Halálos ​üdvösség (Eve Dallas 27.) 27 csillagozás

J. D. Robb: Halálos üdvösség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times bestsellersorozatának legújabb regényében a hagyományos templomi szertartás izgalmas nyomozásba torkollik, amikor Eve Dallas, a NYPSD hadnagya rájön, hogy valaki ciánkálit kevert a miseborba.
Megöltek egy embert, méghozzá úgy, hogy a hitét, az elhivatottságát használták fegyvernek ellene. Azonban a Szt. Cristobalban megmérgezett férfi nem Miguel Flores, hanem egy ismeretlen, aki belebújt Miguel Flores bőrébe, és eljátszotta a szerepét.
Testvérként élt paptársaival a parókián, szolgáltak és pásztorként vezették a nyájat. Mégsem tartozott közéjük. Bűnben halt meg. Nem lett volna szabad elvégeznie a papi teendőket. Hány embert csapott be! Esketett, feladta az utolsó kenetet, keresztelt, gyóntatott.
Boncolás közben felfedezték egy szakszerűen eltávolított tetoválás nyomát, valamint régi, késsel ejtett sebeket, és olyan jeleket, melyek arcplasztikára utalnak. A labornak sikerült a hegek alapján helyreállítania az eredeti tetoválást, mely egy teljes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Gold Book, Debrecen, 2008
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634261193 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas


Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Sára_Jaskó>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Nagyon furfangos volt a gyilkos. Ráadásul mennyi gyilkosságot elkövetett, mint időközben kiderült. Valamiért végig egy Miami helyszínelők szerű rész járt a fejemben olvasás közben, bár nemigazán tudom miért asszociáltam rá. Bár volt egy pap meggyilkolásos rész a sorozatban, lehet az volt az oka.

szilva81>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Remélem még fog a kezembe kerülni ebből a sorozatból, ugyanis nagyon élvezetes krimi történet volt. Érdekes volt a bűnügy, sok csavar derült ki a nyomozás során, frappáns párbeszédek, szimpatikus rendőrpáros és csapat, furfangos gonosztevők, akiknek a rács mögött van a helye.. vagy a halottasházban.

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Továbbra is kedvelem Eve és Roarke párosát. Annyira össze tudnak dolgozni. Imádom, ahogy Roarke a felesége körül van. A történet nagyszerű volt. Hihetetlen az a logika, ahogy Eve eljut a megoldáshoz, szeretem követni a lépéseket, ahogy dolgozik. A csapata is nagyszerű. Tetszett, ahogy a valláshoz hozzáállt. Egy-két mondatát, mintha én mondtam volna.

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Egy kicsit kiestem ebből a világból, nehéz volt visszarázódni, és őszintén, az ügy sem volt olyan érdekes. Kicsit időhúzásnak éreztem a dolgokat, ráadásul mennyit beszéltek a lánybúcsúról, és még csak nem is szerepel a kötetben. Eve és Roarke még mindig nagy kedvencek, a táskás jeleneten nagyon nevettem, Peabody és McNab is ugyanolyan cukik, mint idáig, csak tényleg maga az ügy nem fogott meg annyira.

Leobelo P>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Ez is egy érdekes eset volt. Eve szerzett egy újabb barátot Chale személyében, és ő is beillik a hadnagy kicsit furcsa, de szeretetreméltó, fogadott családjába.
Tetszett ez a rész is, jöhet a következő! (•‿•)

kiruu P>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Úgy látszik a vallások összefogtak ellenem. Töri órán, rajzból, otthon, plusz még a könyvben is..
Ettől függetlenül ez is jó rész volt, de lassan haladt előre. Viszont Roarke mindenért kárpótol.

Bagneso>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Ezúttal a szokottnál is csavarosabb bűntényt kellett kibogoznia Dallasnak és csapatának, de mint ahogy az lenni szokott, megint sikerült nekik fel- és kideríteni minden turpisságot! :) Néha már majdnem elvesztettem a fonalat, de szerencsére mindig időben letisztultak a dolgok, így nincs is okom panaszra, mert egy szórakoztató és csavaros krimit olvashattam, amolyan igazi Robb-félét! Bár azt is meg kell hagyni, hogy Roarke-ból kicsivel többet is adagolhatott volna az írónő, na de majd a következő részben! :)

gabiica P>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Nagyon tetszett, noha úgy tűnt, mintha túl gyorsan peregnének az események, pedig nagyobb szünetet is tartottam az olvasásban. Lehet ez az oka, lehet, ezt érezném akkor is, ha szünet nélkül olvasom. De tetszett!

Maszatostappancs>!
J. D. Robb: Halálos üdvösség

Hát ez a szokottnál hosszabb ideig tartott, mert folyton elcsábultam:-) Ebből adódóan az eleje egy kicsit lassabb és nem fogott meg annyira, de utána begyorsulnak az események és megint kellemesen feszült a végkifejlet. Jöhet a következő:-)


Népszerű idézetek

kiruu P>!

– Ennyire ki akarod próbálni, milyen érzés, amikor a bakancsom olyan mélyen fúródik a fenekdbe, hogy csiklandozza a manduládat?

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnie >!

[Eve] – Ki töltötte tele a kelyhet borral, és ki rakta ki a… – hogy a fenébe nevezze? Süteménynek? Rágcsálnivalónak?
– Az ostyát – segítette ki Lopez.
[…]
[Eve] Csomagold be a serleget és a sütit.

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
MFKata>!

[Eve] Megfordult és egyenesen átsétált a Szt. Cristobal holomodelljén.
– Jézus!
– Úgy hallottam, gyakran megfordult odabent.
– Ez még húsz perc sem volt. Hogy csináltad?
– Időnként én is meglepődöm, milyen ügyes vagyok.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Jucko84 P>!

– Szembeszálltál az anyaszentegyházzal?
Eve összevonta a szemöldökét.
– Miért anya? – és amikor Roarke mosolyogva félrehajtotta a fejét, megvetően elvigyorodott. – Nem arra gondoltam. Miért anyaszentegyháznak hívják, ha az összes pap férfi?

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Kresley Cole: Vámpírbosszú
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Rob Thurman: Éjvilág
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lauren Oliver: Káosz
Alexandra Bracken: Világok utazói
Richelle Mead: Vérvonalak