Halálos ​rögeszme (Eve Dallas 40.) 40 csillagozás

J. D. Robb: Halálos rögeszme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fagyos téli reggel New Yorkban. A luxuslakás hatalmas ágyán egy nő teste fekszik kiterítve. A gyilkos vastag fekete filctollal üzenetet írt a falra:
EVE DALLAS SZÁMÁRA HATALMAS CSODÁLATTAL ÉS MEGÉRTÉSSEL

Eve Dallas hozzászokott már a nem kívánt érdeklődéshez. Kiemelt ügyei és Roarke-kal, a multimilliomos üzletemberrel kötött házassága miatt gyakran került reflektorfénybe, és megtanulta, hogyan kezelje a nyilvánosságot és a médiát. Most viszont egy páratlan és halálos rögeszme tárgyává vált. Akadt egy „csodálója”, akinek folyamatosan ő jár a fejében. Aki meggyőzte magát, hogy különleges kötelék kapcsolja őket össze. Aki azt tervezi, hogy miatta gyilkol – újra és újra…

Mivel az idő ellene dolgozik, Eve kényes – és veszélyes – lélektani táncba kezd. A gyilkos kétségbeesetten vágyik az elismerésére, ám sohasem kaphatja meg. Miután ez számára is világossá válik, Eve-nek veszélybe kerül az élete, valamint mindazoké, akiket a legjobban szeret.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Gold Book, Debrecen, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634263616

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas · Delia Peabody · Ryan Feeney · Bella Eve · dr. Li Morris · Mavis Freestone


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Rég olvastam már Eve Dallas történetet, jó volt újra visszacsöppenni ebbe a világba.
Néha még mindig ki tudok akadni azon, ahogyan az öltözékeket dolgozza ki az írónő, a képzeletem túlságosan is valóságosan jeleníti meg ezeket a „csodákat” :D No de mindegy, ez csak az én rigolyám.
Érdekes történet volt, főleg abból a szempontból, hogy sokáig még csak sejteni sem lehetett, ki lehet a gyilkos, és ténylegesen tudni a végéig egyáltalán nem.
Meglepő fordulat volt, hogy spoiler

Navi P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Oly régen olvastam utoljára Dallas-ról és Roarke-ról, s most olyan jól esett :)
Szeretem őket, ahogy kiállnak egymásért, ahogy jobb emberré teszik a másikat :)
Nem volt semmi nagy csavar, szépen le van vezetve minden, örülök, hogy csak 2 hulla van :) Az elkövető a maga által elképzelt világban él, de amellett képes dolgozni. Ez az engem-nem-szeret-senki tipikus esete. Lehet, hogy ha a baleset után szakorvos kezére kerül, akkor ez mind elkerülhető, de ezen már kár agyalni. A fél csillag levonás azért van, mert kevés volt Roarke :) Többet akarok belőle :)

Bagneso>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

A sorozat 40. részében ismét kicsit személyesebbre vette a hangvételt az írónő, hiszen ezúttal Eve egy őrült rajongóval találja szemben magát, vagyis ő maga a rögeszméje tárgya, a gyilkosságok kiváltó alanya, melyek után kénytelen nyomozni. És mivel ő áll a bűntények középpontjában, kicsit bensőségesebb a cselekmény is, ami nekem nagyon tetszett, mert így többet kaptam Roarkból és a többiekből is. A nyomozás önmagában nem szólt akkorát, de azért ötletes és izgalmas volt, az utolsó pár oldalon pedig benn volt az a bizonyos zabszem is. Továbbá ez a kötet ismét bebizonyította, hogy ez a gárda egy nagy család, akiket nagyon lehet szeretni, akiken jókat lehet derülni, akikért igazán lehet izgulni, akik miatt az ember mindig újabb és újabb részt akar elolvasni ebből a hosszú, végtelennek tűnő sorozatból. És hát ezért nem is lehet megunni! :)

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Izgalmas, pörgős. Végig aggódtam a történetet, nehogy valakinek baja legyen. Eszelős volt. Nagyon kevés nyomon tudtak csak elindulni, de szerencsére a végére összeálltak a tények. A végén szinte én is úgy rettegtem, mint Roarke. Imádtam azokat a részeket, ahol együtt vannak Eve-vel. Olvadok olyankor ezerrel. :-) Bella baba nagyon édes. Imádom, ahogy a frászt tudja hozni Eve-re. Az erős, bátor nyomozót egy kisbaba simán legyőz. :-) Félelmetes, hogy a rajongás milyen eszelős, barmokat tud létrehozni.

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Megint nagyon jó rész volt így a 40. kötet ellenére is. Tetszett az ügy, és az Eve-nek címzett levelek. Izgalmas volt a nyomozás, megint volt Jamie és Bella, Roarke-ot még mindig imádom. A vége letehetetlenre sikeredett, az írónő elérte, hogy mindenkiért lehessen aggódni. Jöhet a folytatás.

krisztin1>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

A sorozatbol az ehhez hasonlo reszek a kedvenceim. Amikor maguk a föhösök kerülnek veszelybe. Az utobbi reszekben sajnos ez kevesbe fordult elö.
Vegig lehetett izgulni, hogy ki is a gyilkos.
A vege pedig nagyon izgalmas volt, amikor szembe talalkozott Eve a gyilkossal.

ViraMors P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Az utóbbi pár évben szerintem ez volt a legjobb kötete a sorozatnak.
Azzal, hogy a gyilkos Eve (egyértelműen) elmebeteg rajongója, egészen más jellegű volt a személyes kötődése a nyomozáshoz, mint általában. Egyszerre volt ő a nyomozó, a (mondvacsinált) indíték, eleinte lehetséges, később pedig valós célpont. Ráadásul a gyilkos egy nagyon beteg, Feeney-t idézve elcseszett kapcsolatot képzel kettőjük közé, ami még sokkal veszélyesebbé teszi a sorozat „átlag” gyilkosaihoz képest. (Nincs olyan, hogy átlag gyilkos, de ez csak magánvélemény.)
Kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy a gyilkost valahol a „közelben” kell keresni. Valakit, akit Eve (és az olvasó) is rendszeresen lát, de egyszerűen átsiklik fölötte. A feszültség szinte tapintható volt egész végig. Ismerjük? Nem ismerjük? Talán többször is felbukkant már az előző kötetekben? Ráadásul hosszú ideje először valóban aggódtam a főbb karakterekért, évek óta először reális veszélynek éreztem, hogy valakinek komolyan baja eshet, akár meg is halhat. Hirtelen nagyon élesen ráébredtem, hogy mennyi nagyon jó karakter van ebben a sorozatban, és én mennyire szeretem a többséget.
5/5 csillag. Egyértelműen.

Vivinnied>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Az írónő megint nem okozott csalódást, nagyon jó ez a része is a sorozatnak! :-D Erre is jár a maximális csillag. ;-) Csak ajánlani tudom! :-D Már alig várom a következő részt. :-D

MÁSODIK OLVASÁS:

Huh, te jó ég, ez izgalmas volt, legfőképp a vége…
Nagy hirtelen ki is ment minden gondolat a fejemből, amit írni akartam a történet kapcsán. ;-) Oh, nah, ilyet is ritkán vált ki belőlem egy történet. De talán ez is elmond valamit róla. ;-)
Szép lassan azért kezd előjönni. Szóval igazán érdekes, izgalmas rész volt „köszönhetően” a megtébolyodott gyilkosnak. Akit spoiler kellett keresni, amire hamar rájöttek Eve-ék.
Vicces és egyben megható is volt, hogy mennyire aggódtak a többiek Eve-ért. Elsősorban itt Mira és Feeney „leülni parancsára” gondolok. :-) Jó érzés olvasni, hogy Peabody is mennyit fejlődik a részek alatt.
Roarke-ot is nagyon szeretem, még jobban is, mint az első olvasások során, viszont azt most kifejezetten díjjaztam, hogy nem „ragadt, vagy, hogy szebben fejezzem ki magam, nem ragaszkodott” annyira Eve-re a nyomozás során. Az utóbbi részekben már-már soknak éreztem, annak ellenére, hogy tényleg nagyon szeretem őt, igaz álomférfi. :-))) Pedig én nagyon ritkán mondok ilyet… ;-D
Aztán az már nem volt annyira vicces, ahogy jöttek a gyilkos spoiler. Szegény Nadine, szegény gyilkossági csoport… A legdurvább pedig, hogy a gyilkos spoiler tetthelyeire. :-O
A végespoiler pedig leírhatatlanul izgalmas, érzelmes és letehetetlen volt.
De jöjjön hát a következő nagyszerű rész. :-)

anesz P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Nagyon tetszett. Egyik ismerősöm szerint már nagyon sematikusak a részek. Szerintem nem. Különben is, nekem nagy kedvenceim a szereplők, így mindig örülök, ha újra „meglátogathatom őket” az újabb részeknél. Bella egy tünemény a bizsu rajongásával. Már régen szerepelt Jamie, pedig ő is egy érdekes karakter. Nagyon jó volt viszontlátni.
A nyomozás is izgalmas, a vége pedig…! Roarke egyértelműen az álompasi… :-)))

Leobelo P>!
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Mindig elcsodálkozom, hogy hogyan képes valaki ilyen bűnügyeket kitalálni, aztán elolvasom az aktuális híreket a világból, és már tudom a választ a kérdésemre. J. D. Robb történetei, a sci-fi elemektől eltekintve bármikor bekerülhetnek a hírekbe, mert tényleg ilyen a világ.
Ebben a részben a család, a barátok kerültek előtérbe, és Eve most jött rá, hogy amióta beengedte az életébe Roarke-t, azóta mennyi barátot talált. A gyilkossági gyoportról, a családjáról nem is beszélve. Annyira tetszik, higy az utóbbi pár részben ők is többet voltak jelen, jobban megiertük őket.
A gyilkos pedig… Tetszett, hogy volt egy-két bekezdés az ő szemszögéből is, így jobban meg lehetett érteni az indítékait.


Népszerű idézetek

Jucko84 P>!

– Programozok magunknak egy spenótturmixot.
– Inkább kihagyom, és bármit megteszek, hogy ez életem végéig így maradjon.
– Pedig pontosan erre van szükséged – erősködött Feeney, miközben a gombokat nyomogatta. Majd kézbe vette a két bögre kávét.
– Nem tűnik spenótnak – szimatolt bele Eve. – Olyan az illata, mint a kávénak. Mint az igazi kávénak. Roarke kávéjának.
– Vannak kapcsolataim. Csak a menübe vettem fel spenótturmixként. A srácok akkor sem érnének hozzá, ha az életük függne tőle. A közelébe sem mennek annak, amiben nincs koffein vagy cukor.

56. oldal, Negyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke · Ryan Feeney
Vivinnied>!

– Akkor jobb, ha megfékezzük – dolgozott precízen Roarke, miközben higgadtsággal igyekezett palástolni páni félelmét. – Nem ma fogom elveszíteni a feleségem. Kérek ide még egy kis fényt.
– Nem rohanhatjuk le – tette Roarke karjára a kezét Feeney.

369. oldal, Huszonharmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Roarke · Ryan Feeney
krisztin1>!

– […] Ha az ember szívességet tesz valakinek és komolyan is gondolja, nem vár érte elismerést.

37. oldal, Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnied>!

– […] Tisztában vagyok vele, hogy Peabodyval nem veszitek ezt olyan szigorúan, de annak ellenére, hogy nem helyeslem, amikor egy rendőrtiszt szexuális viszonyt kezd a beosztottjával, el tudom fordítani a fejem.
– Micsoda? – tátogott Peabody.
– Ne aggódj, nem pályázom a… mozgatórudóidra, hogy finoman fogalmazzak. Ez nem érdekel. Sohasem leszünk együtt hármasban.
– A francba, pedig számítottam rá. Még ruhát is vettem az alkalomra.
– Peabody – szólt rá higgadtan a társára Eve, pedig csaknem megfulladt a visszafojtott nevetéstől. – Tegyük félre a szexet.

246. oldal, Tizenötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
6 hozzászólás
Vivinnied>!

A dolgok pedig változnak, emlékeztette önmagát. Nem számít, milyen erősen próbaljuk útját állni a változásnak.

351. oldal, Huszonkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnied>!

– Rettenetesen megrémültem. Általában nincs annyi időm, hogy féljek… utána persze megijedek, de az események sűrűjében nem szoktam félni. Most viszont erre is rengeteg időm maradt. Az összes emberem ott volt, Roarke. Nagyon megijedtem.

377. oldal, Huszonharmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnied>!

Bella mosolyogva – mi több, alamuszi mosollyal – a szájába kapta a gyémántot.
Eve agya egyszerűen megállt.
– Jézus Krisztus! Jézus Krisztus!
Bella rámosolygott, rózsás ajkai feszültek, mint a dob.
– Hagyd abba! Ne csináld! Azt nem eheted meg. Nyisd ki a szád. Komolyan mondom – kezdett pánikba esni Eve. Gerince mentén csorgott a verejték, mint egy keskeny, jeges patak.
– Eddig még senkiről sem hallottam, aki azért nem érte meg az első születésnapját, mert megfulladt egy gyémánttól. Franc, franc, franc! Köpd ki!
Kétségbeesésében az is megfordult a fejében, hogy fejjel lefelé lógatva fogja ráni a gyereket, helyette azonban inkább megismételte:
– Köpd ki. Kérlek.
Bella kiköpte, majd tökéletesen érthetően kijelentette:
– Szar! – tottyant a fenekére, és boldogan kacagott a betáncoló Mavis láttán. – Mama! Szar!
Mavis összevont szemöldökkel pillantott Eve-re.
– Nem az én hibám – Jézus úristen, gondolta Eve, alig kapok levegőt. – Meg akarta enni – mutatta a nyálas gyémántot. – Miért hagytok vele egyedül?

274. oldal, Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Bella Eve · Eve Dallas · Mavis Freestone
Jucko84 P>!

– Miért ilyen zajosak mindig a kölykök?
– Mert még nem tudnak beszélni – világosította fel Peabody. – Kizárólag sírással tudják kifejezni, ha fáj valamijük, ha éhesek vagy egyszerűen nem tetszik nekik valami.
– Nekem úgy tűnik, nagyrészt elégedetlenek.

115. oldal, Hetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
krisztin1>!

– […] Az emberek mindig kifogásokat gyártanak, hogy igazolják önmaguknak, miért vetemedtek gyilkosságra.

155. oldal, Tizedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
krisztin1>!

Egyik eset sem csak egy újabb ügy.

32. oldal, Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Blake Crouch: Sötét anyag
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Darynda Jones: Első sírhant
John Scalzi: Bezárt elmék
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Mur Lafferty: Hat ébredés