Receptek ​újrakezdéshez 19 csillagozás

J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

Lucy ​Muir elhagyja a férjét, ami súlyos bonyodalmakhoz vezet.
Mindketten séfek, a város egyik legjobb éttermének a tulajdonosai, így nem tűnik könnyűnek az osztozkodás. Ugyanakkor tény: egy magára kicsit is adó nő nem tűrheti el a végtelenségig, hogy megcsalják, ellopják a receptjeit, és hogy alávaló módon viselkedjenek vele.
Egy éjszaka, amikor Lucy válaszokat keresve rója autójával Wooloomooloo utcáit, véletlenül rábukkan egy öreg, megüresedett épületre, ami valamikor Sydney legdivatosabb étterme volt: a Fortune. Az egyik pillanatban még az elhagyatott étterembelsőt bámulja a poros ablaküvegen át, a másikban már az újranyitást kezdi tervezgetni.
Amikor Lucy beindítja a Fortune konyhájának öreg tűzhelyét, felfedez egy ottfelejtett, piros kötésű könyvecskét az egykori, híres-hírhedt tulajdonos, Frankie Summers receptjeivel. Miközben a könnyeit hullatva végigolvassa, milyen hozzávalókból készült a francia hagymaleves, megpróbálja elképzelni, milyen lehetett a… (tovább)

Eredeti mű: J. D. Barrett: The Little Café of Second Chances

>!
Libri, Budapest, 2018
440 oldal · ISBN: 9789634333883 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633109045 · Fordította: H. Prikler Renáta

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
snicky
J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

Amikor elolvastam a leírást itt, a Molyon, azonnal felkerült a kívánságlistámra, és amint megláttam a könyvesboltban, meg is vettem. A borítója tökéletesen mutatja, hogy milyen is „belül” a könyv. Az esetek többségében, kb 10-ből 8 alkalommal krimikat, thrillereket olvastam, úgyhogy már kellett egy kis változatosság és tudtam, hogy ez lesz AZ. És annnnyira jól esett, igazi felüdülés volt!!! Új kedvenc!!! Nagyon kis aranyos történet, egy egy csipet csalódással, szomorúsággal, de több kiló szerelemmel, meglepetésekkel, „szellemességgel”. Mindenkinek nagyon ajánlom – annak is, aki nem konyhatündér és nem szeret főzni. Ja, és még receptek is vannak benne, az étterem korábbi tulajdonosának a receptjei, amikre mindig van utalás előtte egy-egy fejezetben. :o)

>!
Mpattus P
J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

J. D. Barrett mint elbeszélő ugyanazt az érzést és olvasói élményt nyújtotta számomra, mint Trisha Ashely télen olvasott könnyed romantikusai. A szerző jól ismeri a műfaj zsánereit és elég kreativitással is bír ahhoz, hogy ezekkel jól operáljon a történetben, viszont az elbeszélői hang és stílus nem elég kiforrott ahhoz, hogy igazán jól működjön a történet. Legalábbis számomra.

Bővebben:
https://szembetuno.blogspot.com/2018/06/j-d-barrett-rec…

>!
Aurora_Michaelis P
J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

A jelenlegi élethelyzetem miatt nagyon kíváncsi voltam erre a regényre. Meg, hát, amiben étterem és főzés van, az rossz nem lehet. Rossz nem is volt, de annyira nem is tetszett, mint vártam. Szerintem az írónő stílusa nem jött be. Az étteremnek és az ételeknek csak keretet kellett volna adniuk a történethez, ehelyett maguk a történet lettek. Amiben viszont elveszett a valódi cselekmény. spoiler A szereplők közül senki sem lett igazán szimpatikus, talán mert senki sem volt igazán elmélyítve. Voltak köztük jófejek, de a többség érdektelen maradt. Lucyval együttéreztem azért a hasonló élethelyzetünk miatt, és volt pár jól megfogalmazott gondolat/tanács is a könyvben.

>!
Kribo2015
J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

Nagyon imádtam! Azt olvastam róla, hogy könnyű, nyári olvasmány, ezért gondoltam belevágok, de ennél sokkal-sokkal többet kaptam. Várom, hogy megjelenjen a második könyv is magyarul, abban is lesz biztos szufla dögivel. :) A receptek meg, hmmm…. :)))) Olvassátok el ti is!


Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Esquivel: Szeress Mexikóban!
Marlena de Blasi: Ezer nap Velencében
Nicolas Barreau: A nő mosolya
Nora Roberts – Day Leclaire: Karácsonyra, szeretettel
Susan Mallery: Egy falat csokoládé
Istók Anna: Éhes felhő a napot
Joanne Harris: Csokoládés barack
Nicky Pellegrino: Olaszország, szeretlek!
Frances Mayes: Édes élet Itáliában
Susan Mallery: Fahéj és karamella