van. Itt is volt egy instabil pasas, akit egy kislány közelsége teljesen megnyugtat és akivel tud felszabadultan viselkedni. A történet lezárásán meglepődtem. Olyan befejezést kapott, amilyenre végig számítottam a Zabhegyezőnél, de itt nem.

Uncle Wiggily in Connecticut: A két barátnő, akiknek közös múltja, ám egymástól nagyon különböző jelene van, újra találkoznak. Jó pár pohár ital mellett pedig kibeszélik a régi ismerősöket és a múlt sötét árnyait. Ez a történet is tetszett. Az előző jobban, de ennek is volt egy tök jó hangulata, főleg a második felében. Érdekes dolog átgondolni, hogy vajon ha velem is olyan dolgok történnének, mint az egyik szereplővel, vajon az én életem is ilyen irányt venne-e… vajon én is így reagálnék? Remélem, sosem tudom meg.

The Laughing man: Csak harmadik nekifutásra sikerült végigolvasnom ezt a történetet és egyáltalán nem nyűgözött le. Kíváncsi leszek, hogy ha később magyarul fogom olvasni ezt a könyvet, akkor ez a történet mennyire fog tetszeni.


Népszerű idézetek

Brigi007>!

'Do you like wax?' Sybil asked.
'Do I like what?' asked the young man.
'Wax.'
'Very much. Don't you?'
Sybil nodded. 'Do you like olives?' she asked.
'Olives – yes.Olives and wax. I never go any place without 'em.'

19. oldal (A Perfect Day for Bananafish)

Brigi007>!

'What I need is a cocker spaniel or something.' she said. 'Somebody that looks like me.'

30. oldal (Uncle Wiggily in Connecticut)

Melinda_Makkai>!

I ignored the flashes of lightning all around me. They either had your number on them or they didn't.

66. oldal - For Esmé - with Love and Squalor (Penguin, 1994)

Melinda_Makkai>!

The fact is always obvious much too late, but the most singular difference between happiness and joy is that happiness is a solid and joy a liquid.

117. oldal - De Daumier-Smith's Blue Period (Penguin, 1994)

Brigi007>!

I just sat down in the majestic shadow of a giant billboard and, however tearfully, opened my lunch-box for business, semi-confident that the Chief would find me. The Chief always found us.

46. oldal (The laughing man)


Hasonló könyvek címkék alapján

Veronica Roth: The Transfer
Veronica Roth: Free Four: Tobias Tells the Story
Jamie McGuire: A Beautiful Wedding
Edgar Allan Poe: A fekete macska
Edgar Allan Poe: Kegyetlen mesék / Cruel tales
Raymond Carver: What We Talk About When We Talk About Love
Edgar Allan Poe: Tales of Mystery and Imagination
Edgar Allan Poe: Rejtelmes történetek / Mystery stories
Sarah J. Maas: The Assassin and the Pirate Lord
Edgar Allan Poe: The Tell-tale Heart