Az ​Árnylovasok (A Triannita / A Triannita krónikák 2.) 2 csillagozás

J. A. A. Donath: Az Árnylovasok

Volt ​egyszer régen, hogy élt egy szerény szerzetesekkel együttélő világ, s az őket és a rászorulókat segítő lovagrend, akiket Triannitáknak hívtak. Ezek az emberek esküvel fogadták, hogy ha kell életük árán is védik az igazságot, őrzik a békét, s védelmezik a gyengét, építik a hitet. Megíródott valaha egy könyv, amit annak idején Szent szavaknak neveztek, s amiből erőt merített az, ki elgyengült, aki vígaszt várt, vagy tanácsra szorult. Létezett egy birodalom, melynek virágzása a környező királyságok és uradalmak között is elismert volt, s amivel könnyen szövetségre lehetett lépni, ha messziről veszedelem híre járta be a kontinens minden szegletét. S a veszedelem nem a távolból, hanem a birodalom mélyéről érkezett, s ez olyan vad volt és hirtelen, hogy senki nem számított rá; a Püspöknek nevezett király átvette a hatalmat és hogy teljes legyen az uradalma, kiirtotta az egykor békét és nyugalmat jelentő Triannitákat. A rendet, a lovagokat, a hitet, s mindent, hogy egyeduralommal és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Underground, Budapest, 2014
236 oldal · ISBN: 9789630886000

Várólistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zoltan_Szeman I>!
J. A. A. Donath: Az Árnylovasok

Rögtön azzal kezdeném, hogy az író hatalmasat fejlődött az első rész óta. A történet maga mintha egy árnyalattal lassabb iramú lenne az előző könyv vibráló dinamizmusához képest, de nem kell attól tartani az olvasónak, hogy akció nélkül marad.
Spoiler: van itt kérem tengeri vihar, várostrom, vulkánkitörés, szökőár, harc, menekülés, de még újszülött világrahozatala is.
Már az első pár oldalon olyan meglepő fordulattal indult, amire egyáltalán nem számítottam. Majd a mű vége is olyan meglepetést okozott, ami miatt egyszerűen „muszáj” elolvasnom a következő részt, a „Bitorló fivér”-t!

1 hozzászólás
aydi>!
J. A. A. Donath: Az Árnylovasok

Időnként olyan éles képleírások voltak benne, hogy tényleg kezdtem rosszul lenni a levágott fejektől :D És ez abszolút nem negatív dolog.
Szerettem újra kalandozni a lovagokkal. Mondjuk azért maradtak bennem kérdések, úgyhogy kíváncsi vagyok mit hoz még a többi kötet. :)


A sorozat következő kötete

A Triannita / A Triannita krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kodolányi János: Vízözön
Kodolányi János: Új ég, új föld
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Kelemen Erzsébet: Itt ragadt lélek
Kleinheincz Csilla: Város két fül között és más elvarázsolt történetek
Tamási Áron: Jégtörő Mátyás
Szappanos Gábor: A királynő mélyén
Alexander Wolf: Solo játékai
Frank E. Peretti: Áttörés a sötétségen
Bram Stoker: Drakula