A ​legjobb kép róla 44 csillagozás

Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Ella Graham portréfestő karrierje felívelőben van. Különös tehetséggel örökíti meg modelljei igazi énjét csodálatos, élethű képein, a magánéletében azonban semmi sem olyan egyértelmű, mint szeretné.
A legjobb kép róla, amely Ella modelljeinek történetét vegyíti a művésznő saját élményeivel – apjával folytatott küzdelmével és azzal a felismeréssel, hogy nem a megfelelő férfiba szeretett bele –, egyszerre felemelő és keserédes. Isabel Wolff, a humor, a pátosz, a rejtély és a romantika sajátos keverékével olvasmányos mesét sző a művészi ihletről, a második esélyről és a megérzések fontosságáról.

>!
Sanoma, Budapest, 2013
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633410608 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 5

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Az írónő előző könyve a Mesés ruhák kalandjai nagyon tetszett, igazi minőségi, könnyed olvasmány volt, szerelemmel, egy kis bonyodalommal, és elképesztő ruhákkal. A vintage ruhák rajongóinak kötelezően ajánlott! :)
De most sajnos nem arról a könyvről kell írnom, azért sajnos, mert ez a Legjobb kép róla enyhén szólva borzalmas volt.
Igaz, hogy egész jól indult, beleshettünk a portéfestés kulisszatitkaiba, megtudhattuk, hogy egy kézmodellnek mennyire kell ügyelnie kacsóinak épségére, és éppen belecseppenni készültünk egy családi/szerelmi dráma közepébe, miközben Ella ügyfelei körében is nagyon érdekes embereket, élettörténeteket ismerhettünk meg.
Valahol a könyv közepe táján sajnos a történet átcsapott valamiféle tündérmesés-brazil szappanoperás eseményfolyamba, és minden szép, kiszámítható és sablonos lett….
Így egy könnyed olvasmány helyett, egy hajmeresztő, fejemet a falba verő kalandban lett részem. Mintha nem is ugyanaz írta volna ezt a regényt, mint a Mesés ruhák kalandjait.
Http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/isabel-wolff-legjo…

>!
Sister
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Isabel Wolff ezúttal a portréfestészet világába kalauzol el bennünket. :)

Számomra ilyen egy tökéletes chick-lit. Kellően romantikus ahhoz, hogy a rózsaszín lelkemet kielégítse, viszont annyira nem, hogy belefulladjak a nyáltengerbe. Akad benne egy csipet rejtélyesség is, amit ismét a családi „legendáriumban” találtam meg, illetve a régmúlt asszonyai is megszólaltak. Ezúttal – ahogy Wolffnál szokás – is egy idős hölgy, Iris, aki egy vidámnak tűnő, ugyanakkor szomorú háttértörténettel rendelkező festményről mesélt. Ez a történet készteti hősnőnket is, hogy megváltoztassa döntését édesapjával kapcsolatban. Nagyon szerettem olvasni a munkafolyamatról is, ahogy Ella egy-egy gyönyörű festményt varázsolt a vászonra, miközben a modelljei életébe is belepillanthatott. Bizalmi munka ez, ahogy ő is említi, kölcsönösen megnyílnak egymásnak: a festő és a modell közös burkot alkot, amíg el nem készül a kész festmény. Érdekes volt maga az elgondolás, miszerint a portréfestészet ilyen kelendő lenne a mai korban, de itt is főleg a tehetősebb, vagyonosabb emberek engedhetik meg maguknak ezt az évtizedekig fennmaradó mementót.

Ella élete fordulópontjához kerül, ahol megkérdőjelezi saját érzéseit is, mind a magánéletében, mind a szerelmi életében. A végkifejlet viszont biztosan megnyugtat mindenkit, ezt garantálom. :) Igazi kedvemre való történetet kaptam, ami a felszínen könnyednek látszik, ám belül komoly titkokat, szerelmi vívódásokat és családi problémákat tár fel. Ella volt az utóbbi idők legszimpatikusabb főszereplője, akivel abszolút sikerült azonosulni. A személyiségvonásaiban gyakran magamra ismertem, még ha én nem is minden esetben így tettem volna, mint ahogyan ő. Ráadásul a Vintage boltról is szó esik egy fél mondatban, ami külön meglepetés volt. :) Tökéletes nyári kikapcsolódás ez a történet, minden ízében szerethető és szívet melengető. :)

>!
Lucinda15
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Nagyon tetszett, amit a művészetről írt az írónő, szívesen olvastam azokat a részeket, amikor Ella elmerült a festésben. Szinte láttam magam előtt, hogy alakulnak a portrék napról napra a keze alatt. Elvarázsolt ahogy az emberek belső énjére koncentrált és megragadta a hangulataikat, érzelmeiket. Amikor viszont az írónő kiszakadt ezekből a mesélésekből kicsit úgy éreztem, hogy átcsap egy sokkal inkább mesterkélt stílusba. De a családi drámák kiszámíthatósága ellenére is különleges élmény ez a könyv.

>!
kókuszvirágcukor
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Elvileg az ilyesmi könyvek nem szoktak tetszeni, de tetszett :-))) Nem is értem. :-) Történetben épp a határán mozgott a „na ez nekem sok és a még belefér” kategória között, viszont szerintem a stílusa miatt nyerte el a tetszésemet. Limonádénak persze limonádé, de ez így van jól.

>!
Pöfivonat P
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Szívemnek kedves történet. :) Igazság szerint ez nem egy, hanem sokkal több történetet foglal össze a főszereplőn keresztül. Olvasmányos, de nem kifejezetten romantikus, így aki azért veszi meg az csalódni fog. Nekem mindenképpen ötös, mert élveztem a történeteket, a leírásokat, úgy ahogy van az egészet. :)

>!
l2njpx
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Valahogy az egész nagyon hihetelen és mégis érdektelen egyszerre. Miért szerettek egymásba? Mert nézte 2 órán át? Ugyan már.

>!
Rigo_Ancsa
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Nagyon tetszett,fordulatokkal teli olvasmány volt :) !

>!
Színek
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Jó kis kikapcsolódást nyújtó könyv, szerethető karakterekkel. Ella alakja nagyon szimpatikus, az írónő remekül hozta a portréfestés elengedhetetlen feltételét a tapintatos, finom, oda figyelő kapcsolatteremtést . Míg magát a festés technikai megjelenítését elnagyoltnak éreztem, unos- untalan, szinte bosszantóan ugyan azzal a mozzanatokkal, mondatokkal jelenítette meg a festés folyamatát. Ez kicsit elvett belőle.

>!
amyylee
Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Most épp egy lazább olvasmányra vágytam.Meg is kaptam!


Népszerű idézetek

>!
Lujzamacska

Mit fessünk le: ami az arcon, az arcban vagy az arc mögött van? Pablo Picasso

1. oldal

>!
Drakulina

„Nate végig hallgatott,aminek kifejezetten örültem,mert féltem,ha beszédbe elegyedünk,annak elkerülhetetlenül szívfájdító flörtölés és poénkodás lenne a vége,de ma,úgy tűnt,kimondhatatlanul is elfogadtuk,hogy az intimitás buborékja,amely idáig körülvett bennünket,hamarosan szétpattan.”

332. oldal

>!
KoŁibri

Sajnálom, hogy csalódást okoztam – mondta Watt kenetteljesen. – De mivel a nyilvánosság kétségtelenül hasznos a művészek számára, azt javaslom, nyelje le a békát. – Azzal letette.

29. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jerzy Andrzejewski: Jő, hegyeken szökellve
Wilhelm Busch: Vidám képek
Nácsa János: A Csontváry-kód, avagy nem esik messze a macska a fájától
Cathy Hopkins: Nővadászat
Cathy Hopkins: Szerelem életfogytig
Christopher Moore: Te szent kék!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Leiner Laura: Valahol