Mesés ​ruhák kalandjai 205 csillagozás

Egy vintage bolt körül
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Phoebe Swift mindig is saját vintage ruhaboltról álmodott. Minden apró részletet eltervezett, és igyekezett a legjobb tudása szerint berendezni új boltját, a legkisebb kalaptűtől egészen az igazi selyem nagyestélyikig. A Vintage Világ megnyitásakor úgy érezte, álmai megvalósulnak. Lelkes vásárlók lepték el a boltot, és egymás után próbálgatták a mesebeli ruhakölteményeket. Phoebe úgy érezte, végre révbe ért, ám múltjának egy tragikus eseménye árnyékot vetett új életére. Egy nap találkozott Thérse-zel, a kedves, idős hölggyel, aki régi, szép és különleges ruhadarabjait kínálja eladásra, egyet kivéve, melytől nem hajlandó megválni. Ahogy Thérse beavatja a kis kék kabát titkába, Phoebe egyre több párhuzamot fedez fel életük történetében, melyek segítségével utat találhat fájdalmai feldolgozásához, és akár egy új szerelemhez is.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Sanoma, 2012
432 oldal · ISBN: 9789633410301 · Fordította: Sánta Orsolya

Enciklopédia 3


Kedvencelte 24

Most olvassa 15

Várólistára tette 158

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Boldog hangulatú könyv, kellemesen lassú sodrású sztorival, némi drámával. Olyan mély szeretettel írt az írónő a vintage ruhákról és olyan jó kis történeteket kaptak a ruhák! Imádtam, hogy egy-egy röpke részt / mellékszálat még a bolt ruhái meg a korábbi és leendő tulajdonosaik is kaptak – ráadásul némely történet meglepően fordulatosra sikerült! (A fejemből most kipattanó Legjobb.Visszavágás.A.Pasinknak.Ever! -díjat az egyik itteni szereplő kapja tőlem idén, az 100%! XD)

(Hagy emlékezzek meg valakiről, akiért odáig voltam – bemutatom Dan-t! Dan egy színvak, ezáltal rémesen öltözködő férfi, aki totál szétszórtnak, kicsit bolondnak és elvontnak tűnik, mégis egy imádni való jelenség tetőtől talpig. Akárcsak az egyes ruhák sztorijait, úgy vártam Dan felbukkanásait. ♥ Szórakoztató pacák, nagyon szerettem őt!)

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/07/meses-ruhak…

>!
Sanoma, 2012
432 oldal · ISBN: 9789633410301 · Fordította: Sánta Orsolya
3 hozzászólás
cicus61 P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Kellemes kis könyv volt. Néha jó egy kicsit lágyabb történet, ami nem hemzseg a rejtélytől és izgalomtól. Phoebe egy tüneményes nő, aki nehéz terhet cipel a vállán barátnője Emma miatt. A boltja kapcsán megismerkedik pár emberrel, akik nagy és kevésbé nagy hatást gyakorolnak az életére és segítenek megoldani a gondjait. Ajánlom.

1 hozzászólás
Csoszi>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

A könyv eleje nem igazán kötött le, és féltem, hogy nem fogja beváltani a hozzáfűzött nagy reményeket, de aztán belelendültem az olvasásba olyannyira, hogy valamikor hajnali háromkor fejeztem be úgyhogy egész „remekül” elvoltam ma napközben.
Különösen tetszett, hogy a főszereplő Phoebe mert váltani, feladta a biztos munkáját, belevágott egy új dologba és olyan hihetetlen szenvedéllyel foglalkozott a vintage ruhákkal, hogy irigyeltem érte. Mindegyik ruhának története van (volt), és ahogy a könyvből kiderült varázslatos erővel bírtak, hiszen az új tulajdonosok életében valamilyen pozitív változás történt, miután megvásárolták a hőn áhított, hozzájuk passzoló ruhakölteményt. A történetben volt szó több évtizedes barátságról, szerelemről, és a második világháború (azon belül is a holokauszt) borzalmairól. A karakterek szerethetőek voltak (kivéve Roxyt, az elkényeztetett, apuci szeme fénye tinilányt, akinek semmiért nem kellett megküzdenie, és szívesen távolította el az apa mellett felbukkanó nőket az útból). Mindent összevetve kellemes olvasmány volt, időnként széles vigyorral, időnként egy-két könnycseppel, időnként egy kis libabőrrel.

CsakSimánDorka P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Amilyen gyönyörű a borító annyira gyönyörű a történet :) az elején nagyon szenvedtem vele, amíg szinte csak a ruhák körül forgott minden. Ott azt hittem feladom, de nagyon jól tettem, hogy nem így tettem :D Onnantól, hogy találkozott Phoebe Mrs. Bellel és meg ismerte a történetét nagyon élveztem. Nem egy habos babos élete volt az öreg hölgynek, de annál izgalmasabb. Vagyis inkább a barátnője Monique története az igazán szívet szorító. Phoebe egy nagyon furcsa nő, kicsit el van a maga szomorúságával, ami érthető az Emmával történtek után. Viszont ezért nem kellett volna úgy bezárkóznia. Imádtam Dant, annyira energikus mégis szerény és nagyon tetszett, hogy képes volt összekuszálni Phoebet :) Miles viszont egy tenyérbemászó „papucs-apa”. Nem is értem, hogy lehetett vele Phoebe. Ám a végére minden a helyére került még a kis kék kabát is! :)

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2016/11/isabel-wolff…

2 hozzászólás
h_orsi P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Engem ez a könyv magába szippantott.
A története, az elbeszélés módja, a szereplők, a ruhák és minden más is.
Elfogult vagyok ezzel a könyvvel, túlságosan is megszerettem ahhoz, hogy a főszereplőt kritizálni tudjam és már nem akarom megrángatni egy kicsit sem és ráüvölteni, hogy hagyja abba az önsajnálatot. Mert megszerettem az összes dolgával együtt. Legjobban nekem Thérse története volt a legmegdöbbentőbb.
Nem tudom, hogy miért hittem azt és páran miért gondolják úgy, hogy ez egy habos-babos, rózsaszín történet. Ki kell ábrándítanom mindenkit: ez egy kemény könyv rózsaszín borítóba bújtatva.
Ami viszont nem tetszett és kifejezetten irritált, hogy egy oldalon (432 oldalon keresztül) legalább háromszor szerepelt a vintage szó. Konkrétan hülyét kaptam tőle, amikor azt olvastam, hogy párbeszéd közben is folyamatosan elhangzik, mintha csak egy teleshop reklámban lettem volna. kifakadás vége.
Összességében lehet, hogy nem tökéletes, hogy vannak apró hibái, de nekem a kedvencemmé vált.

Ibanez P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Nem volt olyan rossz, mint vártam. Vannak benne nagyon idegesítő dolgok, ami már túlságosan chick-lit szerintem, az egyik ilyen az állandó véletlen-sorsszerűség… Még egy-kettő ilyen rendben van, de azért hogy sorozatban.. ott már forog az ember szeme… A történet nagy része természetesen előre borítékolt, nem okoz semmi meglepetést. Ami nagyon-nagyon tetszett a történetben és meg is lepődtem, mert az ilyen „nőies” (főzés, ruhák, smink) dolgokat nem szeretem a könyvekben, az pontosan a ruha-vonal volt. Valószínűleg, mivel nagyon tetszenek ezek a régi ruhák és itt tényleg egy kavalkádot kapunk belőlük. A könyvet inkább helyeztem volna erre és a ruhák – illetve extulajaik – egy-egy kalandjára, történetére.

A másik, ami miatt a könyv igazából nem tetszett, az maga a főszereplő. Egyszerűen az elején megutáltam Phoebe-t, méghozzá igen, azért, amit a barátnőjével tett. Ez nem barátság kérem szépen! Van bőven pasi a világon, nem kell feltételen azzal kavarni, akibe a legjobb barátnőm szerelmes (és itt lényegtelen, hogy fellángolás csak vagy sem és lényegtelen, hogy a pasi viszonozza vagy sem!)… Guy is egy kö…ög, mert először – tudván, hogy a másik lánynak tetszik – szépen le kellene azt a vonalat rendeznie. De a lényeg, hogy én ilyet nem tennék a barátnőmmel, akármennyire is tetszik az a férfi (és azért szerelemről még nincs szó, hiszen ha nem megyek el vele sehová, akkor max. külsőleg tetszik, meg valami még a beszélgetésekből, de igazából nem ismerem…). Így hogy Phoebe ezzel indított, hiába volt kedves, aranyos, én inkább azért drukkoltam, hogy maradna az ilyen pártában egész életére :-D Ja igen, meg tipikus kis romantikus, mindig szívdöglesztő pasik (gazdagok is, jól öltözöttek stb.) döglenek utána, persze, én meg megyek a hintómért és indulok a következő bálba… (miért nem lehet néha a férfi mittudomén vízvezetékszerelő vagy kőműves vagy valami reálisabb, értitek?)…

Egyébiránt a könyv haladós, könnyű kis sztori, olyan aminek lennie kell. Számomra a ruhák varázsa adta meg a pluszt, ami kiemelte a többi sima kis romantikus közül.

A vintage-ról karcoltam is, itt:
https://moly.hu/karcok/1048406

Nüx_Játékterme P>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Ez a könyv egy csoda. *.*
Amit ránézésre ígér, annál fényévekkel többet ad!
Összetettségét Joanne Harris Ötnegyed narancs könyvéhez tudom hasonlítani, a báját pedig a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságéhoz.
De ettől függetlenül elképesztően egyedi történet volt.

Őszintén szólva kedvetlenül álltam neki, mert kölcsönben van nálam, és már nem akartam tovább húzni. Néhány oldal után viszont beszippantott, pedig kvázi semmit sem tudok a divatházakról és a ruhatervezésről. Hihetetlenül erős volt a könyv felütése Phoebe-vel és Emmával, és ez a szál később sem engedett el. Mrs. Bell szála csak fokozta az egész történetet, fantasztikus volt a párhuzam, és elgondolkodtatott, hogy mennyi ember viselhet hasonló terheket.

Dan, Miles és Guy… Az írónő végig bizonytalanságban tartott velük kapcsolatban, nagyon izgalmas volt. Dant nem kedveltem különösebben, nekem végig semleges maradt. Guyról nem árulok el semmit, de aki engem megvett, az Miles volt – persze ha Roxanne-t nem számítjuk. spoiler

Nagyon élveztem a vásárlókról való olvasást, a hátterük megismerését, és persze Phoebe szüleinek szála is szuper jó volt.
Olyan életszagú volt az egész: apró csodák, hatalmas érzelmek és sok-sok szeretet.

Meg kell szereznem ezt a könyvet magamnak is.

3 hozzászólás
medizonka>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Ez tipikusan az a történet, amit időnként kötelezően receptre kellene felírni. Ugyanannyira tud kedves, bájos magába szippantó lenni mint keserédes kiábrándító, enyhén fejbekólintó, igazságra rádöbbentő. Az első részében a ruhák története, pazar bemutatása akár egy divattörténeti expozéval is felérne, hiszen akit érdekelnek a régebbi stílusú, szépen kivitelezett, tanulságos történettel felvértezett ruhák annak ez egy kis kuriózum. Különösen a kék kabát története emelkedik ki a sorból, melynek kapcsán a főszereplő – bolt tulajdonos, Phobe és idős vásárlója Therese élete történetről történetre összefonódik, hogy a két lélek mindinkább egymáshoz közel kerüljön. Amilyen szépségesen rózsaszín borítóba van burkolva a negédes, habos történetet ígérő külső… nos a történet éppen ellenkezőleg szívbemarkoló, megrázó, néhol még megdöbbentő is. Felvonultatja a sokéves barátság szívszorító végnapjait, a szerelem boldog majd keserédes pillanatait és a második világháború nőt, férfit, sőt gyermeket sem kímélő borzalmait ( holokauszt) egyaránt. Mind e mellé megkedvelhető karaktereket szerepeltet az írónő, hogy az érzelmi skála minden húrját megpengethessék. Alapjában véve tartalmas, több érzelmi síkot bejáró, tanulságos szerethető művet olvashattam.

Lady_L>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Pont azt adja, amit az ember elvár tőle, egyszerűen tökéletes! Nem nyálas, nem picsog, csak finom. Nem parancsolok rá minden figyeltemre, hogy márpedig tessék elolvasni, mert kihagyhatatlan, mert nem az, de nagyon melegen ajánlom, ha valakinek éppen olvasási válsága van és szeretne valami olyat olvasni, ami kirángatja a hétköznapjaiból, át egy kellemes környezetbe. Jól megírt könnyed szépség, sok kisebb-nagyobb történet ügyesen összefonva. Garantált az élvezet azoknak, akik eleget forgatták rajongással a vintage divatot bemutató képeskönyveket és könnyen maguk elé tudják képzelni egy-egy híres tervező jellegzetes ruhadarabját, bár ilyen tudás nélkül is igazán élvezetes lehet.

5 hozzászólás
purplecloudlady>!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Tartottam attól, hogy ez az én ízlésemnek egy túl csajos történet lesz, de nagyon kellemesen csalódtam. Ez a rajongás a drága, de minőségi vintage ruhákért szinte teljesen elkerülte az országunkat-kultúránkat, ennek ellenére igazán szórakoztató volt olvasni az egyes ruhák kinézetéről, történetéről és azokról, akikhez végül került. Minden egyes habcsók-ruháért drukkoltam! Az olvasás napjai alatt a telefonom keresője tele volt a tervezők és ruhaszínek címkéivel, így sokkal jobban el tudtam képzelni a ruhákat. :)
Phoebe szimpi főszereplő volt, és nagyon kíváncsi voltam, hogy alakul majd Dan-nel és Miles-szal. spoiler Khm, a helyében már biztosan Roxy szájába léptem volna.
Phoebet és Mrs. Bell szívszorító történetét ruhákról, divatról, barátságról és a holokausztról – amik döbbenetes módon megférnek egy könyvben – feltettem a könyvbarátaim kitalált polcára.


Népszerű idézetek

ScarlettBlair P>!

-Szeretem, ha az öregek az életükről beszélnek, szerintem többet kellene hallgatnunk rájuk.

ÖT, 154. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

ScarlettBlair P>!

-Ráncosabb vagyok, mint Gordon Ramsay, ha dühös.

EGY, 41. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

1 hozzászólás
AniTiger P>!

    – Mindenesetre egy gyönyörű nő a ráncoktól nem lesz kevésbé gyönyörű – folytattam, miközben egy halom Vintage Világ kosarat tettem a kassza mögé. – Csak érdekesebb!
    – De nem apádnak.
    Nem válaszoltam.
    – Tudod, azt hittem, szereti a régi dolgokat – és szárazon hozzátette: – Elvégre régész.

42. oldal, Egy

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

theodora P>!

A nők egyéniséget akarnak, nem tömegcuccokat, és pontosan ez az, amit a vintage megad nekik. A vintage eredetiséget és egyfajta hangulatot sugall. Úgy értem, egy nő megvehet egy estélyit 200 fontért a High Streeten – kezdtem belemelegedni az interjúba –, és másnap már majdnem semmit sem ér! De ugyanezért a pénzért vehetett volna magának valami olyat, amit fantasztikus anyagból készítettek, amilyet senki más nem visel, és ami, ha nem megy tönkre, igazából csak növeli az értékét.

22. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Annetty P>!

-Á! – bólintott. – Emlékszem, Provence-ba. Ebben az esetben majd megnézünk valamit, ha visszajössz. Nem, bocsánat, hat hét gondolkodási időre van szükséged, igaz? Előbb hívjalak fel november közepén? Ne aggódj, majd küldök egy e-mailt, hogy fel foglak hívni, és talán írok az előtte való héten, hogy figyelmeztesselek, hogy majd küldök egy e-mailt, így majd nem gondolod, hogy szemtelen vagyok.
Danre néztem.
-Azt hiszem, sokkal könnyebb lenne, ha egyszerűen csak igent mondanék.

212. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

landi72 P>!

Az égre néztem, figyeltem a nagy tömegben torlódó fehér gomolyfelhőket, az alacsonyan úszó esőfelhőket és messze, messze a pehelyfelhő-fátylakat.

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Málnika>!

Csodás hatalommal bír a ruha.

(első mondat)

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Lady_L>!

– Hoztál valamit?
– Igen. Néhány nem különösebben elbűvölő táskát.
– Megkímélt állapotú – mondta, mikor átnyújtottam neki a szatyrokat. – Ezt szokás mondani most már. Nem használt, hanem megkímélt – forgatta a szemét.

340. oldal, 13. fejezet

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Könyvespolcom_rejteke>!

– Ezért érzett velem egyfajta kapcsolatot, rokonszenvet, Mrs. Bell. Mindkettőnknek volt egy barátja, aki csak a mi jöttünkre várt.

184. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül

Dorci19>!

Tapasztalataim szerint a szomorúság és a bánat akarva-akaratlanul illan a tudatba vagy hirtelen tör ránk, és letaglóz.

185. oldal

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai Egy vintage bolt körül


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Joss Stirling: Misty
Lesley Pearse: Számomra meghaltál
Milly Johnson: Őszi románc
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Meg Cabot: Locsifecsi királynő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké