A ​soha határa (A soha határa 1.) 1870 csillagozás

J. A. Redmerski: A soha határa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re.

A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547749 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
380 oldal · ISBN: 9789632548760 · Fordította: Medgyesi Csilla

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Andrew Parrish · Camryn Bennett · Natalie · Blake

Helyszínek népszerűség szerint

óceán


Kedvencelte 732

Most olvassa 91

Várólistára tette 574

Kívánságlistára tette 593

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Kedvenc lett. Egyszerűen imádtam az első oldaltól az utolsóig. Csak hogy érezzétek a jelentőségét, arra a magas polcra került nálam, ahol a Pushing the Limits és a Beautiful Disaster foglal helyet.
Mi fogott meg benne a két főszereplőn, a humoron, a belevaló stíluson és a végig titkokat tartogató történeten kívül?
A SZABADSÁG. Csupa nagybetűvel. Akik ismertnek egy kicsit, tudják, nálam mekkora a demokrácia, és mennyire szabadnak nevelem a két gyerekem. Mennyire ugyanezek az érzéseim és a vágyaim, mint ezeknek a szereplőknek. Nagyon tudtam örülni annak, hogy vannak ilyen emberek, és meg merik-tudják tenni, amit legbelül én is érzek.
Semmi az égvilágon nem fontosabb, mint a szabadság érzése, ne legyetek „birkák”, merjetek álmodni! Tudom, sokan legyintenek, nincs rá lehetőségük! Csak fizikailag vannak korlátok!
Ha máshogy nem, LÉLEKBEN LEGYETEK SZABADOK! Legalább az olvasás révén….
De hát molyok vagytok, már ott vagytok az úton, igaz?

3 hozzászólás
Mazsidrazsi>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Nyűűűűűűűűűűűűűűűűűű *-*
Andrew Parrish – Te alávaló gazember, egy mocsok seggfej vagy, tudd meg! ♥ Birtokolj!

Ez a könyv nem egyszerűen egy utazásról szól. A könyv maga egy utazás. A saját utazásod, mely a fejtől az ágyékig tart, lelked legmélyéig hatol, és feltárja azt, ami Te vagy.
Sosem hittem volna, hogy egy könyv segít visszatalálni önmagamhoz. Mert elvesztem a mindennapok mókuskerekében. De Cam és Andrew bizonytalansága, makacssága és fenomenális utazásuk helyrerakott bennem valamit.
Mégis miért mondom ezt? Mert ennek a könyvnek hatalma és ereje van, főként ha Te magad is ezeket az elveket vallod, mint a szereplők.
Nem nyálas szerelemről szól najó, a vége az, de ott is potyogtak a könnyeim, nem a nyálam folyt , inkább arról, hogy igenis vannak sorsok, melyeknek együtt kell folytatódniuk. Nem biztos, hogy minden véletlenül történik. Ha jön egy szikra, ha van benned egy késztetés, nosza, tedd meg. Hisz egy életed van…
Imádtam az első sorától kezdve. Felkeltette a figyelmemet, hogy ebből mi lesz. És robban a végén, az már biztos. Szerettem, ahogy a könyv lapjairól sütött a túlfűtött erotika,szenvedély, és mégsem volt vulgáris. Pont jó volt, minden a megfelelő mennyiségben.
Camryn karaktere az elején furcsa volt, majd lassan tökéletesen megértettem. Csak egy dolog zavart, hogy miért félt ettől az egész Andrews dolgoktól. Oké, megértem, de mégsem teljesen :D
Andrew nekem eleinte nem volt egy tipikus álompasi. Nem mondom, tetszett, hogy tetovált, csak én nem mindig szeretem az ilyen típusú pasikat. Ő olyan túl nyílt, túl nyomulós és kissé fura volt. Mindaddig, míg nem jött az ő szemszöge. Sikerült mélyebbre ásnom magam a lelkében, és már ott sejteni véltem, hogy itt nem lesz minden oké… Lassan vált szerethetővé, de nem könnyen felejthető karakter. Határozott fellépésű, és mikor kiderült, milyen az életfelfogása… Nyűűű *-*
Nem egyszerű érzelmeket és problémákat érint a könyv. Nem az egyszerű szerelemről szól, hanem önmagunk elfogadásáról, az élet szeretetéről és a jelenről.
Nagyon mélyen érintett a vége is, főleg az a levél, de egy másik jelenetnél is bőgtem.
Mert már átéltem – 3x is –, amit Camryn, mikor Andrew-t vigasztalta. Éreztem azt a tehetetlen dühöt és fájdalmat, és pontosan megfogalmazta azt, hogy ilyenkor semmi mást nem akar az ember, csak hogy a másiknak ne essen semmi baja.
2 dolog zavart csak a könyvben, de azt a fordításnak tudom be: volt jó pár szent szar, és létezik egyáltalán olyan szó, hogy moccanatlanul???!!!

Lényegében annak ajánlanám ezt a könyvet, aki belül szabad akar lenni, és keresi önmagát és az útját. Azt a buszt, amire fel kell szállnia, hogy boldog legyen és teljes.

11 hozzászólás
vikcs>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Ez a könyv egy csoda.
Annyira csodálatos, ahogy a két fiatal egymásra talál, és együtt beutazzák Amerika csodás városait, ahogy lassan egymásba szeretnek, és hogy minden csodaszép…aztán jön a BUMM, amikor a te szíved is apró pici darabokra törik, és könnyes szemmel falod a sorokat, miközben vadul mondogatod, hogy ez nem történhet meg. Szerencsére megmaradt a szívem, bár még néha találok szétszórva egy-egy darabot amit összeszedek valahonnan, de mosolyogva tettem le a könyvet.
Komolyan nem olvastam még ilyen könyvet, ami ennyire jó lett volna, abszolút kedvencem lett.:) Nyilván már sokan ismeritek, ezért nem írok sok mindent, a lényeg annyi, hogy új álompasit avattam Andrew Parrish személyében. :) *.* Ez a pasi…egy isten.:) Nem csak külsőre, hanem belsőre is.
A kis „mocskos” beszéd és szavak is nagyon beleillettek a sztoriba, jókat mosolyogtam rajta, nagyon elvolt találva az egész könyv.:)

Azt hiszem, ha van reinkarnáció, mi egy pár voltunk minden előző életünkben.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547749 · Fordította: Medgyesi Csilla
9 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Ez a könyv egy csoda. Cam és Andrew megismerkedése, közös utazgatása és az érzelmek amiket kiváltanak egymásból, ahogy felfedezik mi rejlik bennük és megtalálják a boldogságot zseniálisan van kivitelezve. Csak faltam a sorokat és én mint olvasó és annyira nagyon élveztem ezt az egész kalandot.
Az írónő eléggé rám hozta a szívbajt :S
Már csak egy saját példányt kéne beszereznem belőle.

K_A_Hikari>!
J. A. Redmerski: A soha határa

„ – Nem azt mondtam, hogy úgy érzem ismét élek, Andrew. Miattad érzem most először egyáltalán azt, hogy élek.”

Komolyan, olyan volt ez a könyv, mint egy…fenéken billentés.
Hogy hahó, feszegesd a határaidat.
Élj egy kicsit őrült életet.
Mondd ki, amit érzel.

Igen, kellett ez a könyv nekem most.
Minden gondolatával, minden boldog és szomorú pillanatával együtt.
Annak ellenére is, hogy bizony én nem hiszek a két hét után örökkében, jó volt olvasni ezt. Simogatta a lelkem romantikus részét.
Arról nem beszélve, hogy kedvem támadt egy hátizsákkal (és vele…) bejárni a világot

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/02/j-redmerski-s…

7 hozzászólás
anikho>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Abba hagyom a bőgést, összeszedem a gondolataimat és jövök bővebben.
♥ Andrew ♥
                                             .                                                         
Magamba kellett szállnom egy kicsit miután letettem a könyvet, mert akkora hatással volt rám, mint a nem is tudom mi! Úgy éreztem magam, mintha kitépték volna a szívemet vagy valami hatalmas sokknak vetettek volna alá.

Ez a könyv ugyanolyan hatással van az olvasóra mint a könyvbéli út a két főszereplőre. Az ember utat talál a saját lelkéhez, és elgondolkodik rajta ő mit is vár az élettől. Na, meg az is eszébe jut, hogy ő hogyan éli az életét és hogy tényleg ez az-e amire vágyik és ha nem, vajon mer-e olyan drasztikusan változtatni rajta, mint ők. Legalábbis én végig ezeket éreztem.

Félelmetesen át tudtam érezni Camryn helyzetét, érzéseit, gondolatait, talán még nem is ismertem magamra ilyen jól egyik könyvben sem amit olvastam. Megértem miért indult neki ennek az őrült útnak és nagyon csodálom érte, hogy meg merte tenni! Nagyon jó volt olvasni, hogy megismeri önmagát Andrew segítségével és végre rájön mit és kit is akar valójában. Nagyon szimpatikus lány, őszinte cselekedetekkel, szavakkal és érzésekkel.

Andrew. ♥ szerelmes vagyok Beléd! ♥ Az elején nem tudtam mi is lesz itt, ki ez a fickó, de már rögtön az első megnyilvánulása után nagyon megnyert magának. Nagyon szerettem az ő szemszögéből is látni a történéseket, így még sokkalta jobban belé habarodtam. :$ Humoros, nagyszájú, gitározik, énekel, menő kocsija van, és istenien néz ki! Ezek mellett a személyiségéről is említést kell tennem, mert látszik az összes tettéből, mondatából, a gondolataiból hogy nagyon jó ember és csak a legjobbat akarja Camryn-nek. Húú! ♥♥♥

Alapjáraton nem vagyok az az érzelgős típus, aki annyit sírdogál a könyvek felett. Úgy gondolom nagyon nehéz így megríkatni, de ennek a történetnek többször is sikerült! Annyira mély érzésekről van szó, és tragédiákról, hogy most is belefájdul a szívem ha csak rágondolok. de biztos vagyok benne, hogy napokig ezen fog még járni az agyam, és még álmodni is fogok róla :) ja, és a zeneválasztás is nagyon telibe talált, rákerestem az összes dalra, amit megemlít a könyv és az összes nagyon tetszik :)
Íme az egyik, ami totálisan passzolt! : http://www.youtube.com/watch…

Az írónő remekül átadta a hangulatot, nem tudtam letenni a könyvet, csak olvastam és olvastam és teljesen összetörtem amikor Andrew 2. leveléhez értem! Én nem is tudom mihez kezdtem volna magammal Camryn helyében. De, hozzáteszem az első levél utáni történések sem hagytak hidegen! :)
Részemről a történetet egésznek találom, így még jobban várom a következő könyvet, ami a fülszöveg alapján hasonlóan érzelmes és mélyen szántó lesz. Már most kedvenc az is! :)

15 hozzászólás
Naiva P>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Az ilyen könyvek miatt sajnálom, hogy bebukott az Ulpi’. Évek múlva is előveszed és garantált az olvasási élmény. Jól meg van írva és azonnal magával ragad, pedig most jobban észrevettem a könyv hibáit. Tetszett az Államokon keresztül való utazgatás, és minden tiszteletem Camryn-é. Mindig csodálom az „életművész” típusú embereket, és még csak nem is munkakerülőként tekintek rájuk. Nekem meg se fordulna a fejemben, felszállni valamelyik Volán járatra, és keresztül-kasul buszozni megyéken keresztül, siralmas tempóban a kátyús utakon…. Elég, ha csak belegondolok, és már az is bőven elég.
A könyv lényege, hogy olykor érdemes kilépni a saját komfortzónánkból. Olykor érdemes kockáztatni, változtatni a megszokotton.

3 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Valamiért mindig halogattam ezt a könyvet, de most végre elolvastam. IMÁDTAM. Andrew Parrish, a szívembe zártad magad, a humoroddal és mocskos száddal együtt. A közepe felé éreztem, hogy történni fog valami rossz. A végén megijedtem, nehogy a legrosszabb megtörténjen, már majdnem sírtam. A zenéket amit hallgattak, azokat én is hallgatom, főleg a Bad Company-t. (SN rajongók tudják ki ez a zenekar). Alig várom, hogy olvassam a második könyvet.

Tünde_JLT I>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Már most rettegek attól a naptól, amikor az utazásunk véget ér

Én is rettegve vártam azt a napot, amikor Cam és Andrew utazása véget ér. Az írónő meg tudta teremteni azt a csodát, ami által azt érezhettem, hogy velük utazom. Csak azt sajnálom, hogy ez a csoda az utazással megszűnt. A könyv végével nem tudok mit kezdeni.
spoiler

10 hozzászólás
vmonika_>!
J. A. Redmerski: A soha határa

Ez volt az a könyv, amit mindenki szerettet, és én mégsem akartam elolvasni. Ez volt az a könyv, amit valamiért mégis elhoztam a könyvtárból, az első adandó alkalommal. És ez volt az a könyv, amitől pár órára, pár napra úgy éreztem, szabad vagyok. Megindító, gyönyörű, szabad és élettel teli. Ezek a szavak jutnak róla eszembe. Írni akartam egy szép véleményt, de a meghatottságtól most csak ilyenekre futja…Hálás vagyok az írónőnek, hogy megmutatta, hogy megértette velem, mit jelent szabadnak lenni. És azt hogy milyen az igaz szerelem. Andrew, Camryn, örökké egy kedves részt fogtok elfoglalni a szívemben! Csodálatos könyvélménnyel gazdagodtam, és biztos vagyok benne, hogy kell nekem ebből egy saját példány is…Kell hogy valami néha kirángasson a mókuskerékből, és szabaddá tegyen. Köszönöm.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

Greylupus>!

– Szerintem képtelenség igazán kiszeretni valakiből. – Látom a szemében, hogy átvillan egy gondolat az agyán. – Azt hiszem, hogy ha szerelmes lesz az ember, igazán szerelmes, akkor az egy életre szól. Minden más csak élmény és illuzió.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Parrish
1 hozzászólás
Tyna>!

A szív mindig győzedelmeskedik az értelem felett. A szív, legyen bár meggondolatlan, öngyilkos hajlamú és mazochista, mindig eléri a célját. Lehet, hogy az agyam jobban tudja mi a helyes, de szarok rá, mit súg. Semmi mást nem akarok, csak élvezni a pillanatot.

353. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Parrish
Greylupus>!

A véletlen csak alkalmazkodik a sorshoz.

358. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: sors · véletlen
lakatoslevente I>!

Két ember, aki képtelen volt sírni, most együtt zokog, és ha a világnak hirtelen vége lenne, elégedetten halnék meg.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camryn Bennett
Greylupus>!

Ha a múlton rágódsz, akkor nem tudsz továbblépni, ha pedig túl sokáig tervezed a jövőt, akkor vagy visszacsúszol, vagy örökre ott maradsz, ahol voltál. – Mereven a szemembe néz, hogy hangsúlyozza a mondanivalója komolyságát. – Ha a mának élsz, ahol minden éppen megfelelő, akkor elfoglalod magad, korlátot állítasz a kellemetlen emlékeknek, és simábban, hamarabb eléred a célodat.

107. oldal

Greylupus>!

Soha ne fogd vissza magad, Camryn Bennett; légy biztos benne, mit akarsz az életben, mondd ki, amit érzel, és soha ne félj önmagadtól. Szarni rá, mit gondolnak mások. A saját életedet kell élned, nem az övékét.

341. oldal

anikho>!

Remélem, soha nem felejtesz el.
Még valami: ne bánkódj, amiért nem mondtad, hogy szeretsz. Nem kellett kimondanod, magamtól is tudtam.

459. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Parrish
2 hozzászólás
nykyriana>!

Nevess csak, én majdnem belehaltam…
(The Rolling Stones)

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: The Rolling Stones
Gaby33>!

– Nem az számít, hogy mit viselsz – oktat, miközben visszasétál a gardróbba. – Csak az számít, hogy merre mész, és mit csinálsz, miközben viseled.

165. oldal

Boo_Becca>!

– Te soha nem sírsz? Más dolgok miatt? Sírtál valaha? – faggatom.
– Hát persze. Mindenki sír néha, még a nagyfiúk is.
– Rendben tudsz mondani egy konkrét esetet?
Gondolkodás nélkül válaszol.
– Egy … filmen sírtam egyszer. – Hirtelen elhallgat, mintha szégyenkezne, és már megbánta volna, hogy elárulta magát.
– Melyik filmen?
Képtelen a szemembe nézni. Érzem, hogy kezd felengedni a hangulat.
– Nem mindegy?
– Na, gyerünk, áruld el! Attól félsz, hogy kinevetlek, és anyámasszony katonájának hiszlek miatta?
Bár zavarában elpirul, mosoly látszik a szája szélén.
– A Szerelmünk lapjai – annyira halk a hangja, hogy alig tudom kivenni, mit mond.
– Azt mondtad, hogy a Szerelmünk lapjai?
– Igen, képzeld, sírtam a Szerelmünk lapjain, és akkor mi van?

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Parrish · Camryn Bennett · Szerelmünk lapjai

A sorozat következő kötete

A soha határa sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel
L. J. Shen: Sparrow
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Abbi Glines: Ha esélyt adnál
Emma Chase: Behálózva