Éhes ​felhő a napot 10 csillagozás

Istók Anna: Éhes felhő a napot

Nóra életében hatalmas törés volt; otthagyta az egyetemet, és két évig Londonban dolgozott pincérnőként. Ám most az apja infarktusa miatt haza kell térnie, szembenézni a múlttal, és egy fájó szerelem emlékével.
De mi történt pontosan a testvére, Zsóka halála körül?
Miért bukkan fel újra és újra Csongor, a vonzó sógor?
Ha mélyek a sebek, akkor is van bűnbocsánat?
Míg Nóra lépésről lépésre halad a múlt megismerésében, lassan kialakul benne az elképzelés a saját jövőjét illetően is: szenvedélyévé válik a főzés.
A zamatos, pikáns ételek megálmodása közepette Nóra érzelmei egyre magasabb lángon forrnak.
Vajon sikerül-e élete főművét kifőznie: a saját boldogságát?
Lélektani kaland és ínycsiklandozó gasztroregény a nehéz szerelem ösvényein járóknak.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571612

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Csongor · Kinga · Nóra · Zsóka


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Istók Anna: Éhes felhő a napot

„…a világon a legfontosabb dolgok mind egyszerűek.”

Még a gyönyörű borító előtt, a fülszöveg alapján tudtam, hogy ez a könyv kell nekem. Aztán megláttam a borítót, és alig vártam, hogy a kezemben legyen. Most pedig, hogy elolvastam, könnyes szemmel itt simogatom, dédelgetem, mert egy 244 oldalnyi csodát tartok a kezemben. *-*
Nincsenek szavak, mennyire mélyen megérintett.
Kedves Írónő, szeretnék még nagyon sok ilyen csodát olvasni Öntől.

5 hozzászólás
>!
beccaelle
Istók Anna: Éhes felhő a napot

A könyv gyorsan olvasható, a stílusa magával ragadó, ha elkezded, nem nyugszol addig, amíg a végére nem érsz, mert az események pörögnek és hajt a kíváncsiság, hogy megtudd, mi is lesz a szereplők sorsa.
Mindenkinek ajánlom, aki olyan történetre vágyik, ami mélyen megérinti, ami után még napokig gondolkozik a szereplőkről.
Bővebben a blogon:
https://csillagporkonyvesblog.blogspot.sk/2018/01/istok…

>!
Vikihusar
Istók Anna: Éhes felhő a napot

Nagyon tetszett már a szavazás alatt is a könyv borítója,így biztosra tudtam,hogy meg fogom rendelni.Nem szokványos a törtènet sem,egy családi tragèdia amely nehezen feldolgozható ès,hogy mindenki ömagát okolja èrte.A nehèz,szeretett mentes gyerekkor a sok elvárással amely felnőtt korra sem csökkent.Fèlelem mindentől ès mindenkitő.
Nagyon megfogott a törtènet remèlem hamarosan újabb könyvet olvashatok az írónőtől.

1 hozzászólás
>!
tinuviel89
Istók Anna: Éhes felhő a napot

Jó könyv volt, tetszett. A szerelmi történet mellett fájdalmas és szomorú volt olvasni egy nem jól működő család látleletét. Talán ez jobban érdekelt, mint a szerelmi szál. Remélem még olvashatom az írónő többi könyvét is.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571612
>!
Krisztina_Csiki
Istók Anna: Éhes felhő a napot

Gasztroregény csak könnyed és szórakoztató lehet, gondolhatnánk, pedig Istók Anna írása csupán hedonista köntösbe bújtatott pszichológiai boncolgatása annak, ami akkor történik, ha az előző generációk önvádját cipelő fiatal személy ki akar törni a múlt védő és egyben bénító burkából. Az ínycsiklandó receptek a felszínes olvasó számára bizonyára hangulati elemként szolgálnak, de jobban megviszgálva a rész és egész kettősét, láthatjuk, hogy jelen esetben az étel az élni akarással egyenlő. Élni akar a múlt és a jövő, birokra kelnek a mostban, hiszen főhősnőnk családjának élő és halott kísérteteivel küzd az érzelmi fennmaradásért, ami aztán lehetővé teheti az önmegvalósítás reményét.
Ez a mű testi-szellemi élvezetet nyújtva egyszerre tartja be a zsánerirodalom szabályait és incselkedik a szépirodalommal, emlékeztetve bennünket arra, hogy ami örömet ad, az nem feltétlenül felszínes, és a mélyenszántó gondolatokhoz nem szükségszerű megjárni a poklot.


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Kevés ember képes arra, hogy a felnőttkor környékén elszakadjon attól a közegtől, amiben élt, és felállítsa a saját értékrendjét.
Könnyebb a megszokottat játszani tovább. Még akkor is, ha soha nem találtunk közben önmagunkra.

32. oldal (Könyvmolyképző, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: szokás
>!
shadowhunter1975 P

Már tudom, hogy a hazugsággal nem az a legnagyobb baj, ha kiderül, hanem az, hogy soha nem lehet abbahagyni.

19. oldal (Könyvmolyképző, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: hazugság
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Merthogy én mindig is hittem az emberekben, sosem csüggedve hittem, hogy minden ember eredendően jó, vagy legalábbis megvan bennük a csíra, amelyet kellő tapintattal és szeretettel jósággá lehet nevelni.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nóra
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Akkor úgy gondoltam, hogy végre sikerült túllépnem ezen, és fogalmam sem volt, hogy az ember hazudhat magának egy ideig, de a végén csak sokkal nagyobb lesz a szívás, ha kiderül. Márpedig kiderül, mert az igazságnak ez a titka. De addig is lehet átlátszóan boldognak lenni.

135-136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nóra
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Vékony, nagyon vékony sáv választja el egymástól a szeretetet és a gyűlöletet, átlépni annyi csak, mint végigegyensúlyozni egy libikókán, és észrevétlen átbillenni a holtponton, de azt még nem tudom, hogy ez visszafelé is épp ilyen könnyen járható út.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nóra
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

(…) a magány, ha egyszer beleragad az emberbe, soha többé nem vakarható le.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Szeretném megrázni, szeretném, ha rám nézne, ha látnék valami érzelmet rajta. Ha egyszer sírni látnám. De nem. Anyám mindent magába fojt. Nincsenek színei, soha nem tudom, mit érez. Még Zsóka temetésén is tartotta magát. Gyűlölöm őt érte, gyűlölöm, hogy nem tanított meg, hogyan kell kifejezni az érzelmeket, gyűlölöm, amiért Csongor volt a családban az, aki ezt először megmutatta nekem.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nóra
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Anya mindig azt mondta, hogy a könyvekből megtanulhatom az életet. Az eligazít minden kérdésben. Sokáig hittem neki, én tényleg elhittem, hogy az élet olyan, mint a történelemlecke, elolvasom, és tudni fogom, mikor mit kell tennem, ismerni fogom a törvényszerűségeit. És mohón faltam a könyveket, és azt hittem, általuk megismerem önmagamat is.
Most már tudom, hogy anya nem mondott igazat. A könyvek hazudnak. Az igazi élet sokkal unalmasabb, közhelyesebb, mint a regények. Az igazi életben nincsenek hősök, a szerelemnek prózai oka van, az érzelmek pedig gyorsabban halványodnak, mint a könyvek lapján a betűk. Az igazi élet sivár, és nincs benne semmi látványos. És én félek egyedül nekivágni a sivárságnak.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zsóka
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Meddig szaladhat az ember önmaga elől?

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nóra

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
A. O. Esther: Kristályfény
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Egyszer
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
J. L. Armentrout: Origin
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón