„Mint kiderült, a mellettünk lévő asztalnál ülő hórihorgas férfinek pedig szanitéc volt az apja a második világháborúban, azt most őt kérdezgették páran a különböző gyógyításokról. Nem volt olyan, mire ne tudott volna medikációt, egyedül azon gondolkozott el, miért köhöghet az egyik ember lova. De szerencsére kiderült, hogy konyított a hippiátrihoz is, azt mondta, hogy nem kell több kockacukrot adni a lónak, mer’ allergiás rá. Miért adnék én neki cukrot, Laci? A teájához, vagy mihez? Csodálkozott a ló gazdája, de Laci nem csodálkozott. Most már legalábbis. Hát akkor ez a baj, bazmeg, adjál neki, a lónak adni kell kockacukrot, leesik a vércukra! Csoda, hogy eddig nem ájult el, csak köhög! Erre az egyik tag is megerősítette, hogy ő is látta már filmen, hogy kockacukrot adtak a lónak. Naugye, mondta Laci.
Följárt Pestre a Mógli régen, dámákat b*szni. Vette át a szót egy alacsony, törpeszerű férfi, aki fekete, karimás kalapban ült. El nem hiszed, Kalapos Ferinek hívták a többiek. Miféle dámákat? Kérdezte kétkedve emerre egy másik, ki vagy a dámákban nem hitt, vagy abban, hogy a Mógli b*szta őket, vagy mindkettőben egyszerre. Rajta kiszakadt hónú fehér póló volt, de őt meg valamiért mégsem úgy hívták a többiek, hogy a Kiszakadthónú Misi, hanem csak simán, Misi.”