Egy ​szerelem története (Cake 1.) 102 csillagozás

J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lehet, ​hogy Jake McKallister rocksztár, de annyi biztos, hogy nem átlagos. Fiatal kamaszként borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett. Ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.
Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjén, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey, a szószátyár, Jake, a magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.
És mégis, nyilvánvaló különbségeik ellenére, Jake és Casey egymásra talál, és Casey fénye beragyogja Jake sötét gondolatait. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy legyűrje a fiú sötét múltjának romboló terhét?

J. Bengtsson egy óriási vörös fenyőkkel… (tovább)

J. Bengtsson: Cake

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576556 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · ISBN: 9789633732731 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · ISBN: 9789633733134 · Fordította: Radosits Magdolna

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jake McKallister · Kyle McKallister


Kedvencelte 12

Most olvassa 12

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

KöfférTzitzah P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Casey meghívást kap egy barátnője esküvőjére, kísérője pedig nem más, mint a híres rocksztár, Jake McKallister, aki történetesen egy 10 évvel ezelőtti emberrablás áldozata is. Jakenek a gyerekként átélt borzasztó traumát máig nem sikerült kihevernie, és még a sajtónak sem volt soha hajlandó elhinteni egy apró morzsát sem szabadulása részletesebb körülményeiről. Ennek eredményeképpen az emberek életre keltették legsötétebb fantáziáikat, s mindenféle hír kering Jake-ről, ám ő állja a sarat, inkább karrierje egyengetésére koncentrál és magánéletébe továbbra sem enged bepillantást.

Casey fejében meg sem fordul, hogy egy olyan pasi, mint Jake, valaha is észrevenné őt, szóba állna vele, és a furcsa humora ellenére még jól is érezné magát a társaságában. Azonban az esküvő előtti próbavacsorán pont ez történik. Mindketten megpendítik a húrokat a másik szívében, s innen kezdetét is veszi elsöprő erejű szerelmük története.

A könyv eleje, ahol Casey nem mindennapi humorával megbabonázza Jake-et, kissé erőltetett. Bár mindketten szentül állítják, hogy a poénok és a közöttük zajló diskurzus jólesően természetes, az olvasó számára ez nem így tűnhet. Ez a döcögés azonban nem tart sokáig, mert a humort részben felváltja az egymás iránt érzett hirtelen szerelem kibontakozása, amit egyikük sem kíván hosszú ideig tagadni. Egy idő után már nem az a kérdés, adnak-e egy esélyt ennek a különös kapcsolatnak, hanem az, hogyan birkóznak meg az előttük lévő akadályokkal: Jake egy turné közepét szakította félbe a bátyja esküvőjén való részvétel kedvéért, és még hónapokat kell további koncertezéssel töltenie. Közben Casey-nek hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy Jake hírnevével számos olyan dolog jár együtt, mely az ő világában teljesen idegen. Valamint még azt is el kell fogadnia, hogy Jake nem az a típus, aki könnyen megnyílik mindenkinek, ugyanis az őt ért támadásról és annak életére gyakorolt hatásairól sokáig nem hajlandó még a lánnyal sem beszélni.

Valójában egészen cukormázas szerelemi történetet kapunk, ahol a főszereplők aranyosan odavannak egymásért, és már az első perctől érződik, hogy megvan közöttük az izzás. Ez az én ízlésemnek viszont egy kicsit sok, hiszen Casey egész végig áradozik Jake-ről, egyetlen hibát sem talál benne, nem igazán merülnek fel kétes gondolatai, és a találkozást követő első 100 oldalon úgy szétolvad, mint fagyi a napon. Van rá oka, mert Jake tényleg elképesztő pasas, kifogástalan, udvarias, kedves, figyelmes, és hihetetlenül erős, de nem egy ennyire rózsaszín románcra számítottam. Persze fel lehet hozni erős pozitívumnak, hogy az írónő nem a lelki gondokon kérődzik a könyv többszáz oldalán keresztül, tehát ez a vonás nem azért jelenik meg a Cakeben, hogy ezt meglovagolva a szerelmi életükben a szereplők megjárják a poklot is. És határozottan előnyös dolog az is, hogy a szex nem csordul túl, nagyon is helyén kezeli az írónő, tehát nem egy fülledt erotikába hajló románcot kapunk.

Casey és Jake kapcsolatának alakulására mindkettejük szemszögéből ráláthatunk, ahogy a turnézó sztárok hétköznapjaiból is gazdagodhatunk néhány érdekes élménnyel. Ezt illetően nem tudom, mennyire hitelesek az információk, vagy úgy egyáltalán a sztárok életével kapcsolatban, mert néhány helyen azért megkérdőjelezhetők a történések. De a könyv célja nem is az, hogy a-tól z-ig mutassa be, milyen is ez a világ, így a logikai buktatókat félig-meddig meg lehet bocsátani.

Összességében Casey és Jake története egy édes románc, amiben férfi és nő odavan egymásért, türelemmel és megértéssel tudnak egymás felé fordulni. Nem egy hű de nagy dráma, nem jön minden oldalon szembe túl nagy adag izgalom, de szórakoztató, és kifejezetten lehet élvezni. Annak ellenére, hogy nem az én ízlésem egy ilyen cukormáz, végig mosoly játszott az arcomon, míg olvastam a könyvet, főleg, miután beletörődtem, hogy ez valószínűleg végig ilyen marad, és miután az erőltetett poénokat kezdték felváltani a valóban komikus helyzetek. Ezek ismeretében azoknak ajánlom a könyvet, akik egy édes szerelmes sztorira vágynak, amiben nincsenek a végtelenségig bonyolítva a történések. A cím tökéletesen elmondja, miről szól ez a könyv, ennél se nem több, se nem kevesebb: egy szerelem története.

link

Trice29 P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Rendesen beszippantott és nem engedett, így kissé kifáradva, de boldogan tettem le a könyvet. Újabb első könyvet olvashattam egy nagyon jó író tollából, ami engem teljesen meggyőzött ♥
Sokáig azt hittem, hogy ez a könyv a hihetetlen őszinteségével és kedves humorával fogott meg, de egyébként semmi eget rengető (ekkor még csak 5*), majd kaptam egy olyan gyomrost a végén, hogy nem győztem a szememet törölgetni. Na ekkor került a kedvenc kategóriába.
Szerettem a főszereplőket, talán Caseyt kicsit jobban, de emellett a barátok, családtagok is feledhetetlenek ♥
Nagyon várom a folytatást!

turanett P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Rocksztárról lévén szó, én egy kicsit dögösebb történetre számítottam. Az eleje ígéretesen indult. Casey nagyon vicces lány, tetszett a fellépése. Jake is hozta az elvárt szintet. De nagyon gyorsan kezdett ellaposodni. Sokszor azon vettem észre magam, hogy unatkozom. Aztán a turné megint kezdett jó lenni, illetve miután kiestek a csontvázak a szekrényből. Szörnyű, hogy mi történt Jake-el. Nagyon sajnáltam. De kellett mellé egy olyan család, mint az övé, hogy túl tudjon jutni a dolgokon. Kyle volt a kedvencem. Az ő történetére nagyon kíváncsi leszek.

Cync P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Sokat agyaltam rajta, hogy megvegyem-e a könyvet, és örülök, hogy végül nem kellett megbánnom. Nem lép a kedvencek közé (bár egy darabig megvolt rá az esély), de nagyon tetszett!
Egyáltalán nem az a hagyományos rocksztáros sztori. Jake személyisége igazi felüdülés volt. spoiler Casey-nek volt egy stílusa, ami biztosan lesz akinek sok, én bírtam. Tetszett, ahogy alakult a kapcsolatuk. Néha kicsit néztem egy-egy tettük miatt, spoiler de összességében nagyon kedveltem mindkettőjüket. Ami még furcsa volt, hogy néhol kissé hiteltelennek éreztem a történetet. spoiler Igazából az összes szereplőt szerettem. A családjaik elképesztőek voltak, és alig várom, hogy a többi McKallister testvér könyvét is olvassam!
Már az elején nagyon szórakoztató volt a könyv, Casey és Jake találkozása és beszélgetéseik viccesek voltak. Imádom, ha van humor a könyvben, ebben az esetben pedig az egész könyvet végig kísérte. Még amikor azt hittem lehetetlen, akkor is képes volt belecsempészni.
A könyvnek nagyjából a feléig tényleg azt gondoltam, hogy kedvenc lesz. Viszont egy ponton kissé ellaposodott, és úgy éreztem hosszúra nyúlik. De annak örülök, hogy nem csak erotikus jelenetekkel volt feleslegesen teletömve. A végén lévő izgalom felhúzta ismét a történetet. Ott azért megállt bennem az ütő.
Amellett, hogy humoros és szórakoztató tele van rengeteg érzelemmel. Jake múltja, a dráma, maga az egész történet, megint kicsit más volt, mint amiket eddig olvastam, és ezt nagyon tudom értékelni!

Aninaa P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Őszintén szólva úgy vágtam bele a könyvbe, hogy itt egy újabb rocksztár-hétköznapi lány románc, mutasson valami újat. Nem mutatott. Számomra gyenge, erőltetett mind a történet, mind a humora, mind a szereplők. off Képtelen voltam megkedvelni őket. Illetve a mellékszereplők közül több szerethető is volt, leginkább a McKallister fivérek. De Jake és Casey… Hát ők nagyon nem.
Néhány helyen olyan szürreális volt, hogy én éreztem kínosnak a szitut. Próbáltam magam elé képzelni, ahogy két 23 éves felnőtt ember, off egyik pillanatban vadul egymásnak esve csókolóznak egy hotelszobában, majd a következő pillanatban már pirospacsit játszanak törökülésben ülve az ágyon. PIROSPACSIT! Majd utána következett a léggitározás, majd pedig a kő-papír-olló és a közös titkos kézfogás gyakorlása. Emlékszem 10 éves korom körül voltam táborozni és esténként a takarodó után ilyet játszottunk a sátorban a barátnőimmel, de már akkor is hamar meguntuk. Annyi idősen még vicces is volt de felnőttként egy férfi és egy nő között…. ezt nem tudom megemészteni.
Többet vártam, pedig azért olyan nagy elvárásaim nem voltak. Engem nem vett meg…

Kathreen>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Nem tökéletes, de összességébe egy vicces, aranyos, szerethető történet. Az állandó viccelődések és hogy mindent próbálták a legjobb oldaláról megközelíteni, totál pozitív volt számomra.
Kicsit féltem tőle, hogy mi derülhet ki Jake múltjából, de ezt az írónő “szépen”, kis dózisokba adagolta. Így is kellően sokkoló volt, amit Jake-nek át kellett élnie.
Tetszett, hogy nem futottak felesleges köröket, nem voltak nagy drámák, amik manapság mintha “kötelezőek” lennének ezekbe a történetekbe.
Casey szerette Jake-t, Jake szerette Casey-t és ehhez viszonyulva segítették, támaszkodtak egymásra. És ők csak azt nézték mi a másiknak a legjobb és hogyan tegyenek ezért.

anitaa8 P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Aztaaaaa…..mi ez a könyv????Annyira más annyira jó annyira minden!!!!Nagyon sok könyvet olvastam már de ilyen stílusban még soha!!Szerelmes lettem a könyvbe a szereplőkbe és az írónőbe:):):)
Teljesen el vagyok varázsolva, szerintem kell pàr nap mire ülepszik a történet és egy összeszedettebb véleményt tudok írni!!
De ami biztos h számomra ez a könyv !!!AAA 2020 BEST KÖNYVE!!!!IMÁDOM!
Mostantól ha meglátok egy banán címkét mindig eszembe fog jutni a CAKE páros love storyja <3

3 hozzászólás
pufivipi>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Csalódott vagyok. Sokkal, de sokkal többre számítottam. Gondoltam: végy egy rocksztárt és egy nagydumás csajt, ebből már rossz nem kerekedhet. Na de itt annyira erőltetett volt minden, a humoros részek, még a rocksztáros jelenetek is. Ahhoz képest, hogy Jake először észre sem veszi a csajt, szóba se akar vele állni- majd annyira gyönyörű lesz pár oldal múlva, kicsit ellentmondásos nekem. Aztán persze a szerelmük kibontakozik és végre egy páros, akik a végén nem szakítanak, ezért külön járt egy csillag. Kicsit féltem a befejezéstől, de ebben nem kellett csalódnom…

BezTina>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

A humor és élcelődés az egész könyvet átlengi. Nincs felesleges nyavajgás, szétmenés. Helyette van egymásra találás, összecsiszolódás, kitartás! Családi összetartás és rengeteg életigazság! Ekkora fő szál mellett nincs is több szavam.. Imádtam!! Éés kíváncsi vagyok a tõbbiek történetére!

sahi P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Hú, hát nem is tudom. Casey humorára az elején nem igazán voltam vevő és nem is igazán értettem, hogy Jake mit talál benne viccesnek. Ami azt illeti később sem feltétlenül. De… És itt jön a jó öreg de. A történet mégsem eresztett, bár tényleg nem más, mint egy szerelem története. Olvasmányos volt, bár már-már cukormázas. Ugyanakkor Jake múltjának olykor felbukkanó kísétete már megváltoztatja ezt az érzést. A könyv utolsó harmada tetszett a legjobban. Tetszett a vége is.


Népszerű idézetek

anitaa8 P>!

– A lakótársam azt mondta, hogy le kellett volna feküdjek veled tegnap éjjel-vallottam be.
– A lakótársad nagyon bölcs-felelte Jake jelentőségteljesen.
– És azt is mondta, hogy mivel nem feküdtem le veled, soha többé nem látlak viszont.
– A lakótársad egy ribanc-folytatta ugyanolyan jelentőségteljes hanghordozással.

254. oldal

showtimee>!

– Nagyon bátor vagy. Én inkább a csendben agyalós típus vagyok. A bátorságom odáig terjed, hogy néha van merszem elolvasni egy könyv legutolsó oldalát, mielőtt belekezdenék.
– Úristen, én utálok olvasni! Az egyik legrosszabb időtöltés, amire csak gondolni tudok.
– Van egyáltalán bármi közös bennünk?
Jake vállat vont.
– Talán egy kicsit bevállalósabbnak kellene lenned, Casey.
– Neked meg olvasnod kéne néhanapján, Jake.
Egy pillanatig némán bámultunk egymás szemébe, majd mindkettőnkből egyszerre tört ki a nevetés.

3 hozzászólás
Aninaa P>!

És azon a napon, mikor leültetett a zongora elé, és kezét a kezemen tartva együtt leütöttük a billentyűket, mert nekem magamtól se erőm, se kedvem nem volt, visszahozott az élők sorába. Órákon át zongoráztam aznap, hagytam, hogy átjárjon a zene, és felemelje zilált lelkemet. Szinte éreztem, ahogy a tátongó sebek kezdenek behegedni. A zene lett a megmentőm. Az egyetlen barátom. Minden bánatomat, félelmemet és dühömet a zenébe öntöttem. Órákon és órákon át. Egész nap ezt csináltam. Minden egyes nap. Minden egyes borzalmas gondolatom megtalálta az utat először a papírra, majd a dalaimba. A hangom is visszatért. Valahogy azzal, hogy a régóta a fejemben kavargó gondolatok dal formájában utat találtak maguknak, visszatért a jövőmbe vetett hitem is. Talán rendbe jövök. Talán mégsem értelmetlen az életem.

Kapcsolódó szócikkek: Jake McKallister
Phoenix67 >!

– Veled meg mi van? – kérdezte Kyle gyanakvóan.
– Hogy érted, hogy mi van? – kérdeztem vissza.
– Furán viselkedsz.
– Miért viselkednék furán?
– Mittomén… vidám vagy, vagy mi.

67. oldal

Phoenix67 >!

– Tényleg odavagyok érted, Jake. És nem azért, mert rocksztár vagy.
– Hát én is eléggé odavagyok érted, Casey – válaszolta. – És nem azért, mert könyvelő vagy.

254. oldal

KMReni P>!

Úgy tettem, mintha lehetnénk barátok, de az iránta érzett vonzalmam tagadhatatlanul riasztó méreteket öltött.

KMReni P>!

– A szex nem mindig éri meg a következményekkel való bajlódást.
– Ezt meg hogy érted?
– Úgy, hogy a szex elvárásokat gerjeszt.

turanett P>!

– Szóval akkor, ha neked nem kell…–törte meg a csendet Kyle. –Bepróbálkozhatok nála? Gyilkos pillantást vetettem rá. Imádta húzni az agyamat. – Ezt azt hiszem, vehetjük nemnek.

Kapcsolódó szócikkek: Kyle McKallister
KMReni P>!

Egyre inkább a varázsa alá kerülök, és mellette minden megtörténhet. Vele úgy érzem, az életem a kezemben van, és pontosan tudom, mit akarok. De aztán amint eltávolodom tőle, újra úrrá lesz rajtam a kétkedés. Ez a lány játszi könnyedséggel rombolta le a falakat, amiket olyan sokáig építgettem magam körül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Kim Karr: Kötődés
Ryan Winfield: A szerelem húrjai
L. J. Shen: A csóktolvaj
Karina Halle: Veszélyes trükkök
B. N. Toler: Lélekvesztők