Hófehérke ​és a hét törpe és más mesék 1 csillagozás

Ivánovicsné Halász Mária: Hófehérke és a hét törpe és más mesék Ivánovicsné Halász Mária: Hófehérke és a hét törpe és más mesék Ivánovicsné Halász Mária: Hófehérke és a hét törpe és más mesék

Volt egyszer egy kicsi ország, a Hét tengeren is túl, ahol egy szép naponta jó királynénak egy leánya született: fehér volt a bőre, mint a hó, piros a szája, mint a rózsa és fekete a haja, akár az ében, így hát el is nevezték öt Hófehérkének.
De a nagy örömre még nagyobb bánatot mért a sors, mert a királyné súlyosan megbetegedett, és kis idő múlva meg is halt. A király fájdalma határtalan volt, de mivel gyermekének a legjobbat akarta, ezért újra nősült. Az új feleség gyönyörű volt, de a szíve sötét és gonosz, számára egyetlen dolog létezett csupán: a saját szépsége és hiúsága.
Azonban egy nap a varázstükör elárulta a gonosz mostohának, hogy már nem ő a legszebb kerek e világon, hanem Hófehérke, aki időközben gyönyörű fiatal hölggyé cseperedett. A rideg szívű királyné éktelen haragra gerjedt, s titkon megbízta az udvari vadászt, hogy csalja az erdőbe Hófehérkét és hagyja sorsára, hogy soha többé ne térhessen haza.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A világ legszebb meséi Vagabund

>!
Vagabund, Budapest, 2008
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639685987 · Illusztrálta: Tari József

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

eeszter>!
Ivánovicsné Halász Mária: Hófehérke és a hét törpe és más mesék

A Hófehérke nem tartozott sosem a kedvenc meséim közé, biztos, hogy nem vettem volna fel egy olyan sorozatba, hogy „A világ legszebb meséi”. Meg elég furcsa is ennek a könyvnek a tematikája, mert a cím alapján több mesére számítottam, ehhez képest a Hófehérkén kívül még kettő van benne. Az illusztrációkban az emberek ábrázolása nem nagyon tetszik, főleg a legszebb nők a világon, avagy Hófehérke és a Gonosz Mostoha – hogy ők lennének a legszebbek? Hááát… Viszont a képeken megjelenő kisegerek jópofák mindenhol.


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Katalin: Mosó Masa mosodája
Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon
Lovász Andrea (szerk.): Navigátor 2.
Nestor Urechia: A szarvasvölgyi tündérek
Szabó Lea (szerk.): Hercegnők olvasókönyve
Catherine Walters: Aludj szépen, Alfi mackó!
Walt Disney – Hamupipőke esküvője
Dobos Edit: Tappancs kalandjai
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé