Halálos ​ünnep (Eve Dallas 7.) 58 csillagozás

J. D. Robb: Halálos ünnep

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A New York Times bestsellerírónője újabb regénnyel bővítette futurisztikus sorozatát. Amikor a szerelmeseket számítógépes technológia hozza össze, a randevúzás halálos játékká válhat…

Senki sem szereti magányosan tölteni az ünnepeket. New York legelőkelőbb társkeresője, a Csakis Önért ilyenkor ismerteti meg egymással a legtöbb magányos szívet. De Eve Dallas hadnagy, miközben egy sorozatgyilkos után nyomoz, rémületes felfedezést tesz: minden áldozat kapcsolatban állt a társkereső szalonnal. További gyilkosságok történnek, és Eve betekintést nyer az igaz szerelmük után kutató gazdagok világába – miközben a gyilkos a következő áldozatát keresi. És ebben a világban a szerelem ereje a férfiakat és a nőket arra csábítja, hogy végleg elárulják egymást…

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Gold Book, Debrecen, 2002
382 oldal · ISBN: 9639437220 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Eve Dallas · Roarke · Nadine Furst


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
J. D. Robb: Halálos ünnep

Neee! Hát hogy lehetett ennek így vége?!?! Mit szólt Roark az ajándékához? Nekem ezt tudnom kell!
Szerintem egyébként a személyreszabott illat dologból azért ki lehetett volna többet hozni, pl Mira elemzése alapján kihozatni belőle egy parfümöt, és hogy kinek adtak olyat…
Egyébként imádtam ezt a részt is, nagyon durván jó, az egész sorozat nagyon durván jó, és elkezdett dolgozni bennem, hogy újra kellene olvasnom az első részt, hogy akadtak ezek össze, mert akkoriban nem érdekelt annyira, mint most.
Nekem is kell egy saját Roark! Nagyon szeretem tőle, h Hadnagynak szólítja az asszonyt néha.
Egyébként szerintem baromi vicces volt, mikor Eve bejelentette h amikor kevesebb lesz Roark vagyona, akkor elhagyja.
Jaa, és a Cat és Bones páros visszacsúszott nálam a második helyre, bocs.

>!
Paulina_Sándorné P
J. D. Robb: Halálos ünnep

Eve és Roarke kedvenc párosaim egyike. Imádom, ahogy Roarke szereti a feleségét, ahogy ránéz, ahogy figyel rá. Engem megvett magának. A történetet is tetszett, pontosabban a nyomozás. A társkereső iroda két tulajdonosa érdekes figurák, nem igazán kedveltem meg őket. Peabody és McNab párosát is kedvelem, alakulnak, jókat beszólogatnak egymásnak. Peabody egy picit megijesztett. Egyre jobban tetszik a világ, amit kialakított az író. Sokat mosolyogtam Eve karácsonyi vásárlásain.

>!
rafaelo0824
J. D. Robb: Halálos ünnep

Rendesen meghozta a karácsonyi hangulatot ez a rész. Tetszett a gyilkosságok módja, bár kicsit zavart, hogy a fülszöveg lelőtte egy fontos dolgot. Peabody és McNab szálát nagyon bírtam, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Eve-nek a sorozatgyilkoson túl más gondjai is akadtak, karácsonyi ajándékokat kellett beszerezni, bírtam, ahogy menet közben megszerzett ezt-azt. Egyre jobb ez a sorozat.

>!
gyuszi64
J. D. Robb: Halálos ünnep

Nem volt rossz, szórakoztató volt, de a későbbi darabok között jóval jobbak is vannak. Egy-két hümmögésem:
– egy-két mellékszál szépen kidolgozott vagy alakulgat (karácsony, Peabody és McNabb),
– tetszett a többször fellépő szerencse-faktor is (végre egy regény, amelyben a gyilkos nem mindenható),
– kicsit szűk, egydimenziós volt a cselekmény (máskor nem zavart ennyire…),
– túl hamar sejthető volt a gyilkos személye.

Egyszer majd ha ráérek (ha-ha) kicsit átgondolom a sorozat 43 + 9 darabját. Végül is már nem sok hiányzik a végéig.

>!
Leobelo P
J. D. Robb: Halálos ünnep

Itt már ismerjük Eve múljtának egy részét, így ez a rész érzelmileg nagyon erős volt. Szerencsére Eve mellett ott van jóban-rosszban Roarke, Feeney, Peabody és most már Ian McNab is. (Ian egy igazi egyéniség, nagyon megkedveltem.) Nem ebben a részben szerepel először, de nekem itt lett kedvenc. Főleg a vége miatt. (meg a többi miatt is. :))
Így június közepén kicsit furcsa volt a karácsonyról olvasni, de mégis jól esett. Imádtam Peabody beszólásait, mikor Eve vásárolt.

>!
Nora42
J. D. Robb: Halálos ünnep

Nagy kedvencem ez a sorozat! Minden van benne amit szeretek! Izgalom, amit kellő humorral old az írónő, és kellő mennyiségű romantikával meg is van fűszerezve! Végig izgultam, és nem találtam el hogy ki a gyilkos. A végén lévő csavar, az betalált. Az olvasási válságomat oldotta, bár így is sok időbe telt elolvasni, de azt hiszem most már talán helyen leszek. Na, de Roarke, istenem! Álmaim pasija, sajna ilyen több nincs! Imádom a könyvet és a pasit is!!!

>!
schalby P
J. D. Robb: Halálos ünnep

Fordulatos néhol vicces néhol nem :) A gyilkost egész végig csak találgattam, és meglepetés lett mégis kicsoda. Továbbra is rajongok a sorozatért :)

>!
kiruu P
J. D. Robb: Halálos ünnep

Aztarohadt. Jézusom Roberts!
Azt hittem,hogy lesz egy kellemes könyv, Roarke és Eve karácsonyáról, de órásit tévedtem. Nagyon durva! Utálom a megerőszakolást, úgyhogy remegve vártam, hogy kapják már el. Egyre puhányabb leszek, mert azon gondolkoztam, hogy mi lenne, hogyha lenne egy gyerek… :D elvetettem az ötletem, amikor Eve munkájához értem
Mivel már a 7. rész írok egy szereplő értékelést… röviden.
Eve: Péladkéép! Csak tisztelni lehet, mert nem semmi amit csinál. Imádom.
Roarke: Nem véletlenül rakok mindig egy szívet a neve mellé. :D Már az első kötetnél feltornázta magát az álompasi listámra, de mostanra már az első helyen áll, de persze nem egyedül. Egyszerűen tökéletes, rajongok érte <3
Peabody: Nagyon bírom a humorát. :D Cuki, jó nyomozó és kell a könyvbe.
McNab: Jaj istenem, a srác! Halálra röhögöm magam, amikor csak a külső jellemzését írja le. Tudtam, hogy P.-be lesz szerelmes és nagyon várom, hogy történjen is közöttük valami.
Dr Mira: Őt is nagyon szeretem. Mostanában egyre jobban érdekel, az ő foglalkozása, úgyhogy még jobb :D
Feeney: Haláli:D Nem lehet nem szereti. Imádom a poénjait.

>!
Shil
J. D. Robb: Halálos ünnep

Újraolvasva is izgalmas, kikapcsolós, krimi.


Népszerű idézetek

>!
gabiica P

A szív, gondolta Eve vezetés közben, egy különös és gyakran agyonhajtott izma az emberi testnek.

>!
Szelén P

Eve beszívta az illatát, határozottan végigsimított a hátán, majd a hajába temette az arcát, és felsóhajtott.
– Hiányoztam – jegyezte meg halkan Roarke.
– Csak ne mozdulj meg pár pillanatig, oké?
– Olyan hosszan állok, amilyen hosszan csak akarod.
(…)
– Szeretlek – és amint kimondta, meglepve tapasztalta, hogy visszanyelt könnyei égetik a torkát. – Ne haragudj, hogy nem mondogatom elég gyakran.

>!
Szelén P

– Helytelen flörtölni a gyanúsítottakkal, Peabody.
– Ő nem is igazi gyanúsított – pillantott vissza Peabody a válla felett. – És olyan aranyos volt.
– Amíg nem ellenőrizzük az alibijét, addig igenis gyanúsított. Ráadásul egy disznó.
– De nagyon kedves disznó. Hadnagy.

>!
Szelén P

– Szét fogom rúgni a segged.
– Rendben – ugrott talpra helyeselve Roarke, és magának is kerített egy köpenyt. – Kiegyensúlyozottabb lesz a küzdelem, mint tegnap este. Itt akarod kezdeni, vagy menjünk le az edzőterembe?
Mielőtt az utolsó szavakat kimondhatta volna, Eve támadott. Alacsonyan. Roarke elfordult, de a mozdulatot már nem tudta befejezni, és hirtelen az ágyon fekve találta magát, a teste fölött a feleségével, akinek a térde finoman, de határozottan aggasztó helyzetben feszült be a lábai közé.
– Ó, ha szabad ilyet mondanom, visszatértél az élők világába, hadnagy.
– Átkozottul igaz. És legszívesebben úgy megrúgnálak, hogy a füleden jönne ki a tököd, okoska.
– Hát, legalább még egyszer, utoljára vegyük őket használatba – vigyorgott Roarke.

>!
Szelén P

– Minden jó, ha a vége jó. De… – harapott bele könnyedén Roarke alsó ajkába, hogy az felkiáltott a meglepetéstől és a fájdalomtól. – De ha még egyszer hagyod, hogy Summerset rám tegye a kezét, miközben nem vagyok magamnál… – állt fel Eve, majd mélyet sóhajtott, és úgy találta, hogy remekül érzi magát. – Álmodban kopaszra foglak borotválni. Éhen halok – jelentette ki hirtelen. – Kérsz valamit reggelire?
Roarke egy pillanatra a gondolataiba merült, és végigsimított hosszú, fekete haján. Szerencsére mindig nagyon éberen aludt.

>!
Szelén P

Eve rácsapott a felvonó hívógombjára, majd elkáromkodta magát.
– A francba. Leállították.
– Akarod, hogy visszakapcsoljam, hadnagy?
– Te csak ne legyél okostojás.
– Ezt igennek veszem – tette zsebre Roarke a kapott fegyvert, és helyette kézbe vett egy apró szerszámkészletet. – Csak egy pillanat – pattintotta fel a kapcsolótábla tetejét, és gyors, ügyes ujjaival átállított néhány kapcsolót.

>!
Alexa48

– Ez nem csokirudacska.
– Egy gyereket is könnyebb megetetni, mint egy nőnek a gondját viselni.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
>!
Alexa48

– Nem értem, hogyhogy nem felejted el még a nevedet is, amikor a férjed így néz rád.
– Ha esetleg megtörténne, majd emlékeztess rá.
Habár kihallotta Eve hangjából a gúnyt, Peabody mégis közelebb lépett.
– Mondd el, milyen!
– Micsoda? – nézett fel Eve, majd amikor észrevette, mennyire izzik a társa tekintete, megborzongott. – Peabody, rengeteg a dolgunk.
– Erről lenne szó? – szakította félbe Peabody. – Vagy nem szerezted meg azt, amiről minden nő álmodik?
Eve szóra nyitotta a száját, majd becsukta anélkül, hogy egy hangot is kinyögött volna. A két irodát összekötő ajtó felé fordult, és észrevette, hogy Roarke becsukta ugyan maga mögött, de a zárat nem fordította rá.
– Ez több annál, mint amit el tudsz képzelni – hallotta önmagát, ahogy kimondja ezeket a szavakat. – Ez mindent megváltoztat, ráadásul véglegesen. Talán soha nem leszel ugyanolyan, mint én, és a lényednek egy része mindig is félni fog attól, hogy mi lesz, ha… De ő mindig melletted fog állni. Neked csak annyit kell tenned, hogy kinyújtod feléje a kezed, és megtalálod.

>!
Alexa48

– Segíthetek, asszonyom? – mérte végig ezüstszemeivel az alakú pult mögött álló nő Eve kopott farmerét és viseltes bakancsát. – Feltételezem, egy Teljes Átalakításra jött. Eve udvariasan elmosolyodott.
– Ezt sértésnek szánta?

>!
Alexa48

– Még valami. Vegyek neked valami karácsonyi ajándékot?
Nadine felvonta a szemöldökét, majd széles mosoly terült szét az arcán.
– Hát persze.
– A fenébe, ettől tartottam.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Nadine Furst

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Holnap
Donn Cortez: CSI: Miami – Ünnepi rémálom
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Amanda Stevens: Örök kísértés
Charlaine Harris: Holtak klubja
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja