Halálos ​ígéret (Eve Dallas 28.) 46 csillagozás

J. D. Robb: Halálos ígéret

A nyomozókat különösen dühíti, ha az egyik társuk válik áldozattá. Eve Dallas sem kivétel. Amaryllis Coltraine azonban nem pusztán rendőr, hanem egyik barátjának a szerelme – így Eve minden erejével igyekszik minél hamarabb kideríteni a gyilkosa kilétét. Közben meg kell küzdenie Coltraine közvetlen munkatársainak ellenállásával, akik úgy vélik, nekik kellene foglalkozniuk az üggyel. Majd csomagot kap, melyben ott lapul Coltraine jelvénye és fegyvere – egy fenyegető levél kíséretében, benne egyértelmű célzással, hogy a következőben az ő holmiját fogják küldeni. Amikor Eve kapcsolatba hozza Coltraine halálát a milliomos Alex Rickerrel, annak a bűnözőnek a fiával, akit ő juttatott rács mögé, az ügy tovább bonyolódik. Ricker szerelmes volt Amaryllisbe – mit árulhatott el neki a lány, mielőtt kiábrándult belőle? Eve-nek hatalmas kockázatot kell vállalnia, hogy kiderítse az igazságot…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Gold Book, Debrecen, 2009
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634261391 · Fordította: Kiss Tamás

Roarke · Eve Dallas · Delia Peabody · dr. Charlotte Mira · dr. Li Morris

Brigi89 P>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Nagyon izgalmas nyomozás volt.
Szerepelt az összes kedvenc mellékszereplőm. Morrist nagyon sajnáltam, mindig nehéz ha kolléga gyilkosa után kell nyomozni, de Eve mint mindig, most is nagy odafigyeléssel dolgozott.
A gyilkosra gyanakodtam, csak az indítékai leptek meg.
A kedvenc részem Louise lánybúcsúja volt. Szeretem mikor Eve-t kimozdítják kicsit a komfortzónájából.

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Végre megvolt a lánybúcsú! Amúgy mennyire gáz már, hogy egy krimiben, amiben a pár huszonakárhány kötet óta házas több és minőségibb romantikát találok, mint a direkt romantikusnak olvasott könyvekben. Imádam Eve és Roarke párosát, a kocsis jelenet a kedvenc. Az ügy is jó és érdekes volt, bár ott elég hamar kitaláltam mindkét tettest, de tetszett, ahogy felgöngyölítette Eve az ügyet. Morrist nagyon sajnáltam, viszont jó húzás volt ilyen személyesség tenni a kötetet.

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Egyszerűen imádom. Néha jobban szeretem azokat a részeket, ahol Roarke és Eve kettőse szerepel. Roarke a gyengém, imádom a pasast. Mindig ámulatba ejt Eve nyomozása, a stílusa, ahogyan eljut az igazságig. Ammy osztagának tagjai nem volt szimpatikusak. Jó, tudom, hogy nem jó érzés, ha egy másik zsaru nyomoz utána, de maguktól kellett volna felajánlaniuk, hogy vizsgálják át őket. Nem az orrukat kellett volna húzni. Imádtam azt a részt, mikor Eve megkapta a kocsit. Nagyon bírom Summerset-et, nagyon jó figura.

Sára_Jaskó>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Jó kis történet volt. Bevallom nekem nem lopta be annyira a szívembe magát Coltraine nyomozó, de Morrist nagyon sajnáltam. Nem gondoltam egyáltalán ilyen cseles összefüggésre a végén, de tetszett a befejezés. végül sikerült igazságot szolgáltatni.

Takkancs90 P>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Izgalmas, fordulatokban gazdag történet volt. Imádtsm, ahogy Eve egyre jobban pánikolt a lánybúcsú miatt ami végül remekül sikerült. És azok a vadállatos hasonlatok….. ZSENIÁLIS!!! :D Hihetetlenül izgalmas volt ez a hajtóvadászat. Szegény Morrisért a szívem szakadt meg! Remélem, azért ő is megkapja majd a happx end-et. Kíváncsi leszek, hogx a továbbiakban lesz-e bármilyen kapcsolat Roarke éy Aley Riker között… igazán érdekes mellékszálnak hangzik….
És vajon mit tartogat a következő kötet?

marilyn_marilyn>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Eve Dallas hadnagy most egy rendőrgyilkos nyomába ered, aki nem mellesleg az egyik barátja szerelmét ölte meg.
Mindig lenyűgöz, ahogyan egy-egy ügyet megold.
Ráadásul ahogyan haladunk az időben, egyre inkább változik Eve és vele együtt Roarke.
Már meg sem ütközik igazán azon, hogy a házukban egyre több az ember.
Aztán itt van a lány búcsú. Félt tőle, szinte rettegett, mégis jól érezte magát.
Igazságot szolgáltatott a halott rendőrnőnek és megnyugtatta Morrist.
Soha nem fogom megunni ezt a sorozatot. A szereplők régi ismerősökként köszöntenek a lapokról.

Tímea_Kocsis_2>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Rendőrgyilkosság, az áldozat ugyan nem Eve-hez, de egy barátjához nagyon közel áll. A bonyolult nyomozás közben még egy lánybúcsút is lebonyolítani kénytelen hadnagy nagyot alakít. Ráadásul az áldozatról kiderül, hogy nagyon hasonló helyzetben volt, mint Eve mikor megismerkedett Roarke-al. Dallas egyre inkább tisztába jön önmagával és az érzéseivel. A nyomozás mellett a csoport dinamika és a választási lehetőségek kerülnek fókuszba.

Bagneso>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Ez most amolyan Columbo-s rész volt! :) Értem ezt úgy, hogy inkább a lassú, tényfeltáró, utánajárós nyomozáson volt a hangsúly, semmint az akciókban, rajtaütésekben, összecsapásokban bővelkedő fordulatokon. Ez a sorozat hol ilyen, hol olyan, néha kicsit mindkettő, de egy biztos: így is, úgy is izgalmas és letehetetlen. Egyszerűen nem tudom megunni, imádom a humorát, és hogy a nyomozás mindig érdekfeszítő, az utánozhatatlan szereplőkről már nem is beszélve. Tény, hogy a karakterek sokszínűsége miatt is olyan megragadó és megunhatatlan az egész. Jöhet a következő rész! :)

Leobelo P>!
J. D. Robb: Halálos ígéret

Miért?! Robb hogy tehette ezt Morissal?!
.·´¯`(>▂<)´¯`·.
Az egész könyv alatt ez járt a fejemben… Végre több szerepet kapott, aminek örülök, mert nagyon bírom őt is, de jobban örültem volna, valami vidámabb dolog miatt kerül előtérbe…
Viszont Eve és a lánybúcsú „kapcsolata” nagyon tetszett (^‿^)

J. D. Robb: Halálos ígéret

Nagyon jó volt ez a rész is, mint ahogyan a többi is! :-D

MÁSODIK OLVASÁS:

Jó kis fordulatos rész volt ez is, ahogy azt megszokhattuk az Eve Dallas történetektől. :-)
Szegény Morris, nem ezt érdemelte… Nyilván emlékeztem arra, hogy mi fog történni Coltraine nyomozóval, és még így is sajnálom Morrist. Nem ő a legnagyobb kulcsfigura a sorozatban, viszont nélkülözhetetlen. Ugyanúgy, ahogy például Peabody is, aki mindig óriási segítség Eve-nek, bármiben lehet rá számítani, egy igazi társ. Legyen az akár egy lánybúcsú megszervezése… ;-) Nah, ez vicces volt. Nem volt hosszú, meg a vége nem is volt igazából vicces, de ami előtte és közben történt az már annál inkább. Gondolok itt Eve és Roarke ajándék vásárlására, vagy ahogy Eve menekül az egész elől… És még Mira is tudott meglepetést okozni. ;-D
Jaj, és el ne felejtsem Eve spoiler. Roarke mindig tudja, mire van szüksége a feleségének, imádom ezt az embert. ;-)
A nyomozás vége kellőképpen felkavaró volt, minden értelemben.
Szóval e rész is tartalmazott mindent, amit úgy igazán szeretek ebben a sorozatban: érdekes, csavaros történet, nagyon szerethető szereplők, humor, érzelmi hullámvasút, akció… :-)
To be continue…

Jucko84>!

– Én majd gondoskodom róla – fordult Roarke a mentőshöz. – Ha később kiderül, hogy mégis kezelésre van szüksége, magam viszem kórházba.
– Komolyan? Hogyan?
– Ő a feleségem.
– Komolyan? – ismételte meg a mentős. – Akkor sok szerencsét, pajtás.

156. oldal, Kilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · MT (MediTech, orvostechnikus) · Roarke
Bagneso>!

A genetika tagadhatatlanul meghatározza az embert, de csak alap, amire mindenki a saját belátása szerint építkezik.

340. oldal, Huszadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Charlotte Mira

– Vigyázok magamra.
Roarke pillantása egyszerre tűnt jókedvűnek és csalódottnak. – Okos vagy – javította ki.
– Okos és gyakorlott, de nem mindig vigyázol magadra úgy, mint kellene. Ebből is látszik, hogy egy vérbeli nyomozót vettem feleségül.
– Mondtam, hogy hibát követsz el.
Roarke elnevette magát, és homlokon csókolta Eve-et. Pontosan az összevont szemöldöke között.
– Azt hiszed, hallgatok rád? Nagyon jó nyomozóférj vagyok.
– A legjobb, akivel találkoztam.

87-88. oldal, Ötödik fejezet

Vivinnied>!

Furcsa, gondolta. Még sohasem járt nála. Annak ellenére, hogy a barátjának tartja, méghozzá igen jó barátjának, nem pedig csak a munkatársának. Viszont munkaidőn kívül nem igazán járt össze senkivel. Mi lehet ennek az oka?
Talán az, hogy éppen úgy irtózik a társaságtól, mint a foghúzástól? Elképzelhető.

20. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Li Morris · Eve Dallas
Zsuzsa_Czékus P>!

Lámpája sugara egy egércsaládra esett. A csupasz kisegerek épp az anyjuk emlőjét szopták. A háta mögött Peabody felsikkantott.
– Hagyd ezt abba, az Isten szerelmére! Elvégre a gyilkosságiaktól jöttünk.

299. oldal, Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · egér · Eve Dallas
Jucko84>!

– […] Nem arról van szó, mintha valaha is megfordult volna a fejemben, hogy én és Morris. Sohasem gondoltam rá úgy, mint férfira. Ellentétben Peabody-val. Mármint úgy értem, nem szoktam fantáziálni a munkatársaimról. Jézusom.
– Csalfa lotyó. Eddig azt hittem, csak rólam fantáziál.

104. oldal, Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · dr. Li Morris · Eve Dallas · Roarke

– Mennem kell vásárolni!
Roarke a halántékához szorította az ujját, miközben meredten bámulta a feleségét.
– Bocsánat, azt hiszem, kissé megütött a szél. Mit mondtál?

227. oldal, Tizenharmadik fejezet

Vivinnied>!

Márpedig mindig a fejétől bűzlik a hal. Ha a vezető gyenge, akkor az egész csoport is gyenge.

225. oldal, Tizenharmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas

Eve dorombolt.
– Fogadjunk, hogy még csak nem is sejtetted, mi következik – suttogta.
– Ahogy mondod. Meg sem fordult a fejemben. Ha korábban tudom, hogy ilyen kielégíthetetlen leszel, amikor bevered a fejed, már régen fejbe csaptalak volna

165-166. oldal, Tizedik fejezet

Vivinnied>!

Neked mi a véleményed? Vár minket valami a halál után?
– Igen – vágta rá Eve habozás nélkül. – Nem hiszem, hogy ennyi szenvedés után ne jussunk el valahová. Ha mégis, akkor borzalmasan csalódott leszek.

249. oldal, Tizenötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Li Morris · Eve Dallas