Halálos ​rögeszme (Eve Dallas 40.) 32 csillagozás

J. D. Robb: Halálos rögeszme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fagyos téli reggel New Yorkban. A luxuslakás hatalmas ágyán egy nő teste fekszik kiterítve. A gyilkos vastag fekete filctollal üzenetet írt a falra:
EVE DALLAS SZÁMÁRA HATALMAS CSODÁLATTAL ÉS MEGÉRTÉSSEL

Eve Dallas hozzászokott már a nem kívánt érdeklődéshez. Kiemelt ügyei és Roarke-kal, a multimilliomos üzletemberrel kötött házassága miatt gyakran került reflektorfénybe, és megtanulta, hogyan kezelje a nyilvánosságot és a médiát. Most viszont egy páratlan és halálos rögeszme tárgyává vált. Akadt egy „csodálója”, akinek folyamatosan ő jár a fejében. Aki meggyőzte magát, hogy különleges kötelék kapcsolja őket össze. Aki azt tervezi, hogy miatta gyilkol – újra és újra…

Mivel az idő ellene dolgozik, Eve kényes – és veszélyes – lélektani táncba kezd. A gyilkos kétségbeesetten vágyik az elismerésére, ám sohasem kaphatja meg. Miután ez számára is világossá válik, Eve-nek veszélybe kerül az élete, valamint mindazoké, akiket a legjobban szeret.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Gold Book, Debrecen, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634263616

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Eve Dallas · Delia Peabody · Ryan Feeney


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Rég olvastam már Eve Dallas történetet, jó volt újra visszacsöppenni ebbe a világba.
Néha még mindig ki tudok akadni azon, ahogyan az öltözékeket dolgozza ki az írónő, a képzeletem túlságosan is valóságosan jeleníti meg ezeket a „csodákat” :D No de mindegy, ez csak az én rigolyám.
Érdekes történet volt, főleg abból a szempontból, hogy sokáig még csak sejteni sem lehetett, ki lehet a gyilkos, és ténylegesen tudni a végéig egyáltalán nem.
Meglepő fordulat volt, hogy spoiler

>!
Navi P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Oly régen olvastam utoljára Dallas-ról és Roarke-ról, s most olyan jól esett :)
Szeretem őket, ahogy kiállnak egymásért, ahogy jobb emberré teszik a másikat :)
Nem volt semmi nagy csavar, szépen le van vezetve minden, örülök, hogy csak 2 hulla van :) Az elkövető a maga által elképzelt világban él, de amellett képes dolgozni. Ez az engem-nem-szeret-senki tipikus esete. Lehet, hogy ha a baleset után szakorvos kezére kerül, akkor ez mind elkerülhető, de ezen már kár agyalni. A fél csillag levonás azért van, mert kevés volt Roarke :) Többet akarok belőle :)

>!
Paulina_Sándorné P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Izgalmas, pörgős. Végig aggódtam a történetet, nehogy valakinek baja legyen. Eszelős volt. Nagyon kevés nyomon tudtak csak elindulni, de szerencsére a végére összeálltak a tények. A végén szinte én is úgy rettegtem, mint Roarke. Imádtam azokat a részeket, ahol együtt vannak Eve-vel. Olvadok olyankor ezerrel. :-) Bella baba nagyon édes. Imádom, ahogy a frászt tudja hozni Eve-re. Az erős, bátor nyomozót egy kisbaba simán legyőz. :-) Félelmetes, hogy a rajongás milyen eszelős, barmokat tud létrehozni.

>!
krisztin1 
J. D. Robb: Halálos rögeszme

A sorozatbol az ehhez hasonlo reszek a kedvenceim. Amikor maguk a föhösök kerülnek veszelybe. Az utobbi reszekben sajnos ez kevesbe fordult elö.
Vegig lehetett izgulni, hogy ki is a gyilkos.
A vege pedig nagyon izgalmas volt, amikor szembe talalkozott Eve a gyilkossal.

>!
Vivinnie 
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Az írónő megint nem okozott csalódást, nagyon jó ez a része is a sorozatnak! :-D Erre is jár a maximális csillag. ;-) Csak ajánlani tudom! :-D Már alig várom a következő részt. :-D

>!
ViraMors P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Az utóbbi pár évben szerintem ez volt a legjobb kötete a sorozatnak.
Azzal, hogy a gyilkos Eve (egyértelműen) elmebeteg rajongója, egészen más jellegű volt a személyes kötődése a nyomozáshoz, mint általában. Egyszerre volt ő a nyomozó, a (mondvacsinált) indíték, eleinte lehetséges, később pedig valós célpont. Ráadásul a gyilkos egy nagyon beteg, Feeney-t idézve elcseszett kapcsolatot képzel kettőjük közé, ami még sokkal veszélyesebbé teszi a sorozat „átlag” gyilkosaihoz képest. (Nincs olyan, hogy átlag gyilkos, de ez csak magánvélemény.)
Kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy a gyilkost valahol a „közelben” kell keresni. Valakit, akit Eve (és az olvasó) is rendszeresen lát, de egyszerűen átsiklik fölötte. A feszültség szinte tapintható volt egész végig. Ismerjük? Nem ismerjük? Talán többször is felbukkant már az előző kötetekben? Ráadásul hosszú ideje először valóban aggódtam a főbb karakterekért, évek óta először reális veszélynek éreztem, hogy valakinek komolyan baja eshet, akár meg is halhat. Hirtelen nagyon élesen ráébredtem, hogy mennyi nagyon jó karakter van ebben a sorozatban, és én mennyire szeretem a többséget.
5/5 csillag. Egyértelműen.

>!
anesz P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Nagyon tetszett. Egyik ismerősöm szerint már nagyon sematikusak a részek. Szerintem nem. Különben is, nekem nagy kedvenceim a szereplők, így mindig örülök, ha újra „meglátogathatom őket” az újabb részeknél. Bella egy tünemény a bizsu rajongásával. Már régen szerepelt Jamie, pedig ő is egy érdekes karakter. Nagyon jó volt viszontlátni.
A nyomozás is izgalmas, a vége pedig…! Roarke egyértelműen az álompasi… :-)))

>!
Dianka 
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Hát ez most nagyon jól esett, nagyon tetszett, hogy Eve nem csak nyomozóként volt jelen a könyvben, hanem mint lehetséges áldozat is és maga a személye is kötődött a gyilkoshoz és az áldozatokhoz egyaránt. Nagyon izgalmas volt maga a nyomozás, de most komolyan izgultam, hogy ki lesz a következő áldozat, Dallas melyik szerettét, barátját szemeli ki a gyilkos és örülök, hogy spoiler megúszta viszonylag kisebb sérülésekkel. Külön tetszett, hogy a korábbi kötetek és felelevenedtek és egy-egy régebbi karakter is feltűnt. Nem sűrűn fordul elő, hogy nevetni lehetne a történeten, de most volt egy-két viccesnek mondható szituáció az Eve fanok kihallgatása során. Egyszóval nagyon jó rész volt, megérdemli a maximális 5 csillagot.

>!
bbedyy
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Ez nagyon izgalmasra sikerült. Eve most szembesült csak vele mennyi barátra tett szert mióta hajlandó beengedni az ebereket az életébe. {Én nem jöttem rá ki lehet a gyilkos, bár azt sejtettem, hogy nem a közvetlen környezetében kell keresni.} Peabody és McNab párosát imádom annyira cukik.Summerset és Eve a végére egészen megkedvelik egymást csak soha se fogják kimutatni. :D Roarke pedig még mindig egy külön fogalom, édes és törődő, erős és jóképű. Nyami.

>!
schalby P
J. D. Robb: Halálos rögeszme

Érdekes rész volt, nagyon jóra sikeredett. Izgalmas fordulatos és sokáig tényleg homály volt ki a tettes. Várom a következő részét.


Népszerű idézetek

>!
Jucko84 P

– Programozok magunknak egy spenótturmixot.
– Inkább kihagyom, és bármit megteszek, hogy ez életem végéig így maradjon.
– Pedig pontosan erre van szükséged – erősködött Feeney, miközben a gombokat nyomogatta. Majd kézbe vette a két bögre kávét.
– Nem tűnik spenótnak – szimatolt bele Eve. – Olyan az illata, mint a kávénak. Mint az igazi kávénak. Roarke kávéjának.
– Vannak kapcsolataim. Csak a menübe vettem fel spenótturmixként. A srácok akkor sem érnének hozzá, ha az életük függne tőle. A közelébe sem mennek annak, amiben nincs koffein vagy cukor.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Ryan Feeney
>!
krisztin1 

– (…) Ha az ember szívességet tesz valakinek és komolyan is gondolja, nem vár érte elismerést.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
>!
Jucko84 P

– Miért ilyen zajosak mindig a kölykök?
– Mert még nem tudnak beszélni – világosította fel Peabody. – Kizárólag sírással tudják kifejezni, ha fáj valamijük, ha éhesek vagy egyszerűen nem tetszik nekik valami.
– Nekem úgy tűnik, nagyrészt elégedetlenek.

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
>!
krisztin1 

– (…) Az emberek mindig kifogásokat gyártanak, hogy igazolják önmaguknak, miért vetemedtek gyilkosságra.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
>!
ViraMors P

Az őrülteket nem véletlenül nevezik őrülteknek.

51. oldal

>!
krisztin1 

Egyik eset sem csak egy újabb ügy.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Blake Crouch: Sötét anyag
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Darynda Jones: Első sírhant
John Scalzi: Bezárt elmék
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Mur Lafferty: Hat ébredés