A ​halál fényében (Eve Dallas 2.) 168 csillagozás

J. D. Robb: A halál fényében J. D. Robb: A halál fényében

Egy olyan korban, amikor a technológia képes feltárni a legsötétebb titkokat is, csak egy helyre lehet elrejteni a bűnös szenvedélyt – a szív mélyére…
Az első áldozatra egy esős éjjelen, a járdaszélen heverve találtak rá. A másodikat az otthonában gyilkolták meg. Eve Dallas rendőr hadnagynak nem okozott gondot, hogy megtalálja a két eset között az összefüggést. Mindkét nő még életében gyönyörű, és kiemelkedően sikeres volt. Szerették őket, csillogó életükről beszélt az egész város. Hatalmas, gazdag férfiakkal álltak kapcsolatban, és ez a tény gyanúsítottak hosszú listájával látta el Eve-t – beleértve saját szerelmét, Roarke-ot is. Mint nőnek, meg kellett bíznia abban, akivel megosztotta az ágyát. De rendőrként követnie kellett minden felbukkanó nyomot… kivizsgálnia minden botrányos pletykát… felfednie minden titkolt szenvedélyt, nem számít, milyen mélységekbe kell értük ásnia. Vagy milyen veszélynek teszi ki ezzel magát.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Gold Book, Debrecen, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634265429
>!
Gold Book, Debrecen, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634265481 · Fordította: Kiss Tamás
>!
Gold Book, Debrecen, 2001
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639248827 · Fordította: Kiss Tamás

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Roarke · Eve Dallas · Delia Peabody · Ryan Feeney · dr. Charlotte Mira · Lawrence Charles Summerset · Harrison Tibble · Nadine Furst · Anna Whitney · Wilson Buckley (Recsi)


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
J. D. Robb: A halál fényében

Szerintem ugyanazt a szintet hozta mint az első rész. Valamiért nekem kísértetiesen hasonlított is arra.
Jó végre krimit is olvasni, mert a sok romantika se jó mindig.
A fülszöveg nem igazán adta meg a kedvet a könyv olvasására. De mivel kíváncsi voltam Eve újabb esetére és adni akartam még egy esélyt a sorozatnak belevetettem magam. Megbánni nem bántam meg, de remélem sokkal jobb lesz ez még.
Kedvet kaptam, hogy elkezdjem elölről a Castle-t. :DDD

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
J. D. Robb: A halál fényében

Eve Dallas 2

Huh, ez is egy "Gyilkos elmék epizód volt, nagyon tetszett.
Bevallom ez most egyáltalán nem volt kiszámítható, több szereplő is gyanús volt, de mégis olyan volt a hunyó, akiről egyáltalán nem feltételeztem. Nem mintha nem örültem volna, hogy így lett, de egy semmitmondó alak volt. Mindenesetre a szerző alaposan megcsavarta a történéseket, ezért nem lehetett kitalálni, hogy ki a hunyó és mik a motivációja.
Eve és Roarke kapcsolata is nagyon kellemesen alakult, igaz ez nem Eve-nek volt köszönhető, mert ő még nem nagyon akarta elfogadni és beismerni a saját érzelmeit.
Summerset, az inas egy idióta seggfej és remélem a későbbi kötetekben megtudom, miért van bebetonozva Roarke háztartásában, mert ebben a részben kritikán alul viselkedett Eve-vel kapcsolatban. Eve majdnem halálát lelte az inas utálata és nemtörődömsége miatt. Persze tudom, hogy egy sorozat 2. részében a főszereplő nem dobhatja fel a talpát, de akkor sem szimpatizálok az inassal.
Sok szó esett ebben a részben a családi szeretetről és összetartozásról, amiben főszereplőinknek nem sok jutott életük során.
Izgalmas, fordulatos rész volt, remek sci-fi krimisorozatot lehetne csinálni belőle.
Nagyon élvezetesek a jövő kényelmi robotjai és automatikái, én is bírnám a saját portámon.

Zsuzsanna_Makai>!
J. D. Robb: A halál fényében

Persze imádtam ezt a részt is! És még jobb is volt, mint az első. Az jutott az eszembe, hogy mennyire menő ötlet már, hogy egy multimilliárdos beleszeret egy rendőrnőbe, aztán még segít is neki, akkor eszembe jutott Castle és Beckett, őket is imádom. Aztán hamar eszembe juttaták /mármint Eve és Roark/ a Cat – Bones párost is, így most tiszta szívvel ajánlhatom mindkét sorozat rajongóinak ezt a sorozatot is.
Az egyetlen gyengébbnek mondható momentum az, hogy amikor kb a nyolcvanadik oldalon felsorolja a gyilkos tulajdonságait, abban a pillanatban végiggondolva csak egy ember van, akire minden illik. És ez most csak azért csak részben spoiler, mert én pl pont akkor szálltam le a buszról, és a munkahelyemig ezen gondolkodtam /15 perc/, mire eljutottam erre a következtetésre. Szóval, ha nem gondolod végig, lehet, h fel se tűnik.
Aki nem ismeri ezt a sorozatot, annak mindenképp ajánlom figyelmébe! Most kicsit szarul érzem magam miatta, mert szerintem, a többieket fogom hanyagolni emiatt a sorozat miatt.

Zsazsóó>!
J. D. Robb: A halál fényében

Nagyon jó volt:)!
Egy újabb szövevényes és izgalmas nyomozós szálat talált ki az írónő. Ahogy haladunk előre a történetben egyre jobban ismerjük meg magát Eve-et, a múltját, a motivációját. Roarke-al való kapcsolata az első részben, mint derült égből a villámcsapás alakult ki, de ettől függetlenül tényleg nagyon jó párost alkotnak. Az elején nem tudtam miért is érzem azt, hogy én ezt már valahol láttam…. egy nyomozónő, aki csak a munkájának él és egy akcentussal rendelkező, naaagyon gazdag sármos férfi, aki besegít alkalomadtán nyomozásokban… aztán beugrott spoiler és az is hogy itt a hasonlóság véget is ér:D de ettől függetlenül jót somolyogtam rajta.
Az is látszik, hogy a 2. résznél már körvonalazódott az írónőben, hogy mit is akar kezdeni ezzel a jövőbeni helyszínnel, hogy az emberiség technológiai szinten hol is tart stb…
Mindenképpen jó irányba haladunk:).

3 hozzászólás
noni55 P>!
J. D. Robb: A halál fényében

Eve Dallas hadnagy újra egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki hidegvérrel öli meg előre kitervelten női áldozatait. A hadnagy eleinte kevés információval rendelkezik, ezért is örül annyira, mikor felcsillan a remény egy lehetséges gyanúsított iránt. Sajnos ez a szál vakvágányra kerül, de hamar rájön az összefüggéskre és elkapja a gyilkost.
Kapcsolata a gazdag üzletemberrel, Roarke-kal is fordulóponthoz érkezik. Eve megijed a férfi iránti érzéseitől, borzasztó múltja miatt nehezen tudja elhinni, hogy valaki szeretheti őt is. Roarke viszont nagyon jól kezeli a helyzetet, tudja mire van szüksége Eve-nek. Imádom ezt a pasit, hogy mindig minden helyzetben tudja a helyes megoldást és nem fél bevallani Eve iránti szerelmét. Verhetetlen párost alkotnak.

Navi P>!
J. D. Robb: A halál fényében

Az olvasási idő senkit ne zavarjon. Kifejezetten gyorsan olvasható, már ha van rá időd :D, izgalmas, a szokásos színvonalú Dallas-könyv. Az elkövetőre egyszer gyanakodtam, de aztán valahogy átsiklottam fölötte. De elég Dallas számára egy szó és összerakja a dolgokat. Az elkövető így kompenzálja kicsinységét, önbizalomhiányát.
Na, de hogy kedvenc írünket is megemlítsük: így kell ezt csinálni??? Tudom, a körülmények, de bakker :D

NewL P>!
J. D. Robb: A halál fényében

A fülszöveg megint borzasztó, és bár van köze a történethez, szerintem csak elveszi pár ember kedvét a könyv elolvasásától.
Újabb gyilkossági ügyet osztanak a főhősnőre, amit megint túl nagy média figyelem kísér. Az első gyilkosságot nemsokára követi még több másik. Nem akarok túl sokat írni a gyilkosságokról, és az azok megfejtéséhez vezető útról, mert (számomra sajnos) nem ezek teszik ki a könyv történetének nagy részét. Itt is inkább a háttérben történő érzelmi, politikai részre koncentrál az író, amit még bonyolít a Eve és Roarke kapcsolatának taglalásával (végül is romantikus krimiről beszélünk), de szerencsére nincs túlhajtva a könyv ezen része, viszont érdekes betekintést nyújt a főszereplők gondolataiba, és így egyre jobban megértjük a főszereplő(ke)t.

Ananiila>!
J. D. Robb: A halál fényében

Jobban tetszett, mint az első rész. Szórakoztatott, szívesen merültem el benne.
Még mindig furcsa nekem ez a kapcsolat Eve és Roarke között, de jó értelemben furcsa.
A krimi szál elég izgalmas volt, viszonylag sok és érdekes szereplővel. Arról azonban nem győzött meg az írónő, hogy Eve zseniális nyomozó.
Megmosolyogtató a technika amivel a nyomozást végzik, de ez egy 2001-ben írott rész…
Könnyed krimi, egész jó karakterekkel, biztos folytatom majd a sorozatot.

Kértem a molyt, hogy vegyék le a fantasy és urban fantasy címkét mert erre a könyvre ezek a címkék egyáltalán nem érvényesek. (amikor olvastam még az első részen is rajta volt a fantasy aztán lekerült róla nagyon helyesen) És ez azért bosszantó, mert kimondottan urban fantasy címke miatt (is) választottam ki olvasásra, de nem az, így nem is használom fel.

ari159>!
J. D. Robb: A halál fényében

Kérem szépen hogy hogy én eddig ezzel a sorozattal nem találkoztam???
Még jó hogy ezt most gyorsan pótolom.

És végre tudtam ki lehet a gyilkos. spoiler
Izgalmas, folyamatosan fent tartja a figyelmed.
A szereplők jó fejek, kivéve a gyilkost persze.
Pozitív változás, hogy Eve is kezd már megnyilni Roarke felé, és kezdi elfogadni a szerelmét.
Roarke meg igazán figyelmes, és megértő Eve-vel.
Itt kicsit több romantika volt egy hangyányival, mint az előző részben, de ez egyáltalán nem zavart.

Ahh, imádom úgy ahogy van. Most így kedvem lett az összes Dr. Csont, Castle sori megnézéséhez.

A vége viszont nagyon érdekesre sikerült. Kíváncsi leszek a válaszra. :)

Paulina_Sándorné P>!
J. D. Robb: A halál fényében

Ahhoz képest, hogy már a legújabb részeket is olvastam, mikor spoiler Élveztem a nyomozást, de szégyenszemre jobban érdekelt Roarke és Eve kapcsolata. Olvadtam rengetegszer. Fura, hogy Eve és Summerset ennyire nem kedvelik egymást. Whintey kapitány egy résznél bántó volt nagyon. Tudom, hogy nem direkt, de akkor is. Bízom benne, hogy Roarke majd visszavág spoiler Marco Angelini-nek.
2022: újraolvasás. Ismétlen magam, de imádtam. Mintha először olvastam volna, úgy izgultam végig. No, nem a nyomozást. Nekem az a mellékszál. Eve és Roarke kapcsolata fenomenális. spoiler


Népszerű idézetek

gretus126>!

A sors uralkodik felettünk. Vigyázhatsz, tervezhetsz, dolgozhatsz, aztán jön a végzet, nevetve keresztülhúzza a számításainkat, és bolondot csinál mindkettőnkből. Néha ugyan előre ki lehet találni a szándékait, de legtöbbször már minden előre meg van írva. Néhány ember számára egyenesen vérrel van megírva. Ez nem azt jelenti, hogy fel kellene adnunk, de nem ringathatjuk magunkat folyton az önsajnálat hazugságaiba.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

Eve […] Mikor fogadod már el azt, amit irántad érzek?

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
Szelén>!

– Soha nem siratott apám adott nekem egyszer egy leckét, amit képtelen vagyok elfelejteni. „Fiam”, mondta vaskos, nagyivó, ír hangján. „A harc egyetlen módja, ha mocskos eszközökkel harcolsz. Csak öv alatt szabad ütni az ellenfelet.” Támadt egy olyan érzésem, hogy meg akarod szorongatni Morse tökét, mielőtt lemegy a nap.
– Nem, egyáltalán nem akarom megszorongatni – csókolta vissza Eve. – Tőből akarom kitépni.
Roarke ijedséget tettetve összerázkódott.
– A gonosz nők nagyon csinosak.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas · Roarke
_Katie_ P>!

[…] a régi szokásoktól nehéz megszabadulni.

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

A férfiak mindig mindent az ember orra alá dörgölnek […]

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas
_Katie_ P>!

Az emberek különbözőképpen reagálnak a megrázkódtatásra és a gyászra.

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

Vajon mi lehet egy férfinek rettenetesebb vagy rémítőbb, mint egy erős nő könnyei?

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

A bánatnak és gyásznak nincsenek gazdasági határai.

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

Az anyai szeretet sokkal erősebb, mint a törvény tisztelete.

Kapcsolódó szócikkek: Roarke
_Katie_ P>!

Lehet, hogy a genetika segítségével képesek vagyunk kiszűrni rengeteg nemkívánatos hajlamot, másfelől viszont még mindig kénytelenek vagyunk elrettentésül büntetőkolóniákat felállítani és szabadságvesztéssel fenyegetőzni. Az emberi természet mindig is megmarad annak, ami.

Kapcsolódó szócikkek: Eve Dallas

A sorozat következő kötete

Eve Dallas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One – A tökéletes pár
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Meghan March: Buja éjszakák
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Guillaume Musso: Holnap
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
Gillian Flynn: Holtodiglan
Julie James: A hamis partner