Warm ​Bodies (Warm Bodies 1.) 49 csillagozás

Isaac Marion: Warm Bodies Isaac Marion: Warm Bodies Isaac Marion: Warm Bodies Isaac Marion: Warm Bodies Isaac Marion: Warm Bodies Isaac Marion: Warm Bodies

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

R is a young man with an existential crisis--he is a zombie. He has no memories, no identity, and no pulse, but he has dreams. His ability to connect with the outside world is limited to a few grunted syllables, but his inner life is deep, full of wonder and longing.

After experiencing a teenage boy's memories while consuming his brain, R makes an unexpected choice that begins a tense, awkward, and stragely sweet relationship with the victim's human girlfriend. Julie is a blast of color in the otherwise dreary and gray landscape that surrounds R. His choice to protect her will transform not only R, but his fellow Dead, and perhaps their whole lifeless world.

Scary, funny, and surprisingly poignant, Warm Bodies explores what happens when the cold heart of a zombie is tempted by the warmth of human love.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Vintage, London, 2013
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780099583820
>!
256 oldal · ISBN: 9781476717463
>!
Atria / Emily Bestler Books, New York, 2011
240 oldal · ISBN: 9781439192320

4 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Julie Grigio · R


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Kezdjük azzal, hogy egyáltalán nem szeretem a zombis vagy horror könyveket. Filmben se vagyok igazán oda értük, de ott egy fokkal jobban bírom. Ráadásul a zombiktól akkor kapok főleg frászt, ha beszélnek és gondolkodnak. Ez a könyv viszont ennek ellenére valamiért nagyon bejött.
A zombik számomra elég logikátlan lények. Ha meghalt és nem funkcionál a teste, akkor nem kéne tudnia azt csinálni, amit egy rendes zombi csinál. Ugyanígy a vámpírok egyébként, de az már más téma, nem tartozik ide. Szóval elég szkeptikus voltam, hogy mégis mi a frász lesz ez és mennyire fogom utálni. Hát, ez egyáltalán nem következett be. Jókat lehet röhögni 1-1 ellentmondáson, kezdve az első két mondattal. Na még néhány abszurd helyzeten is, amit a zombik összehoznak. Néha azt hittem, ott döglök bele én is a röhögésbe. :D
Mivel ugye ebből van egy film is, tudtam, hogy hogyan fog véget érni, de ha nem tudtam volna, akkor tuti, hogy végigizgulom, hogy mégis mi lesz. Egyébként így is izgalmas volt, de nem annyira, mint lehetett volna.
R és Julie is aranyos volt, főleg R. Komolyan, ilyen cuki zombival még nem találkoztam. Na meg semilyennel se, de ez részletkérdés. Újabb könyvet pipálhatok ki az ezer éve ajánlották, de akkor se olvastam el listámról.

Bess>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Romeo és Júlia sztorija zombi módra? Bevállalva. Naná.
Első zombis filmem és könyvem. Ilyen szempontból mindenképp emlékezetes lett a történet és az csak ráadás lett végül, hogy mennyire nem bántam meg, hogy neki kezdtem a regénynek. A filmet, amikor először láttam, elsősorban a humor miatt néztem meg, majd attól kezdve, hogy úgy fejeztem be, hogy „jajj, de jó volt”, a könyv is kíváncsivá tett.
R szemszögéből látni és olvasni a dolgokat roppant érdekes volt. Nagyon tetszett az a rejtett érzelmi világ, amit az író megalkotott egy zombinak és amiben ha nagyon akartuk, még mondanivalót is találhattunk.
A filmhez hasonlóan a könyvben is izgalmas volt a cselekmény, jó volt olvasni R és Julie lassanként fejlődő kapcsolatáról, M-ről (jé, egy zombi aki káromkodik:D), valamint Perry ”visszaemlékezéseiről”, amiben jobban megismerhettük magát Perryt is. Talán az egyetlen dolog, amit hiányoltam a történet végén, az az akció volt. Tudom, hogy a könyvben a filmmel ellentétben R érzésein volt a hangsúly, de így, hogy előbb láttam a filmet, ez a lezárás így hiányzott. Ettől függetlenül mind a történet, mind az alapötlet és mind a karakterek egyszerre zseniálisak és szerethetőek…

Mert könnyel jegyzi majd a krónika,
Hogy élt s zombult Romeo és Júlia.

Banditaa P>!
Isaac Marion: Warm Bodies

A filmet nagyon szerettem és a könyv sem okozott csalódást. Sőt! Míg a film inkább a vígjáték irányába megy el, addig a regény ennél komolyabb gondolatokat, témákat feszeget, mindezt remek humorral. A nyelvezete is magasan az ifjúsági/fantasy/disztópia zsánerek nem túl magas szókincse és gondolatisága felett áll. Persze világot megváltani nem fog, de viccesen elgondolkodtató (vagy elgondolkodtatóan vicces, én nem tudom). Jöhet a folytatás, csak ne legyen csalódás!

schesztiஐ P>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Ez egy fantasztikus könyv! (És ezt legszívesebben csupa nagybetűvel írnám. :)) Imádtam! Az alapötlet zseniális, a megvalósítás páratlan. Hogy lehetek szerelmes egy zombiba??? Hihetetlenül sikerült megfognia az írónak az élőhalott létet, szemben az emberivel, ami sokszor épp olyan élettelen. R gondolatai meghatók, gyönyörűek, humorosak, cinikusak; az egész karaktere nagyszerű lett. Nagyon szerettem olvasni, ahogy mesél. Szeretnivaló volt az első pillanattól. És Julie-ban nagyon tetszett nekem, ahogy kiállt mellette, ahogy megbocsátott neki; az, hogy őt választotta az apjával szemben. Nem mondanám, hogy alapjában romantikus könyv, de nagyon szépen van meghintve szerelemmel!. A vérengzésből is épp annyi volt, ami még nem visszataszító – sőt, néha az emberek viselkedése gusztustalanabb volt.
A film előzetese sokkal viccesebb lett, ami nagyon tetszett nekem, még a könyv előtt. Nem tudom, milyen lesz a film, de a könyvben mélységet is találtam, mondanivalót a lazasága mögött, és szépséget – egy foszló testben, melyben gyönyörű lélek lakozik. Remélem, ezt meg tudják fogni a filmben is. Én ezt keresem majd benne.
Hatalmas élmény volt ez a könyv; köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmem!

shano>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Sosem hittem volna, hogy egy zombikról szóló könyv képes lesz megsiratni. Teljesen mást kaptam, mint amire számítottam – de jó értelemben. Szomorkás hangulatú könyv, amiben a hangsúly nem is az élőholtakon vagy a szerelmi szálon, hanem a jövőbe vetett reményen van. Jaj, annyira jó volt. És annyira rövid.

9 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Szkeptikus voltam. Nagyon szkeptikus.
Egyrészt mert etalon nálam zombik terén a Zombiháború, ill. a The Walking Dead. Látván a mozifilm előzetesét jókat mosolyogtam, de közben arra gondoltam, hogy a zombik nem gondolkodnak, a zombik nem lesznek szerelmesek, a zombiknak nem tér vissza az emlékezetük és a többi, és a többi…
De. Hát mennyi, meg mennyi szereplő van a TWD-ben is, akiben él a remény, hogy egyszer ennek is meg lesz az ellenszere, hogy egyszer ez is gyógyíthatóvá válik. Tulajdonképpen ennek egy formáját hozza el Isaac Marion könyve – amely a szerző első regénye.
Nagyon tetszett az egyes szám első személy, és R gondolatai, világlátása, zenei ízlése. Meg volt a humora is a könyvnek, de mindemellett azért érdekes kérdéseket feszegetett, arról nem is beszélve, hogy vajon újra lehet e építeni a világot, mit kell vajon másként csinálni…. ?
Elsőre furcsa volt, de aztán maximálisan élvezhető, a személyek, valóság, álmok, emlékek és visszaemlékezések közti váltás. Hihetetlen jó keretet adott a történetnek.
Julie karaktere volt nekem néha furcsa, de ezek csak apró döccenések voltak, az élvezetből nem sokat vontak le.

A fehér borító nagyon tetszik, az anatómiai ábrákról nem is beszélve. Ezek önmagunkban már érnek két csillagot :)(:

abstractelf>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Ismét egy olyan könyv, melyre igencsak nehéz szavakat találnom. Már alapból a témaválasztás különlegessé teszi, de, hogy ebbe még romantikát is sikerült fűznie az írónak, azt nagyon sokáig lehetetlennek tartottam. Nagyon tetszett, hogy volt benne vicces rész, ugyanakkor komoly, elgondolkodtató mondatok is, melyek egy komplex egésszé tették a művet. A romantikus szál egyáltalán nem volt hangsúlyos, sokkal inkább a jövőbe vetett hit került előtérbe – a remény, hogy minden jó lehet egyszer. Ami számomra furcsa volt, az Julie hozzáállása a kialakult helyzethez – persze ez csak a kezdetekben volt igaz, ugyanis, ahogy haladt előre a történet, úgy ismertük meg jobban az ő korábbi életét.
Azt ajánlanám annak, aki olvassa, hogy lehetőleg fejezetek végén hagyja félbe, ha nem tudja egyben elolvasni a 256 oldalt, mert különben könnyen el lehet veszíteni a fonalat az emlékek/víziók/álmok tengerében.
Ezt leszámítva nagyszerű élmény volt, hogy elolvashattam, joggal érdemli meg az öt csillagot.

Toffy_Sentellion>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Elég nehéz volt most összeszedni gondolataimat. Tetszett a könyv. R monológjai aranyosak voltak. Volt benne valami amit mégsem tudtam sosem megfogni. Volt benne egy olyan belső báj amit nem tudok körbeírni.
A könyvben amit néha nehéz követni, hogy kinek az elméjében vagy. Rájössz gyorsan, de ugyan ilyen tempóban össze is zavarhatnak téged ezek az információk.
Úgy éreztem R a céltalan semmiben lebeg. Nincs múlt, jelen, jövő. Nincsenek mélyebb emberi kapcsolatok, a kommunikáció kissé nehézkes. Csak a céltalan létezés van.
Aztán jön Julie, mintegy új fényt adva céltalanságának. Az embereknek szükségük van célokra, mert azok nélkül nem haladunk, fejlődünk. R számára ez Julie lett. Szerintem nem is a romantikán van a hangsúly, inkább az emberi érzelmek végtelen tárházára mutat rá.
Ez egy teljes kerek történet, sok cinizmust találtam benne és elgondolkoztató néha, ha az ember megáll elgondolkozni a műn.

wilwaren>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Ez nem az aminek gondoljátok. Mármint a könyv. Mert ez az aminek látszik, egy lelkendező vélemény egy zombi könyvről amiben élet van. De még mennyi!
Bővebben itt:
http://nemharapa.blogspot.hu/2012/12/agy-zabalnivalo-ro…

Tia04>!
Isaac Marion: Warm Bodies

Jó volt…jócska. Ahogy az várható volt, kissé eltért a filmtől, itt tovább is tartottak az „uncsi” jelenetek, és valahogy űrt hagytak maguk után.
Az meg nekem mellé tett, hogy lusta vagyok szótárazni, és voltak olyan részek, ahol elég nehéz volt a nyelvezet nekem.
Na majd magyarul!:)
Mindenesetre szerintem tényleg jó volt, alapvetően hozzá se nyúltam volna, de mivel a film tetszett, így gondoltam megér egy próbát. Furcsa volt egy „zombi belső gondolatait” olvasni, tetszett az újfajta megközelítés, és a történet is.


Népszerű idézetek

Cheril>!

I am dead, but it’s not so bad. I’ve learned to live with it.

(első mondat)

2 hozzászólás
CB_>!

What you are, I once was.
What I am, you will become.

AniTiger P>!

I am dead, but it’s not so bad. I’ve learned to live with it. I’m sorry I can’t properly introduce myself, but I don’t have a name any more. Hardly any of us do. We lose them like car keys, forget them like anniversaries. Mine might have started with an ‘R’, but that’s all I have now. It’s funny because back when I was alive, I was always forgetting other people’s names. My friend ‘M’ says the irony of being a zombie is that everything is funny, but you can’t smile, because your lips have rotted off.

3. oldal

3 hozzászólás
Cheril>!

I’ve never liked that differentiation. She is Living and I’m Dead, but I’d like to believe we’re both human. Call me an idealist.

Cheril>!

Nora stares at me like I'm Sasquatch, the Yeti, maybe a unicorn.

Kristiina>!

‘City,’ I say, putting a hand on my stomach. ‘Food.’
The girls he’s talking to look at me and shuffle away.
I’ve noticed I make some people nervous.
‘Just . . . ate,’ M says, frowning at me a little. ‘Two
days . . . ago.’
I grab my stomach again. ‘Feel empty. Feel . . . dead.’
He nods. ‘Marr . . . iage.’

Cheril>!

I'm still in the early stages of decay. Just the grey skin, the unpleasant smell, the dark circles under my eyes. I could almost pass for a Living man in need of vacation.

abstractelf>!

'The past is made out of facts and history . . . I guess the future is just hope.’

shano>!

‘You live in an airplane, R,’ she says. ‘That’s pretty neat. I miss seeing airplanes in the sky. Have I told you about how I miss airplanes?’
I go to the record player. The Sinatra record is still going, skipping on a blank inner groove, so I nudge the needle to ‘Come Fly With Me’.
Julie smiles. ‘Smooth.’


A sorozat következő kötete

Warm Bodies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Christopher Moore: Bloodsucking Fiends
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Kresley Cole: Endless Knight
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories