Egy ​szerelem története (Cake 1.) 314 csillagozás

J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​életben egyetlen ilyen szerelemnek van csak helye.

Lehet, hogy Jake McKallister egy rocksztár, de annyi biztos, hogy nem a szokásos. Fiatal srácként egy borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett, és ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.

Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjére, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey beszédes, könnyen barátkozó, Jake magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.

És mégis, a nyilvánvaló különbségeik ellenére, ők ketten egymásra találnak, és Casey fénye beragyogja Jake nyomasztó világát. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy… (tovább)

J. Bengtsson: Cake

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576556 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · ISBN: 9789633732731 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
544 oldal · ISBN: 9789633733134 · Fordította: Radosits Magdolna

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jake McKallister · Casey Caldwell · Kyle McKallister


Kedvencelte 37

Most olvassa 8

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Szerettem volna szeretni. Halogattam az olvasást valami igazán jó alkalomra várva, mint mikor az ember a kedvenc édességét rakosgatja, hogy nyugodtan falhassa be.
Szeretem a zenész történeteket és ez különösen ígéretesnek tűnt. De nem győzött meg. (Igaz első könyves, lehet hogy még alakul ez.) A történet maga nem volt rossz, bár az érdemi része szerintem úgy a 520. oldalon kezdődött. Addig meglehetősen vontatott volt. A párbeszédek minden kis ostoba és édektelen része az utosó betűig le lett írva, ugyanakkor időnként heteket, hónapokat ugrott át a cselekmény. Jake kifejezetten szimpatikus, Casey viszont nekem túl eröltetett. Rendben megértem, hogy nem könnyű a szerepe, de a viccei nem feltétlen viccesek, ráadásul mindenből poént akar csinálni. Nem, annyira nem jó. Mindkét család szimpatikus (nekem Casey-é kicsit még közelebb is áll a szívemhez.)
Sajnáltam, hogy Jake teljes történetét végül is nem ismerhettük meg. Összegezve, nem volt rossz, de kiemelkedő sem. Egynek elment.

Mrs_Curran_Lennart P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Ez egy igazi cuki-muki történet volt, egy rocksztáros Hamupipőke sztori. Jake és Casey az első perctől fogva egymásra hangolódnak, és a zárkózott tragikus múltú rocksztár végre szerelembe esik.
Helyenként túl édes volt a sztori, diétázók vigyázzanak!
A szerző stílusa, a cselekményvezetés bejött, és bírtam a mellékszereplőket is, Casey és Jake családját. Sorozatkezdő kötet, remélem folytatás is jön hamarosan.

Pandaaaa P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Úristen én szerelmes lettem ebbe a történetbe. Imádom, de nagyon.
Én is szerenék egy Jake-et. Ez a pasi valami hihetetlen.
Nagyon imádtam, ahogy megismerkedtek és a kapcsolatukat is. Mire nem képes az igaz szerelem.
Casey egy hihetetlen talpraesett, szerethető és nagyon jó humorú csaj, akit már a könyv elején nagyon megkedveltem.
Jake meg amilyen szörnyűségeket átélt srác így is megmaradt olyannak amilyen volt miután megtalált az igaz szerelmét ♥
Mindkettejüket nagyon nagyon megszerettem és a családjukat is ♥
És nem utolsó sorban azért elég jó volt a olvasni a turnés életről.
Nagyon várom már a kövi könyvet ♥

pveronika>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, így nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy magyarul is megjelenik. Úgy néz ki, megérte a várakozás, mert nagyon tetszett ez a történet, ami bár olykor igencsak fájdalmas témákat is érintett, számtalan alkalommal varázsolt mosolyt az arcomra.

Jake és Casey egy esküvőn találkoznak, ahol mint tanú és koszorúslány kerülnek párba. Jake egy híres rocksztár, így Casey nagyon izgul a találkozás miatt, de végül néhány perc kínos csendet és Jake kissé távolságtartó viselkedését követően Casey egy vicces tréfája megtöri a jeget. Onnantól kezdve Jake és Casey megtalálják a közös hangot, és a hétvége után igencsak nehezükre esik az elválás. Sajnos nincs választásuk, hiszen Jake-nek vissza kell repülnie Európába, hogy folytassa a turnéját, Casey-nek pedig dolgoznia kell, hogy a nyár alatt megkeresse a pénzt a tanulmányaira. Azonban rövidesen Jake egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz a lánynak…

Nagyon szerettem ezt a könyvet, ami szinte hihetetlen, hogy egy debütáló regény volt. Imádtam Casey és Jake (aka: CAKE) évődését, a főszereplők családjait, Casey humorát és Jake bonyolult lelkét.

Ez nem egy tipikus rocksztáros románc. Jake gyermekkorában borzalmas dolgokat élt át, ami nemcsak, hogy már gyerekként ismertté tette, de rányomta a bélyegét az egész életére. Igazából nemcsak az a csoda, hogy túlélte az esetet, hanem az is, hogy a zene segített neki feldolgozni azt, és hogy így már gyerekként kiderült, hogy egy hihetetlen zenei tehetséggel megáldott csodagyerek.

Nagyon sajnáltam Jake-et, és tényleg felfoghatatlan, ami vele történt, azonban tetszett, hogy a szerző megtalálta a kényes egyensúlyt a sötétebb és vidámabb részek között, így habár olykor érintett dark elemeket, de nem vált sötét hangulatúvá a könyv.

Bár ez romantikus műfajban elég hosszúnak számító, lassan épülő történet, én mégsem érzetem unalmasnak. Ez a fajta történetépítés egy nagyon kényes műfaj és nem minden szerző tudja megtalálni a tökéletes ütemet hozzá, de úgy érzem, hogy J. Bengtsson-nak ez sikerült.

Voltak olyan elemek a könyvben, amik kevésbé tetszettek, például amikor Jake fizet Casey-nek, és Casey meg sem próbál bármilyen munkát felajánlani cserébe, vagy például nehezen hihető számomra, hogy Jake ilyen világhírű rocksztár és mégis ennyire a földön jár és még testőre sincs, de ezektől az apróságoktól eltekintve tényleg nagyon tetszett a könyv, és őszintén ajánlom mindenkinek!

http://veronikasreaderfeeder.com/j-bengtsson-cake-egy-s…

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Azt gondoltam, hogy a következő olvasmányom előtt előkapok egy laza, vicces történetet.
Ez részben sikerült is, mert Casey és az ő beszólásai nagyon tetszettek. Szeretem az ilyen spoiler csajokat. Mondjuk az kicsit furcsa volt, hogy a fiúk között milyen fesztelenül viselkedett, de a lányok mellett valahogy lefagyott.
Szépen felépített történet volt, minimális betekintést engedett Jake 36 napjába, ezt mondjuk nem bánom, hogy nem volt részletesen leírva, hogy mit művelt vele Ray, ez így is elég borzalmas volt.
A vége felé azért egy-két fejezetet megkönnyeztem.
Jó lenne még olvasni a McKallister fiúkról :)

2 hozzászólás
Csoszi>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Az elejét untam, nagyon. Szenvedtem, és már gondolkoztam rajta, hogy félbehagyom. És milyen jól tettem, hogy folytattam! Miután vége lett az esküvőnek, a történet végre-valahára beindult. A szereplőket megkedveltem. Casey egy hatalmas dumagép, Jake pedig igazán normális pasi. Nagyon jó párost alkottak ők ketten. A leginkább az európai turné tetszett. A befejezéssel elégedett vagyok. Remélem, hamarosan jön a folytatás.

KöfférTzitzah P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Casey meghívást kap egy barátnője esküvőjére, kísérője pedig nem más, mint a híres rocksztár, Jake McKallister, aki történetesen egy 10 évvel ezelőtti emberrablás áldozata is. Jakenek a gyerekként átélt borzasztó traumát máig nem sikerült kihevernie, és még a sajtónak sem volt soha hajlandó elhinteni egy apró morzsát sem szabadulása részletesebb körülményeiről. Ennek eredményeképpen az emberek életre keltették legsötétebb fantáziáikat, s mindenféle hír kering Jake-ről, ám ő állja a sarat, inkább karrierje egyengetésére koncentrál és magánéletébe továbbra sem enged bepillantást.

Casey fejében meg sem fordul, hogy egy olyan pasi, mint Jake, valaha is észrevenné őt, szóba állna vele, és a furcsa humora ellenére még jól is érezné magát a társaságában. Azonban az esküvő előtti próbavacsorán pont ez történik. Mindketten megpendítik a húrokat a másik szívében, s innen kezdetét is veszi elsöprő erejű szerelmük története.

A könyv eleje, ahol Casey nem mindennapi humorával megbabonázza Jake-et, kissé erőltetett. Bár mindketten szentül állítják, hogy a poénok és a közöttük zajló diskurzus jólesően természetes, az olvasó számára ez nem így tűnhet. Ez a döcögés azonban nem tart sokáig, mert a humort részben felváltja az egymás iránt érzett hirtelen szerelem kibontakozása, amit egyikük sem kíván hosszú ideig tagadni. Egy idő után már nem az a kérdés, adnak-e egy esélyt ennek a különös kapcsolatnak, hanem az, hogyan birkóznak meg az előttük lévő akadályokkal: Jake egy turné közepét szakította félbe a bátyja esküvőjén való részvétel kedvéért, és még hónapokat kell további koncertezéssel töltenie. Közben Casey-nek hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy Jake hírnevével számos olyan dolog jár együtt, mely az ő világában teljesen idegen. Valamint még azt is el kell fogadnia, hogy Jake nem az a típus, aki könnyen megnyílik mindenkinek, ugyanis az őt ért támadásról és annak életére gyakorolt hatásairól sokáig nem hajlandó még a lánnyal sem beszélni.

Valójában egészen cukormázas szerelemi történetet kapunk, ahol a főszereplők aranyosan odavannak egymásért, és már az első perctől érződik, hogy megvan közöttük az izzás. Ez az én ízlésemnek viszont egy kicsit sok, hiszen Casey egész végig áradozik Jake-ről, egyetlen hibát sem talál benne, nem igazán merülnek fel kétes gondolatai, és a találkozást követő első 100 oldalon úgy szétolvad, mint fagyi a napon. Van rá oka, mert Jake tényleg elképesztő pasas, kifogástalan, udvarias, kedves, figyelmes, és hihetetlenül erős, de nem egy ennyire rózsaszín románcra számítottam. Persze fel lehet hozni erős pozitívumnak, hogy az írónő nem a lelki gondokon kérődzik a könyv többszáz oldalán keresztül, tehát ez a vonás nem azért jelenik meg a Cakeben, hogy ezt meglovagolva a szerelmi életükben a szereplők megjárják a poklot is. És határozottan előnyös dolog az is, hogy a szex nem csordul túl, nagyon is helyén kezeli az írónő, tehát nem egy fülledt erotikába hajló románcot kapunk.

Casey és Jake kapcsolatának alakulására mindkettejük szemszögéből ráláthatunk, ahogy a turnézó sztárok hétköznapjaiból is gazdagodhatunk néhány érdekes élménnyel. Ezt illetően nem tudom, mennyire hitelesek az információk, vagy úgy egyáltalán a sztárok életével kapcsolatban, mert néhány helyen azért megkérdőjelezhetők a történések. De a könyv célja nem is az, hogy a-tól z-ig mutassa be, milyen is ez a világ, így a logikai buktatókat félig-meddig meg lehet bocsátani.

Összességében Casey és Jake története egy édes románc, amiben férfi és nő odavan egymásért, türelemmel és megértéssel tudnak egymás felé fordulni. Nem egy hű de nagy dráma, nem jön minden oldalon szembe túl nagy adag izgalom, de szórakoztató, és kifejezetten lehet élvezni. Annak ellenére, hogy nem az én ízlésem egy ilyen cukormáz, végig mosoly játszott az arcomon, míg olvastam a könyvet, főleg, miután beletörődtem, hogy ez valószínűleg végig ilyen marad, és miután az erőltetett poénokat kezdték felváltani a valóban komikus helyzetek. Ezek ismeretében azoknak ajánlom a könyvet, akik egy édes szerelmes sztorira vágynak, amiben nincsenek a végtelenségig bonyolítva a történések. A cím tökéletesen elmondja, miről szól ez a könyv, ennél se nem több, se nem kevesebb: egy szerelem története.

link

doriismolnar>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Őszintén szólva, sokat kellett gondolkodnom, hogy hány csillagot is adjak a könyvre. Ami, teszem hozzá, nálam nem jelent túl sok jót. Mert ha nagyon tetszik egy könyv, nem kell gondolkodnom, hogy mégis mennyi csillagot érdemel. Sajnos itt nem ez volt a helyzet.

Kezdjük ott, hogy igazából egyik főszereplő, se Casey, se Jake nem lett túl szimpatikus. Míg Casey miatt néha fogtam a fejem, Jake semleges maradt. A történet igazából meg szerintem nagyon erőltetettnek hatott. Alig volt benne igazi tartalom. Néha történt valami, de aztán az gyorsan le lett tudva, hogy ne legyen semmi baj. Hát, azért néhány helyen nem így kellett volna. Aztán voltak olyan problémák is, amik szintén nagyon erőltetett volt, semmi lényege nem volt. Meg azok a szinte állandó ömlengések, hogy Jake így rocksztár, úgy rocksztár, mekkora nagy szám, blablabla.. Hát én nem voltam elájulva a csávótól. Jó, az tény hogy ami történt vele még nagyon fiatalon, az valóban tragikus. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy van ilyen, de a mai világban sajnos bármi megeshet. Ezért tényleg sajnáltam Jake-t persze. De játszania a mártírt sem lett volna kötelező. Casey meg hát, ha engem kérdeztek eléggé felelőtlen. Egyetemista létére úgy viselkedett, mint egy rossz kamasz. Oké, értem én hogy rohadtul belezúgott a pasiba, de hogy alig ismerik egymást, a csaj máris mindent eldob érte.. Nem normális. Pláne, hogy én például nem is igazán éreztem a szikrát kettejük között. Az egész nekem, és megint csak magamat fogom ismételni, de baromira erőltetett volt.

Összességében szerintem, nekem messziről el kell kerülnöm az olyan könyveket, amikben híresség a főszereplő, legyen az zenész, vagy színesz. Számomra valahogy nem fekszik a dolog, sőt néha kifejezetten idegesít. Ezek után kétszer meggondolom, hogy vegyek-e hasonló könyvet a kezembe.

turanett P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

Rocksztárról lévén szó, én egy kicsit dögösebb történetre számítottam. Az eleje ígéretesen indult. Casey nagyon vicces lány, tetszett a fellépése. Jake is hozta az elvárt szintet. De nagyon gyorsan kezdett ellaposodni. Sokszor azon vettem észre magam, hogy unatkozom. Aztán a turné megint kezdett jó lenni, illetve miután kiestek a csontvázak a szekrényből. Szörnyű, hogy mi történt Jake-el. Nagyon sajnáltam. De kellett mellé egy olyan család, mint az övé, hogy túl tudjon jutni a dolgokon. Kyle volt a kedvencem. Az ő történetére nagyon kíváncsi leszek.

AniTiger P>!
J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története

A terjedelmessége ellenére gyorsan olvasós, gördülékeny sztori. Az egyik legalapabb klisé némi drámával nyakonöntve, mégis rémesen édes és izgalmas történet lett belőle. Álomi könyv, ha valaki odáig van a rocksztár-átlagcsaj fantáziáért, ugyanis az elejétől a végéig egymásra vannak kattanva a főszereplőink, és a legnagyobb küzdelmük nem a zöldszemű szörny ellen zajlik, hanem önmaguk ellen, ugyanis el kell fogadniuk, hogy bizony a másik rájuk vágyik!

Ebből a szempontból tanulságos sztori, de én mégis inkább a cukiságát emelném ki. A szerelmük az elejétől a végéig nagyon aranyos, és nagyon bájos párost alkotnak ők ketten, de Jake múltja eléggé rányomja a bélyegét a néha gyorsnak tűnő, máskor lassú tűzön égő kapcsolatukra.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/01/jbengtsso…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

anitaa8>!

– A lakótársam azt mondta, hogy le kellett volna feküdjek veled tegnap éjjel-vallottam be.
– A lakótársad nagyon bölcs-felelte Jake jelentőségteljesen.
– És azt is mondta, hogy mivel nem feküdtem le veled, soha többé nem látlak viszont.
– A lakótársad egy ribanc-folytatta ugyanolyan jelentőségteljes hanghordozással.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casey Caldwell · Jake McKallister
Phoenix67>!

– Tényleg odavagyok érted, Jake. És nem azért, mert rocksztár vagy.
– Hát én is eléggé odavagyok érted, Casey – válaszolta. – És nem azért, mert könyvelő vagy.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casey Caldwell · Jake McKallister
showtimee>!

– Nagyon bátor vagy. Én inkább a csendben agyalós típus vagyok. A bátorságom odáig terjed, hogy néha van merszem elolvasni egy könyv legutolsó oldalát, mielőtt belekezdenék.
– Úristen, én utálok olvasni! Az egyik legrosszabb időtöltés, amire csak gondolni tudok.
– Van egyáltalán bármi közös bennünk?
Jake vállat vont.
– Talán egy kicsit bevállalósabbnak kellene lenned, Casey.
– Neked meg olvasnod kéne néhanapján, Jake.
Egy pillanatig némán bámultunk egymás szemébe, majd mindkettőnkből egyszerre tört ki a nevetés.

3 hozzászólás
Aninaa P>!

És azon a napon, mikor leültetett a zongora elé, és kezét a kezemen tartva együtt leütöttük a billentyűket, mert nekem magamtól se erőm, se kedvem nem volt, visszahozott az élők sorába. Órákon át zongoráztam aznap, hagytam, hogy átjárjon a zene, és felemelje zilált lelkemet. Szinte éreztem, ahogy a tátongó sebek kezdenek behegedni. A zene lett a megmentőm. Az egyetlen barátom. Minden bánatomat, félelmemet és dühömet a zenébe öntöttem. Órákon és órákon át. Egész nap ezt csináltam. Minden egyes nap. Minden egyes borzalmas gondolatom megtalálta az utat először a papírra, majd a dalaimba. A hangom is visszatért. Valahogy azzal, hogy a régóta a fejemben kavargó gondolatok dal formájában utat találtak maguknak, visszatért a jövőmbe vetett hitem is. Talán rendbe jövök. Talán mégsem értelmetlen az életem.

Kapcsolódó szócikkek: Jake McKallister
nypiro P>!

Eddig minél kevesebbet tudtam egy nőről, annál jobb volt. Így egyszerűbben ment utána kirúgni az ágyamból. Igen, tudom, elég faszkalap hozzáállás, de most mit mondjak erre?

Kapcsolódó szócikkek: Jake McKallister
Phoenix67>!

– Veled meg mi van? – kérdezte Kyle gyanakvóan.
– Hogy érted, hogy mi van? – kérdeztem vissza.
– Furán viselkedsz.
– Miért viselkednék furán?
– Mittomén… vidám vagy, vagy mi.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake McKallister · Kyle McKallister
Bookaholic77 >!

A bátorságom odáig terjed, hogy néha van merszem elolvasni egy könyv legutolsó oldalát, mielőtt belekezdenék.

Bookaholic77 >!

Nem tudhattam, mi lesz a vége a kapcsolatunknak, azt viszont éreztem, hogy ez életre szóló kaland lesz.

BBetti86>!

Nem tudhatod, mennyire vagy erős, míg próbára nem tesznek.

526. oldal

Viktória_Erdei P>!

A bátorságom odáig terjed, hogy néha van merszem elolvasni egy könyv legutolsó oldalát, mielőtt belekezdenék.
– Úristen, én utálok olvasni! Az egyik legrosszabb időtöltés, amire csak gondolni tudok.


A sorozat következő kötete

Cake sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Adams: Ha Rómában jársz
Sarah Adams: Csalóka szerelem
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Vi Keeland: Nagy játékos
Vi Keeland: A beosztott
Emily Henry: A könyvek szerelmesei
Vi Keeland: Órákon át kívánlak