Vallomás ​– Confess 47 csillagozás

Isabella Starling: Vallomás – Confess

A nevem Amadeo Dacosta, de neked… neked csak Atyám.

Hónapokon át figyeltem Carlotta Tomassit. Csak az alkalomra vártam, hogy kiragadhassam a kényelmes életéből. A maffiavezér lánya nem lesz többé édes és ártatlan. Nem, ha rajtam múlik.

Elrabolják. Elviszik. Fogoly lesz. Carlotta engedelmes kis bárányból megtört bűnössé válik a cellában, amit csak neki építettem. Szinte még gyerek, egy elbűvölő, ártatlan szépség. Ő lesz a legféltettebb tulajdonom.

Várom a pillanatot, mikor felébred és rájön, hogy most már hozzám tartozik. Az enyém. A félelem. A várakozás. A fájdalom. Mindent elveszek tőle. Az első szavaimmal pedig megpecsételem a sorsát.

Ideje gyónni, kis bűnösöm.

És Atyád nem bocsát meg.

Ez a mocskos pap, álmaid… vagy épp rémálmaid főszereplője.

A Vallomás egy sötét romantikus maffiaregény, ahol a főhősnőt elrabolják és fogva tartják.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
304 oldal · ISBN: 9786156155023
>!
Book Dreams, 2020
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155016 · Fordította: Grlica Brigitta

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Nagyon elvetemült lettem, hogy ezt elolvastam végig. :DD
Zsákbamacska: Igazából nem olvastam fülszöveget, így fogalmam se volt mi lesz benne történetileg. Mikor belekezdtem na mondom megint egy Sierra Simone: Priest hasonmás, ami anno kicsapta nálam a biztosítkot. Ebben a stílusban csak azzal tudok párhuzamot vonni, mert hiányosak az ismereteim. :DDD
Szóval a borító meg a rövidsége miatt kezdtem neki. Hát mit is mondjak, elolvastam, de kedvencem nem lett. Kicsit brutálisnak tartom és értelmetlennek.

2 hozzászólás
christine>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Kicsit bajban vagyok ezzel a könyvvel; az egyik részem nagyon imádta, a másik meg rángatja a szemöldökét, hogy tejóég, ez mégis mi a bánat volt???.

Határozottan erősek voltak/lettek volna a karakterek. Nem minden tekintetben, mindegyiknek volt valami defektje, ami miatt nem teljesedett ki igazán a jellemük. Mintha ez a valami meggátolta volna őket abban, hogy élethű szereplők legyenek, és ez határozottan zavart.

Az is zavart, hogy nem minden esetben volt ok-okozati összefüggés, és csak naagyon-nagyon ritkán lehetett rájönni arra, hogy a szereplők mit miért csináltak. Ha volt is rá okuk, akkor az baromi későn derült ki.

Azt viszont határozottan kijelenthetem, hogy SOKKAL JOBB VOLT, MINT SIERRA SIMONE – A PAP c. fantasztikus akármije. De tényleg. Ahhoz viszonyítva ez maga volt a… hm, nem is tudom, de határozottan jobb volt. Sőt. SŐŐŐT. Ezt újraolvasnám, míg a másikat…

A vallásos vonatkoztatás viszont kiakasztott. Nem azért, mert hiszek, és megbotránkoztatott, mert azt hiszem, ennél sokkal durvább álszentségek vannak a való életben, hanem mert nem volt semmi értelme… erőltetve voltak az igeversek, az Istenre való utalások, és hasonlók.

Ami még nem tetszett, az a gyorsaság volt. Ilyen hamar még nem fejeztem be egy 300 oldalas könyvet (kb valahol az egyharmadánál járhattam, mikor jelöltem molyon), holott a cselekmény elbírt volna legalább egy 450-500 oldalt. Sokkal több leírás, sokkal több kifejtés kellett volna, mert emiatt a könyv számomra a középszintet is épphogy súrolja, az is csak véletlenül.

Egyszer olvasós, kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel, ha épp nincs más kéznél, de nem egy olyan könyv, ami nélkül nem lehetne vígan, boldogan leélni az életünket.

4 hozzászólás
bettina_s1997>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Nagyon tetszett a könyv, bár nekem egy kicsit rövid volt, hosszabbra számítottam. Viszont nem értek egyet a 65%-kal, sokkal jobb könyv.
Nem gondoltam volna, hogy azok után amit Amadeo tett Carlottával, spoiler
Az elején baki volt, hogy tudtommal nem lett kimondva Carlotta előtt Amadeo neve, mégis gondolatba a nevén szólította.
Ezen az egy dolgon kívül minden a helyén volt számomra.
Megy az 5*. :)

Nickie P>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

A boritóval kezdeném nagyon szép lett, istenem azok az izmok ♥
Kicsit becsömörlöttem az erotikus-romantikus könyvekből, ezért most sorra más és más könyveket szeretnék olvasni, most a dark romance kategóriát kezdtem el.
Istenem annyira beteg ez a könyv, de őszintén, nem tudtam letenni és imádtam. Kemény volt, de még ez sem zavart.
Megszakadt a szívem Amadeoért (Nagyon tetszik a neve ♥), teljesen megértem a bosszúját, bár azért lehet kicsit túl lett tolva, de még a vallás rész is nagyon bejött.
Ki merné hibáztatni? Te a fordított esetben mit tettél volna? Én valószínűleg túl sem éltem volna a következő időt, miután tudjuk mi történt a családjával..
Valentino ♥ pedig abszolut szívem csücske lett.
Nem hallottam még az írónőről, de remélem hallunk még felőle, nagyon bejött ez az állati stílus :)

pufivipi>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Huhh. Brutális és kicsit beteg ez a történet. Ledöbbentem. Ahogy derülnek ki a dolgok, úgysem voltam képes megbocsátani Amadeonak, megérdemelte a golyót. Több jelenetnél is fejem fogtam, hogy ugyan ne már!! Kár volt a vallást belekeverni, talán nem húztam volna le ennyire a csillagozást sem.

Detty77 >!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Aludnom kellett egyet az értékelésre, és picit helyre tenni az olvasottakat! Összességében tetszett, de azért volt benne számomra logikai bakik és néha az érzelmi szálakban is éreztem némi ellentmondást. Vegyesek az érzelmeim a történettel kapcsolatban. Romlottság, és a Stockolm szindróma vitte a szálakat nálam. A karakterek szerethetőek voltak, én még Amadeot is kedveltem, mikor a fájdalmát és a bosszúvágyát a szenvedély és a vonzalom gyengítette. Az öccsét az elejétől fogva nagyon kedveltem. Carlotta változása igen érdekes volt, de ahogy Amadeo megtörte…juj…. Tetszettek benne a csavarok, amikre egyáltalán nem is gondoltam volna. Aki szereti a maffiás, szenvedélyes és bírja a „durva” bánásmódot, ne hagyja ki.

MoaTale>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Rég volt, hogy ilyen gyorsan ledaráltam egy könyvet. Igaz már az első nap kiolvastam volna, ha nem alszom el könyvvel a fejemen. :D Így csak a háromnegyedéig jutottam első nap. Azt hiszem ez lesz az eddigi leghosszabb értékelésem. :DD

Jó a történet, ha már ilyen fogalomzavarral kell élnem, mert borzalmas amit olvastam.
Mindenki az őrület és a velejéig romlottság egyik szintjén helyezkedik el. Az egyetlen tiszta karaktert apró darabokra zúzzák benne és lerántják a sötétségbe.

Adott nekünk Amadeo atya. Mindent elvesztett és életcélja a megszállott bosszú.
Carlotta Tomassi, aki az aranykalitkából egy szörnyeteg karmaiba kerül.
Massimo Tomassi akihez minden száll összefut. spoiler
Végül Valentino Dacosta. Aki mindig bátyja nyomdokait követi, még akkor is ha tisztában van azzal, hogy az a rossz úton jár.

Tettszett, hogy minden fejezet elején egy bibliai idézet volt. Érdekes minden embernek itt a vallással való kapcsolata. Valaki felmentésként használja a tetteire, más viszont megtér az események súlya alatt. Miközben folyamatosan azt láthatjuk, hogy saját maguknak megteremtették a földi Poklot.
Ebben a könyvben szerintem elég jól fel van építve a Stockholm és a Lima-szindróma is. Itt a kettő együtt jár kéz a kézben.
Érdekes volt olvasni, ahogy Amadeo őrülete mindenkit megfertőz a környezetében.

Viszont beszéljünk a negatív dolgokról is:

Egy dolog zavart a fordításban, de az nagyon. Méghozzá az, hogy a vegyes nyelvhasználatnál nem kaptunk lábjegyzetet. Nem várható az el senkitől, hogy tudja a zio nagybácsit jelent vagy a putta….k**vát. Ezek ráadásul nem mondatok voltak, pedig azokkal is meg van szórva a könyv. Ront az olvasási élményen, ha folyton a google fordítóban bogarászol. Lehet benne idegen szó, de legyen mellé fordítás!

A többi már inkább csak az írói oldalnak szól. Volt egy rész amin hangosan felröhögtem. Nem értettem, hogy ezt az író csak viccnek szánta-e. spoiler Mondá Amadeo atya. Honnan ismerős ez? xD
Számomra volt egy logikai baki is a vége fele. spoiler
A vége nekem kicsit túl szirupos lett, de megengedő vagyok. spoiler Végül minden szál összeért és volt egy csavar, amin még én is csak pislogtam.

Tetszett? Igen. Vannak hibái? Vannak. Kinek ajánlom? Nem érzékeny lelkű embereknek, mivel elég sok megbotránkoztató és erőszakos jelenetet tartalmaz.
Ha felkeltette az érdeklődésedet akkor jó olvasást! :)

-Emlékezz bűnösöm, ez csupán az előjáték. Holnap kezdődik az igazi vezeklésed.
(…)
-Kis bűnös?
Felnézek rá. A folyosóról beszűrődő fényben istennek tűnik. Egy beteg, elcseszett isten, aki cseppet sem könyörül a hozzám hasonló bűnösökön.
-Igen? – nyöszörgöm reszketve.
-Ámen.
Becsukja maga mögött az ajtót, majd hallom az öt zár kattanását.

21 hozzászólás
t_briga P>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Nem tudom, hogy volt -e már ilyen olvasmányom, aminek az értékelésén ennyit gondolkodtam. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy tetszett -e, vagy sem. Az első gondolatom erről a könyvről, hogy ebben a történetben szerintem mindenki egytől egyig beteg, legalábbis van „játék” bőven a fejekben az biztos. Amadeonak az elvakult bosszú teljesen elvette az eszét. spoiler Carlotta, hm, hát a szememben egy buta kis liba volt. Nem volt itt semmilyen Stockholm-szindróma! spoiler Nekem valahogy egyik főszereplő sem volt igazán szimpatikus. Persze az is igaz, hogy a dark romance-októl ne is várjuk annyira szerethető figurákat. Az én számomra kifejezetten zavaróak voltak a fejezeteket bevezető bibliai idézetek. Hát ehhez a könyvhöz ez így nekem kész istenkáromlás volt.
Az eddig leírtak ellenére viszont mégis volt egy olyan hangulata az egésznek, amitől valamennyire élvezhető volt. Na akkor, hogy is van ez? Ez az én nagy dilemmám. Viszont még egyszer biztosan nem fogom elolvasni.

>!
Book Dreams, 2020
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155016 · Fordította: Grlica Brigitta
Terka123>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Kemény volt :))
Most ismerkedem ezzel a műfajjal, nekem bejött. Beteg, durva, nagyon dark. :))
Tudom, hogy így kellett lennie a végének, de el tudtam volna képzelni máshogy is. Műfajában kíváló olvasmány, nem ajánlom a finom, könnyű romantikát kedvelőknek.

1 hozzászólás
Orsolya_Mojzer P>!
Isabella Starling: Vallomás – Confess

Szerintem ez a könyv azért áll ilyen alacsony százalékon mert nagyon sokakat megtévesztett. Elolvasták a fülszöveget, meglátták a boritót és egyből az jött le nekik hogy juhé egy újabb romantikus-erotikus történet. A pasitól lehet ájuldozni meg hasonlók. Közben pedig ez egy tipikus dark romance, és azok ilyenek. Nekem tetszett, nem mondom hogy a kedvencem lett,de igenis végig lekötött. Sokkal mélyebb dolgokról szólt mint a szex meg a szerelem.


Népszerű idézetek

ancsa_17 P>!

–Megkérdeztem… – néz rám Romeo. – Megkérdeztem nagyon szomorú lenne-e, ha papának szólítanálak zio helyett. Mint Elettra és Sarita.
A gyomrom egy merő görcs lesz, képtelen vagyok megszólalni. Carlotta csak mosolyog.
– És mit mondott papá?
– Azt, hogy semmi gond – feleli határozottan Romeo vigyorogva. – Azt mondta, neked kéne papának lenni, hiszen ő most nem lehet itt. És üdvözöl benneteket, szeret mindkettőtöket.

296. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A főnök 2.
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Laurelin Paige: Utolsó csók
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Ruby Saw: Inferno
Marilyn Miller: A vezér
Aly Martinez: Kínzó valóság
Anne L. Green: Végzetes csábító