Halálos ​ártatlanság (Eve Dallas 15.) 41 csillagozás

J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York Times első számú írója, Nora Roberts, J. D. Robb álnéven egy új, megdöbbentő regénnyel bővítette futurisztikus sorozatát… Egy ijesztő számítógépvírus jelent meg, és terjedésének látszólag semmi sem szabhat határt…

Louie Cogburn három napja csak a számítógépe képernyőjét bámulta, ki sem mozdult a lakásából. Kibírhatatlan fejfájás gyötörte – mintha fúrók mélyednének az agyába. És az állapota egyre csak romlott. Végül, amikor valaki verni kezdte az ajtaját, Louie felkapott egy baseballütőt, ajtót nyitott, és ütni kezdett…

Az első rendőr, aki a helyszínre érkezett, kétszer tüzelt a kábítófegyveréből. Louie azonnal meghalt. Eve Dallas nyomozó kapta meg az ügyet, de nem talált magyarázatot Cogburn hirtelen dührohamára és halálára. Az egyetlen nyom a számítógép képernyőjén látható, különös üzenet:

TÖKÉLETES ÁRTATLANSÁG MEGÉRKEZETT

És amikor egy másik ember is csaknem ugyanilyen körülmények között leli a halálát, Eve összeszedi minden tudását,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Gold Book, Debrecen, 2004
380 oldal · ISBN: 9634250130 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas · Delia Peabody · Troy Truehart · David Baxter · dr. Charlotte Mira · Jack Whitney · Li Morris · Baxter · Donald (Don) Webster · Harrison Tibble · Jamie (James) Lingstrom · Lawrence Charles Summerset · Mavis Freestone


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai >!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Azta!
Konkrétan fura h Nora Robi ennyire összeszedett krimiket tud írni, és ehhez képest a romantikus regényeinek elég nagy része a krimikhez képest tök gáz.
Imádtam!
Végre Eve is eljutitt arra a pontra, h családként tekintsen a csapatára.
Jamie is visszatért. Az ötödik rész óta reménykedtem a visszatérésében. Jót nevettem rajta, amikor Roarke ellopta a zavaróját, és olyat tett a helyére, ami kisebb áramütést okozott.
Roarke! Sójaj! Imádom ezt a faszit! Nekem is kell egy saját!
Bírom, amikor Eve a vagyonára tesz megjegyzést, vedd meg a Marsot vagy a Vénuszt, vagy amikor Alaszkát ajánlotta figyelmébe, vagy amikor a világ minden kincsérôl tett egy megjegyzést Roarke, odadûnnyögte neki, h nem mintha már a fele nem lenne az ô birtokában.
És akkor még a krimi vonalról nem is áradoztam. Tök jó volt! Mivel a jövôben játszódik. Ezért még hihetô is volt.

rafaelo0824>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Nagyon jó rész volt, bár a borítója még a megszokottnál is borzalmasabb. A nyomozás és a gyilkosságok izgalmasak voltak, tetszett, hogy ennyi visszatérő szereplőt kaptunk, és persze Roarke meg Eve közös jelenetei is nagyon jók voltak. Nem tudok rosszat mondani, nagyon tetszett.

Sára_Jaskó>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Nagyon jól kitalált bűntény. Ez már abszolút a futurisztikus jövőt tárja elénk ezzel a különleges vírussal. Bár ahogy halad a tudomány, talán már ez sem annyira lehetetlen, mint gondolnánk.

Leobelo P>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Nem is tudom, mit írjak. Ez másabb volt, mint az előző rész, kicsit lassabb, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé volt izgalmas.
Ami McNabbal történt, na ott kellett a csomag papírzsepi.
Chang kb ugyanannyira idegesített engem is mint Dallast.
Annyira örültem, hogy Baxter és Truehart most elég sok szerepet kapott, nagyon bírom őket (^‿^)
Annak is örültem, hogy Jamie is felbukkant.
Roarke pedig ❤

Mrs_Cat>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Eve nem sérült meg. Csoda történt… Mindig az a gyilkos, meg a felbújtó, akir a legkevésbé sem számítok. Nen a legjobb része a sorozatnak, de lekötött…

Kicsicsillag123 P>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Ez most kicsivel lassabb ritmusúnak éreztem mint általában szokott lenni pedig azért itt sem volt kevés izgalom. Ezúttal ugyanis nem Eve-nek jutott ki a sérülésekből ami kisebb csoda. McNab egy iciripicirit haragszom rád de szerencsére hamar megjött az eszed. Örülök, hogy Jamie is felbukkant ismét, kedvelem a srácot. A többiek hozták a szokásos formájukat. Valószínűleg azért éreztem lassabb lefolyásúnak mert mivel ismét egy összeesküvés volt terítéken így nem nagyon kellett találgatni ki is áll a háttérben, valamint túl sok gyanúsítottat sem vonultattak fel. A történet viszont nagyon érdekes volt abból a szempontból, hogy vajon tényleg meglehet-e majd tenni ilyesmiket a jövőben.

Vivinnie >!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Nagyon tetszett ez a része is a sorozatnak! :-D

MÁSODIK OLVASÁS:

Hogy ez mennyire összetett rész volt, már nem is emlékeztem rá, hogy ennyire. :-)
Izgalmas, fordulatos, eseménydús… Csak úgy kapkodtam a fejem olvasás közben. Úgy elkapott rögtön a legelején, hogy első nekifutásra közel 100 oldalt elolvastam. :-D A vége is tarolt rendesen. ;-)
Nagyon bírom és egyben tisztelem Eve-ben azt, hogy senki előtt nem hunyászkodik meg, mindig az elveit, a hivatását tartja szem előtt, bárkivel áll szemben. Legyen az Tibble, Whitney vagy akár a polgármester. :-) Roarke-kal pedig igazán nagyszerű párost alkotnak, még akkor is, amikor nem teljesen egyforma nézeteket vallanak bizonyos dolgokról. ;-)
A McNab szálra emlékeztem, nagyon megható volt a végkifejlete. A Peabody-s spoiler viszont nem emlékeztem, szegény jól „beleugrott”.
Jamie is vitt egy kis színt a történetbe a szemtelenségévél, igazán vicces fiatalember. :-) Ha már vicceskedés, akkor többek között ott volt még Eve reakciója Mavis nagy bejelentésére. :-D
Komolyan mondom, ez a sorozat egyre jobb és jobb, úgyhogy jöhetnek is a nagyméretű részek (mámint, hogy a könyvek fizikai mérete a 16. résztől nagyobb). :-D

kiruu P>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Maga a Halálos Ártatlanság dolog, egyáltalán nem volt rossz ötlet, de attól még eléggé untam a könyvet. Nem volt olyan izgalmas, mint lenni szokott.
Roarke továbbra is Roarke.. :)
Ian és PeaCuki nagyooon aranyosak együtt. Bár Ian eléggé kiakasztott, amikor nem épült fel, és szakítani akart Peabodyval. Nagyooon mérges voltam rá. Még szép, hogy Roarke minden nő álma, de sajna a szíve már foglalt. Idióta pasik!

bbedyy>!
J. D. Robb: Halálos ártatlanság

Nagyon tetszett ez a könyv eddig ez a favorit :)
Imádtam a kis srácot remélem fogja még szerepeltetni az írónő.


Népszerű idézetek

Kiera>!

– Aha. Az, hogy sikerült a média kezére játszani, csak a jutalom. Nagyon gyorsan kellett mindent megszerveznem. Még arra sem maradt időm, hogy neked eláruljam.
– Mégis elárultad – közölte Roarke. – Amikor olyan rémült képet vágtál, amikor idebent meg akartalak csókolni.
– Aha. Az ENyÜ-s fiúk napokig ezen röhögtek volna.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Kiera>!

– Hol a pokolban lehet az ingem? Talán megetted?
– Tudomásom szerint nem – pillantott fel Roarke, és előremutatott. – Ott lóg, azon a rózsabokron.
– Mennyi mindenre lehet egy kertet használni – jegyezte meg, miközben odaügetett mellé, és kiszabadította az ágak közül. – Látványnak gyönyörű, kellemes az illata, serkenti a vágyat, és még a ruhát is fel lehet benne akasztani.
Roarke nevetve állt talpra, és ez a könnyed, felszabadult hang elárulta Eve-nek, hogy ismét szilárd talajon állnak.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Jucko84 P>!

– Ember. Istenem. Roarke.
– Ez a sorrend egyszerre érdekes és hízelgő – felelt Roarke a felesége elfojtott segélykiáltására.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Kiera>!

– Eve Dallas hadnagy, itt a központ. Gyilkosság történt a Riverside Drive 5151-ben. A helyszínre már kiért egy egyenruhás rendőr. Az áldozat neve Mary Ellen George.
– Értettem – fordult vissza Tibble felé. – A dolgok épp most bonyolódtak tovább. Vagy egyszerűsödtek. Mindez csupán nézőpont kérdése.
Tibble felsóhajtott.
– Induljon – majd amikor Eve távozott, felállt a helyéről.
– Ötven dollárt teszek rá, hogy megpróbálja kihasználni ezt a gyilkosságot, és kibújni a sajtótájékoztató alól.
– Baleknek néz? – rázta meg Whitney a fejét. – Elintézem, hogy időben megérkezzen. Így vagy úgy, de jelen lesz.

156-157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Harrison Tibble · Jack Whitney
Kiera>!

– Biztosan nagyon megerőltető lehet szép ruhába bújni, magadra aggatni néhány gyémántot, és pezsgőt inni, meg homárt enni a világegyetem legcsinosabb férfija mellett. Nem tudom, hogy voltál képes egyáltalán túlélni a napot, amikor ilyen szörnyű teher nehezedik a válladra, Dallas.
– Fogd be.
– Ezzel szemben itt vagyok én, aki McNabbal szorong a szomszédos pizzériában, és igazságosan megosztozik vele a tésztán és a számlán – csóválta meg Peabody a fejét. Egyensapkája alól kilógó, sötét tincsei egyszerre lendültek jobbra balra. – Nem is tudod, mekkora bűntudatot érzek ezért.
– Keresed a bajt, Peabody?
– Nem, hadnagy – és Peabody igyekezett a lehető legjámborabb arcot vágni. – Csak ebben a nehéz órában is igyekeztelek biztosítani az együttérzésemről.
– Csókold meg a seggem – indult kifelé Eve bosszankodva, amikor jelezni kezdett az asztalán a link.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
Kiera>!

– Valamit el kell intéznem.
– A Sétáló Halott szerint csak csokitorta volt.
– Jamie – szólt rá Roarke kedvesen.
– Bocs – kért elnézést vonakodva Jamie. – Mister Sétáló Halott, alias Summerset azt mondta, hogy csokitorta volt.
– És ha mindet befaltad, meg foglak ölni álmodban. Utána nyugodtan csatlakozhatsz a Sétáló Halotthoz. Roarke, beszélnem kell veled.
Miközben megindultak kifelé, még hallották Jamie kérdését:
– Szerintetek prücskölni mennek? És szavait rögtön követte egy gyors csattanás, ahogy Feeney tenyere találkozott a kemény tinédzserkoponyával.

211. oldal

Kiera>!

– Arról is tájékoztathatja, hogy boldog vagyok, amiért személyesen juttathatom börtönbe. Egész reggel táncoltam örömömben. Igaz, Peabody?
– Arra a tangóra céloz, hadnagy?
– A gúnyolódása is belekerül a jegyzőkönyvbe – közölte Snyder.
– Naná, hogy bekerül.
– Ha igaz az állítása, miszerint ennyire nyomós bizonyítékokkal rendelkezik, melyek az ügyfelem ellen szólnak, akkor fel nem foghatom, miért vesztegetjük az időnket ezzel a kihallgatással.
– Főleg azért, hogy kiéljem a kárörömömet – vigyorgott Eve. – És mert szeretném felkínálni a lehetőséget ennek a seggfejnek… Bocsánat, az ügyfelének, hogy megbánja a bűneit, és együttműködjön a rendőrséggel.

365. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Delia Peabody · Eve Dallas
Vivinnie >!

– Ó, soha ne siettess egy zsenit Dallas (…).

49. oldal, Harmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Li Morris
Kiera>!

– Remélem, hamarosan jobb hírekkel is szolgálhatsz.
– Máris tudok mondani egyet – ejtette az ölébe a kezét Eve. – Mavis megesett.
– Ó, Istenem. Megtámadta valaki?
– Nem. Leonardo volt.
Mira a szívére szorította a kezét. Az arcáról sugárzott a döbbenet.
– Leonardo? Leonardo meglökte Mavist?
– Meglökte? Nem, inkább csak tolta. Tudod, felcsinálta – rázta Eve zavartan a fejét, majd hirtelen mindent megértett, és elnevette magát. – A sperma és a pete találkozásáról beszélek – nyögte ki fulladozva. – Mavis terhes.
– Terhes? Gyereke lesz? Megesett. Istenem, teljesen megfeledkeztem ennek a kifejezésnek a jelentéséről. Na látod, ez valóban hír.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dr. Charlotte Mira · Eve Dallas · Leonardo · Mavis Freestone
Kiera>!

– Ezt a tojást… – nyelt nagyot Baxter, miközben felvillázta a következő falatot. – Ezt a tojást igazi csirkék tojtak. Csirkék.
– Kot-kot – lépett melléjük Eve, és lecsapott egy szelet szalonnára.
– Ezzel a fickóval tisztességtelen előnyhöz jutottál, Dallas. Nem sértésnek szántam – fordult Roarke felé, miközben folytatta a reggelit.
– Nem annak vettem – intett Roarke a fejével a húsos tál irányába. – Kóstoltad már a sonkát? Azt pedig valódi disznókból vágta ki a hentes.
– Ui-ui – jegyezte meg Jamie.
– Ha befejeztétek a háziállatok számbavételét, tíz percet kaptok még, hogy megreggelizzetek – tüntette el Eve a szalonnát. – És Baxter, ha ezt a jogtalan előnyt a kapitányságon is megemlíted, gondoskodom róla, hogy amíg élsz, soha ne vehess a szádba valódi tojást…

236-237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: David Baxter · Eve Dallas · Jamie (James) Lingstrom · Roarke

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Kresley Cole: Vámpírbosszú
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Rob Thurman: Éjvilág
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lauren Oliver: Káosz
Alexandra Bracken: Világok utazói
Richelle Mead: Vérvonalak