Asimov ​teljes science fiction univerzuma X. 20 csillagozás

Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma X.

Az asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot-univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica 5 része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction írásait gyűjtik egybe. A folytatás immár új néven (Encyclopedia Galactica Alternativa), de folyamatosan sorszámozva fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven.
Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát bemutató sorozatunk 10., befejező kötetében ismét a szerző novelláiból válogattunk.
Biztosak vagyunk abban, hogy ezen írások sok évtizeddel születésük után is betöltik eredeti feladatukat: tudományos ismereteket terjesztve szórakoztatják olvasóikat.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Encyclopedia Galactica Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2012
606 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634972501 · Fordította: Galamb Zoltán, Habony Gábor, Nemes István, Németh Attila, Szántai Zsolt, Vámosi Pál

Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Herczeg_Antal>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma X.

Most hogy az utolsó morzsákkal is végeztem az életművéből, azt kell mondjam, Asimov maga a megtestesült Sci-fi. A polcomon 66 cm-t foglal el az összes írása, de egy centijét sem sajnálom.

Christine_>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma X.

Voltak benne semmilyenek, voltak benne nagyon jók is.
De mindben imádtam, hogy novellák. Nem kell semmit se túlmagyarázni, csak egy rövid kis történet, mégis sok többet ér, mint pár regény.


Népszerű idézetek

dplesa>!

Ebben a tökéletlen világban az első és legnagyobb elektronikus demokrácia szuverén polgárai Norman Mulleren (rajta!) keresztül ismét gyakorolhatták szabad, elidegeníthetetlen kiváltságukat.

55. oldal (Kiváltság)

dplesa>!

A pokol dantei elképzelése gyermeteg volt, nem méltó az isteni képzelethez. Csak tűz és kínzások. Az unalom sokkal alantasabb. Amikor az elme önmagát kínozza és nem képes elmenekülni önmaga elől, így arra ítéltetett, hogy időtlen időkig a saját mentális mocskában fetrengjen. Igen, barátom, megítéltettünk, és kárhozatra ítéltettünk. Ez nem a Mennyország, hanem a pokol.

102. oldal (Utolsó harsonaszó)

dplesa>!

Most olyan módszer került a kezünkre, amellyel túllépünk a számítógépeken, és amely ugrásszerű fejlődést hoz. Emberi gondolatokkal ötvözzük a kiszámítási mechanizmusokat; mintha több milliárd intelligens számítógépünk lenne. Nem tudom megmondani, hogy ez pontosan milyen következményekhez vezet, de az biztos, hogy kiszámíthatatlanok lesznek.

142. oldal (Hatalomérzet)

dplesa>!

Az emberi elme szeszélyes. A számítógép minden alkalommal ugyanazt a választ adja egy adott problémára. Mi garantálja, hogy az emberi elme is ugyanígy fog tenni?

143. oldal (Hatalomérzet)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Liu: A papírsereglet és más történetek
Ted Chiang: Életed története és más novellák
Ted Chiang: Érkezés és más novellák
Ted Chiang: Kilégzés és más novellák
Jack Vance: Haldokló Föld
Frank Herbert: Frank Herbert teljes science fiction univerzuma 1.
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
George R. R. Martin: Éjvadászok
Ferenczné Árkos Ilona (szerk.): A pokolba tartó vonat
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin III/2 (15.)