Halálos ​kapcsolatok (Eve Dallas 48.) 21 csillagozás

J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Tragikus balesetnek látszik, amikor egy gyógyulófélben lévő drogost, Lyle Pickeringet holtan találnak, mert túladagolta magát. Csakhogy a nővére, Rochelle, és Eve Dallas hadnagy okosabbak annál, hogy higgyenek a látszatnak. Lyle-t meggyilkolták, és a bizonyítékok a régi utcai bandája felé mutatnak.

Miközben Eve és a férje, Roarke a város földalatti bárjaiban, drogtanyáin és sztriptízklubjaiban követik a gyilkos nyomát, újabb holttestet találnak. Mivel egyre erősebb a kapcsolat az élők és a holtak között, és az áldozatok száma is emelkedik, Eve tudja, hogy a lehető leghamarabb meg kell oldania ezt az ügyet, mielőtt a hataloméhes gyilkos vérfürdőt rendez a város utcáin.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Gold Book, Debrecen, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634265641 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2019
376 oldal · ISBN: 9789634265672 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas


Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
cicus61 P
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Ez a nő egy zseni, de tényleg, mármint az írónő. Mindig meg tud lepni és teljesen elvarázsolni. Ez a történet egyszerűen zseniális. Imádtam al első betűtől az utolsóig. Az első fejezettől a végéig fenntartotta a figyelmem, a vége pedig eszméletlenül jó volt. Szétrágtam a körmöm. Annyira imádom az egész bandát! :) Ahogy együtt megoldják az ügyeket, mindegyik nagyon jó a saját területén. Egyedül néha Eve megy az agyamra, a folytonos nagyképűségével, azzal hogy ő a legjobb, a legszebb, a legokosabb, pedig a többiek nélkül egy nulla, nem jutna sehova.

>!
gyuszi64
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

2020/10. könyvtár

Ismét jó. :)

Kicsit más, mint amit megszoktunk. Talán erősebben fókuszál a nyomozás menetére, a nyomozók gondolataira (ezért talán nem is annyira izgalmas, mint általában); talán kicsit jobban jellemez egyszeri mellékszereplőket; és mintha többet kapnánk az állandó mellékszereplők életéből.

Szerintem az írónő itt a molyon elolvasta az értékeléseimet, amelyekben rendszeresen nehezményeztem, hogy a jól felépített mellékszereplő-karaktereket milyen szűken méri a regényeiben. Megijedhetett ( :) ), gondolom, ezért a szuper kezdés: mert most nem gyilkossággal indít a könyv, hanem egy sokszereplős házibulival. Ahol tényleg megismerjük kedvenc mellékszereplőink ismeretlen oldalait…

>!
Paulina_Sándorné P
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Hűha, megint egy bonyolult nyomozás. Izgalmasan alakult a történet. Tetszett, ahogy Rochelle bízott a testvérében, és nem hitte el, amit a nyomok el akartak hitetni vele. Imádom és csodálom Eve-ben, ahogy kiáll a barátai mellett. Roarke továbbra is imádlak, és nagy kedvencem vagy. Jó volt a nyomozás, tetszett a csapatmunka, ami a jó fiúk győzelméhez kellett.

>!
schalby P
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Nagyon tetszett, összetett mégis egyszerű történet. Kezd visszatérni az írónő a sorozat eleji stílushoz. Alig várom a következő részeket.

>!
anesz P
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

borító: 4
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők:5
élmény: 4
mondanivaló: 4

Legelőször a fordítóról kell szólnom: látszik, hogy férfi munkája, egészen más hatása volt, sokkal keményebb, szókimondóbb, durvább. Nehezen szoktam meg, és nem is igazán tetszett.
A történet most a szervezett bűnözést vette górcső alá, ahol ártatlan életek mentek tönkre, haltak meg a semmiért, vagyis a pénzért, a hatalomért és bosszúért. Mindig rossz erről olvasni. Eve-t is megviseli. Szereplőink kitesznek magukért , de a gyilkosok és felbujtóik, megbízóik is ostobák és hiúak, ezért még lehangolóbb az egész. Tetszett a bizalomról szóló rész egy kapcsolaton belül, illetve annak elárulása. Elgondolkodtató volt.
A Menedék azonban alakul, hogy jó is legyen a végére. Illetve a tó a birtokon is kezd megvalósulni. Alakulnak a dolgok…

>!
Emyna_Ryuu P
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Hát vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel. Egyrészt jó volt újra olvasni a többi szereplőről is, de valahogy nem éreztem annyira ütősnek, pörgősnek, izgalmasnak, mint az előző köteteket. Egy rész Eve-nek elment. Ezt akár lehet egy átvezetésnek is tekinteni a következő kötethez. Nem volt rossz, de olyan kimagasló sem volt. Érdeklődve várom a következő rész megjelenését.

>!
juanito_b192
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Hát ez ismét valami zseniális volt! Roberts megint bizonyította, hogy méltán van helye a legjobb krimiírók között. Az alvilágban való nyakig merülés ugyan adott egy meglehetősen sötét hangulatot a történetnek, de itt most erre volt szükség. Jól vezérelt, pörgős sztorit kaptunk. Kár, hogy nem lehet több csillagot adni.

>!
Vivinnie 
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Igazából jó volt, olvastatta magát, de nem éreztem annyira ütősnek, mint például az előző részt.
Nagy örömömre szolgált, hogy ebben a részben is, ahogyan az előzőben is, szerepeltek már a korábbi részek mellékszereplői (akik az utóbbi könyvekből kimaradoztak sajnos), úgy néz ki az írónő ehhez a vonalhoz visszatért. Viszont most a törtenetet nem éreztem annyira erősnek, Eve Dallashoz képest sima volt. Ezért a 4,5 csillag.
A szereplők továbbra is kedvenceim, ez nem kérdés. Természetesen a sorozat is kedvencem marad, csak volt már ennél jobb is. Nah, de majd a következő… ;-)
Kíváncsian várom a folytatást. :-)

>!
knitta02
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Minden megvolt benne, amiért szeretni lehet ezt a sorozatot. Eve és Roarke között ismét szent a béke, nagyon jól működtek együtt és megismertem két szimpatikus mellékszereplőt is: Rochelle-t és Recsit.
Akciódús rész volt a maratoni hosszúságú kihallgatások ellenére is. Terepmunka, utcai bandák és a szervezett bűnözés összefonódása a város legveszélyesebb részén. Külön tetszett, hogy bár több különböző súlyú bűncselekmény történt, mégis végig egyértelműen összefüggtek a szálak.
Eve szokás szerint egy pillanatra sem állt le. Még akkor is az ügyön és az irányításon kattogott az agya, amikor a férjével a kerti gödröket kellett megcsodálnia.
Néha az az érzésem, hogy az írónő ebben a sorozatban éli ki az összes agresszióját. Szörnyen kegyetlen dolgok történnek itt az emberekkel (lásd Dinnie Duff). Egyedül az zavart, hogy attól, hogy valaki gyilkossági nyomozó és történetesen elég kemény ügyön dolgozik, még nem szükségszerű, hogy ennyi mocsok dőljön ki a száján. Én személy szerint igazat adtam annak az idős hölgynek.
Annyira elmerültem a könyvben, hogy szinte észrevétlenül lett vége.

>!
Cs_N_Kinga
J. D. Robb: Halálos kapcsolatok

Hát eez egy kissé szomorkásra sikeredett a végén, az elejénelső pörgött. Talán válaszút felé értübk végig ez volt az érzésem, de mégsem. Mindenkinek szüksége van egy kis megerősítésre…. várom a következőt!


Népszerű idézetek

>!
Vivinnie 

Mert aki értelmes, bele sem akar gondolni, hogy mi a fenét vegyen annak, aki egy átkozott partira hívja. Aki értelmes ember, el sem akar menni egy partira a munkanap végén, hogy idióta, cérnavékony sarkú cipőben álldogáljon, miközben fura ételeket egyensúlyozva a kezében idióta fecsegésbe bocsátkozik a többiekkel.
Aki értelmes ember, otthon akar maradni, ahol kényelmes ruhában eheti a pizzát.

ELSŐ FEJEZET, 8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
>!
krisztin1

– Oké, rúgjátok ki a ház oldalát.
– Hogy mit csináljunk? – csodálkozott Eve, miközben Quilla magukra hagyta őket.
– Szerintem azt akarta a tudtunkra adni, hogy érezzük jól magunkat. Valószínűleg egyenesen neked címezte – tette hozzá Roarke –, mivel élvezed, ha szétrúghatsz dolgokat – cirógatta meg egyik ujjával a felesége hátát.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
>!
juanito_b192

Miközben kiválasztotta a palackot és kinyitotta, eszébe jutott, hogy mielőtt megismerkedett Roarke-kal, szinte egyáltalán nem tudott különbséget tenni a borok között. Valószínűleg azért, mert azok a borok, amiket akkoriban megengedhetett magának, nem sokban különböztek a lovak vizeletétől.

HARMADIK FEJEZET, 41. oldal

>!
Vivinnie 

– Először letartóztattuk őket, most pedig vádat emelünk ellenük – falatozott, miközben Roarke szigorúan megfenyegette az egyre közelebb lopózó macskát. Galahad a hátára fordult, a levegőbe nyújtotta az egyik mancsát és mosakodni kezdett.
A macskafélék így mutatják fel a középső ujjukat az embernek.

TIZENKILENCEDIK FEJEZET, 306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Galahad · Roarke

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Julie James: A hamis partner
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
John Scalzi: Fejvesztve
Ben H. Winters: Végső ígéretek
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lauren Oliver: Káosz