Halálos ​hálátlanság (Eve Dallas 37.) 32 csillagozás

J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Vérrel borított kezére nézett, majd a padlón növekvő tócsára, a falakat és a pultot pettyező cseppekre.
Egy igazi művész, gondolta. Talán meg kellene próbálkoznia a festészettel…

A gyilkosok hálaadáskor sem pihennek.

Eve Dallas, a NYPSD hadnagya és milliomos férje, Roarke a család és a barátaik inváziójára készül, miközben egy hálátlan fiú elhatározza, hogy nem hallgatja tovább a szülei örökös zsörtölődését – és véget vet az életüknek.

Jerald Reinhold hamarosan elkezd legázolni mindenkit, aki közé és a könnyű élet közé állt. Eve minden erejét latba vetve igyekszik megvédeni a lehetséges áldozatokat, de Jerald egy borzalmas lépéssel mindig előtte jár.

Miközben közeleg az ünnep, Eve kétségbeesetten próbál rájönni, ki lehet a következő Jerald hosszú listájáról, hogy megfékezze a gyilkos tombolást…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Gold Book, Debrecen, 2014
380 oldal · ISBN: 9789634262756 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Eve Dallas · Delia Peabody · dr. Li Morris


Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

kiruu>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Húztam, toltam, halasztottam ennek a résznek az olvasását, mert nem akartam, hogy vége legyen. Mármint, a magyarul meglévő részeknek, de annyira csábított, hogy nem bírtam tovább várni.
Nem értem, hogy miért nem olvassák a krimi kedvelők ezt a sorozatot. Mert régen jelent meg az első rész? Nincs olyan híre, mint egy vörös pöttyös könyvnek? Ez nem jelenti azt, hogy ez rosszabb lenne, sőt nekem ez a kedvenc krimi sorozatom. Nem gondoltam volna, hogy valaki képes egy ilyen jó krimit ilyen sok részen keresztül írni, Nora Roberts mégis megtette. Eve és Roarke kapcsolata soha nem volt átlagos, mégis átestek az átlagos párokra jellemző dolgokon. A kapcsolatuk lassan alakult ki, és bár, hihetetlen még mindig tart. Szerintem ez az ideális kapcsolat. A romantikus könyvekben a túlzás a legjellemzőbb dolog, de itt tele vannak hibákkal a szereplők. Imádom olvasni. Vicces, enyhén romantikus, néha erős, néha gyengébb akció, nyomozás és modern kütyük. Számomra ez a legkedvesebb szórakozás.
A történet nem a régi vagy a jelenkori zsarukat mutatja be. Ebben a könyvben 2060-nál tartunk, modern világgal, szexi, sok-milliárdos bukott angyallal és jópofa zsarukkal. Mindez New Yorkban, egy gyilkossági nyomozós osztályon. A történet nem fantasy, a bukott angyal Roarke. A történet férfi főszereplője. És minden nő számára az ideális pasi. Nem tökéletes, de mégis az. Áradozhatnék róla, de nem teszem, mert ő tényleg a top 1, és ő… A férfi. Gondoltam, írok egy hosszabb értékelést a szereplőkről is, mert sokan vannak. Mavis, aki a sorozat legelején is jelen volt, úgymond a könyv csillogó szivárványpónija. Lehetetlen nem szeretni. :) Férje, Leonardo egy elképzelhetetlen alak. Divattervező, nagydarab férfi, bárány lélekkel. De komolyan. Levesz a lábadról. Bella olyan cuki! Mindig tapsikolni van kedvem, amikor feltűnik, még ha csak pár gügyögésre is. Eve munkahelyén Truetheart és Baxter a két kedvenc nyomozóm. Baxter a menő, míg Truetheart az aranyos. A kedvenc párosom. :) Ahogy így nézem, amit írok…. mindenki a kedvencem :D Ian, alias MacNab haláli arc, viszont még mindig nem sikerült tökéletesen elképzelnem. Annyira lehetetlen külseje van! Pea-cuki, aka Peabody a legjobb barát, a rózsaszín western csizmájával, és a süti mániájával. Nadine, a riporter is borzalmasan jó szereplő. Igazából, minden szereplőnek van egy egyedi alakja, egyedi tulajdonságokkal, hatalmas szívvel, és lehetetlen nem kedvelni őket. Ott van Mira, akinek a férje a világ legcukibb embere, Eve főnöke Whitney, aki a mogorva külső alatt, egy átlagos férfi. Annyian vannak! Számomra Morris a legnagyobb példakép, és ha választanom kéne ő lenne az. Miatta döntöttem úgy, hogy boncoló szeretnék lenni, persze, csak és kizárólag a NYPSD-nél. ;) Ő tényleg a kiemelkedő kedvencem. Talán azért, mert tökéletes ellentétek vagyunk. Tudjátok, az ellentétel vonzzák egymást… Á, Galahad-ot ki ne hagyjam. Ha lehetne macskám, tuti őt választanám. Ilyen kandúrt soha az életben nem fogtok találni. A sorozat legnagyobb arca :D Ó, és Summerset… mit kéne róla mondani? Igazi legenda! Tuti, hogy kihagyok valakit, de rátérek Eve-re. Közel sem tökéletes, mégis mindent megtett. Ilyen múlttal egyik kedvenc könyvetek főszereplője sem rendelkezik, bármennyire is drámai is az. Tudom, én is olvasok könyveket. De Ő… a brutális ide kevés. Hozzá tartozik. Mégis küzdött ellene és sikerült tovább lépnie. Eve a tökéletes példakép. Mindent megtett, túlélt és itt van. Ő a legjobb. A szívem szakadt meg, de nem sírtam, mert tudtam, hogy Eve azt nem szereti. Egyszerűen imádom. Számomra mindig is ő lesz a leg-leg-leg. A történet krimi, alapjáraton. Néha gyengébb, néha erősebb. A mostani nagyon gyomorforgató volt. Mindig a kihallgatások a kedvenc részeim, de most még az is durva volt. Ez a sorozat tele van energiával, és soha nem merül le.

* Feeney a legjobb tanár. Én is szeretnék ilyet. mondtam, hogy kihagyok valakit..:D

http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.hu/2014/07/j-d-robb…

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Hát-hát. Megint egy számomra nagyszerű történetet kaptam. Imádtam Eve és Roarke kettősét. :-) Annyira, de annyira jók együtt. Imádom a reakcióikat egymás viselkedésére, tettére. A nyomozás során versenyt futottak az idővel. Jerald barátai nem semmik, főleg Joe spoiler A számítástechnika tanárnő nagyon ügyese volt, még jó, hogy Jerald azon a szinten már nem értett az informatikához. Szerintem megérdemlték a spoiler Imádtam azt a részt, mikor megmondták Eve-nek spoiler

cicus61 P>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Hát pedig imádom Eve Dallas történeteit, de ez nagyon nem tetszett. Már eleve az nagyon nem tetszett, hogy előre tudtam, ki követte el a gyilkosságokat és ez csak Columbo sorozatnál jött be, egyébként nem :)

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Bár ezúttal végig tudjuk, ki a gyilkos, nagyon jó rész volt ez is. A kutyás résznél lerágtam a körmöm, alig mertem tovább olvasni, mert az állatkínzás mindig nagyon megvisel, viszont az írónő ezzel is jól játszott, sikerült egy gyűlöletes, igazi féreg karaktert alkotni, nagyon drukkoltam, hogy meghaljon a végére. Eve és Roarke a kedvenceim, külön és együtt is nagyon szeretem őket, tetszett a hálaadásuk meg a nyakkendős játék. Hihetetlen, hogy ennyi kötet után is ilyen egyenletesen jók a történetek, szinte alig csalódtam a sorozat olvasása során.

BezTina>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Eve tetőtéri meglepetése frenetikus volt. Imádom ahogy együtt dolgoznak. Végig vigyorogtam ahogy reagáltak a saját s egymás kitüntetésére. Egyáltalán nem lepett meg, hogy Eve nemet mondott arra, hogy egy hatalmasat lépjen előre, s megmelengette szívem, ahogy kifejtette miért tette ezt.

Előre tudtuk most 100- ra, hogy ki az elkövető, de ettől csak még érdekesebb lett.

Bagneso>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Így a 37. elolvasott rész után már nem akkora élmény, mint volt az elején, de Eve Dallas nyomozása még mindig izgalmas és szórakoztató tud lenni. Ez a rész is inkább az átlagosak közé sorolható, mind a felderítésre váró bűntényt és a kézre kerítésre váró tettest tekintve, mind pedig a már jól ismert és kedvelt szereplők magánéletét illetően. Voltak ennél jobb, pörgősebb kötetek is, de azért élveztem, mert egy hosszabb szünet után mindig jól esik újra elővenni és elmerülni egy újabb, a jövő New York-jában játszódó Dallas nyomozásban, és persze egy adag Roarke is jól tud jönni időnként! :)

gabiica P>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Nagyszerű volt, teljesen más, mint amire az elején számítottam!

Leobelo P>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Jó rész volt ez is. Imádtam Roarke reakcióját, spoiler Imádom Sineadet és a családját, csak annyira keveset szerepelnek. A gyilkossági csoport pedig… Aki „ismeri” őket, az tudja, mire gondolok, mikor azt mondom haláli egy csapat. A nyakkendős szórakozásuk csúcs volt. A könyv vége pedig imádnivaló volt. Örülök, hogy nem ott lett vége, hogy lecsukták a bűnöst és elindultak haza, hanem a családi ünnepségbe is „beleshettünk”.

Dianka >!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Már nagyon ki voltam éhezve egy jó Eve Dallas kötetre és szerencsére nem is kellett csalódnom benne. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a lehetséges áldozatok és a tettes kilétének ismerete nem –e teszi majd unalmassá a történetet. A válasz nem. Nagyon izgalmas és „kegyetlen” volt, Jerry egy kíméletlen, nárcisztikus szociopata, aki hirtelen rákapott a gyilkolás ízére és elég brutális módszereket vetett be. Eve, nyakán az ír családdal és a hálaadás közepette „körbe-körbe futkos”a bekattant, agresszív Jerry után kisebb-nagyobb sikerrel. Egyre gyűlnek az áldozatok és Eve is egyre frusztráltabb, hogy a gyilkos mindig egy lépéssel előtte jár. De Dallas és fáradhatatlan csapata soha nem adja fel és a kemény munkának mindig siker az eredménye…

Vivinnie>!
J. D. Robb: Halálos hálátlanság

Csak ismételni tudom magam, szerintem ez a rész is nagyon jó volt! :-D

MÁSODIK OLVASÁS:

Kimondottan jó rész volt ez is. :-) Igaz, már a legelején tudjuk ki a gyilkos, ettől függetlenül végig nagyon izgalmas volt a történet. A bizonyítékok összegyűjtése és a gyilkos elkapásának előkészítése egy percig nem hagyott unatkozni. :-)
Volt még benne spoiler osztás Eve-nek és Roarke-nak is. Ezen még Eve is nagyon jól mulatott, mármint, hogy Roarke is spoiler kap. :-D És ezen a tortán a hab Eve spoiler volt. Úgy érzem, szerintem is jól döntött Eve. Mindenkinek, az egész nyomozó csoportnak, parancsnokoknak, nagy fejűeknek… így lesz a legjobb. :-)))
Itt meg kell jegyeznem, kifejezetten jó volt olvasni kicsit Roarke ír családjáról, akik eljöttek a spoiler adásra és persze a hálaadásra.
Hogy írjak egy kicsit a gyilkosról is, sajnos mennyi ilyen spoiler ember él most is… mindig valaki más hibás, csak nem ő…
A lényeg a lényeg, imádom ezt az egész sorozatot, a szereplőket, a történeteket, az érzelmi szálat, mindent. :-)))
Jöhet is a következő rész. ;-)


Népszerű idézetek

krisztin1>!

Nincs is annál nagyobb öröm, mint elkapni valakit, aki már azt hitte, megúszhatja.

16. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
krisztin1>!

Az ember néha csak azért mond dolgokat, mert nem tud mást csinálni.

172. oldal, Tizenegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
Vivinnie>!

– Vettél valamit – hányta suttogva a szemére Peabody. – Egy másodpercre fordítok neked hátat, és máris veszel valamit, pedig előtte csak szidtad az üzletet – folytatta sértetten. – Mégis, mit?
– Valami Kicsattanó Rózsaszín nevű rúzst – emelte ki a borítékot Eve, majd a táskát Peabody kezébe nyomta, akinek elakadt a szava.
– Ezt… ezt… ezt nekem vetted? – kérdezte Peabody, és a nekem közel állt a visításhoz. – Dallas!
– Ha átölelsz, a seggedbe dugom.
Peabody táncra perdült rózsaszín westerncsizmájában.
– Pedig szeretném. Nagyon, nagyon szeretném, de nem fogom, mert nem állna jól a rózsaszín rúzs a fenekemben.
– Nehogy elfelejtsd!
– Ez nagyon kedves volt tőled.
– Csak így tudtam gyorsan véget vetni a nyafogásodnak.
– Nagyon kedves – ismételte meg Peabody. – Kösz.
Eve megnézte a térképet.
– A te ötleted volt ez a hely, és nagyot szakítottunk vele. Nagyon nagyot. Jutalmat érdemelsz.
– Szuper jutalmat – túrt bele a reklámtáskába Peabody. – Oóó, termékminták!
– Peabody.
Peabody abbahagyta a kotorászást, de még mindig vigyorgott.

203-204. oldal, Tizenkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas · meglepetés
krisztin1>!

Sohasem sejtheti az ember, hogy mi mindent tud.

79. oldal, Ötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: tudás
krisztin1>!

– A halál önmagában is kegyetlen, de sokkal kegyetlenebb egy családi ünnepen.

172. oldal, Tizenegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dr. Li Morris
krisztin1>!

– (…) A pillanatnyilag is éppen elég. Az ember kapaszkodjon ebbe, amíg teheti.

378. oldal, Epilógus

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
kkata76>!

Van nálunk egy családi hagyomány. Leírunk mindent, amiért hálásak vagyunk, és a papírt bedobjuk egy edénybe. Hálaadáskor mindenki kivesz néhány darabot. Ez emlékeztet minket, mi mindenért kell hálálkodnunk, és mi az, amit mások nagyra értékelnek.

19. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
William R. Forstchen: Az utolsó nap
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
Dan Wells: Csak a holttesteden át
Blake Crouch: Sötét anyag
Nalini Singh: Angyalcsók
John Scalzi: Fejvesztve
Ben H. Winters: Az igazság határán
Katharine McGee: Az ezredik emelet