Asimov ​teljes science fiction univerzuma VIII. 35 csillagozás

Isaac Asimov – Robert Silverberg: Asimov teljes science fiction univerzuma VIII.

Az asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica S része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction irásait gyűjtik egybe. A folytatás immár új néven (Encyclopedia Galactica Alternativa), de folyamatosan sorszámozva fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven. Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát bemutató sorozatunk jelen kötete az alábbi három regényt tartalmazza:

Leszáll az éj

Az idő gyermeke

A pozitron-ember.

Mindhárom történet közös ismertetőjegye, hogy azokat Asimov saját novelláiból – Robert Silverberg, Hugo és Nebula-díjas íróval együttműködve – bővítette regényekké.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Encyclopedia Galactica Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2007
590 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634971542 · Fordította: Béresi Csilla, Nemes Ernő, Baranyi Gyula

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Sceurpien I>!
Isaac Asimov – Robert Silverberg: Asimov teljes science fiction univerzuma VIII.

Állítólag a Nightfall az egyik legjobb sci-fi novella a világot, bár én ezzel vitatkoznék. A pozitronikus ember is egy Asimov-Silverberg közös átirat, meg az előbb említett is, de annyira nem győztek meg, mint péládul az eredeti Kétévszázados ember.

Ferenc_Szutor>!
Isaac Asimov – Robert Silverberg: Asimov teljes science fiction univerzuma VIII.

Asimov a legnagyobb SciFi iró! Aki szereti ezt a műfajt, Asimov könyvei kötelező olvasmánynak számítanak!

ppayter>!
Isaac Asimov – Robert Silverberg: Asimov teljes science fiction univerzuma VIII.

Leszáll az éj egy bolygón, ahol négy nap világít az égen és soha nincs teljesen sötét. Emberelőd-gyermeket szakítanak ki saját korából és végeznek vele kísérleteket. Végül a robotnovellákból ismert Andrew, „a kétszáz éves ember” történetének alternatív verziója; mind Robert Silverberg közreműködésével.


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

Az ember megengedheti magának azt a gyarlóságot, hogy önmagát fontosnak tartsa.

Az idő gyermeke 259.o.

Chöpp P>!

Mint azt minden első osztályú gyerekeknek író szerző tudja, a gyerekek világa egészen más, mint a felnőtteké: az valójában egy idegen világ, aminek egészen más értékei és követelményei vannak, s a valósága is egészen másmilyen. Ahogy öregszünk, legtöbbünk olyannyira átalakul e jelenlegi világ arculatára, hogy teljesen elfelejtjük azt, amelyből jöttünk.

Az idő gyermeke 252.o.

Chöpp P>!

Gyerekszeretete már kezdettől fogva megvolt – nem normális az az ember, gondolta, aki nem szereti a gyerekeket. Különösen, ha nő az illető.

Az idő gyermeke 258.o.

Chöpp P>!

Fellowes nem sokat nézte a televíziót. Hetente legfeljebb egy-két órányit, olykor még kevesebbet, de előfordultak hetek, amikor nem is emlékezett, hogy egyáltalán bekapcsolta a készüléket. A könyvek minden tekintetben kielégítették…

Az idő gyermeke 273.o.

Chöpp P>!

Ha a külvilág szemében nem is több piknikus, gömbölyded könyvmolynál, önmagát mégis tudósnak érezte e rengeteg háj mögött.

Leszáll az éj 177.o.

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
Chöpp P>!

A tömeghisztéria minden megnyilvánulásával foglalkozom, továbbá az erős sokkhatásra adott irracionális lelki válaszokkal. Egyszóval, az emberi butaság összes válfaja biztosítja számomra a megélhetést.

Leszáll az éj 88.o.

Chöpp P>!

A Gulliver, Odüsszeusz és Szindbád miatt érzett első kétségei után már nem próbálta megválogatni az egyre növekvő könyvtár anyagát. Timmie láthatóan nem talált bennük olyan gondolatokat, amik a bezártságára emlékeztetnék. A gyerekek – ezt tudta – jobban elviselnek olyan dolgokat, amiktől a felnőttek tartanak. Még az a néhány rémálom sem okoz nekik lelki sérülést. Még egyik gyerek sem halt szörnyet az „Aranyhaj és a három medve” című mese hallatán, pedig az valóságos horror-sztori. Egyetlen mesebeli gonosz farkas, settenkedő démon vagy troll sem okozott még stresszt. A gyerekek kedvelik az ilyeneket.

Az idő gyermeke 416.o.


Hasonló könyvek címkék alapján

Frank Herbert: Frank Herbert teljes science fiction univerzuma 1.
William Gibson: William Gibson teljes Neurománc univerzuma
Pierce Brown: Hajnalcsillag
J. D. Robb: Halálos híresség
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
S. J. Kincaid: A kárhozott
Dan Simmons: Hyperion
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve