Értékelések 6

Diosz P>!
Isaac Asimov: Halálos ítélet

Jó kis történetek, igazán könnyed olvasmány egyik kedvenc szerzőm tollából. A maguk korában még nagyobbat szólhattak, ha nem nagy regénybe vágnál de szeretnél Asimovval barátkozni, hajrá!

B_Petra>!
Isaac Asimov: Halálos ítélet

Nem emlékszem mindegyikre csak az első novellára, akár húsz éve is lehetett mikor először olvastam, inkább csak dacból annó mivel erősen rámkényszerítették a kötelező világirodalom duplatéglás darabjait, és jól esett az Elfújta a szél vagy egy kis bűnhődés között valami szórakoztató is.
A hivatás a legkidolgozottab, az átlagon felüliek, átlagon felüli problémákka küzdenek meg.
Nincs kapcsolat Ez tetszett a legjobban. Képzeld el, hogy kipusztítjuk magunkat, valyon melyik faj veszi át a vezető szerepet? Te mire tippelsz? Hangyák? Patkányok? Vagy valami más?
Halálos ítélet Olvastam már hasonót. Mi is az emberi civilizáció. Itt olvashatsz egy alternatívát.
Zsákutca Ez a legviccesebb.
A Fekete Királynő versenye Klasszikus időutazós a hozzátartozó paradoxonnal.
Föld Anya Ez már része a a nagy regényfolyamnak, igazán értelme is csak úgy van ha olvastál már az Alapítvány sorozatból is.

mariannkiss1980 P>!
Isaac Asimov: Halálos ítélet

Érdekesek voltak a novellák, rengeteg kérdést felvetettek. Viszont igazán csak az első, A hivatás tetszett. A többi is jó volt, de azokból annyi elég is volt. De ezt szívesen olvastam volna tovább. Ami még egy kicsit jobban bejött az a Nincs kapcsolat volt. Az utolsó pár mondat nagyon ütött.

BakosJuci>!
Isaac Asimov: Halálos ítélet

6 novella Asimov tollából, azt gondolom, igazán jó válogatásban. Felsejlik már bennük a későbbi Galaktikus Birodalmat megalkotó írói zseni. Tetszettek mind.

A hivatás 5/5
Igazából ez egy elég pesszimista világkép volt. :/ De zseniális épp ezért. spoiler. Ez már nyomokban tartalmazott Galaktikus Birodalmat. :)

Halálos ítélet 4/5
Igazából egy egy jó sci-fi író ujjgyakorlata disztrópia témakörben. spoiler. Igazi klasszikus, bár pont ezrét elég kiszámítható és sablonos már. A maga korában viszont tényleg nagy lehetett.

Zsákutca 5/5
Igazából nagyon ügyes ki történet volt arról, hogy spoiler. És a cepheidáknak spoiler. (Egyébként milyen bölcs faj).

Nincs kapcsolat 4,5/5
Igazán érdekes elgondolás volt spoiler

A Fekete Királynő versenye 5/5
Pszichohistória és időutazás. Ebben a novellában igencsak felismerhető már a későbbi asimovi stílus. Nagyon tetszett.

Föld Anya
https://moly.hu/ertekelesek/3282313