A ​sárkánynász követe 6 csillagozás

J. A. A. Donath: A sárkánynász követe

Neked szól ez a könyv, ha szereted a fantáziaregényeket! S ha képes vagy beleélni magad egy olyan harcos helyébe, akinek a világot kell megvédenie a káosztól.
Az úton, amire Akrallt a sámánmágusok és Táltosasszony indítják el, különféle furcsa lényekkel kell megküzdenie, mire eléri célját. Azaz északról indulva megtalálja délen a fekete Draago Vaara sárkánynagyurat, és sikerül meggyőznie, hogy ejtse meg az újabb násztáncot Astrillával, az északi, fehér sárkányasszonnyal.
Bár főhősünknek, az embernek nincs valós múltja, csak jelene, ami a küldetéseként és jövőjeként is ködbe vesző…
Számtalan esetben bizonyítja az erejét, a kitartását és kap illetve ad bizalmat különféle lényektől és lényeknek, míg végül sorsa beteljesedik. Az izgalmas cselekmény kibontakozását a szereplők folyton változó külsejének, fegyvereinek, környezetének, továbbá a jeges hegyektől a forró sivatagig megjelenő tájaknak igen részletes leírása színesíti.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631298918

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
J. A. A. Donath: A sárkánynász követe

Egy újabb nagyszerű könyv a szerzőtől, amit imádtam és le sem tudtam tenni, annyira tetszett. Mindig is imádtam a sárkányos történeteket.
Azt is nagyon szeretem, ha egy történetben a fejezeteknek címet kapnak és J. A. A. Donath, általam eddig olvasott alkotásai ilyenek.

Stílusára nézve már-már klasszikus a meseszövés, szinte ott lehetek a történetben, filmszerűen látom az ábrázolt helyszíneket, érzem az ott lévő időjárási viszonyokat, északon a havat és a hideget, délen a perszelő napfényt és a tikkasztó forróságot. Még a tenger alatti világban is járhattam.

Csodaszép, lírai leírások a helyszínekről és komoly tartalom, misztikus, sárkányos mesébe foglalva.
Nekem legalábbis már az elején a globális felmelegedés jutott eszembe, melynek okait és következményeit az alkotó egy zseniális természetfeletti fikcióval ábrázolja.
Egy harcban, a világ egyensúlyát őrző mágusok és az általuk életre hívott sárkányok, valamint a rabságban tartott gonosz, a káosz ura között, aki a világ leigázására és elpusztítására törekszik.

Aztán ahogy a mágusok által megmentőként életre hívott főhős Akrall, – akinek felgyorsítva végigkísérhettem a felnőtté válását, – a célja felé való vándorlás során újabb következményekről olvashattam, nevezetesen a fiatalok elvándorlásáról a falvakból a nehéz gazdasági viszonyok miatt, egy jobb élet reményében, ezáltal falvak elöregedéséről, vagy elnéptelenedéséről.

Hősünk útja során sok izgalmas kalandokon ment keresztül küldetésének teljesítéséért. Találkozott segítőkész emberekkel, de szörnyekkel és ellenségekkel is, akik gátolták és akikkel meg kellett küzdenie. Saját ügyességének és a mágusok segítségének köszönhetően mindig kivágta magát a nehéz helyzetekből.
Mikor elérte célját, és nem ért véget a könyv, el sem tudtam képzelni, mi lehet még hátra.
Meglepetésemre még mindig jutott egy fontos elméletre, ami az élet értelmét, és a halál utáni, túlvilági lét kérdéseit boncolgatta. És még kaptam egy részt a jövőről, kvázi utóhangként.

Ez a második könyv a szerzőtől, amit olvastam, de nem az utolsó az biztos.
Csak gratulálni tudok hozzá. Köszönöm az élményt.

2 hozzászólás
Álmok_útján>!
J. A. A. Donath: A sárkánynász követe

A végére hagytam a számomra legszórakoztatóbb irodalmat, Jenei András könyvei közül. Mostanában elég sűrű napjaim vannak, melyekben főleg szellemileg kell helytálljak, így igazán nagyra tudok értékelni egy olyan regényt, ami eltereli a gondolatimat. Köszönet a szerzőnek, a saját példányét!
A történet egy valódi mese, és ennek gyermeki lelkem nagyon örült. András itt valóban visszanyúlt a gyökerekhez és igazi mesemondóvá vált. Sárkányok, mágusok és csodaszép tájak, melyek azonnal megelevenednek a képzeletünkben.

Teljes értékelés:https://ujalmok.blogspot.com/2021/01/j-a-donath-sarkany…

2 hozzászólás
Zoltan_Szeman I>!
J. A. A. Donath: A sárkánynász követe

Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a könyv. A leírásokkal mintha egy-egy éles, sok megapixeles digitális fényképet tenne az olvasó elé az író és a cselekmények, az ügyesen beléjük szőtt részletek miatt, szinte megelevendnek, filmszerűen peregnek. Spoiler: pl. a tengerből kiemelkedő arcokat szinte láttam magam előtt.
Lendületes mű, amit a történet gondos, aprólékos kidolgozása jellemez. Teszem hozzá, hogy mindezt átitatta az író egyéni stílusa, ami engem egy kicsit a régi idők szép, díszes nyelvezetére emlékeztetett. Jelzem, ez a nyelvezet remekül illett a történethez!
Csupán egyetlen kérdésem maradt a végére: lesz folytatás?
Spoiler: Roppant kíváncsi lennék Akrall fiának kalandjaira is.

1 hozzászólás
Mesekanna>!
J. A. A. Donath: A sárkánynász követe

Filmrendezők, producerek figyelem! Szuper film lehetne belőle! Csodás helyszínek és lények! A vízi világ leírása igazi csoda… Ráadásként a történet is érdekes :)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
J. Goldenlane: Isteni balhé
John Caldwell: Káosz
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Szemán Zoltán: A sárkány lánya
Vavyan Fable: Álmok Tengere
Gaura Ágnes: Túlontúl
Szemán Zoltán: Sárkányhatározó