Eleven ​testek (Eleven testek 1.) 730 csillagozás

Isaac Marion: Eleven testek

„Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélyesen érdekel majd egy zombi.” – Stephenie Meyer, A Twilight-saga szerzője

R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van – ő egy zombi. Keresztülverekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni – néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.

Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy milyen meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között.

Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Libri, Budapest, 2013
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100660 · Fordította: Nagy Gergely

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

R (zombi) · M (zombi) · Julie Cabernet · Perry Kelvin · Nora Greene


Kedvencelte 122

Most olvassa 25

Várólistára tette 297

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Isaac Marion: Eleven testek

„A barátom, M szerint a zombilét legnagyobb iróniája, hogy minden olyan vicces, de az ember mégsem tud mosolyogni, mert rég lerohadt az ajka.”

Előre leszögezem fogalmam nem volt, hogy ebből film is készült.
Adva volt a lehetőség, hogy jó kritikákat olvastam róla molyon és gondoltam, ha már ilyen sok molyocska kedvencelte elolvasom.

Bizony jól tettem, mert elképesztő egy történettel találtam magam szembe.
Mikor egy horror sztori féktelen humorral van megfűszerezve, az már rossz nem lehet.
Adva van egy nem egésszen „élő” szereplő, melynek morbid humorától könnyesre sírtam a szemem.
Mit mondhatnék, el kell olvassam még egyszer és megfogom nézni a filmet is.
Nagyon tetszett. :D

FairyDust>!
Isaac Marion: Eleven testek

Halott vagyok, de annyira nem rossz. Megtanultam együtt élni vele.

Azon kevesek közé tartozom, akiknek a film jobban tetszett, mint a könyv. Az eleje számomra nagyon vontatott volt, csak olvastam és olvastam, de egyáltalán nem tudtam elvonatkoztatni a filmtől. Ellenben R-nek volt egy-két morbid vicce, amin szó szerint felnevettem, mindig alig vártam, mikor lövi el az újabbnál újabbakat. Itt is öröm volt látni, azt a karakterfejlődést amin keresztül ment a két főszereplő. A végkifejlet pedig nagyon találó és ötletes volt, kár hogy már ismertem a történetet. :) Tipikus egyszer olvasható se nem rossz, se nem kiemelkedő olvasmány. A maga módján „aranyos” és eredeti ötlet amit mindig nagyra értékelek.

Sippancs P>!
Isaac Marion: Eleven testek

Nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni, mert hihetetlenül élveztem. Pedig ha valaki, akkor én biztosan nem rajongok az emberi testet széttépő és agyat evő zombikért. De ahogy Marion megálmodta ezt a történetet, ahogy belecsempészett a horrornak tűnő sztoriba egy jó adag humort és romantikát… ááá, valami fantasztikus!
Nagyon-nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre, abszolút megérte elolvasni.

3 hozzászólás
Csabii P>!
Isaac Marion: Eleven testek

Imádom a zombikat, viszont a romantikus könyvek távol állnak tőlem. De mi van akkor ha ezeket keverjük? Az lett a vége, hogy kedvencelnem kellett. Nem gondoltam volna és sajnos az 5 csillag kevésnek is bizonyult. Nagyon jó karakterekkel és humorral megspékelve. Volt hangos felröhögés olvasás közbe. Pedig fogműtét után vagyok úgyhogy eléggé fájt is a nevetés.Egy-két alkalommal az ajkamba is kellett harapnom, hogy a felnevetés ne csapjon át sírásba a fájdalomtól. Nem kérdés R kedvencem lett. Jó véleményem volt róla már a sztori elején is de tudta fokozni. Nagyon tetszett ahogy folyamatosan felfedezte saját magát, újra és újra rátört a felismerés, hogy egyre jobban él de ennek az okát inkább nem mondom el. A főbb karaktereket nagyon részletesen ábrázolja pedig nem túl hosszú a könyv. Kedves kis történet egy sötét halott világból. A filmen egyszer elaludtam, hogy őszinte legyek. De csakis a fáradtság miatt. Most adok annak is egy esélyt megint. Köszönöm a páromnak könyvet! @Lomax ez itt a reklám helye.

5 hozzászólás
zsiina>!
Isaac Marion: Eleven testek

Nincs szabály arra, hogyan „kell” történnie a dolgoknak. Nem létezik ideális világ, amire várni kellene. A világ mindig éppen az, ami, és rajtad múlik, hogyan reagálsz rá.

Teljesen másképp tekintek a zombikra a könyv elolvasása után, mint eddig. Valahogy nem gondoltam arra, hogy vajon a zombiknak milyen lehet? Egyszer csak emberek, aztán bumm!, élőhalottak lesznek, nem emlékeznek semmire a korábbi életükből, még csak a nevükre sem. És hogy miért esznek embereket? Ők maguk sem tudják, egyszerűen ez a „késztetés” van bennük. Nem azt mondom, hogy utálom a zombikat, mert nem. Csak eddig úgy gondoltam rájuk, hogy az ellenségünk. (Még ha nem is léteznek.) Most viszont? Nem tudok rájuk úgy gondolni, mint egy rossz dologra. Mert nem az ő hibájuk, hogy azok lettek amik, és hogy mit miért tesznek, mert ők maguk sem tudják. Nem tehetnek róla.
Jó volt az egész történetet átélni úgy, hogy egy zombin keresztül látjuk a dolgokat, és ez nagyon tetszett, na meg R gondolkodása a világgal szemben. Nagyon sok jó kérdést tett fel a világról, és nagyon bölcs gondolatokra épült a könyv.

Orsi_olvas>!
Isaac Marion: Eleven testek

Na jó, kész vagyok ettől a könyvtől!
Totál nem azt kaptam, amit vártam és ez ebben az esetben pozitív meglepetés volt.
Nem is igazán értettem hogy jön össze a zombi műfaj és a romantika.
Nincsenek csodák. Ok és okozat van, álom és valóság, Elevenek és Holtak. Nincs miben reménykedni. Ciki ez a romantika.

Az elején, mikor R ír a zombi létől, meg a reptéri életükről, a portyázásról, nos az olyan morbid volt, hogy a nevetésen kívül nem sokra futotta tőlem.
Aztán haladt a történet és megismertük Julie-t. Meg Perry-t is… elég szerencsétlen körülmények között.
Aztán megkezdődtek R álmai, látomásai, visszaemlékezései.
És innentől valami teljesen másról szól – számomra – könyv: a lét értelméről, az emberi élet értékességéről, egzisztenciális válságról, hogy élünk-e igazán vagy csak agyatlan zombiként csoszogunk a világban valódi kapcsolatok nélkül, mint egy birka zombi nyáj?
Elegendő-e ha az életünk csak a vágyaink kielégítésről agyevésről szól? Elegendő-e a puszta túlélés? Meglátjuk-e a másikban, a világban a változást, vagy rettegve tartjuk magunkat a bevett normákhoz?
Nos egészen filozófikusra sikerült zombis könyvet tartottam a kezemben. Szeretem, mikor a jelen problémáiról úgy ír egy szerző, mintha másról beszélne és az üzenetnek valahol bennem, az olvasóban kell összeállnia.
Meglepő és egészen magával ragadó könyv-élmény volt. Jó szívvel ajánlom!

Szerintem ezt nem valami varázslat vagy vírus vagy radioaktív sugárzás okozta. Ennél mélyebbről jön. Szerintem mi hoztuk felszínre.
Szerintem az évszázadok alatt lassan összeroppantottuk saját magunkat. Eltemetkeztünk a kapzsiság, a gyűlölet alá, a mindenféle bűneink alá, amit csak ki tudtunk találni, míg végül a lelkünk egészen az univerzum legeslegaljáig süllyedt. Aztán azon is kapartunk valamiféle lyukat, és végül elértünk… egy nagyon sötét helyre.

>!
Libri, Budapest, 2013
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100660 · Fordította: Nagy Gergely
2 hozzászólás
h_orsi P>!
Isaac Marion: Eleven testek

Tetszett, hogy egyik zombi sem volt kifejezetten buta. R-et is több kérdés foglalkoztatta. Utálta, hogy nem tudja a teljes nevét, hogy nem tud olvasni, hogy nem tudja miért kell a dolgoknak úgy lennie, ahogyan vannak. Ami pedig igazán szerethetővé tette számomra az ő karakterét az a másokba vetett hite volt. Az, hogy sohasem adta fel a reményt. Hitt abban, hogy a világ egyszer jobb hely lesz, ahol az emberek és zombik nem gyilkolásszák egymást. Ki szeretett volna törni abból a körforgásból, amibe belekerült.
A másik főszereplő, Julie nem lopta magát be a szívembe. Konkrétan rühelltem a csajt és legszívesebben leütöttem volna egy baltával.
Érdekes disztópia, annyi biztos. Annyira nem olyan, amire az ember számítana!
A történet vége egyedül az, ami hagy kívánnivalót maga után. Összecsapott, egyáltalán nem átgondolt és rendkívül klisés. Egyszerűen nem tudott megfogni.

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/06/isaac-marion-ele…

Roni_olvas>!
Isaac Marion: Eleven testek

Furcsa egy könyv ez. Tele van humorral, csipkelődő öriróniával, kigúnyolja saját magát és a történetét, mégis iszonyúan komolyan veszi mindazt a tartalmat, amit képvisel.
Fricska ez, én mondom. Egy óriási fricska, amit az író cinikusan mosolyogva az orrunk alá dörgöl. Azt hitted, élsz? Hát ne gondold! Azt hitted, jó felé haladsz? Hát nem! Azt hitted, csak az a halott, aki megszűnt létezni? Figyelj oda jobban és rájössz, hogy korántsem volt igazad.
Fájdalmas mindezzel szembesülni, tudatosítani magunkban mindennek a jelentését, de amint ez megtörtént, máris elkezdhetsz változtatni ezen. Hiszen lehet. Nincs késő. Még akkor sem, amikor a világ összeomlani látszik körülötted, ha teljesen úgy tűnik, hogy nincs már remény. Mert akkor történik valami, ami az ellenkezőjére utal. Csak akarni kell, hinni kell és elindulni egy másik irányba. Ahogy R is teszi.
Bármennyire is odasóz nekünk Marion, bármennyire keménynek is látszik az ő figyelmeztetése, mégis feldobja a labdát, meghagyja az esélyt a javulásra és elindítja a szereplőit egy pozitív jövő felé haladó úton. És csak remélni tudom, hogy Minket is…
Kedvenceltem – nem R, hanem Marion miatt…
Bővebben a linkeknél…

csakegyluca P>!
Isaac Marion: Eleven testek

Karácsonykor már teljesen kifogytam a filmekből és szerettem volna valami újat is nézni. Ekkor feldobta nekem a snitt.hu ezt a filmet. Nagyon kíváncsi lettem rá, mert nem nagyon vagyok zombis, inkább vámpír vagy fantom fan-nak tartom magam. Amikor belekezdtem, kicsit megijedtem, mégis mi lesz ebből. Majd annyira jó kis vége lett, hogy azonnal el akartam olvasni a könyvet. Huh, jó sokat tudtam várni vele. Nem is gondoltam volna hogy ennyi türelmem van hozzá.
R, egy járvány által megfertőződött zombi. Igen, embereket eszik, a teste nem változik, nem érez semmi külső történést, nem vérzik, beszélni alig, olvasni egyáltalán nem tud. Ám a gondolkodása teljesen más mint a többi zombinak. Ugyanis az egyik élelem szerzés alkalmával magával visz egy élő lányt is az otthonába. Csak hát, az egész rejtegetés is megnehezíti a mindennapjaikat, meg az a tény is, hogy Julie barátját R ölte meg és erről a lány mit sem tud.
Szóval volt nagy kalamajka. Ha magát a könyvet nézem, nem sok mindenben tért el a filmtől. Max pár apróságban. Még a párbeszédek is ugyanazok voltak. Ami valamiért nem az unalom, hanem a nosztalgiát ébresztett fel bennem, amit a filmnézés során szereztem. Mindig lekötött, bármikor is vettem a kezembe. Egyszerűen nem tudtam unni. Ezt csak élvezni lehetett. Bármikor meg tudott nevettetni akár egy szófordulattal is.
Mint a filmnél, mint az olvasás felénél tudatosult bennem, hogy a történet nagy része Shakespeare Rómeó és Júliájára hajaz. Mivel imádom azt a drámát, ezért nem álltam rossz kapcsolatban a regénnyel. Sok feldolgozásban idegesíthet minket, hogy az alapot már száz meg száz helyen hallottuk már, de itt szépen megoldották ezt a részét.
Elképzeltem hogyan születhetett az Eleven testek. Azt hiszem talán úgy, hogy Isaac Marion-nak már bőven elege lett a sok Alkonyatból, és ki akart találni valami olyasmit, ami nem vámpíros. És mégis mi a vámpír testvére? Hát a zombi. De az nem annyira szexi, ezért kell egy zombi szerelem! Vagy, a másik megoldás az, hogy annyira szeretett volna felérni az író, Stephenie Meyer alkotásához, hogy a rajongásból lett egy egész könyvsorozat. Bárhogy is készült, megérte. Nagyon is.

Julie kicsit elkényeztetett, kicsit szófogadatlan, szeszélyes lány. De meg tudom érteni. Abban a világban, amibe ő belecsöppent, nehéz lehet feldolgozni a cselekményeket. Bár nem értem miért nem vette észre előbb R jelzéseit. Mondjuk én sem tudnék mit kezdeni magammal akkor, ha egy zombi elvonszolna az élőhelyére.

R okos, szerelmes, kicsit bolondos, különös lélek. Nem hogy a zombik, de az emberek között is azt mondanám, hogy álmodozó típus és egy kicsit furcsa. Ezek mellett akkora szíve van (még akkor is, ha nem dobog) hogy az egész világ belefér. Hűséges, érzékeny oldalát is megmutatta, ami plussz pont. Máris jobban szeretem mint Edward Cullent (na jó, ne hagyjuk szomorkodni Edwardot sem. Hallod Edward, téged is imádlak!? XD).
Összességében fordulatos, vicces, izgalmas egy regényke. A könyvek között különleges. Hideg napokra is édes limonádé.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/02/isaac-marion-e…

Milli88 P>!
Isaac Marion: Eleven testek

„…az első lépés, hogy akard a változást, de a második, hogy meg is tedd.”

Szeretek disztópiákat, apokaliptikus regényeket olvasni. A maguk borzalmas valóságával szerintem mégis van bennük valami szép.

Nevezhetem ezt a könyvet a zombis olvasmányaim debütálásának is. :) És azt kell, hogy mondjam nem volt rossz. :)
A könyv negyedénél kezdett leesni a tantusz, hogy olyan ismerős a történet. Aztán eszembe jutott, hogy ebből a könyvből készült egy film, aminek elkaptam a közepéből egy kb. 20 percnyi hosszúságú részt. A véleményem az, a könyv jobb, mint a film.

A két főhősünk R és Julie mindketten szimpatikus fiatalok már, ha lehet egy zombit szimpatikus jelzővel illetni. Jó volt figyelni, hogy R milyen személyiségi és testi változásokon megy keresztül. E mellett pedig nem elhanyagolható, hogy Julie is oldalról oldalra fejlődik.

Mivel hemzseg a könyv zombiktól és Csontiktól evidens, hogy van pár véres és durva, olykor gyomorforgató momentum, de ezek ellenére is egy kellemes olvasmányról beszélhetünk.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anonim_Dreamer>!

A barátom, M szerint a zombilét legnagyobb iróniája, hogy minden olyan vicces, de az ember mégsem tud mosolyogni, mert rég lerohadt az ajka.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: M (zombi) · R (zombi)
5 hozzászólás
Anonim_Dreamer>!

– Szólj, ha pihenni akarsz. Kicsit úgy vezetsz, mint egy öregasszony.

114. oldal

13 hozzászólás
nykyriana>!

Halott vagyok, de annyira nem rossz. Megtanultam együtt élni vele.

(első mondat)

Sheila_7 >!

A zene az élet! A zene fizikailag megtestesült érzelem, meg lehet érinteni!

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
Petra_c33 I>!

Nem létezik ideális világ, amire várni kellene. A világ mindig éppen az, ami, és rajtad múlik, hogyan reagálsz rá.

147. oldal

MisssBee>!

Igazad van, az első lépés, hogy akard a változást, de a második, hogy meg is tedd.

214. oldal

Petra_c33 I>!

Úton vagyunk. Tehát biztosan tartunk valahová.

139. oldal

Anonim_Dreamer>!

– Éhes vagyok – mondja [Julie].
Üres tekintettel meredek rá. Éhes? Kart kér vagy lábat? Forró vért, húst, ételt? Hiszen ő él… megeszi saját magát? Aztán eszembe jut, mit jelentett régen éhesnek lenni. Eszembe jut a sült hús, a palacsinta, a gabonapehely, a gyümölcs és a zöldség, az a furcsa kis tápanyagpiramis.

55. oldal

zsiina>!

Az olyan emlékek, amiket direkt jegyzel meg, mindig élőbbek, mint amiket csak úgy, véletlenül.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz