A ​Farkaspengék (Calderania 2.) 4 csillagozás

J. A. A. Donath: A Farkaspengék

Menthár ​Korsen a sikeres Kardtánc próba után megkapta az atanac harcosok kék övét, és vele együtt már felnőtt férfinak számít falujában. Az avatás azonban váratlan dolgokat hozott: nemcsak származása terhe nehezedik rá, hanem a titkos feladat is, miszerint neki kell megakadályozni az Initia és Curpo Királysága között dúló háborút. Az ellenséges csapatok már elérték a déli partokat, így Menthárnak egyre fogy az ideje, hogy időben találkozzon apjával, Initia királyával és rávegye a békére.
Eközben gyerekkori barátai gályákkal indulnak dél felé, hogy megállítsák a támadókat. Melaine, Graub és Elnoraa pedig Abiesben marad és egészen más nehézségekkel kell szembenézniük.
Vajon képes lesz-e az ifjú Menthár megbirkózni a rábízott feladattal? Hány harcostársától kell majd búcsúznia a csata folyamán? És legfőképp: várja-e majd otthon Elnoraa, ha mindennek vége lesz? Lesz-e egyáltalán hova hazatérniük?
A kötetben az „Ifjú Farkas” régi és új ismerősökkel halad célja felé.… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2021
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158171311

Most olvassa 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Zoltan_Szeman I>!
J. A. A. Donath: A Farkaspengék

Akinek tetszett az első rész (A kardtánc) annak garantáltan nem fog csalódást okozni a folytatás sem. A történet több szálon, számos helyszínen, sok szereplővel fut tovább. A részletes leírásokat izgalmas csatajelenetek váltogatják, megtarkítva – elsősorban fegyveres – harcművészeti elemekkel. Nekem különösen tetszett, hogy az író nem felejtette el a hátországot. Mert bizony a békésnek hitt, a csatamezőktől távol eső területek is jócskán kiveszik a részüket a haborúból…de nem árulom, hogyan. :-)
Én különösen azok figyelmébe ajánlanám a sorozatot, akik szeretik a történelmi jellegű, fantasy stílusú műveket. Nehéz úgy beszélni a műről, hogy ne áruljak el túl sokat, de annyit azért megjegyeznék, az egyik szereplő neve egyből a kedvencem lett: Kagge De Himblooden…
A fél csillag levonást csupán azért tettem, mert (olvasás közben) én nagyon hajtottam voltam az eseményvonalat, de éppen a változatos helyszínek és viszonylag sok szereplő miatt a művet nem érdemes, nem szabad „gyorsolvasással” végigrohanni.

1 hozzászólás
aydi>!
J. A. A. Donath: A Farkaspengék

Méltó folytatása az előző kötetnek. Fordulatos, izgalmas, tele harccal, tanulással és érzelmekkel. Tovább izgulhatunk, hogy mi lesz Menthár sorsa, hogy birkózik meg a rá váró feladatokkal, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá.
Még mindig nagy kedvencem Sagan mester és Jango. És végre a farkasok is előtérbe kerülnek és felfedik titkaikat :)
Aki az elsőt szerette, annak ez sem fog csalódást okozni.

1 hozzászólás
Sandra_Pilizota>!
J. A. A. Donath: A Farkaspengék

Benne van a fantasy minden eleme. Nekem kissé soknak tűnt a leírás. Amúgy meg szerintem még a női szereplőket kellett volna még inkább háttérbe szorítani. A harcias cselekményhez nem tudnak mit hozzátenni.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Judyt IP>!

Ha félek a jövőmtől, a jelenem ölöm meg.

80. oldal, 3. fejezet: Várakozás (Magánkiadás, 2021)

4 hozzászólás
Zoltan_Szeman I>!

– Saur hozott régi barátom!
– A nagy büdös fenéket! Ez a két köszvényes lábam ni!


Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Démonok közt
Frank Márton: Az áldozat
Acsai Roland: Jin és Jang
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Bessenyei Gábor: A háború lelke
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Baróthy Borbála: Piper
Hestia Potter: Legendary – Szövetség