Nektarin 0 csillagozás

A sima héjú őszibarack
Ivan Ninkovski: Nektarin

Sokan ​a XX. század gyümölcsének nevezik a nektarint. Vadontermő ősét Kínában már időszámításunk előtt 4000 évvel ismerték. Új, nemesített, rendkívül tetszetős, jó ízű, égőpiros, ill. liláspiros, „csupasz” (szőrtelen) héjú fajtái csak századunk közepén jelentek meg az észak-amerikai piacon, majd a 60-as években Európában. Finom gyümölcsét hamar megkedvelték. Kereskedők, fogyasztók egyaránt keresik, minden időszakban jobb áron értékesíthető, mint a hagyományos őszibarack.
Termesztésének jelentősége hazánkban is növekszik. A nektarin élettani sajátosságairól, környezetigényéről, szaporításáról, az eltelepített fák ápolásáról, a legjobb fajtákról a közelmúltban Jugoszláviában megjelent írást az eddigi magyarországi tapasztalatokkal kiegészítve adjuk most az érdeklődők kezébe.
A szerző megállapításai a Kárpát-medence déli térségében folyó termesztés tapasztalatain alapszanak, így viszonylag nagy biztonsággal adaptálhatók a mi valamivel északibb területeinkre is.
Üzemi… (tovább)

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1989
ISBN: 9632340604 · Fordította: Molnár Béláné

Hasonló könyvek címkék alapján

Helmut Jantra: A sikeres kertész
Franz Böhmig: Kertészkedés egész évben
Miklós Dénes: Különleges növények a háztájiban
Z. Kiss László (szerk.): Almatermésűek és bogyósok
Christine Recht: Bogyós gyümölcsűek a házikertben
Czáka Sarolta – Valló László: A metszés ábécéje
Sipos Béla Zoltán: Gyakorlati gyümölcstermesztés
Porpáczy Aladár (szerk.): Gyakorlati málnatermesztés
Bényei Ferenc – Lőrincz András (szerk.): Borszőlőfajták, csemegeszőlő-fajták és alanyok
Pethő Ferenc – Karádi István: Almatermesztés a házikertben