Halálos ​ünnep (Eve Dallas 7.) 67 csillagozás

J. D. Robb: Halálos ünnep

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A New York Times bestsellerírónője újabb regénnyel bővítette futurisztikus sorozatát. Amikor a szerelmeseket számítógépes technológia hozza össze, a randevúzás halálos játékká válhat…

Senki sem szereti magányosan tölteni az ünnepeket. New York legelőkelőbb társkeresője, a Csakis Önért ilyenkor ismerteti meg egymással a legtöbb magányos szívet. De Eve Dallas hadnagy, miközben egy sorozatgyilkos után nyomoz, rémületes felfedezést tesz: minden áldozat kapcsolatban állt a társkereső szalonnal. További gyilkosságok történnek, és Eve betekintést nyer az igaz szerelmük után kutató gazdagok világába – miközben a gyilkos a következő áldozatát keresi. És ebben a világban a szerelem ereje a férfiakat és a nőket arra csábítja, hogy végleg elárulják egymást…

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Gold Book, Debrecen, 2002
382 oldal · ISBN: 9639437220 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas · Delia Peabody · Ian McNab · dr. Charlotte Mira · gyanúsított · Nadine Furst


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

juanito_b192 P>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

A Halálos-sorozat újabb darabja bizonyította, hogy egy rendőrnek még a karáncsonya sem lehet nyugis. Eve azonban nemcsak a bűntényt oldotta meg elsőrangúan, hanem meg is kacagtatta az olvasót a bevásárlásai közben. McNab és Peabody szócsatáin szintén jókat nevettem. Jó volt az alapötlet a versekkel, Eve pedig egyre jobban felülkeredik a gyermekkora traumáin. Minden tiszteletem Robertsé, hogy ilyen összeszedett, jól felépített világot alkotott meg. Újabb nagyszerű történet volt, jöhet a következő.

Zsuzsanna_Makai>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Neee! Hát hogy lehetett ennek így vége?!?! Mit szólt Roark az ajándékához? Nekem ezt tudnom kell!
Szerintem egyébként a személyreszabott illat dologból azért ki lehetett volna többet hozni, pl Mira elemzése alapján kihozatni belőle egy parfümöt, és hogy kinek adtak olyat…
Egyébként imádtam ezt a részt is, nagyon durván jó, az egész sorozat nagyon durván jó, és elkezdett dolgozni bennem, hogy újra kellene olvasnom az első részt, hogy akadtak ezek össze, mert akkoriban nem érdekelt annyira, mint most.
Nekem is kell egy saját Roark! Nagyon szeretem tőle, h Hadnagynak szólítja az asszonyt néha.
Egyébként szerintem baromi vicces volt, mikor Eve bejelentette h amikor kevesebb lesz Roark vagyona, akkor elhagyja.
Jaa, és a Cat és Bones páros visszacsúszott nálam a második helyre, bocs.

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Eve és Roarke kedvenc párosaim egyike. Imádom, ahogy Roarke szereti a feleségét, ahogy ránéz, ahogy figyel rá. Engem megvett magának. A történetet is tetszett, pontosabban a nyomozás. A társkereső iroda két tulajdonosa érdekes figurák, nem igazán kedveltem meg őket. Peabody és McNab párosát is kedvelem, alakulnak, jókat beszólogatnak egymásnak. Peabody egy picit megijesztett. Egyre jobban tetszik a világ, amit kialakított az író. Sokat mosolyogtam Eve karácsonyi vásárlásain.

BBetti86 >!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Ötletes a bűnügy, a szereplők hozzák a formájukat – csak a vége kicsit összecsapott, de ez most bocsánatos bűn volt.
Karácsony közeleg, és Eve egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki egy karácsonyi vers kellékeit hagyja az áldozatain és Mikulásként jut be a lakásokba. Miközben próbálja a gyanúsítottja ellen a bizonyítékokat begyűjteni, szembe kell néznie azzal, hogy már szerettei vannak, és meg kell ünnepelni a szeretet ünnepét.
Elsősorban a krimi vonal vitte el nekem. Most láttam egy filmet a bostoni fojtogatóról, és nem tudom nem észrevenni, hogy vannak az ügyben hasonlóságok – csak itt karácsonyi tematikát kapott a történet. Izgalmas volt, ki lesz a következő áldozat, ahogy beépülnek a társkereső céghez, és ahogy igyekeznek átvenni az események irányítását. Jó krimi!
Itt vannak a megkedvelt mellékszereplők, és ők humort is bőven hoznak a cselekménybe. Mavis és Leonardo színfoltok Eve életében, és egyre több mindent kihoz Robb Peabody és McNab kettőséből is. Egyre inkább várom, lesz-e belőlük újabb álompár. De dr. Mira is itt van, aki szerintem a regény világának egyik legszerethetőbb és emberibb karaktere, miközben profi pszichológus és profilozó. Akár az ő főszereplésével is vevő lennék egy sorozatra. Sok jó, szerethető karakter, akik már csapatot alkotnak, és akikhez szívesen térek vissza.
Továbbra is az Eve és Roarke közti idill, ami túl sok nekem. Mivel jönnek az ünnepek, és Roarke igyekszik közös hagyományokat teremteni, van benne annyi aranyosság, hogy most toleránsabb voltam az ő nagy szerelmükkel. De így is elértem arra a pontra, ahol túl sok abból, ahogy Roarke ráérez Eve igényeire, és átmegy vágykielégítőbe szexuálisan meg egyébként is. Amikor nyomozni segít neki, szívesebben olvasok róluk, mint amikor Robb letudja a kötelező szex adagot a regényben.
Jó tempójú, gyorsan olvasható krimi, ami egészen a végéig jól építkezik. A legvégét éreztem összecsapottnak, és belemagyarázósnak, ki a gyilkos és miért.
A másik, amivel kissé hadi lábon állok, Piper és Rudy kapcsolata. Ikrek, szőkék, és maradjunk annyiban, hogy nem csak a hajszínükben emlékeztetnek a Lannister ikrekre. Bár ők egy fokkal felelősségteljesebbek, akkor sem tudok díjazni egy olyan vonalat, ahol a vérfertőzés bármilyen formában legitim. Az nálam kemény határ, kéretik nem átlépni!
De, hogy pozitívummal zárjak, Eve nagyon szép lelki ívet kap, ahogy az ügy és a nemi erőszakok miatt szembenéz a saját traumáival, és erősödik.
Jó rész volt ez is összességében, szerettem.

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Rendesen meghozta a karácsonyi hangulatot ez a rész. Tetszett a gyilkosságok módja, bár kicsit zavart, hogy a fülszöveg lelőtte egy fontos dolgot. Peabody és McNab szálát nagyon bírtam, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Eve-nek a sorozatgyilkoson túl más gondjai is akadtak, karácsonyi ajándékokat kellett beszerezni, bírtam, ahogy menet közben megszerzett ezt-azt. Egyre jobb ez a sorozat.

Sára_Jaskó>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Egy újabb fantasztikusan megírt bűnesetet olvashattunk. Amikor az első könyvet olvastam a sorozatból, akkor még kissé kétkedő voltam, hogy mit lehet írni, ennyi könyvön át, de minden egyes könyv egyedülálló a maga nemében. Van, amikor már a könyv felénél sejteni lehet, hogy ki a gyilkos, de itt egészen a végéig titok övezte a kilétét. Nagyon szeretem a stílusát Eve-nek és Peabody is, egyre jobban kinyílik. Roarke pedig egyszerűen csak Roarke. :)

gyuszi64>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Nem volt rossz, szórakoztató volt, de a későbbi darabok között jóval jobbak is vannak. Egy-két hümmögésem:
– egy-két mellékszál szépen kidolgozott vagy alakulgat (karácsony, Peabody és McNabb),
– tetszett a többször fellépő szerencse-faktor is (végre egy regény, amelyben a gyilkos nem mindenható),
– kicsit szűk, egydimenziós volt a cselekmény (máskor nem zavart ennyire…),
– túl hamar sejthető volt a gyilkos személye.

Egyszer majd ha ráérek (ha-ha) kicsit átgondolom a sorozat 43 + 9 darabját. Végül is már nem sok hiányzik a végéig.

Leobelo>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Itt már ismerjük Eve múljtának egy részét, így ez a rész érzelmileg nagyon erős volt. Szerencsére Eve mellett ott van jóban-rosszban Roarke, Feeney, Peabody és most már Ian McNab is. (Ian egy igazi egyéniség, nagyon megkedveltem.) Nem ebben a részben szerepel először, de nekem itt lett kedvenc. Főleg a vége miatt. (meg a többi miatt is. :))
Így június közepén kicsit furcsa volt a karácsonyról olvasni, de mégis jól esett. Imádtam Peabody beszólásait, mikor Eve vásárolt.

Nora42>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Nagy kedvencem ez a sorozat! Minden van benne amit szeretek! Izgalom, amit kellő humorral old az írónő, és kellő mennyiségű romantikával meg is van fűszerezve! Végig izgultam, és nem találtam el hogy ki a gyilkos. A végén lévő csavar, az betalált. Az olvasási válságomat oldotta, bár így is sok időbe telt elolvasni, de azt hiszem most már talán helyen leszek. Na, de Roarke, istenem! Álmaim pasija, sajna ilyen több nincs! Imádom a könyvet és a pasit is!!!

Vivinnie>!
J. D. Robb: Halálos ünnep

Nagyon jó rész ez is, kedvenc sorozatom! :-D

MÁSODIK OLVASÁS:

Továbbra is ez az egyik kedvencem részem. :-)
Szeretem az olyan részeket, amelyekben az elejétől a végéig ott menetel az a bizonyos érzelmi hullámvasút. És ez bizony olyan.
A krimi része is nagyon jó persze, és ez is nagyon fontos, de én azokat szeretem igazán, amelyben tapinthatóvá válik az érzelem is.
Mindemellett nagyon szeretem ezeket a szereplőket, valószínű ezért is szeretem ennyire nagyon ezt a sorozatot. :-)
Folytatás következik. ;-)


Népszerű idézetek

gabiica P>!

A szív, gondolta Eve vezetés közben, egy különös és gyakran agyonhajtott izma az emberi testnek.

144. oldal, Nyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnie>!

A segédje olyan merevnek és törékenynek látszott, mint az odaégetett pirítós.

316. oldal, Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
Vivinnie>!

– Igen, hadnagy.
– Ha még egyszer ilyen morcosan ejted azt, hogy „hadnagy”, leveszem a nadrágszíjam és elnáspángollak – lépett ki Eve a liftből. Peabody szájtátva bámult utána.

321. oldal, Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas · félreértés · harag
Szelén>!

Eve beszívta az illatát, határozottan végigsimított a hátán, majd a hajába temette az arcát, és felsóhajtott.
– Hiányoztam – jegyezte meg halkan Roarke.
– Csak ne mozdulj meg pár pillanatig, oké?
– Olyan hosszan állok, amilyen hosszan csak akarod.
(…)
– Szeretlek – és amint kimondta, meglepve tapasztalta, hogy visszanyelt könnyei égetik a torkát. – Ne haragudj, hogy nem mondogatom elég gyakran.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke · szeretet
Vivinnie>!

– Igenis, Dallas hadnagy.
– És hagyja abba a duzzogást – parancsolt rá Eve, és elindult kifelé.
– Nők – mormogta McNab a bajsza alatt, majd megpillantott valami mozgást a szeme sarkából. A két irodát elválasztó ajtóban Roarke állt, és vigyorogva figyelte.
– Ugye milyen csodálatos teremtmények? – lépett közelebb Roarke.
– Én egyáltalán nem olyannak látom őket.

107. oldal, Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Ian McNab · Roarke
Vivinnie>!

– Pillanatnyilag nem méltányolom a humorod, Peabody. Ha nem elégít ki, hogy a segédem lehetsz, kérheted az áthelyezésedet.
Peabody szíve a torkában kezdett dobogni.
– Elégedett vagyok a helyzetemmel, hadnagy. Meg sem fordult a fejemben, hogy az áthelyezésemet kérjem.
(…)
– Folytasd csak. És ha nem hagysz fel ezzel a hivatalos hanggal, futunk még néhány kört.
– Épp most fenyegettél meg, hogy lapátra teszel.
– Nem tettem semmi ilyesmit. Csak felvillantottam annak a lehetőségét, hogy kérheted az áthelyezésedet.

333. oldal, Tizenkilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · düh · Eve Dallas · félreértés
Szelén>!

– Szét fogom rúgni a segged.
– Rendben – ugrott talpra helyeselve Roarke, és magának is kerített egy köpenyt. – Kiegyensúlyozottabb lesz a küzdelem, mint tegnap este. Itt akarod kezdeni, vagy menjünk le az edzőterembe?
Mielőtt az utolsó szavakat kimondhatta volna, Eve támadott. Alacsonyan. Roarke elfordult, de a mozdulatot már nem tudta befejezni, és hirtelen az ágyon fekve találta magát, a teste fölött a feleségével, akinek a térde finoman, de határozottan aggasztó helyzetben feszült be a lábai közé.
– Ó, ha szabad ilyet mondanom, visszatértél az élők világába, hadnagy.
– Átkozottul igaz. És legszívesebben úgy megrúgnálak, hogy a füleden jönne ki a tököd, okoska.
– Hát, legalább még egyszer, utoljára vegyük őket használatba – vigyorgott Roarke.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Szelén>!

– Minden jó, ha a vége jó. De… – harapott bele könnyedén Roarke alsó ajkába, hogy az felkiáltott a meglepetéstől és a fájdalomtól. – De ha még egyszer hagyod, hogy Summerset rám tegye a kezét, miközben nem vagyok magamnál… – állt fel Eve, majd mélyet sóhajtott, és úgy találta, hogy remekül érzi magát. – Álmodban kopaszra foglak borotválni. Éhen halok – jelentette ki hirtelen. – Kérsz valamit reggelire?
Roarke egy pillanatra a gondolataiba merült, és végigsimított hosszú, fekete haján. Szerencsére mindig nagyon éberen aludt.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Lawrence Charles Summerset · Roarke
Alexa48>!

– Nem értem, hogyhogy nem felejted el még a nevedet is, amikor a férjed így néz rád.
– Ha esetleg megtörténne, majd emlékeztess rá.
Habár kihallotta Eve hangjából a gúnyt, Peabody mégis közelebb lépett.
– Mondd el, milyen!
– Micsoda? – nézett fel Eve, majd amikor észrevette, mennyire izzik a társa tekintete, megborzongott. – Peabody, rengeteg a dolgunk.
– Erről lenne szó? – szakította félbe Peabody. – Vagy nem szerezted meg azt, amiről minden nő álmodik?
Eve szóra nyitotta a száját, majd becsukta anélkül, hogy egy hangot is kinyögött volna. A két irodát összekötő ajtó felé fordult, és észrevette, hogy Roarke becsukta ugyan maga mögött, de a zárat nem fordította rá.
– Ez több annál, mint amit el tudsz képzelni – hallotta önmagát, ahogy kimondja ezeket a szavakat. – Ez mindent megváltoztat, ráadásul véglegesen. Talán soha nem leszel ugyanolyan, mint én, és a lényednek egy része mindig is félni fog attól, hogy mi lesz, ha… De ő mindig melletted fog állni. Neked csak annyit kell tenned, hogy kinyújtod feléje a kezed, és megtalálod.

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas · Roarke

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Amanda Stevens: A próféta
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Marie Force: Végzetes viszony
Darynda Jones: Első sírhant
Nalini Singh: Angyalvér
Helena Silence: Ezüsthíd
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Joe Hill: NOS4A2