Meztelenül ​a halálba (Eve Dallas 1.) 195 csillagozás

J. D. Robb: Meztelenül a halálba J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Eve Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba – aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud – kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Gold Book, Debrecen, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634265412 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634265474 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2001
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639248762 · Fordította: Kiss Tamás

1 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas · Ryan Feeney · Jack Whitney · Beth (Elizabeth) Barrister · Charles Monroe · Mavis Freestone


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Le sem tudom írni mennyire félve kezdtem neki ennek a „kísérleti” olvasásnak. Megrémített, hogy sci-fi és krimi is egyben. Mi sülhet ebből ki? Tettem fel magamnak többször is ezt a kérdést. Még csak hasonlót se olvastam a korábbikban. Pluszban a kedvenc írónőm írta, tehát ezért legalább egy próbát megér.
Ez nagyon kemény volt.
Borzongtam, megvolt benne az a Gyilkos elmés hidegrázás.
Kedvencem nem lett igazából, de mindenképp akarom folytatni a sorozatot. Már csak a két főszereplő miatt is.

8 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Meglepően jó indítása ez egy sorozatnak – köszi @ViraMors, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)
Tökös, belevaló női karakter, erőszak, gyilkosság – egy nem is olyan távoli jövőben… egy kis krimi, egy kis sci-fi némi romantikával fűszerezve, pont nekem való!
Jöhet a következő!
spoiler

14 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai >!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

„De kettőnkön kívül nem is lesz senki más, soha.”

Hát ez nekem baromira tetszett! Nagyon jó volt! Kicsit nehezményezem ugyan, h senki sem említette meg, h ez a jövőben játszódik, és elég sokáig fordítási hibának véltem a halottkém helyetti robotkémet pl, de mihelyt ez megvolt, és a helyére kerültek a dolgok, tudtam szeretni, attól függetlenül, hogy a sci-fi még a verseknél is távolabb áll tőlem. Roarke kicsit fura volt nekem, de Bones óta tudom, hogy pasi részéről is van olyan h szerelem első látásra, így hamarabb meg tudtam barátkozni a hirtelen jött erős érzelmeivel, mint Eve.
Jaaa, és sosem olvastam J. D. Robb könyveket, mert…hát… az előítélet, nna…
– Másodszorra is baromi jó volt. Sokkal jobb, mint elsőre, mert most már szerelmes vagyok Roarkba, akkor pedig még fenntartásaim voltak vele kapcsolatban.

3 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Eve Dallas 1

Ez nagyon jó sorozatindító kötet volt, izgalmas, fordulatos, kalandos és erotikus, imádtam minden sorát.
Ez a sorozat a nem túl távoli jövőbeni New Yorkban játszódik, ami csak a képzeletnek szab határt. Szeretem a jövőbeni technológiákat a könyvekben, igaz ezek közül már vannak olyanok, amik léteznek és ez otthonosságot kölcsönöz a történetnek.
A főszereplő Eve nagyon összetett személyiség, súlyos, elméje mélyére rejtett múlttal. Talán pont emiatt lett rendőr és remekül végzi a munkáját, szinte csak annak él. Egy sorozatgyilkossággá alakult gyilkossági ügyet kap, ami eléggé próbára teszi a nyomozási képességeit és nem kevés veszéllyel jár, mert eléggé magasra nyúlnak a szálak. Ráadásul az egyik gyanúsított a dúsgazdag, karizmatikus, dögös Roarke, akivel kölcsönösen vonzódni kezdenek egymáshoz.
Szóval izgalmas, fülledt erotikával fűszerezett történetet kaptam, ami talán egy kicsit kiszámítható volt, legalábbis elejétől sejtettem, hogy ki a tettes, de persze voltak kétségeim, hogy talán mégsem. Talán ez annak köszönhető, hogy háttérzajnak olvasás közben krimisorozatokat hallgatok a TV-n.

NR mindegy milyen néven és műfajban ír, mindig remekműveket alkot, nem ereszti bő lére, pörgősek, lényegre törőek a művei. Annyira sok van neki, hogy nem tudom valaha is elérem, hogy szert tegyek az értük járó kitüntetésre, de majd igyekszem.

4 hozzászólás
NewL P>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Megtévesztő a fülszöveg, mert (hálistennek) nem a romantikus szál a könyv lényege, hanem a krimi része. Egy elképzelt jövőben járunk, ahol Eve Dallas a New Yorki rendőrség egyik nyomozó hadnagya, aki egy (politikus unokája) bárcás (regisztrált prostutált) gyilkossági ügyét kapja meg. Majd hasonló gyilkosságok sorával folytatja a nyomozást, aminek keretében találkozik Roarke -al aki segíti a nyomozásban (és hogy a romantikus részének is eleget tegyünk, egymásba gabalyodnak). Sajnos – gondolom mivel első kötet – nem nagyon kapunk elég mély betekintést a jövő elképzelt nyomozási módszereibe, de az a kevés amit leírt az írónő, is elég meggyőző. Arról nem beszélve, hogy rokonszenves nyomozónőt alkotott az író. Érdemes elolvasni, ha szereted a krmit, és a romantikát egy könyvben.

3 hozzászólás
Navi P>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Jaj, hogy nekem mennyire hiányzott Eve és Roarke :)
Még amikor megjelent Magyarországon, akkoriban olvastam belőle részeket és nagyon-nagyon szerettem :) Most úgy éreztem, ideje újra elővennem :)
Két hányatott sorsú ember és sok-sok elmebeteg. Eve és Roarke erős, határozott karakterek, nagyon bírom Roarke stílusát. Néha már-már zsarnoki, de jól áll neki :)
Azt sejtettem, hogy R-nek köze van a gyilkosságokhoz, de az indulópont homály volt.
Remélem, nemsokára folytathatom :)

Zsazsóó>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Olyasmi krimit kerestem, amiben a fő hangsúly a nyomozásokon van és több részen keresztül ismerhetjük meg a főszereplőt, így bukkantam rá erre a sorozatra. Elég jó kezdés volt, a várakozásaimat mindenképpen felülmúlta és a kedvemet is meghozta, hogy egyből folytassam is. Sokáig nem is jöttem rá a gyilkos kilétére. Tetszett ahogy a szálakat szövögette az írónő. A krimi szál kétségtelenül izgalmasra sikeredett.
Ami nem igazán tetszett az a gyors egymásra találás. Az úgy sokkal jobb lett volna, hogy miutánspoiler Illetve a sci-fi elemek:D okés ezeken többször elmosolyodtam. A leírásokat, az egyes tárgyak működésének bemutatását eléggé hiányoltam. Bár lehet, hogy ilyen szinten ezek feleslegesek is(?).

Mónika_Sándor>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Ez a meglepetések krimije. :) Egy kihívás kapcsán került a kezembe, s pusztán azért került ez sorra, mert magas volt az értékelése és a krimik kapcsán úgy tűnik, érdemes a Molytársak véleményére hallgatni. ;)
Ezzel a kis felvezetővel együtt annyira nem néztem meg a könyv adatlapját, így óriási meglepetésként ért, hogy amellett, hogy krimi, még sci-fi, ráadásul erotikus regény is. :D (Talán) szerencséjére az utóbbi két műfaj nem volt túl domináns, és egy rendkívül szórakoztató és izgalmas krimi lett belőle. Nettó 1 nap alatt olvastam el, ami a hosszát nézve számomra nem kis teljesítmény. Végig érdekes, izgalmas volt, a krimiszál pedig kellően vérlázító ahhoz, hogy nagyon akarjam a gonosz bűnhődését.
Megkedveltem a főszereplőket is, és előbb-utóbb biztosan fogok még olvasni a sorozatból.

4 hozzászólás
Zso89 P>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Ismételtem egy olyan könyvet vettem a kezembe amit magamtól biztos nem olvasnék.
Kihívás miatt olvastam,bár arra is jók ezek a könyvek hogy feszegessem a határaimat,csak egyszer el ne szakadjon a cérna.☺️☺️☺️

Az alaptörténet azt kell mondjam hogy tetszett.
Viszont az írásmódba és magába ebbe a nagyon „modern” korba nagyon nehezen tudtam belerázódni.
Aztán beindult a sztori,a fejemben egy csomó végkifejlett kezdett körvonalazódni,aztán már mindenki bűnös volt a szememben.☺️☺️☺️

Eve
Szó szerint egy tökös csaj,bár jobban érdekelt volna még a gyerekkora és a múltja is.
Jó zsarunak tartottam,bár néha „átkacsintgatott” a nem törvényes úton járunk mindennek a végére de még ez is szimpatikus volt.
A kitartása és a határozottsága ami leginkább megfogott.

Roarke
Azt hiszem a titokzatossága tette annyira ellenállhatatlanná számomra,bár a sármja sem volt egy utolsó szempont.
Tetszett tudja hogy kit és mit akar,és nem félt tenni érte.
A befejezés nekem olyan „gyorsra” sikeredett.
Nem mondanám hogy újraolvasós lesz,de jobban tetszett mint vártam.

ari159>!
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Ez a könyv úgy hiányzott nekem, mint éhezőnek egy falat kenyér.
Az egyik moly figyeltem olvasta a 45. részt ha jól emlékszem, és mivel jó értékelést olvastam a sorozat többi részéről is, így bele fogtam.
Plusz, mint később kiderült, az egyik barátnőm egyik kedvenc sorozata.
Nagyon lendületes, izgalmas történet volt.
Szerintem ez lesz a tökéletes krimi sorozatom.
Minden van benne amit szeretek egy könyvben:krimi, egy kis romantika, erotika.
Ami a legjobb, a romantikus szál nem vitte el a krimi szálat.
A legutóbb olvasott gyenge krimi-thriller után ez igazi felüdülést jelentett.
Eve olyan vérprofi zsaru, amilyen egyszer én is szerettem volna lenni. spoiler Szimpatikus a karaktere.
A sci-fi címkétől kicsit tartottam, de szerencsére nem voltak bolygó közi lények meg hasonlók (ebben a részben legalábbis XD)
A végére nem számítottam, volt egy apró gyanúm, de nem voltam biztos magamban.
Örültem hogy nagy hangsúlyt fektettek a nyomozásra, és együtt gondolkodhattunk azon, ki lehet a gyilkos.


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

– Csak egy kis dulakodás egy szelet csokiért – magyarázta, és megborzongott.
– Ki nyert? – nézett a szemébe Roarke, de csak olyan hosszan, hogy éppen kényelmetlenül érezze magát.
– Én. Nagy hiba közém és a kajám közé állni.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · Eve Dallas · Roarke
danlin>!

Eve zavartan meredt a tenyerében tartott egyszerű, szürke gombra.
– Ez a ruhámról szakadt le.
– Igen. Nem igazán illik hozzád… élénkebb színeket kellene viselned. A limuzinomban találtam. Úgy terveztem, hogy visszaadom.
– Ó – de amikor Eve utána nyúlt, Roarke összezárta körülötte az ujjait.
– Micsoda átlátszó hazugság – nevetett saját magán a férfi. – Egyáltalán nem akartam visszaadni.
– Csak nem egy gombimádóval hozott össze a sors?
– Úgy hordom magamnál, mint egy kisiskolás a szerelme hajának egy tincsét.
Tekintetük összeakadt, és Eve édesen megborzongott. Sokkal édesebben annál, hogy észrevegye, Roarke mekkora zavarban van.
– Ez hátborzongató.
– Én magam is így gondolom – ennek ellenére visszacsúsztatta a gombot a zsebébe. – És tudod, mit gondolok még, Eve?
– Fogalmam sincs.
– Azt gondolom, beléd szerettem.

15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Vivi_>!

Aki büszke, az gyakran rejti a bánatát agresszió mögé.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
K_Maria P>!

– Mrs. Finestein, azt akarja ezzel mondani, hogy előre megfontolt szándékkal kevert szintetikus cianidot a krémes pitébe, hogy megölje a férjét?
– Nem, kedveském. Azt akarom mondani, hogy az extra cukoradag mellé egy kis szintetikus cianidot is kevertem a pitébe, majd felhívtam a férjem figyelmét, hogy hozzá ne merészeljen érni.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · méreg
Vivi_>!

Sötétben az álmok mindig fenyegetőbbek.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Kicsicsillag123 P>!

– Szabályok nélkül nem maradna semmi más, csupán káosz.
– Az élet is maga a káosz.

Harmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · káosz
Fairymysz>!

– A maga ügyfele egy szemétláda.
– Dallas hadnagy, maga az Egyesült Államok szenátorával beszél – fújta fel magát az ügyvéd.
– Ettől legfeljebb megválasztott szemétláda lesz belőle.

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Niki_Salamon P>!

A család egyszerre biztosítja az embernek a kényelmet és a bosszúságot.

1 hozzászólás
Vivi_>!

A zsaruknak nem szabadna megnősülniük.

Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
krisztin1>!

(…) – Szolgálni és védeni… ez nemcsak egy üres frázis, ez egy eskü. És ha nem tartom az adott szavam, akkor senki vagyok.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Helena Silence: Ezüsthíd
Karen Rose: Halj meg értem
Alafair Burke: Egy feleség dolga
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Nalini Singh: Angyalvér
Marie Force: Végzetes viszony
M. J. Arlidge: Ecc, pecc