Grimm ​mesék – Manga 1. 164 csillagozás

Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

A Grimm-mesék végre másként! Ishiyama Kei feldolgozásában a jól ismert mesefigurák kilépnek megszokott szerepükből: Piroska és a farkas esélyt kap a szerelemre; Raponc ezúttal szépfiúként mutatkozik be, Jancsit pedig önimádó, nárcisztikus ifjúként ismerhetjük meg, akit húga, Juliska az egekig magasztal. A tizenkét vadász és a Két fivér ugyancsak új megközelítést kapott. Romantika, komikum és báj jellemzi a kötet kis történeteit, és szavatolja, hogy a varázslatos mesedélután különös élményt nyújtson az olvasónak.

Tartalomjegyzék

>!
Delta Vision, 2007
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639679542 · Fordította: Kovács Eszter · Illusztrálta: Ishiyama Kei

Kedvencelte 20

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

„Ez nem igazságos! Hiszen az emberek megeszik a birkát és a tehenet is! Bezzeg, ha egy farkas vagy róka teszi ezt, megölik őket.”

Igazán szórakoztató történeteket olvastam. Minden tetszett benne, a rajzok, a mesék, és a szereplők is.
Nagyon örülök, hogy olvashattam. :)

TiaManta>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Végtelenül aranyos kis kötet. Apró kis történetek, gyönyörű rajzokkal, és egy kis humorral, amiket csak szeretni tudok. Ráadásul a klasszikus mesék átdolgozását nagyon szeretem.
Piroska és a Farkas cuki ahogy van, az ártatlanságával. Ahogy a Raponc is a nemcserével.
Jancsi és Juliska, a két egymást szerető, és a bátyót védelmező kis hugicával bájos.
A tizenkét vadász és a Két fivér története számomra ismeretlen volt. De ezek a leginkább megható történetek. Főleg az utóbbinál már érezhető a történet súlya is.
Kellemes kikapcsolódás.
Nálam telitalálat.

ap358 P>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Imádom a meseátiratokat, így nem volt kérdés, hogy ezt is olvasni akarom, és nagyon megörültem, amikor egy ajándékozás során megkaptam mindkét kötetet. A két fivér és a Raponc átirata tetszett a legjobban. A mesék nagy része nem csak ötletes, de néhol humoros is, és a rajzok is igényesek. Külön tetszett, hogy a gonoszok sokszor nem is gonoszok, és az író a nemekkel is elég frappánsan játszott.

encus625 P>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Életem első mangája volt. Nem mondom, hogy az utolsó, de nagy rajongó sem leszek. Valahogy nem igazán jött be.
Némi kiegészítés: Az viszont tetszett, (és ezért is választottam ezt a könyvet) hogy a Grimm meséket veszi alapul.

>!
Delta Vision, 2007
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639679542 · Fordította: Kovács Eszter · Illusztrálta: Ishiyama Kei
Csöre>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Csodaszép rajzok, aranyos történetek :)
Újraírt Grimm mesék, ahol megváltoznak a szerepek, ahol a rosszból néha jó lesz, és ahol garantált a vidám befejezés.

4 hozzászólás
bookworm1227 P>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Csak úgy hirtelen felindulásból olvastam el. Már régóta tervezek több mangát olvasni, de eddig még nem jött össze. Remélem, ezután időt tudok szakítani többre is.
Belekukkantottam már mangákba, olvasgattam is párat, így nem volt újdonság az olvasási mód meg ilyesmi, de igazából csak így össze-vissza, a belőle készült animék mellett, úgyhogy nem is jelöltem őket molyon.
Szeretem a meséket és azok feldolgozásait, ez is tetszett. Voltak benne gyengébbek is, jobbak is. A Piroska és a farkas cuki volt, a Raponc elég semmilyen, a Jancsi és Juliska tetszett, a Tizenkét vadászt pedig nem ismertem, annyira nem is nyert meg. Az utolsó, a Két fivér története volt a kedvencem, de kicsit nehezen kivehetőnek és zavarosnak éreztem itt a rajzokat. Plusz mindig összekevertem, hogy ki kicsoda, így a végén jól utána kellett nézzek, hogy ki is vette feleségül a hercegnőt.:D Egyszerű volt, aranyos, kikapcsolódásra tökéletes.

Atara>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Nosztalgiaként vettem elő ezt a mangát, több, mint 10 éve olvastam. Akkor is nagyon tetszett a mesék átirata és a rajzok is gyönyörűek. Rájöttem, hogy A tizenkét vadász és A két fivér c. mesék eredetijét nem is ismerem, úgyhogy annak most utánanézek. :)

Ameriel>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

/Amit szerettem benne:/

A rajzoló remek szépérzékkel rendelkezik, az illusztrációk nagyon gyönyörűek és kidolgozottak. Sok helyen vicces volt a történet, és olvastatja magát. Tetszettek azok a változtatások, amiket belecsempésztek a mangába, hogy izgalmasabb legyen. A Piroska és a Farkas lett a kedvencem.

/Ami kevésbé tetszett:/

Egy-két helyen fura volt a szövegezés (lehet a fordítás?), és néha vissza kellett olvasnom pár képkockát, mert kicsit zavaros volt.
Volt néhány történet, amit eredetileg szeretek, de itt nem tudott lekötni.

BBetti86 >!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

Ez is olyan kötet, amin merengek, hogy tetszett-e vagy sem. Annyira más, mint amit megszoktam, hogy még emésztenem kell kicsit. Egyes dolgok jól sikerültek benne, mások kevésbé.

Az alap mindig klasszikus Grimm mese, de a készítők most mangát faragtak belőlük. Belenyúltak a történetekbe és hol kisebb, hol nagyobb változtatásokat eszközöltek. Pl. Raponc (Aranyhaj) spoiler Jancsi és Juliska banyája sem megenni akarja a gyerekeket, egészen más hajlamai vannak. Talán attól függött, mennyire tetszett egy történet, hogy mennyire elvetemülten nyúltak hozzá.
Plusz, nem sikerült mindig értelmesen zárni a történeteket. Néha olyan légből kapott, gyors végük van, hogy nem is értettem, mi történt hirtelen. Pedig az eredeti meséket ismerem. Ez nem is esett jól olvasás közben.

A nyitány, a Piroska és a farkas még vicces is volt a maga módján. Annyira az InuYasha jutott róla eszembe, hogy simán látom lelki szemeim előtt az itteni rajzok helyett az anime szereplőivel a történetet.
Mert nem csak a cselekmény lett anime, a külcsín is. A jellegzetes, hatalmas szemű szereplők. A lények és emberek ábrázolása. Még az is, amit ebben a zsánerben rendszeresen sérelmezek: a fiúk annyira lányosak, hogy gyakran képtelen vagyok eldönteni, hogy valaki fiú vagy lány. Pl. a Raponc spoiler

Erőteljesebben benne van a sorok között a szexualitás, ami sok történetnek nem tett jót. Jancsi és Juliska – spoiler Lehet sokkal ártatlanabb olvasatot is hozni hozzá, de ahhoz túl… erős ez a vonal.

A rajzok különben korrektek, és szépen megelevenednek mangaként a történetek. Az elején pár színes is akad, azok még dögösek is. Fekete-fehérben az annyira nem sikerült, de színekkel igen.

Lilla_Miko>!
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.

A rajzolását nagyon szerettem. Érdekes verziója az eredeti meséknek. Nekem tetszettek. A Piroska és a farkas a legjobban. Valamelyik nem volt olyan ismerős, úgyhogy mindenképpen meg fogom keresni az eredetieket. Örülök, hogy olvashattam.


Népszerű idézetek

SophieOswald>!

Ez nem igazságos! Hiszen az emberek megeszik a birkát és a tehenet is! Bezzeg, ha egy farkas vagy róka teszi ezt, megölik őket.

Piroska és a farkas


Hasonló könyvek címkék alapján

Dömötör László: Az első repülés
Szemán Zoltán: A sárkány lánya
Sakura Kinoshita: Alice Csodaországban
Szilágyi Szilvia – Jeszkel Nikolett (szerk.): Keretbe zárt világ 2.
Wayne G. Hammond – Christina Scull: J. R. R. Tolkien – A Hobbit művészete
Alyona Crower: A parasztleány aranya
Oscar Wilde: Az önző óriás / The Selfish Giant
Giambattista Basile: Pentameron
Szakonyi Balázs: Erdők, mezők, nádak, erek, a sziklák nem felejtenek
Vöröskéry Dóra: Röpképtelen madarak