Meztelenül ​a halálba (Eve Dallas 1.) 178 csillagozás

J. D. Robb: Meztelenül a halálba J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Eve Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba – aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud – kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Gold Book, Debrecen, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634265412 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634265474 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2001
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639248762 · Fordította: Kiss Tamás

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Eve Dallas · Roarke


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Le sem tudom írni mennyire félve kezdtem neki ennek a „kísérleti” olvasásnak. Megrémített, hogy sci-fi és krimi is egyben. Mi sülhet ebből ki? Tettem fel magamnak többször is ezt a kérdést. Még csak hasonlót se olvastam a korábbikban. Pluszban a kedvenc írónőm írta, tehát ezért legalább egy próbát megér.
Ez nagyon kemény volt.
Borzongtam, megvolt benne az a Gyilkos elmés hidegrázás.
Kedvencem nem lett igazából, de mindenképp akarom folytatni a sorozatot. Már csak a két főszereplő miatt is.

8 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Meglepően jó indítása ez egy sorozatnak – köszi @ViraMors, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)
Tökös, belevaló női karakter, erőszak, gyilkosság – egy nem is olyan távoli jövőben… egy kis krimi, egy kis sci-fi némi romantikával fűszerezve, pont nekem való!
Jöhet a következő!
spoiler

12 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

„kettõnkön kívül nem is lesz senki más, soha”

Hát ez nekem baromira tetszett! Nagyon jó volt! Kicsit nehezményezem ugyan, h senki sem említette meg, h ez a jövőben játszódik, és elég sokáig fordítási hibának véltem a halottkém helyetti robotkémet pl, de mihelyt ez megvolt, és a helyére kerültek a dolgok, tudtam szeretni, attól függetlenül, hogy a sci-fi még a verseknél is távolabb áll tőlem. Roarke kicsit fura volt nekem, de Bones óta tudom, hogy pasi részéről is van olyan h szerelem első látásra, így hamarabb meg tudtam barátkozni a hirtelen jött erős érzelmeivel, mint Eve.
Jaaa, és sosem olvastam J. D. Robb könyveket, mert…hát… az előítélet, nna…
– Másodszorra is baromi jó volt. Sokkal jobb, mint elsőre, mert most már szerelmes vagyok Roarkba, akkor pedig még fenntartásaim voltak vele kapcsolatban.

3 hozzászólás
>!
NewL P
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Megtévesztő a fülszöveg, mert (hálistennek) nem a romantikus szál a könyv lényege, hanem a krimi része. Egy elképzelt jövőben járunk, ahol Eve Dallas a New Yorki rendőrség egyik nyomozó hadnagya, aki egy (politikus unokája) bárcás (regisztrált prostutált) gyilkossági ügyét kapja meg. Majd hasonló gyilkosságok sorával folytatja a nyomozást, aminek keretében találkozik Roarke -al aki segíti a nyomozásban (és hogy a romantikus részének is eleget tegyünk, egymásba gabalyodnak). Sajnos – gondolom mivel első kötet – nem nagyon kapunk elég mély betekintést a jövő elképzelt nyomozási módszereibe, de az a kevés amit leírt az írónő, is elég meggyőző. Arról nem beszélve, hogy rokonszenves nyomozónőt alkotott az író. Érdemes elolvasni, ha szereted a krmit, és a romantikát egy könyvben.

3 hozzászólás
>!
Navi P
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Jaj, hogy nekem mennyire hiányzott Eve és Roarke :)
Még amikor megjelent Magyarországon, akkoriban olvastam belőle részeket és nagyon-nagyon szerettem :) Most úgy éreztem, ideje újra elővennem :)
Két hányatott sorsú ember és sok-sok elmebeteg. Eve és Roarke erős, határozott karakterek, nagyon bírom Roarke stílusát. Néha már-már zsarnoki, de jól áll neki :)
Azt sejtettem, hogy R-nek köze van a gyilkosságokhoz, de az indulópont homály volt.
Remélem, nemsokára folytathatom :)

>!
Zsazsóó
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Olyasmi krimit kerestem, amiben a fő hangsúly a nyomozásokon van és több részen keresztül ismerhetjük meg a főszereplőt, így bukkantam rá erre a sorozatra. Elég jó kezdés volt, a várakozásaimat mindenképpen felülmúlta és a kedvemet is meghozta, hogy egyből folytassam is. Sokáig nem is jöttem rá a gyilkos kilétére. Tetszett ahogy a szálakat szövögette az írónő. A krimi szál kétségtelenül izgalmasra sikeredett.
Ami nem igazán tetszett az a gyors egymásra találás. Az úgy sokkal jobb lett volna, hogy miutánspoiler Illetve a sci-fi elemek:D okés ezeken többször elmosolyodtam. A leírásokat, az egyes tárgyak működésének bemutatását eléggé hiányoltam. Bár lehet, hogy ilyen szinten ezek feleslegesek is(?).

>!
ari159
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Ez a könyv úgy hiányzott nekem, mint éhezőnek egy falat kenyér.
Az egyik moly figyeltem olvasta a 45. részt ha jól emlékszem, és mivel jó értékelést olvastam a sorozat többi részéről is, így bele fogtam.
Plusz, mint később kiderült, az egyik barátnőm egyik kedvenc sorozata.
Nagyon lendületes, izgalmas történet volt.
Szerintem ez lesz a tökéletes krimi sorozatom.
Minden van benne amit szeretek egy könyvben:krimi, egy kis romantika, erotika.
Ami a legjobb, a romantikus szál nem vitte el a krimi szálat.
A legutóbb olvasott gyenge krimi-thriller után ez igazi felüdülést jelentett.
Eve olyan vérprofi zsaru, amilyen egyszer én is szerettem volna lenni. spoiler Szimpatikus a karaktere.
A sci-fi címkétől kicsit tartottam, de szerencsére nem voltak bolygó közi lények meg hasonlók (ebben a részben legalábbis XD)
A végére nem számítottam, volt egy apró gyanúm, de nem voltam biztos magamban.
Örültem hogy nagy hangsúlyt fektettek a nyomozásra, és együtt gondolkodhattunk azon, ki lehet a gyilkos.

>!
meteoritastar
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Egy hatalmas bajom volt ezzel a könyvvel meg egy kicsi. Mert mint krimi nagyon is megállta a helyét. Megkaptam, amit szeretek. Tippelgethettem, nyomzhattam együtt a szereplőkkel. Romantikus szál is tetszett. De
Több Roarke kellett volna!!!!!!!!!!
A kicsi gond az volt, hogy szereplők nem tudtak a bőröm alá férközni. Nem kerültek hozzám közzel. De remélem ez később változni fog.

4 hozzászólás
>!
Mónika_Sándor
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Ez a meglepetések krimije. :) Egy kihívás kapcsán került a kezembe, s pusztán azért került ez sorra, mert magas volt az értékelése és a krimik kapcsán úgy tűnik, érdemes a Molytársak véleményére hallgatni. ;)
Ezzel a kis felvezetővel együtt annyira nem néztem meg a könyv adatlapját, így óriási meglepetésként ért, hogy amellett, hogy krimi, még sci-fi, ráadásul erotikus regény is. :D (Talán) szerencséjére az utóbbi két műfaj nem volt túl domináns, és egy rendkívül szórakoztató és izgalmas krimi lett belőle. Nettó 1 nap alatt olvastam el, ami a hosszát nézve számomra nem kis teljesítmény. Végig érdekes, izgalmas volt, a krimiszál pedig kellően vérlázító ahhoz, hogy nagyon akarjam a gonosz bűnhődését.
Megkedveltem a főszereplőket is, és előbb-utóbb biztosan fogok még olvasni a sorozatból.

4 hozzászólás
>!
Niki_Salamon P
J. D. Robb: Meztelenül a halálba

Végre rávettem magam és elkezdtem ezt a sorozatot. Nagyon régóta szemeztem vele, Nora Robertset amúgy is szeretem, így hát természetesen kíváncsi voltam erre a krimi sorozatra is.
Mivel olvastam már az írónőtől, így nem okozott nagy meglepetést a romantikus szál a történetben. Eve Dallas szimpatikus karakter, szeretem a női nyomozókat és tetszett, hogy már az első részben megismerhettük a történetét, legalábbis egy részét,a sötét múltat. Kíváncsi vagyok, hogy ez a további kötetekben mennyire fog részletesebb lenni .
Roarke nem igazán volt a kedvencem az elején,de aztán jött a megszokott Nora Roberts stílus és hipp hopp szerelmes, mindent megadok az adott nőét típus lett. Nem mondom, hogy jobban megkedveltem, de megvettem, maradhat csoportba soroltam.
Üdítő meglepetés volt viszont, hogy kivételesen a kapitány a nyomozója oldalán állt. Ezt nem gyakran tapasztalom azért.
Maga a történet tetszett, nem igazán jöttem rá a tettes kilétére, ámbár egyszer eszembe jutott, csak nem ezzel az indokkal,így hát elvetettem.
Egy valami miatt vontam le egy csillagot: ezt a sci-fit nem igazán tudtam hova tenni. Először azt hittem rosszul olvastam az elejét, hogy mik ezek a robot kutyák, majd ahogy haladtam rájötte, hogy a jövőben játszódik. Nem olvastam el miről szól a könyv, nem láttam a címkét sem, így hát váratlanul ért.
No,de sebaj, ettől függetlenül haladok tovább a sorozattal.


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Csak egy kis dulakodás egy szelet csokiért – magyarázta, és megborzongott.
– Ki nyert? – nézett a szemébe Roarke, de csak olyan hosszan, hogy éppen kényelmetlenül érezze magát.
– Én. Nagy hiba közém és a kajám közé állni.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
>!
danlin

Eve zavartan meredt a tenyerében tartott egyszerű, szürke gombra.
– Ez a ruhámról szakadt le.
– Igen. Nem igazán illik hozzád… élénkebb színeket kellene viselned. A limuzinomban találtam. Úgy terveztem, hogy visszaadom.
– Ó – de amikor Eve utána nyúlt, Roarke összezárta körülötte az ujjait.
– Micsoda átlátszó hazugság – nevetett saját magán a férfi. – Egyáltalán nem akartam visszaadni.
– Csak nem egy gombimádóval hozott össze a sors?
– Úgy hordom magamnál, mint egy kisiskolás a szerelme hajának egy tincsét.
Tekintetük összeakadt, és Eve édesen megborzongott. Sokkal édesebben annál, hogy észrevegye, Roarke mekkora zavarban van.
– Ez hátborzongató.
– Én magam is így gondolom – ennek ellenére visszacsúsztatta a gombot a zsebébe. – És tudod, mit gondolok még, Eve?
– Fogalmam sincs.
– Azt gondolom, beléd szerettem.

15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
>!
Vivi_

Aki büszke, az gyakran rejti a bánatát agresszió mögé.

>!
Fairymysz 

– A maga ügyfele egy szemétláda.
– Dallas hadnagy, maga az Egyesült Államok szenátorával beszél – fújta fel magát az ügyvéd.
– Ettől legfeljebb megválasztott szemétláda lesz belőle.

351. oldal

>!
K_Maria P

– Mrs. Finestein, azt akarja ezzel mondani, hogy előre megfontolt szándékkal kevert szintetikus cianidot a krémes pitébe, hogy megölje a férjét?
– Nem, kedveském. Azt akarom mondani, hogy az extra cukoradag mellé egy kis szintetikus cianidot is kevertem a pitébe, majd felhívtam a férjem figyelmét, hogy hozzá ne merészeljen érni.

240. oldal

>!
Niki_Salamon P

A család egyszerre biztosítja az embernek a kényelmet és a bosszúságot.

1 hozzászólás
>!
Kicsicsillag123

– Szabályok nélkül nem maradna semmi más, csupán káosz.
– Az élet is maga a káosz.

>!
K_Maria P

– Hát persze – mormolta utána Eve. – Egy nem regisztrált rendszer megsérti a négy ötvenhárom B törvény harmincötös bekezdését.
– Nem is tudom elmondani, mennyire felkavar, amikor kódokat sorolsz nekem, hadnagy.

291. oldal

1 hozzászólás
>!
krisztin1

(…) – Szolgálni és védeni… ez nemcsak egy üres frázis, ez egy eskü. És ha nem tartom az adott szavam, akkor senki vagyok.

132. oldal


A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Helena Silence: Ezüsthíd
Brenda Joyce: Halálos szerelem
Karen Rose: Halj meg értem
Julie Garwood: Szívtipró
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
John Scalzi: Bezárt elmék
Nalini Singh: Angyaltánc