Halálos ​testvériség (Eve Dallas 42.) 24 csillagozás

J. D. Robb: Halálos testvériség

IGAZSÁG SZOLGÁLTATOTT

Edward Mira befolyásos ember, akinek sok az ellensége. Ám amikor a hajdani szenátort erőszakkal elrabolják, Eve Dallas hadnagy azt gyanítja, hogy inkább személyes, mintsem politikai indíték áll az ügy hátterében. Valaki igazságot keres; minél véresebbet, annál jobb.

Edward unokaöccse, Dennis is megsérül az emberrablás folyamán – amitől az ügy hirtelen nagyon is személyessé válik Eve és a férje, Roarke számára. Dennis ugyanis jó barátjuknak, a NYPSD legjobb profilozójának, Charlotte Mirának a férje.

Sötét titkok tárulnak fel, ahogy Eve egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, melyek akár egy családot is képesek szétszakítani. Edward Mira magas rangú barátokkal büszkélkedhetett – akik szemmel láthatóan mindannyian titkolnak valamit. A nyomozás hirtelen döbbenetes fordulatot vesz, és Eve rájön, hogy nem minden áldozat ártatlan, sőt néhány kötelék nem barátságban, hanem vérben kovácsolódott.

Eredeti mű: J. D. Robb: Brotherhood in Death

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Gold Book, Debrecen, 2016
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634264231 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Eve Dallas · Roarke · Dr. Charlotte Mira

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Újabb nehezen feldolgozható történetet olvashattam. Tényleg megszoktam már, hogy Eve Dallas nem dolgozik egyszerű esetekkel, de ez, és az előző kötet tényleg kemény volt.
Soha nem értettem, hogy képesek emberek arra, amit itt megtettek. Felnőtt férfiak használnak ki nőket, a saját önös érdekükben, az élvezetük érdekében… feldolgozhatatlan, beteg és undorító.
Örültem, hogy Evenek sikerült ismételten igazságot szolgáltatnia. spoiler

>!
Navi P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Roarke, szerelmem:) Imádom ezt a férfit. Direkt férfit írtam és nem pasit. Számomra ő a nagybetűs FÉRFI a könyvekben. És Mr. Mira. Ahogy meghallgatta Eve-et, s támogatta …
Megint egy történet, ahol néhány gazdag, magát mindenek felett álló ficsúr úgy gondolja, hogy ők bármit megtehetnek. A végén a magyarázat arra, hogy miért tették .. Legszívesebben visszavittem volna a pincébe.

>!
anesz P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Az aktuális téma, amit körüljárnak: a bosszú és az igazságszolgáltatás határvonala. Mi van, ha jogosnak tűnik a gyilkosság? Ha a gyilkosok maguk is áldozatok, és az áldozatok maguk is a legsötétebb gazemberek? A jog hézagai a gazdagokat és a befolyásosokat védi csak?
Egyszóval nehéz és sötét témákat boncolgat Nora Roberts szokás szerint. Viszont Mr. Mira egy tündéri ember, az embernek muszáj beleszeretnie egy kicsit. No és amilyen forró csokoládét készít! Egyetértettem Peabody-val, én is szívesen elkortyolgattam volna! :-))

>!
schalby P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Nagyon jó kis rész volt. Bár mostanában kicsit kevesebb az erőszakos végkifejlet, nics lövöldözés, stb de ettől függetlenül jó. Ilyen nyugis akciókkal nyugodtan lehetne már gyerek is a képben de ez csak az én vágyálmom :) Alig várom a következő részt.

>!
krisztin1 P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Nehezen találok szavakat. Mint minden rész, ez is nagyon izgalmas, és most is nehezen tudtam csak félretenni, szerencse, hogy hétvégén kezdtem bele.
Ugyanakkor szerintem talán nem volt még olyan, ahol a spoiler
spoiler
Roarke-t csak imádni lehet, méltó társa Eve-nek.
spoiler
Dennis Mira egy tüneményes ember, csak szeretni lehet:)

>!
ViraMors P
J. D. Robb: Halálos testvériség

Lehet, hogy nem az volt a legjobb ötletem, hogy alig 2,5 hónappal az angol változat után nekiültem magyarul. De hát ez a saját meggondolatlanságom, nem a könyv hibája. Mert amúgy ez egy kifejezetten jó kötet. Maga az eset nem túl eredeti, viszont a nyomozás tetszett. Rengeteg az érdekesség és az újdonság személyes vonalon, egyrészt a közelebbi ismeretség a Mira családdal, másrészt újabb előrelépés Eve és Roarke kapcsolatában. Nagyon szeretem, hogy túl a negyvenedik köteten még mindig tudnak fejlődni :)

>!
Kathreen
J. D. Robb: Halálos testvériség

Sose egyszerű a nyomozás, de mikor olyanokért áll ki Eve és a csapata, akik szintén megérdemelnék a börtönt, még nehezebb.
Hozza továbbra is a megismert szintet, még mindig imádom ezt a sorozatot.

>!
Vivinnie 
J. D. Robb: Halálos testvériség

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, egészen pontosan a kedvencem, úgyhogy biztos elfogult is vagyok vele kapcsolatban. :-D „Kegyetlenül” jó rész ez is. Eve még mindig a kedvenc szereplőm (és persze a többieket is nagyon szeretem).
Alig várom a következő részt, de hjajh hol van még 2017. májusa… ;-)

>!
Kiera
J. D. Robb: Halálos testvériség

Nekem maga az esett miatt egy kicsit csalódás volt, mert mintha nem is olyan régen mintha lett volna egy ehhez hasonló esett. De olyan szempontból tényleg jó volt, hogy Roarke és Eve kapcsolata kiállt egy újabb csapást és megismertük Miráékat. Szóval jó volt :)

>!
Dianka
J. D. Robb: Halálos testvériség

Kevésbé tetszett, mint az előző egypár kötet, kb. a feléig elég vontatottnak éreztem és arra számítottam Mira bácsi több, fontosabb szerepet kap (nagyon bírom a kisöreget). Eve kiváló nyomozó, de itt csak az intuíciói alapján találta meg az elkövetőket ez nekem nagyon „sántított”, olyan hasra ütés szerű volt. Ahogy halad a nyomozás fény derül a Testvériség sötét, mocskos, gátlástalan, aberrált üzelmeire, Eve-ben előtörtnek az érzelmek, ami nagyon ritka nála. Kitárulkozott a barátainak, ismét előbukkant a fájó múltja felszakítva a sebeket. Őszintén mondom egyáltalán nem sajnáltam a vén p*csöket, hogy kinyiffantak, egy csomó fiatal nőt megnyomorítottak, öngyilkosságba hajszoltak, vagy lecsúsztak, mert nem bírták feldolgozni az ellenük elkövetett rémtetteket. Összességében jó volt, Eve megmutatta egy kicsit az érzelmes, „gyenge” oldalát is, ami kifejezetten tetszett.


Népszerű idézetek

>!
kiruu

– Nem csináltam semmit.
– Te voltál a sátán szószólója.
– Az ördög ügyvédje.
– Az ugyanaz.

>!
krisztin1 P

– A szerelem sebezhetővé teszi az embert.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
>!
krisztin1 P

– Az emberek sokszor visszavágnak, ha bántják őket.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
>!
Vivinnie 

[Ajtónálló] – Nézze, nézze, mindenben támogatom az egyenruhás fiúkat… és természetesen a lányokat is, de nem hagyhatom, hogy ilyen tragacsok parkoljanak az épület előtt.
[Eve] – Ne a címe alapján ítélje meg a könyvet.
[Ajtónálló] – Micsoda?
[Roarke] – Borító – segítette ki Roarke. – A borítója alapján kedvesem.
[Eve] – Mindegy. Attól még igaz… (…).

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · New York · Roarke
>!
kiruu

– Ne a címe alapján ítélje meg a könyvet.
– Micsoda?
– Borító – segítette ki Roarke. – A borítója alapján kedvesem.
– Mindegy. Attól még igaz…

>!
kiruu

[Dennis] – Mondjuk, a fejem, az fáj egy kicsit.
[Mira] – Miután hazaértünk, alaposan megvizsgállak, és ha…
Dennis megfordult, felvonta a szemöldökét, és úgy vigyorgott, hogy Eve-nek vissza kellett fojtania zavart kuncogását.
[Mira] – Dennis – sóhajtott fel Mira, miközben két tenyere közé fogta a férje arcát, és olyan gyöngéden csókolta meg, hogy Eve szégyenlősen elfordult.

>!
kiruu

– Aha, rohadtul úgy érzem, nekem így jön le a dolog. Bizonyítani viszont már teljesen más saláta.
– Káposzta, de ne is törődj vele.

>!
krisztin1 P

– Az embernek emlékeznie kell, különben nem élhet teljes életet.

378. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Charlotte Mira
>!
krisztin1 P

– Szörnyetegek bárhol élhetnek – mondta Roarke. – Ezt mindketten tudjuk. Nem az idő vagy a hely dönti el, hanem az ember.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
>!
kiruu

[Whitney] – Nem nevezhető megfontolt vagy profi viselkedésnek közölni egy volt szenátor feleségével, hogy csókolja meg a seggét.
[Eve] – Nem, uram. Elnézést kérek a kellemetlenségért, amit magának és a testületnek okoztam a helytelen viselkedésemmel.
[Whitney] – A feleségem azt mondta neki, hogy dugja fel magának.
[Eve] – Elnézést, micsoda?


A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
Estelle Brightmore: 13. napon
Blake Crouch: Sötét anyag
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Cornelie C. G.: Teremtő erő
Vavyan Fable: A Hold forró jegén
Darynda Jones: Első sírhant