Asimov ​teljes science fiction univerzuma VII. (Űrvadász / Űrvándor 1-6.) 48 csillagozás

Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

Az asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica 5. része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction írásait gyűjtik egybe.
A folytatás immár új néven ( Encyclopedia Galactica Alternativa ), de folyamatos sorszámozás mellett fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven. Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát bemutató sorozatunk jelen kötete az alábbi hat regény tartalmazza:
Az űrvadász
Az aszteroidák kalózai
A Vénusz óceánjai
A Merkúr óriás Napja
A Jupiter holdjai
A Szaturnusz gyűrűi

Az eredetileg 1952 és 1958 között megjelent űrvadász sorozat bepillantást enged a klasszikus science fiction aranykorába, és bár az eltelt évek során némiképp átalakultak elképzeléseink a Naprendszerről, e regények még mindig betöltik eredeti feladatukat: tudományos ismereteket terjesztve szórakoztatják olvasóikat.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Encyclopedia Galactica Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2005
522 oldal · keménytáblás · ISBN: 9634971113 · Fordította: Benedek Mihály, Kiss Marianne

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

dwistvan P>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

Asimovtól megszokott kiváló sorozat. Nem hiányoznak a robotok sem a történetekből. A hat részes sorozatban minden könyvben új kaland. Bár a fantasztikus irodalom hőskorából származnak ezek a történetek, mégis izgalmasak és fordulatosak. Annak ellenére, hogy némely technikai megoldás a régi idők szintjén megragadt. Ezért volt olyan mulatságos a suhanó űrhajón működő lyukszalagos számítógép. Örülök, hogy ezt a sorozatot is elolvastam, mert Asimov zseniális ötletei itt is nagy élményt nyújtottak.

blianhun>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

David „Lucky” Starr túlságosan superhero, nem egy igazi összetett, kiforrott figura, mint az Alapítvány-hősök, pl. R. Daneel Olivaw vagy akár Golan Trevize.
Colos pedig egy történetben vicces volt, hatban egymás után már nem annyira…

Aniko385>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

Gyerekkorom egyik kedvenc története volt. A helyi könyvtárban csak néhány része volt meg, így mikor rádöbbentem, hogy van új kiadása, amiben az összes rész megvan, nagyon megörültem. Jó volt végre mind a 7 részt elolvasni. Kicsit hiányoltam az utolsó részekből az űrvadászt, de így is egy élmény volt.

Busmen>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

A szerzőtől megszokott olvasmányos ötletes pörgős sci-fi novellák!

Ferenc_Szutor>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

Asimov a legnagyobb SciFi iró! Aki szereti ezt a műfajt, Asimov könyvei kötelező olvasmánynak számítanak!

ppayter>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

Az egyben kiadott Űrvadász-sorozat elsősorban tizenéveseknek szól, de kimondottan szórakoztató,a kozmológiai dolgokat pedig nem szabad komolyan venni benne. :)

merenwen>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.

A Lucky Starr sorozat nekem nagyon nem adta, egy kínszenvedés volt olvasni néha. Érződik, hogy ifjúsági regények ezek, de még így is borzasztó, mennyire egydimenziós karakter a főszereplő, aki mindig mindent előre tud, makulátlan jellem, mindig higgadt, okos, fiatal, erős… A társa, Colos (akinek már a nevétől szemrángást kapok) az ellentettje: alacsony, hirtelenharagú, az izom erejében hisz az ésszel szemben, és lássuk be, egészen egyszerű lélek. A két karakter kapcsolata tényleg karikaturisztikus: Colos mindenre felkapja a vizet, Lucky meg egy kézzel tartja vissza/emelgeti/a haját borzolja, mint valami gyereknek.
Nem tudom, mennyire volt szándékos Asimov részéről, hogy a történetek rejtélyeinek megoldását egy kis odafigyeléssel általában ki lehett találni.
Nem tudom szó nélkül hagyni a typokat és félrefordításokat. Már azelőző kötetben is olvastam furcsaságokat, de ebben a könyvben konkrétan félrementek sorok. Azt máig nem értem, hogyan lett a „With all due respect'- ből "Minden köteles tisztelettel”. Vagy ki használja a „mindközönségesent” az általában/alapból helyett?
Szóval örülök, hogy búcsút inthetek Lucky Starrnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: A sötétség kora I-II.
Michael J. Martinez: Vénuszi játszma
Kiki Roller: A Szaturnusz gyűrűje I.
Orson Scott Card: Végjáték
Marissa Meyer: Scarlet
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Amy Kathleen Ryan: Láng
Burger István (szerk.): Galaktika 237.
Marton Béla: Utazás a Vénuszra
C. S. Lewis: Perelandra