A ​legjobb kép róla 58 csillagozás

Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Ella Graham portréfestő karrierje felívelőben van. Különös tehetséggel örökíti meg modelljei igazi énjét csodálatos, élethű képein, a magánéletében azonban semmi sem olyan egyértelmű, mint szeretné.
A legjobb kép róla, amely Ella modelljeinek történetét vegyíti a művésznő saját élményeivel – apjával folytatott küzdelmével és azzal a felismeréssel, hogy nem a megfelelő férfiba szeretett bele –, egyszerre felemelő és keserédes. Isabel Wolff, a humor, a pátosz, a rejtély és a romantika sajátos keverékével olvasmányos mesét sző a művészi ihletről, a második esélyről és a megérzések fontosságáról.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Sanoma, Budapest, 2013
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633410608 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika >!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

”De a jó portré a modell személyiségéből is megmutat valamit. Egyszerre kell külső és belső képmásnak lennie.”

A legjobb kép róla egy igazán összetett szórakoztató regény, hiszen a festészet, a származás és a szerelem egyaránt hangsúlyos szerepet kap benne. Főszereplője, Ella egyre sikeresebb szakmájában, míg – saját múltjának egy részét nem ismerve – magánéletében megfeneklik. Vér szerinti apjának hiánya hatalmas űrt hagy szívében, a múlt titkai súlyos teherként lappanganak a háttérben. A titkok felszínre kerülése mellett az olvasó beleshet a portréfestészet kulisszái mögé, ezek kétségtelenül a könyv legélvezetesebb részei. A modellek életébe is betekinthetünk, ahogy Ella megörökíti őket, a festmények a személyiségüket is kiválóan megragadják. Húga vőlegénye esetén sincs ez másként, az elkészült kép viszont mindenki számára váratlan dolgot árul el. A regény nagy fordulata azonban sajnos egy túlságosan teátrális jelenetet kapott, ezáltal a happy end némiképp varázsát veszti.

Lady_L>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Ez a könyv is az „apokalipszis esetén felbontandó” – dobozban volt, a Vintage ruhák óta tudtam, hogy az írónőnek ott a helye, mert kell a könnyű olvasmány néha. Leginkább apokalipszis esetén. És igazam volt, nekem ez az a jófajta, brit chick lit. Nem nyálazza túl, nem is drámázik és a főszereplő férfi is egyszerű, kedves és jóképű, és nem egy traumatizált, betörni való díszpinty, aki oldalanként harmincszor gyönyörű. Milyen gáz, hogy ott tartunk, hogy ezt külön kiemelem, mint a regény érdemét:D Érdekesen, ügyesen voltak összefűzve a szálak, a Vintage ruhákban is nagyon szerettem a kis melléktörténeteket, sorsokat, amik ott a ruhákhoz, itt meg a festmények modelljeihez kapcsolódtak. Még némi tanulságot is le lehet vonni belőle.
Kellemes olvasmány, csak túl gyorsan fogy.

2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Az írónő előző könyve a Mesés ruhák kalandjai nagyon tetszett, igazi minőségi, könnyed olvasmány volt, szerelemmel, egy kis bonyodalommal, és elképesztő ruhákkal. A vintage ruhák rajongóinak kötelezően ajánlott! :)
De most sajnos nem arról a könyvről kell írnom, azért sajnos, mert ez a Legjobb kép róla enyhén szólva borzalmas volt.
Igaz, hogy egész jól indult, beleshettünk a portéfestés kulisszatitkaiba, megtudhattuk, hogy egy kézmodellnek mennyire kell ügyelnie kacsóinak épségére, és éppen belecseppenni készültünk egy családi/szerelmi dráma közepébe, miközben Ella ügyfelei körében is nagyon érdekes embereket, élettörténeteket ismerhettünk meg.
Valahol a könyv közepe táján sajnos a történet átcsapott valamiféle tündérmesés-brazil szappanoperás eseményfolyamba, és minden szép, kiszámítható és sablonos lett….
Így egy könnyed olvasmány helyett, egy hajmeresztő, fejemet a falba verő kalandban lett részem. Mintha nem is ugyanaz írta volna ezt a regényt, mint a Mesés ruhák kalandjait.
Http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/isabel-wolff-legjo…

Sister>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Isabel Wolff ezúttal a portréfestészet világába kalauzol el bennünket. :)

Számomra ilyen egy tökéletes chick-lit. Kellően romantikus ahhoz, hogy a rózsaszín lelkemet kielégítse, viszont annyira nem, hogy belefulladjak a nyáltengerbe. Akad benne egy csipet rejtélyesség is, amit ismét a családi „legendáriumban” találtam meg, illetve a régmúlt asszonyai is megszólaltak. Ezúttal – ahogy Wolffnál szokás – is egy idős hölgy, Iris, aki egy vidámnak tűnő, ugyanakkor szomorú háttértörténettel rendelkező festményről mesélt. Ez a történet készteti hősnőnket is, hogy megváltoztassa döntését édesapjával kapcsolatban. Nagyon szerettem olvasni a munkafolyamatról is, ahogy Ella egy-egy gyönyörű festményt varázsolt a vászonra, miközben a modelljei életébe is belepillanthatott. Bizalmi munka ez, ahogy ő is említi, kölcsönösen megnyílnak egymásnak: a festő és a modell közös burkot alkot, amíg el nem készül a kész festmény. Érdekes volt maga az elgondolás, miszerint a portréfestészet ilyen kelendő lenne a mai korban, de itt is főleg a tehetősebb, vagyonosabb emberek engedhetik meg maguknak ezt az évtizedekig fennmaradó mementót.

Ella élete fordulópontjához kerül, ahol megkérdőjelezi saját érzéseit is, mind a magánéletében, mind a szerelmi életében. A végkifejlet viszont biztosan megnyugtat mindenkit, ezt garantálom. :) Igazi kedvemre való történetet kaptam, ami a felszínen könnyednek látszik, ám belül komoly titkokat, szerelmi vívódásokat és családi problémákat tár fel. Ella volt az utóbbi idők legszimpatikusabb főszereplője, akivel abszolút sikerült azonosulni. A személyiségvonásaiban gyakran magamra ismertem, még ha én nem is minden esetben így tettem volna, mint ahogyan ő. Ráadásul a Vintage boltról is szó esik egy fél mondatban, ami külön meglepetés volt. :) Tökéletes nyári kikapcsolódás ez a történet, minden ízében szerethető és szívet melengető. :)

koan12>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Kellemes olvasmány ami kikapcsolja az agyat. Jól felépített történet, érdekes, szerethető karakterekkel. Szerintem minden szereplő élete, pontosabban az a kicsi rész, amibe betekitést nyerhetünk, szomorú, tragikus. Talán ez adja a történet varázsát. A történet vége nagyon romantikus, de egyben nagyon mesterkélt.

süti>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Nagyon tetszett a történet.Az is,hogy több szereplő korábbi életét is beleszőtte az író nő.Az anya jól megkavarta szálakat.Igazából nem volt olyan karakter rajta kívül,akit ne lehetett volna szeretni vagy ellenszenves lett volna.Nem hullámzott a történet.Nem találtam benne unalmassá váló részeket.

Dóradiána>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Nagyon tetszett, amit a művészetről írt az írónő, szívesen olvastam azokat a részeket, amikor Ella elmerült a festésben. Szinte láttam magam előtt, hogy alakulnak a portrék napról napra a keze alatt. Elvarázsolt ahogy az emberek belső énjére koncentrált és megragadta a hangulataikat, érzelmeiket. Amikor viszont az írónő kiszakadt ezekből a mesélésekből kicsit úgy éreztem, hogy átcsap egy sokkal inkább mesterkélt stílusba. De a családi drámák kiszámíthatósága ellenére is különleges élmény ez a könyv.

kókuszvirágcukor P>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Elvileg az ilyesmi könyvek nem szoktak tetszeni, de tetszett :-))) Nem is értem. :-) Történetben épp a határán mozgott a „na ez nekem sok és a még belefér” kategória között, viszont szerintem a stílusa miatt nyerte el a tetszésemet. Limonádénak persze limonádé, de ez így van jól.

l2njpx>!
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Valahogy az egész nagyon hihetelen és mégis érdektelen egyszerre. Miért szerettek egymásba? Mert nézte 2 órán át? Ugyan már.


Népszerű idézetek

Lujzamacska>!

Mit fessünk le: ami az arcon, az arcban vagy az arc mögött van? Pablo Picasso

1. oldal

Drakulina>!

„Nate végig hallgatott,aminek kifejezetten örültem,mert féltem,ha beszédbe elegyedünk,annak elkerülhetetlenül szívfájdító flörtölés és poénkodás lenne a vége,de ma,úgy tűnt,kimondhatatlanul is elfogadtuk,hogy az intimitás buborékja,amely idáig körülvett bennünket,hamarosan szétpattan.”

332. oldal

KoŁibri>!

Sajnálom, hogy csalódást okoztam – mondta Watt kenetteljesen. – De mivel a nyilvánosság kétségtelenül hasznos a művészek számára, azt javaslom, nyelje le a békát. – Azzal letette.

29. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Holly Smale: A nagy finálé
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Sophie Kinsella: Mézeshetek
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Leiner Laura: Egyszer
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény