Asimov ​teljes science fiction univerzuma IX. 30 csillagozás

Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma IX.

Az asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot-univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica 5 része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction írásait gyűjtik egybe.
A folytatás immár új néven (Encyclopedia Galactica Alternativa), de folyamatosan sorszámozva fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven. Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát bemutató sorozatunk jelen kötetében a szerző novelláiból válogattunk.
Biztosak vagyunk abban, hogy ezen írások sok évtizeddel születésük után is betöltik eredeti feladatukat: tudományos ismereteket terjesztve szórakoztatják olvasóikat.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Encyclopedia Galactica Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2010
690 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634971948 · Fordította: Fencsik Flóra, Kiss Marianne, Nemes Ernő, Németh Attila, Szente Mihály

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

kte P>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma IX.

Jó volt a néhány Asimov novella, amiket olvastam az elejéből, de azt hiszem, hogy inkább valami összefüggőre, az Alapítványra vágytam.
Egy időre kölcsönadtam apunak, ezért szüneteltettem. Később úgy terveztem, hogy arra használom, hogy lefekvés előtt egy kicsit olvassak. A novellák rövidsége miatt nem fenyegetett a veszély, hogy éjszakába nyúlóan olvasok. A mérete miatt viszont nem könnyen felkapható, így nem volt kedvem ehhez sem.

hila>!
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma IX.

Fantáziadús, imádom a novellákat, hát itt megkaptam őket. BKV-n kifejezetten kényelmetlen ekkora könyvet olvasni, de megérte. Nagyon szerettem, teljesen kikapcsolt míg olvastam. Csak ajánlani tudnám. :]


Népszerű idézetek

Nuwiel P>!

Látja, Miss Kane, ha egy író tíz éven keresztül sci-fi történeteket ír, nem volna szabad felügyelet nélkül kiengedni az utcára. Sőt az lenne a legjobb, ha éjjel-nappal ketrecben tartanák.

438. oldal (Majomujj)

Zsola>!

Nos, az emberbe nem kellene programszalagot táplálni, hanem rá kellene bírni, hogy magától tanuljon, már a kezdet kezdetétől, ahogy mondják, akkor szokásává válna a tanulás, és folytatná is.

Mezzanine>!

Átkozott Jupiter… és átkozott legyen megint! – hajtogatta tovább komoran Whitefield. – Túl nagy ebbe a naprendszerbe. Mindig ott van a sarkunkban, és egyre húz, húz, húz magához!

97. oldal

Mezzanine>!

Minden simán ment – a humanoidok nagy tömegben nem feltétlenül jelentenek okot a pánikra, leszámítva a Sol bolygón élő félzseni, félhumán fajt –, és az univerzum evakuálása fennakadás nélkül történt meg.

159. oldal

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
George R. R. Martin: Éjvadászok
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések
Ken Liu: A papírsereglet és más történetek
Philip K. Dick: Elektronikus álmok
Ray Bradbury: Kaleidoszkóp
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Ursula K. Le Guin: Valós és valótlan II.
Philip K. Dick: Emlékmás